Året i bilder


2005 har varit ett underbart år. Många roliga saker har hänt och mycket har förändrats. Den största händelsen av alla är garanterat studenten, helt plötsligt är man vuxen... Eller hur var det nu?! Jag minns 2005 som ett år fyllt av glädje och upplevelser. Hoppas år 2006 blir minst lika bra!

Åre med Carro, Jonna, Mian, Anna, Alex, Chris, My och Malin. Världens roligaste vecka, fylld av skidåkning och party. Tillbaka snart!
 
Studentskiva på Mango med alla mina favorittjejer!
 
Studenten 10 juni efter tre år på Blackebergs gymnasium!
 
En helt underbar vecka på Zakynthos med Nattis, Carro, Anna och Mian!
 
Midsommar på Jonnas landställe ute på Landsort.
 
J-as familjs hund Nina som kom under hösten.
 
Blackebergs damlag 2005 i Allsvenskan
 
Den 21 December kom mitt lilla kusinbarn Celine till världen.

Lång dag

HIttade ett nyårslinne igår efter mycket om och men. Efter en kort (inte så lyckosam i nyårsväg) tur i Vällingby bar vi oss av till Kista istället för att pröva lyckan där. Den enda som blev lycklig var väl jag som fick tag på ett linne, men en god lunch tryckte vi i oss också. Inte på ett enda ställe hade de ett svart brottarlinne till Mian, helt sjukt!

Sedan skilde sig våra vägar åt, Mian och Anna begav sig in till city och jag och Nattis tog bussen hem. En snabbvisit hemma och sedan iväg på träning. Träningen gick bra och efter en snabbdusch i hallen begav det sig in till stan tillsammans med j-a, Dannis och Markos. Först mat och sedan bio: Narnia. Filmen var ganska ojämn, vissa stunder var den hur bra som helst och i andra stunder var den jätte barnslig. men allt som allt får den ett bra betyg.

J-a sov hos mig och tidigt imorse gick han upp för att jobba, stackarn... Själv har jag nyss klivit upp efter att legat i sängen en stund och läst Veckorevyn. Mycket skönare kan det inte bli.

Ikväll blir det nyårsmiddag hos Anna med massor med folk och sedan får vi se hur kvällen artar sig, det blir nog bra hur som helst. God mat iallafall är min gissning!

Ensam

Det var inge Cityakuten på tv igår. Blev mycket besviken när jag kröp ner i min gosiga säng och slog på tvn och upptäckte att det bara fanns skräp att titta på. Mitt beroende är garanterat bekräftat.

Hysteriskt tidigt imorse begav sig mamma och pappa i väg till flygplatsen för att åka till goda vänner i Tyskland. Kan meddela att jag inte var uppe och vinkade adjö utan låg och sussade så gott i min säng. Så nu är det bara jag och Bamse hemma och snart ska jag lämna honom till syster så sen blir det bara jag. Får ju dock skylla mig själv som är en dålig matte och lämnar honom men tycker inte han ska behöva vara själv hela kvällarna. Bäst så här för alla med andra ord!

Har precis tryckt i mig en himmelskt god frukost bestående av färskpressad juice, ägg och smörgåsar. Sitter nu och dricker mitt te. Sedan blir det att åka till Vällingby och träffa flickorna och jaga nyårskläder!

Beroende

Träningen avklarad. Vi var bara åtta stycken tyvärr men det var faktiskt riktigt roligt ändå. Jobbigt men roligt. Vi spelade mycket vilket är skoj och extra kul idag eftersom mitt lag vann samtliga matcher. Känns bra nu efteråt. Snart är det dags för en daglig dos av Cityakuten, tror jag är smått beroende. Förr tittade jag nästan aldrig på tv men just nu när jag har tiden kan jag inte riktigt låta bli. Det är inget beroende jag planerat att avvänja mig från. Inte heller det ständiga shoppandet...

Imorrn blir det smått hysterisk jakt på en outfit till nyår. Linne sökes!

