Regn så långt ögat kan nå

Eftersom Sverige inte bjuder på annat än regn och så har gjort senaste tiden får man ta saken i egna händer om man vill ha sol, eller snarare solbränna. Ska snart sticka iväg med Linda och sola så att jag förhoppningsvis inte är likblek när det bär av till Santorini om 26 dagar. Att man kanske blir rynkig i förtid och får cancer är bagateller man får ta i tu med senare.

Sedan blir det till att börja plugga till tentan som stundar och senare blir det filmkväll med  trevliga vänner och någon god mat.

Grattis i efterskott Bamse som igår fyllde 13 år. Hurra Hurra!


Friends for ever

Det är alltid så trevligt att äta middag med några nära vänner. Sitta och prata om allt mellan himmel och jord, ta igen sådant man missat, se fram emot en stundande resa, planera framtiden, skratta åt gamla minnen och bara vara. Uppskattar verkligen de tillfällena. Och uppskattar verkligen mina vänner, bättre går inte att hitta på denna jord.


En erfarenhet rikare

Imorse provade jag i sällskap av Anna på något nytt. Vi var och tittade på våra kära vänner Caroline och Mians hopptävling. Jag har aldrig varit intresserad av hästar eller hästsport över huvud taget men det var rätt roligt. Till att börja med förstod vi ingenting (eller jo, vi fattade ju att man ska över hindrena utan att riva), men allt eftersom tiden gick klarnade reglerna. Och när man förstår så är det ju alltid roligare. Det var dessutom väldigt roligt att se tjejerna på hästryggen, det hade jag inte gjort innan.

Eftersom jag var uppe tidigt tog jag mig hemma en välförtjänt vilostund i sängen till O.C. Och sedan har jag hör och häpna städat igenom garderoben så smått. Ingen totalutrensning men den är nu mer välstädat och sorterad än innan och redo för sommaren (om det nu blir någon sådan i år). Och framför allt har jag gjort något nödvändigt och behöver på så sätt inte ha dåligt samvete över att jag inte pluggat, helbra alltså!

Ikväll blir det troligen lugna puckar som gäller. En mini-tjejmiddag hos Mian står på dagordningen, troligtvis en mycket trevlig sådan.

En månad kvar - det ni!

I onsdags hade jag och min grupp redovisning. Det gick bra och det är så skönt att den är ur världen. Nu är det bara tentan kvar, ehh bara och bara... Efter redovisningen gick jag på stan med Linda från mitt lag. Jag hade lovat att hjälpa henne att leta klänning till hennes avslutningsfest och vi hittade både klänning och skor. Synd bara att jag inte är lika bra på att hitta någon klänning till mig själv.

På kvällen hade vi middag hemma hos Lisa och sedan blev det utgång på Garbo, där Annas innebandylag hade fest. Det var riktigt roligt måste jag säga! Och jag älskar när det är sommar och ljust när man kommer hem! Och extra rolig var kvällen för att massa olika vänner var där som jag inte är ute med så ofta. Och jag och Mian fick våra tequila-shots den här gången!

Igår var jag lagom pigg men bestämde mig ändå för att träffa systrarna och systerdöttrarna. Vi gick och såg Ice Age 2, som var jättebra och fantastiskt rolig! Sedan uträttade vi lite ärenden och till slut åt vi middag. Lagom utmattad efter att ha haft två sjuåringar hängandes i armarna i flera timmar gick jag hem och sov i elva timmar, skönt och nu är jag utvilad.

För övrigt är det idag exakt en månad kvar tills jag och flickorna åker till Santorini. Åh, vad jag längtar!

Vilket väder!

Regnet öser ner, hur mycket som helst.  Usch, inte alls bra för om en stund måste jag nämligen ge mig ut. Jag och j-a ska beakta vår kulturella sida och gå på teater ikväll. Hans syster spelar i en uppsättning av Hamlet, skall bli skoj att se. Förhoppningsvis hinner vi stoppa i oss lite god mat dessförinnan, jag är utsvulten. Har suttit och arbetat med seminareredovisningen större delen av dagen. Ska bli skönt när den är avklarad imorgon.

Igår ringde syster Linda och berättade att tåget till Kolmården i sommar nu är betalat, jippi! Inte för att själva betalningen är särskit skoj men åh vad jag ser fram emot Kolmården. Jag älskar djurparker. Och dessutom med systrarna och systerdöttrarna, bättre blir det inte!

