Nackdelar med tunnelbana

- Människor som luktar illa
- Människor som pratar onormalt högt i telefon
- Människor som tror att man ska ge de pengar när de spelar dragspel

Ja, jag har råkat ut för samtliga idag.

Sommarlov

Uppsatsen är inlämnad vilket betyder att jag har sommarlov. Är visserligen inte ledig utan tillbringar istället min tid på jobbet men det är ändå grymt skönt. Skönt att inte ha några tråkiga böcker att läsa, inga texter som ska granskas, ingen ångest hängandes över en konstant. Kan inte fatta att jag har pluggat tre år nu. Ett år kvar med andra ord. Ni andra kanske har ångest för att ni inte börjat plugga. Jag börjar få ångest för att jag snart är klar och ska bli vuxen på riktigt. Hjälp!

Men nu är det iallafall sommarlov och det är inte bara jobb som gäller. Snart börjar EM, två veckor kvar till Zakynthos, min födelsedag, basketläger, OS och massa annat skoj ska jag hinna med innan det är dags för en ny termin.

GLAD SOMMAR!

Nästan

Helgen var nästan perfekt, enda felet var väl egentligen att den gick för fort som vanligt. Grillning, skiva och slappdag med syster. En riktigt bra helg vilket var välförtjänt för nu blir det utbildning två helger i rad.

Vi är nästan klara med vår uppsats. Några små detaljer som ska slipas och sedan är det bara att korrekturläsning kvar. Fy fasen vad skönt det känns. Vår opponering i fredags gick så grymt bra.

Det är nästan sommar nu. Vädret är härligt och grillen går varm. Som det ser ut i tidningen ska det hålla i sig också.

Mamma och pappa är nästan hemma från Tyskland nu, de landar snart på Arlanda. Så det är väl bäst jag tar och städar det sista så det är fint när de kommer.

Hjälp

HJÄLP 1
Igår lämnade vi in vår uppsats (dock inte slutgiltiga versionen) och idag ägnar jag mig åt att läsa den uppsats som våra opponenter har skrivit. Hjälp säger jag. Har nog aldrig läst en text med så många meningsbyggnadsfel, stavfel och felaktiga ordval. Och sen när är det okej med särskrivning? Jag får ont i magen! Visserligen är det inte sådana saker som vi ska kommentera men det är helt omöjligt att läsa den här texten utan att störa sig på det. Att de sedan inte svarar på sin forskningsfråga, blandar egna åsikter och observationer och dessutom upprepar vissa saker tio gånger gör inte saken bättre. Meningen är inte att låta överlägsen för vår uppsats innehåller säkert massa fel den också men jag blev helt enkelt förvånad, man förväntar sig ju en viss kvalitet på en c-uppsats.


HJÄLP 2
När jag och Bamse tog vår morgonpromenad mötte vi en kvinna och dennes hund. Hunden var en jättesöt tik som Bamse (som aldrig är särskilt intresserad av andra hundar) fattade tycke för. Skoj tänkte jag först men ångrade mig ganska snabbt. Den här kvinnan ville nämligen aldrig sluta prata utan hon och hennes hund gick helt enkelt med oss på vår promenad. Det skulle kanske inte vara så konstigt om det inte vore för att Bamse är världens mest långsamma hund vilket brukar resultera i att alla går om oss på två sekunder. Men inte den här gången, utan där gick vi tillsammans med myrsteg hela promenaden och jag tvingades vara hundägartrevlig hela vägen (vilket jag inte är så där jättebra på). Kvinnan tjatade hela vägen om att det var så roligt att hennes Nini och Bamse var kompisar och nu skulle Nini minsann inte få leka med någon annan hund. Jag gick bredvid och smålog och undrade i mitt stilla sinne vad hon menade med att leka...

Yes!

Idag känner jag mig riktigt jävla bra.
Fick VG på revisionstentan som jag kämpade inför för några veckor sen.
Allt annat känns överflödigt att säga just nu.

Förrutom en sak kanske. Hört på barnkalas i lördags:
- Vad betyder tondöv?
- Det är när man sjunger så fult att man tappar hörseln.

Usch och fy!

Det borde finnas en regel att när det bara är 3 grader i maj så får man stanna hemma i sängen hela dagen. Tycker jag iallafall. Sitter på studentpalatset nu och inväntar uppsatskompisarna. På tisdag ska vi lämna in första versionen och om precis en vecka är det dags för pajen.

Bästa helgen

Har haft en himla bra helg. Har gått flera trevliga promenader (bland annat över Västerbron med Stockholms finaste utsikt), druckit sex olika sorters rosévin, spelat bingo och ätit sushi med Linda och träffat massa trevliga vänner. Vädret har verkligen inte varit att klaga på, sol hela dagarna långa vilket såklart har medfört att mitt glassintag ökat drastiskt. Flera stycken har det blivit, så himla mumsigt! Så det enda som är bra med att det ska bli sämre väder i veckan är väl att jag kanske inte kommer känna samma behov av glass, eller vem vet!?

Imorogn är det träning och på onsdag ska jag spela match! Har inte spelat match sen typ mars så det ska bli sjukt kul men antagligen kommer jag vara usel... Den som lever får se.

Idag...

Har det varit jättefint väder.
Fick jag mig en liten sovmorgon. Först på evigheter!
Åt jag en smarrig daimstrut istället för lunch.
Skulle vi ha haft handledarmöte men det var tydligen inställt.
Blev det vit färsk sparris till middag, finns det något godare?
Har nu blivit kväll och jag sitter här och försöker vara flitig.
Och sedan ska jag träffa j-a!

Livet efter tentan

Efter tentan satte jag mig som sagt på tåget till Göteborg. Det kan ha varit några av de skönaste timmarna på väldigt länge. Innan var jag rädd att jag skulle (som jag brukar efter en tenta) ha världens ångest och sitta och grubbla hela vägen men icke sa nicke. Jag tog fram min bok och efter två sekunder var jag helt inne i den och bara njöt av tiden.

Väl i Götet var det prima större delen av tiden. Mina knäppa knattar är ju för underhållande med undantag för när de inte kan passa tider. Vi hade skoj mest hela tiden (förutom när vi blev utslagna ab Akropol) och kom hem trötta men glada.

Tyvärr hade vi semifinal igår vilket verkligen inte var optimalt. Tröttheten och bristen på sömn tog ut sin rätt hos tjejerna och stundtals spelade vi sämre än vad vi gjort på hela säsongen. Ändå kom vi nästan i kapp men fick till slut se oss besegrade av ett i mina ögon egentligen sämre lag. Inte hela världen men såklart tråkigt!

Idag har jag jobbat och ägnade större delen av tiden åt att sortera papper. Det var så tråkigt att jag genast började planera en avslutningsaktivitet för kidsen. Förhoppningsvis ska planen gå att fixa och då kan det nog bli väldigt najs. På kvällen fick jag besök av Mian och Anna. Vi åt glass, drack te och babblade en himla massa. Så himla mysigt nu när de båda är hemma, har knappt hunnit träffa Anna pga min dumma tenta men nu finns det finally mer tid.

God natt gott folk!

Imorgon

TENTA
FRIHET
GÖTEBORG