Pannkaksrace

Pulkaåkning skulle det bli idag ja... Eller inte!? Har ni sett vädret ute? Det hade tydligen inte Mian så hon tvingade dit mig med termobyxorna i högsta hugg men när jag väl kom dit blev pulkaåkningen inställd. Lisa var på min sida och ville inte alls ge sig ut i snön. Tur det, jag tror vi skulle dött i snökaoset. Istället blev det ett berg med pannkakor, grädde och sylt och filmtittande. Ronja Rövardotter var filmen och bra var den, som alltid.  Måste dock varna för att titta på film med Lisa, hon kan inte vara tyst en sekund och är känslokall. Men skoj var det iallafall.
Nu är jag så mätt att jag nästan rullar fram.

Hoppas det slutar snöa snart, annars blir vi nog insnöade.

Kväll

Nu har Älskling gått. Suck... vill inte sova ensam, kom tillbaka. Vill inte gå och lägga mig, sängen är så tom. Fast nu börjar ju Cityakuten. Kanske ska kika, kanske. Och äta godis. Kanske. Hoppas Bamse kommer och lägger sig hos mig.
By the way, jag är kär i min nya kofta, den är helt perfekt. Bästa klippet på länge. Och muggen jag fick av storasyster i julklapp är underbar, stor och fin!  Måste sluta, Cityakuten har börjat!




Mian och Phian

Planerna blev lite annorlunda än tänkt. Robert var en segis och kom inte till stan förrän det nästan var dags för mig och Mian att åka och Nattis var en banger och kom inte alls. Vilka vänner men har va!? Jag och Mian åt iallafall en smarrig lunch och köpte skor till henne, mycket fina! Allt som allt en bra dag till trots. Efter maten ska jag träffa pojkvännen. Hatar när han jobbar natt, så himla tråkigt... Men en stund hinner vi ses <3


Vitt väder

Det är jätte mycket snö ute. Det har snöat på morgonen, men nu har det slutat. Jag har faktiskt redan varit ute, med hunden. Och då snöade det såklart, men precis när vi kom in slutade det. Min vanliga tur. Fast det var ganska mysigt ute ändå. Bamse gillar snön. Han rullar sig i den och skuttar hela tiden. Jag gillar också snön så imorrn är det pulkaåkning som gäller.

För denna dag är det inte så mycket inplanerat. Lär troligtvis åka in till stan för att träffa Nattis, Mian och Robert. Ska bli trevligt. Bara vi inte går i så mycket affärer, är så himla trött på alla människor som trängs. I've had enough!



Julbilder

Systerdöttrar
Mina supersöta systerdöttrar på julafton i väntan på jultomten!

Emelie, jag och Malena
Emelie, jag och storasyster Malena


Jul igen

Så har det varit jul nu igen. Måste säga att den var väldigt mysig. Fick många fina julklappar och alla blev glada för de klappar de fick av mig. Vet nästan inte vilket som är roligast, att få paket eller att ge bort till dem man tycker om. Hur som helst så var julen väldigt bra. Jätte god mat och mysig stämning. Självklart började vi julen med att gå i kyrkan, vilket är tradition och faktiskt väldigt mysigt.  

Igår åkte jag och pappa och träffade det lilla kusinbarnet. Hon var underbart söt och alldeles mjuk och gosig. Dessutom trivdes hon riktigt bra i min famn, såklart!

Idag har jag tillbringat tiden med de trevliga vännerna Carro, Mian, Nattis och Elin. Vi gick inne istan och tittade runt på reorna vilket tyvärr hundra miljoner andra människor också gjorde. Har kommit fram till att jag inte passar på rea. Det är så mycket folk att jag får panik så ibland känns det nästan som det är värt att betala mer och slippa alla människor. Fast det beror ju på vilka reafynd man kan göra! Jag fick ju faktiskt tag på ett fint linne. Och igår hann jag med att handla en kofta som jag suktat efter för halva priset så jakten har varit lyckad kan man säga.