Måste skynda nu!


Måndag

Sverige tog vm-guld igår och blev historiska som första nation att vinna vm och os samma år. Kul, men helt ärligt hur spännande har det varit med hockey-vm i år? Jag och j-a såg de två första målen igår, sen struntade vi i matchen. Hur intressant är det med hockey i mitten av maj, när allt i tänker på är den stundande sommaren, som dessutom bjuder på den största idrottshändelsen av dem alla, fotbolls-vm! Dessutom känner jag mig rätt mätt på hockey efter os-guldet. Nej, hockey ska spelas på vintern, inte tre veckor innan fotbolls-vm.

Istället för ishockey tittade vi på Fun with Dick and Jane. Den var helt okej. Inte alls som Jim Carreys tidigare filmer, men rätt bra ändå. Han är alltid rolig. Och nu ska jag strax ta en promenad till Vällingby och möta Madde för att plugga. Redovisning på onsdag och sedan långhelg, skönt men synd att j-a åker bort.

Ingen smak?

Tittade på Eurovision med Linda igår och vi förundrades båda över hur Finland kunde kamma hem segern!? De var som hämtade ur Sagan om Ringen, orcherna ni vet. BLÄ! Carola var iallfall jättebra!

Idag blev det en tur til stan men kom faktiskt hem tomhänt, vilket väldigt sällan händer. Håller jag på att bli sjuk tro? Sedan blev det även en sväng förbi Farmor. Ikväll ska jag till j-a och jag misstänker att det blir till att titta på vm-finalen.

Måste rusa, pappa har gjort middag nu.


Jag och basketen

Igår var det kvartsfinal i u20 sm. Vi mötte 08 och ja vad ska man säga... Jag finner inga ord. Det var vår match, vi ledde hela tiden och spelade riktigt bra. Men det var jämnt och några enkla misstag på slutet straffade oss maximalt. Förlust med två poäng, en av de tyngsta förlusterna genom åren på sätt och vis. Så när en semifinal men ändå så långt bort. FAN!

Imorse blev det istället placeringsmatch som vi vann med 25 poäng. Ändå en rolig match och framför allt sista matchen med laget. Efter matchen kändes det helt knasigt, jag var riktigt rörd och visste inte hur jag skulle hantera känslorna. Till slut kom det en hel del tårar och sentimentala stunder. Jag vet att mitt beslut att trappa ner till nästa säsong är rätt, men usch vad konstigt det känns. Och gud vad jag kommer sakna mina tjejer, mitt lag. Buhu...

Tio år med basket och i nästan lika många år har jag träffat Tina så gott som varje dag. Och nu, idag kom vi på att vi inte vet när vi ses nästa gång. Hjälp, hur ska det här gå? Att gå från att se vissa människor varje dag till ett på sätt och vis helt nytt liv... Det är konstigt, alla som har slutat gymnasiet vet vad jag pratar om. Det är en sorts trygghet, en självklar gemenskap som försvinner.

Men som tur är, så ska jag ju inte sluta med basket helt (vad skulle jag göra med all tid?). Kommer antagligen spela på någon lägre nivå och dessutom coacha med Linda och Amalia, tjoho! Basketen är och förblir en stor del av livet, det bara är så. Och den här säsongen, med det här laget kommer jag alltid minnas som fantastisk, bra jobb allihopa!

Lycka

Ägnade förmiddagen åt semiarie-arbete och träffade sedan j-a. Vi tittade på senaste Lost med Markos och Dannis, sjukt bra! Nästa vecka är det sista avsnittet för säsongen, hur ska jag klara mig till september eller när det nu kan tänkas sätta igång igen? Suck! Men det var kul att prata Lost, jag och Markos diskuterade lite teorier.

Innan jag och j-a åkte hem från Vällingby tog vi en tur in på Indiska och där blev det dagens två lyckoträffar. Först så fanns klänningen jag spanat in i min storlek, lycka! Så jag begav mig supernöjd bort till kassan när min blick föll på en supersöt Buddha! Åhh.. lycka nummer två! Den är vit och alldeles tjock och underbar. Lisa köpte en i svart i vintras och sedan dess har jag  letat efter en utan framgångar. Min Indiska-turdag idag med andra ord!