Ikväll blir det återigen träning vilket inte känns speciellt kul. Jag vill ju ha jullov och göra andra saker. Men det blir nog bra ändå. Dags för middag.




Julstök

Med nyklippt hår och julmusik på hög volym skall det nu julstädas. Usch så tråkigt, men fint blir det iallafall och det är det viktiga. Julklapparna är inhandlade och inslagna, i köket stökar mamma och pappa och i vardagsrummet står granen alldeles grann. Äntligen börjar det kännas som att det verkligen är julafton imorgon.

Middagen igår hos Nazita var jätte trevlig. Hennes mamma hade gjort massor av god mat och allt var verkligen jätte bra. Tack igen! Och från och med igår klockan fyra har jag äntligen jullov!!! Tacksamt mottaget måste jag säga.

Måste städa nu annars blir pappa kanske tokig!

Baby time

Börjar med det absolut viktigaste som hänt idag. Min kusin Madeleine har fått barn!!! En liten flicka med mörkt hår, helt underbart. Grattis till de nyblivna föräldrarna och välkommen till världen!!!

Ännu en dag mindre kvar till julafton.
Känns som jag inte hinner med någonting under dagarna längre. Idag har jag sysselsatt mig med föreläsning, julklappshandlande och träning. Hade föreläsning klockan ett vilket vid första tanken kan låta rätt skönt men egentligen är helt värdelöst då hela förmiddagen går åt till ingenting.

Köpte sedan julklappar till systerdotter och pappa. Jag blev tvungen att ge upp kampen på Lilla Sjöjungfrun tyvärr efter att ha letat på varenda leksaksaffär istan. Istället blev det modellera och örhängen. Hoppas hon blir happy iallafall. Till pappa köpte jag en i mitt tycke jättebra present, nu håller vi tummarna för att han tycker likadant! På träningen var vi bara sju personer, helt värdelöst få! Men den var rolig ändå.

Imorrn blir det till att klä farmors julgran och sedan ha seminarie på universitetet. Sedan är det ÄNTLIGEN jullov. På kvällen bär det av till Nazita i laget på middag. Supermysigt!!!

Bara tre klappar kvar att köpa. Bra att man är ute i god tid som vanligt.


Bamse

 Frågan är bara vad jag ska köpa till min favorit i julklapp?!


Jullek

Somnade på j-as arm igår när vi låg i sängen och kikade på tv. Så himla mysigt. Jag kanske är knäpp men jag älskar att sova nära honom när han tittar på tv eller så. Känner mig tryggast i hela världen just då.

Ägnade denna dag åt föreläsning och sedan lite butiksströvande med Caroline och Nathalie. Träningen idag var lugn och rolig. Vi lekte faktiskt lite lekar kan man tänka sig. När coachen håller sådana träningar måste det bara vara jul snart. Och det är det ju! Bara tre dagar kvar till julafton...

I topp på min jullista:
Att det är snö ute = Fantastiska julkänslor
Vörtlimpa - så himmelskt gott
Absolute Christmas är den bästa julskivan av alla
Jullov om två dagar (suck, kan det bli torsdag någon gång!?)


Idag fyller min väldigt underbara vän Mian hela 19 år. Grattis raring! Födelsedagspresenten levererades dock redan i lördags som ni vet i form av fisken Charlie. Hoppas han får sin vän Doris snart.


Julklappshandel

Har äntligen köpt julklapp till j-a. Det var jätte svårt och tog väldigt lång tid. Inte bara att komma på vad utan att hitta perfekt också. Tänker inte skriva vad, jag vet att du läser älskling! Hoppas du blir glad iallafall.

Mamma hade gjort köttbullar idag till julafton så vi fick det till middag. Det är lite av en tradition nämligen att äta köttbullar den dag mamma gör dem. Åhh vad jag längtar men nu är det inte många dagar kvar. Har cirka två julklappar kvar att köpa, till Bamse och till Emelie. Försöker desperat att hitta en Lilla Sjöjungfru barbiedocka till Emelie men det verkar ju stört omöjligt att få tag på i den här staden. Får se hur det går, annars kommer jag få lite panik över vad jag ska köpa till henne.

Pratade med Chris på msn idag. Så himla kul. Saknar flickorna så tur att de kommer hem snart. Har ju varit borta sen början på oktober, jätte länge helt plötsligt. Tiden bara försvinner iväg. De hade det bra iallafall och tur är väl det.

Har sjukt ont i ryggen så tur att vi inte tränar idag. Ska träffa j-a istället om en stund. Mycket bättre! Undra om det är någon film på tv ikväll som vi kan kika på.


Söndag

Gårdagen var en lyckad dag. Dagen började dock alldeles för tidigt med sekreteriat på U18 matcher men det är inte mycket att göra åt saken. Blev tyvärr ingen träff med Nattis och Anna av lite spridda orsaker men vi träffades ju senare på kvällen iallafall.

Hann med att träffa älskling (tycker om dig) en stund innan det bar i väg till Caroline. Ja vi hamnade där istället för hemma hos Mian eftersom att Mians mamma blivit magsjuk men det var lika trevligt för det. Mian blev väldigt glad för sin fisk som numera heter Charlie och julklappsbytena var mycket lyckade. En väldigt mysig kväll.

Idag var det match mot Arvika som gällde. Vi förlorade och jag är så himla arg på allt och alla. Orkar inte med att förlora mot lag som är sämre än vad vi är. 
Jag h a t a r sånt!  Sedan dess har jag inte gjort mycket. Promenerat med hunden och tagit det lugnt. Ska träffa j-a sen ikväll.

Nattis, du vet att du är underbar!

Svenska Mästerskapen

Idag spelade vi första matchen i sm gruppspelet. Södertälje bjöd på motståndet och ett bra sådant tyvärr. Förlust blev det och som synd är en inte alltför välspelad match. Med förlusten i bagaget åkte vi hem igen från Södertälje och så var nästan hela fredagen slut. Inge vidare! Men det är bara att ladda om för på söndag bär det åter igen av till "favoritstaden" Södertälje för match mot Arvika, ska bli mycket intressant.

Imorrn ska jag upp alldeles för tidigt för att sitta sekreteriat på U18 matcher och sedan blir det nog en träff med Nattis och kanske Anna med. Lördagskvällen bjuder sedan på middag hos Mian ochnär de andra går ut och partar får väl jag åka hem och sova. På söndag ska vi fan vinna!

Snart är det jullov!


Torsdag

Dagen började med lång promenad med hunden. Med lång menar jag inte lång sträcka utan bara lång tid. Stackars Bamse hade nämligen ont i magen och ville bara äta gräs. Ut i friska luften kom vi allafall och snabbt piggnade jag till. Hemma igen blev det frukost och nya Cosmopolitan, perfekt start på dagen.

Resten av förmiddagen och början på eftermiddagen tillbringades med julbak tillsammans med mamma. Mycket mysigt och goda kakor blev det. Gjorde ju tyvärr som man alltid gör när man bakar och åt alldels för mycket deg. Har mått illa resten av dagen.

Sedan bar det av in till stan för julhandel med syster Linda. Vi fick en hel del uträttat om än inte så mycket som man kunde önskat. Trevligt var det iallafall och fina klappar blev det. Har äntligen handlat till min hemlige vän, hoppas hon blir glad!

Ska krypa ner i j-as nybäddade säng nu. God natt!


Zante



Idag är det precis ett halvår sedan jag och mina flickor åkte till Zakynthos! Det var så sjukt kul, längtar tillbaka... Puss till er!

Bra dag

Dagens höjdpunkt 1: VI skulle ha dubbelföreläsning idag men så visade det sig att andra föreläsaren var sjuk så vi fick gå hem efter halva tiden. Gud så glada vi blev!