Kyla

Burr, tittade nyss på termometern i hallen. Fem grader visade den upp, FEM grader! Hallå, har någon missat att det faktiskt är mitten på maj?! Usch, nu vill jag ha sommarvärme. Ska på 20-årsmiddag/fest på fredag med Hawaii-tema. Hur ska det gå när man knappt kan gå utanför dörren i bara ben? Tåls att funderas på. Fast mitt på dagen idag var det rätt varmt, åtminstone i solen. Vi passade faktiskt på att äta lunch ute under en paus i arbetet med seminarieuppgifterna, härligt!


Sophia-dagen

Idag har jag namnsdag.

Helgen:

I lördags blev det barnkalas för hela slanten. Massor med gott att äta lyckades jag trycka i mig och sedan var jag faktiskt en ganska duglig lektant måste jag själv erkänna. Deltog i både Hela havet stormar, dansstopp och lyckades engagera alla i kull. Bra jobbat och alldeles slut var jag efteråt. Men det var bara hem och byta om för att sedan möta upp lite folk för middag på Friday's. Plus: God mat och trevligt sällskap. Minus: Dålig service, starka lampor och väldigt hög volym (och hemsk bas). Men allt som allt en lyckad kväll som avslutades med numera klassikern Rosa Pantern på L1.

Söndagen bjöd på fint väder och tur var väl det för trädäcksbygge stod på planeringen. För pappa och Staffans del alltså. Själv satt jag mest i en solstol och läste och tittade på medan de andra slet. Väldigt behagligt måste jag säga. När trädäcket var avklarat blev det grillning med HELA familjen. Supermysigt!

Eftersom jag har privilegiet att då och då är jag ledig så var jag även ledig idag, vilket j-aockså var. Det är inte särskilt ofta han är ledig så vi passade självklart på att spendera dagen tillsammans. Vi tog det lugnt och hade det mysigt. Och ikväll har jag haft träning. På fredag är det sm-dags så nu är det stor fokus på basket den här veckan. Dags att visa vad som krävs...


Vad är väl en fredagskväll...

... när man ändå tränar till tio VARJE fredag sedan augusti. Men idag var kanske, förhoppningsvis den sista fredagsträningen. Jag hoppas på det iallafall och misstänker att så är faktiskt fallet. Nästa vecka bjuder fredagen på kvartsfinal i SM och veckan därpå är det Kristihimmelfärd. Jag kan inte nog säga hur glad jag är över att det är slut på dem. Det känns som jag har missat åtskilliga middagar, utgångstilfällen och annat skoj bara på grund av den träningen. Och visst, det är kul att träna - men inte sent en fredagkväll som borde vara vigd till andra nöjen. 


Så nu eftersom att jag har tränat sent så tänkte jag ligga i sängen, titta på Sex and the city och bara slappa.

Sandra 7 år

Igår fyllde sysyterdotter Sandra år och skulle såklart firas. Så gårdagsförmiddagen sprang jag på stan på jakt efter en bra födelsedagspresent. Vad hon vill ha är egentligen inte så svårt att räkna ut, allt med Bratz på går hem! Så det blev en Bratzhandduk, ett Bratzblock och ett hopprep.

Eftermiddagen jobbade jag och innan det var dags för barnkalas hann jag förbi Debenhams där de hade 25 procent igår. Massor med folk men jag lyckades få med mig två toppar hem iallafall. Har blivit lat nuförtiden och orkar sällan prova toppar innan jag köper dem. Det är ju ändå öppet köp så om de inte passar kan man ju allid lämna tillbaka dem. Som tur var de båda jag hittade igår jättebra.

Efter det var jag redo för firande och magen kurrade glatt. Sandra blev glad för presenterna även om cykeln hon fick nog upptog den mesta uppmärksamheten. Och maten var supergod och likaså tårtan. Bra dag för magen igår, först fika på jobbet och sedan tårta, mums! Och imorgon räknar jag med en hel del gott också för då är det riktiga barnkalaset och jag vill ju såklart vara med.

Ännu en solig dag

Igår blev det en heldag. Föreläsning, jobb, träning, hem till j-a. Somnade så gott så gott på hans arm efter ett och ett halvt Scrubs-avsnitt. Och måste faktiskt passa på att hylla den serien ännu en gång. Det är få serier som lyckas leverera så många känslor i samma avsnitt, klockrent! Till alla er som inte är anhängare, börja titta nu!