Dagens höjdpunkt 2: NÄr jag kom hem väntade nybakade lussebullar. Ja jag vet att det var Lucia igår men mamma har varit väldigt busy så det blev bak idag istället och jag klagar verkligen inte, de var jätte goda.

Dagens höjdpunkt 3: Herrlaget vann mot serieledarna Polisen (precis som vi i lördags). De spelade verkligen jätte bra och matchen var väldigt rolig att titta på.

Nu ska jag kika på Top Model och dricka te så att min hals blir bra.


Lucia

Igår var det Lucia. Tyvärr blev det inget Luciafirande för mig varken hos systerdöttrarna eller någon annanstans. Istället bjöd dagen på föreläsning i fyra timmar och sedan begravning. Mina kusiners farfar dog för några veckor sedan. Jag hatar begravningar. Det är så himla hemskt.

Sedan blev det iallafall träning som jag avbröt efter en timme eftersom jag har så ont i halsen och hostar som en galning. Måste bli frisk till helgen. Känner mig inte lika hängig idag åtminstonde. Ska snart iväg på föreläsning igen. Ingen träning ikväll. Ska kolla på herrlaget istället, såvida jag inte mår dåligt.

SM OM TVÅ DAGAR!!

PANIK!

Vad ska jag köpa till min hemliga vän!? PANIK! Tips är mer än välkomna...

Träningen var ok. Vi var nog rätt trötta och sega allihop, hoppas på bättre tändning imorrn. Sm i helgen!!! Ska bli väldigt skoj. Veckan som kommer nu bjuder faktiskt bara på ytterligare en träning, sen är det dags. Håll tummarna för oss. I övrigt blir det fullt med julhandlande, läsande och annat spännande.

Måste sova, tidig föreläsning imorrn.. Natti natti

Ps. Om någon vet vad man köper till en pojkvän som typ inte önskar sig något berätta gärna det för mig!

10 dagar

Så var det måndag igen. Idag börjar nya kursen, management. Ska bli ganska roligt faktiskt, tror det kan vara ett intressant ämne. Längtar dock till jullovet, bara 10 dagar kvar!

Helgen var väldigt bra. Började med vinst mot Polisen på lördagen, trevlig julfest i Vällingbyhallen. Sen blev det glöggparty med flickorna, vilket var jättemysigt. (Förlåt Carro!) Igår var jag och j-a i stan och sen hemma och myste på kvällen.

Den här veckan måste jag ta tag i mig själv ordentligt och köpa julklappar. Tiden bara rinner iväg...


Vinst Vinst Vinst

Tänkte bara berätta att vi vann matchen mot serieledande Polisen idag. Slutsiffrorna skrevs till 70-67. Så himla roligt och jätte bra spelat av alla tjejerna! Roligt att ge Polisen sin första förlust och extra skoj när vi hade så himla stor publik! Tack för stödet! Bråttom, bråttom nu... Måste fixa ordning inför att mina flickor kommer.

Helg

Min tenta gick allt annat än bra. Håller tummarna och hoppas iaf. Igår kväll blev det mat och Harry Potter med systrarna. Filmen var jätte bra, och betydligt läskigare än de tidigare filmerna. Lyckad biokväll!

Idag har jag varit med raringen Nattis. Vi va istan och kikade på kläder och handlade lite julklappar. Eller snarare Nattis handlade julklappar och jag hade ångest för att jag inte vet vad jag ska köpa till folk, speciellt inte min hemliga person. PANIK! Valde iallafall ett par jeans i julklapp till mig själv och köpte ett halsband och strumpbyxor. Mycket spännande!

Snart bär det av på sen fredagsträning. Ska faktiskt bli lite kul trots att det är fredagkväll och man helst vill spendera den på annat håll. Imorrn är det ju nämligen match mot serieledarna Polisen i en förrhoppningsvis fullsatt vällingbyhall!

Imorrn kväll blir det glöggparty med flickorna!

Tisdag

Så har man klarat av 1 poäng externredovisning. Hade seminarieredovisning idag och det gick bra måste jag säga. Nu är det bara 4 poäng kvar och dem fixar vi förhoppningsvis på torsdag. Idag har det regnat hela dagen och ungefär så har jag känt mig vilket betyder stressad, trött och lite allmänt nere. Har haft ont i magen typ hela dagen vilket antagligen beror på stressen. SUCK!

På torsdag ska jag ta tag i mig själv och köpa julklapp till min hemliga person också. Måste tänka ut något som passar henne perfekt för det förtjänar hon! Det gör de allihopa!

Ser fram emot 17 december efter att läst en väns blogg. Jag är väldigt NYFIKEN!

Snart så...

Snart är det torsdag vilket betyder tenta i externredovisning. Har lite panik över hur lite jag har pluggat men tycker det ska bli himla skönt att få den gjord! Sen är det nästan jul. Ser fram emot allt jag ska göra när tentan är skriven.

Torsdag - Julhandla + bio (Harry Potter) med systrarna
Fredag - Julbak med mammi  troligen
Lördag - Blackens julfest och match mot Polisen, Glöggparty med tjejerna
Söndag - 3:e advent!

Puss till en väldigt kär vän som har en mycket läsvärd blogg! Tycker om dig hjärtat. Puss också till j-a som försöker sluta snusa, jag tycker du är jätte duktig!

God natt!


Önskelista

Mamma frågade idag om jag har skrivit någon önskelista som hon kunde få. Nja blev mitt svar, den är ju långt i från klar. Det är alltid så himla svårt att önska sig till jul. Jag vill mest bara ha kläder men då måste de veta exakt vilka annars är det stor risk att det blir fel.


Önskelista del 1
Nya skidglasögon
Fantastiskt söta underkläder från svea med gröna prickar
Pengar såklart
Jeans (lycka till mamma)

Mer kommer...




Snart kommer pappa hem och lagar mat.. eller snart kommer pappa hem och så lagar jag mat.. Vi får se hur det blir, en blandning kanske.

Välbehövlig paus

Har precis tagit en liten paus från det ihärdiga pluggandet. Kände att det behövdes då jag precis upptäckt att jag läst samma sida X antal gånger. Suck... Grundläggande redovisningsteori av Gröjer är inget jag rekommenderar. Den är minst sagt ett sömnpiller.. Gäsp!

Gud vad jag längtar till torsdag när tentan är över. Då kanske man kan ta tag i sitt liv igen och träffa sin überunderbara vänner... På torsdag ska jag iallafall fira med julshopping och bio med systrarna.

Jag hjärta dig!

Så var vi hemma igen.. Tiden gick alldeles för fort i Köpenhamn, undra om de har ett annat tidssystem där. Vi har iallafall haft det totalt underbart. Du är bäst i hela världen! Älskar dig, det finns ingen jag hellre skulle ha tillbringat helgen med. Dagarna har ägnats åt fördriv i affärer och på caféer, hur mysigt som helst. Vädret har tyvärr inte varit det trevligaste men vad gör det när man har underbart sällskap att söka värme hos!? Idag gick vi dessutom på tivoli och kikade på julmarknaden och drack glögg, så härligt!

Idag är det andra advent, så snart är det med andra ord jul! Men först ska vi klara av en tenta och en sm-helg. Plus att jag måste handla julklappar till alla nära och kära... Hur ska det här gå?! Bra antagligen!!

Glad andra advent!


Goes Köpenhamn

Imorrn åker jag och älskling till Köpenhamn. Ska bli så himla mysigt! Åh vad jag längtar... Ska til och med bli lite skoj att packa snart. Kommer hem på söndag så det blir förhoppningsvis en helt jätte bra helg.

Vi skrev klart vår analys av Proffice idag, mycket skönt att ha det avklarat. Nu är det bara tentan på torsdag kvar, sen kan man nästan gå på jullov. Den nya kursen startar visserligen direkt men spela roll! Vi förtjänar lite avkoppling efter den här kursen!

See you at monday...