Idag var det en lugnare dag. Jag hade föreläsning på förmiddagen som jag bara ägnade ett halvt öra åt. Men det kändes helt okej att inte vara helt med, den var inte så viktig. Sedan mötte jag upp Nattis och vi for ut på Djurgården för trevlig lunch och solande. Anna kom förbi en stund (efter lite runtåkande och förvirrning) och vi passade på att inta en glass, mums! En promenad längs Strandvägen hanns med också innan jag i sällskap med Far min for till Farmor på sjukhuset. Imorgon ska hon flyttas till ett korttidsboende och det känns bra, ett steg i rätt riktning.

Kvällen bjöd i god ordning på träning och sedan en annan bra serie, OC! De har ju sagt att vädret ska bli sämre men jag hoppas på ett litet vädermirakel och solsken för imorgon fyller systerdotter Sandra sju år och ska firas.

En tråkig nyhet tynger dock mitt hjärta, och det känns jobbigt att veta att man inte kan hjälpa...

Bloggtorka

Har varit lite bloggtorka på senaste tiden. Har helt enkelt inte haft tid. Men nu är jag på jobbet och tänkte passa på att uppdatera innan lunchen är slut. Idag stod dugga på planeringen så den avklarades imorse (ganska lätt) och sedan dess har det arbetats. Tråkigt att sitta inne när det är så fint väder men jag fick åtminstone avnjuta lunchen på altanen, härligt!

Helgen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Vi förlorade finalen i lördags och det tog hårt måste jag erkänna. Känner fortfarande besvikelse och irritation. Men det är bara att bryta ihop och gå vidare som pappa brukar säga. Resterande helgen blev det pluggande, solande och finaltittande. En inte alltför innehållsrik helg med andra ord.







Att läsa eller inte läsa

När jag var yngre var jag en riktig bokmal. Jag slukade allt och kunde ligga vaken hela nätterna med en bra bok istället för att sova. Med åren har jag tyvärr tappat intresset lite. Eller snarare har jag inte känt att jag har tid som jag hade förut. Och nu när jag pluggar på universitetet så läser jag näst intill bara kurslitteratur vilket inte direkt är underhållning. Har därför saknat det vanliga läsandet, så igår när jag låg sömnlös passade jag på att låna en bok av mamma. Flickan från ovan heter den och är skriven av Alice Sebold och än så länge verkar den bra. Bra - men hemsk.


Sömnlös

Hade en sådan där hopplös natt igen. Det var helt omöjligt att somna, var helt klarvaken. Klockan 02.47 tror jag att jag tittade på klockan sista gången så någon gång därefter föll väl mina ögonlock ner. Var allt annat än pigg imorse när klockan ringde men kämpade mig ändå uppoch har sedan dess varit på benen. Ingen vila här inte, men i natt ska jag sova jättegott. Har istället haft föreläsning, njutit av vårvädret och pluggat. Nu är det snart dags för mat och sedan träning.

Imorgon är pojkvännen ledig så då ska vi träffas hela dagen, inte ofta vi får så mycket tid tillsammans. Så det ser jag verkligen fram emot. Får se vad vi hittar på, antagligen något lugnt, ute i solen kanske?! Ska iallafall absolut titta på Lost! Flera veckor sedan sist, abstinensnivån är skyhög vid det här laget.

På förfrågan: Matchen går av stapeln klockan 14.00 på lördag i Åkeshovshallen!


Vad är det för dag?

På våren känns alltid veckorna så knasiga. Massa helger som rubbar balansen så man inte riktigt vet vad det är för dag. Idag tyckte jag det kändes som måndag, men Påla trodde det var onsdag och någon annan tyckte det var fredagskänsla. Men jag klagar inte för för min del kommer veckan gå fort, då det redan är onsdag imorgon och jag är intsälld på tisdag.

Har jobbat idag och sedan blev det några timmars studier följt av träning. Finalvecka och flera stycken är sjuka, inte bra alls. Men vi håller tummarna för att dem snabbt tillfrisknar samtidigt som vi andra förbereder oss ordentligt. Och på lördag smäller det! Var där eller var fyrkantig.

Matvrak

Jag har varit så extremt hungrig hela helgen. Skulle kunna äta konstant känns det som. Sitter och pluggar nu och magen kurrar högt efter mat. Tur att vi ska äta pizza ikväll, det om något borde dämpa hungerkänslorna. Kanske blir första gången någonsin som jag orkar hela min pizza från Il Postino, de är sjukt stora! Och sjukt goda...