Sista oktober

Idag är jag riktigt slapp. Vaknade visserligen tidigt men har spenderat hela förmiddagen på soffan med mitt gosiga duntäcke. Sex and the city är på och flera koppar te har druckits. Det förtjänar jag. Hade en plan på att läsa måndagens seminariematerial men när jag upptäckte att det inte fanns med i kompendiet bestämde jag att det fick vänta tills jag fått det utskrivet. Ikväll ska jag mysa med några fina vänner, det kan behövas i höstrusket. Men inget höstväder i världen kan få mig på dåligt humör vill jag lova! Ska ta mig till Vällingby och shoppa lite strax!

Snabbis

Sotis upphittad, nya telefonen på plats, två vinster av två möjliga, besök från Gotland och en mycket lyckad maskerad är en snabb sammanfattning av min helg. Mer har jag inte tid för just nu.

Idag fyller sambon min år så vi åt en liten födelsedagsfrukost imorse och han fick uppskattade (hoppas jag) paket. Har haft en föreläsning och ska på ännu en till ikväll. Däremellan ägnar jag mig åt att läsa artiklar om finanskrisen inför en uppgift som ska göras. Inte så upplyftande med andra ord.

På väg

Min nya telefon har lämnat Teknikkedjan och befinner sig i Malmö.
Gillar att man kan följa paketet på posten! Skynda hit nu!

Kom hem!

Min syster har två stycken innekatter som är världens sötaste och snällaste. Igår kväll ramlade den ena, Sotis ut genom fönstret och har sedan dess varit försvunnen. Min syster har letat både igår kväll och imorse utan att hitta henne. Jag och mamma har varit ute i två timmar nu men inte ett spår av lilla kissen. Det är så himla sorgligt. Jag hoppas verkligen att hon kommer hem snart. Hennes syster Tussan är alldeles orolig och går omkring och jamar där hemma. Lilla Sotis!


Måndag

Måndagar är inte roliga. Sitter i köket och försöker läsa statistik men det vill säg liksom inte. Tankarna svävar i väg och ögonlocken känns ovanligt tunga. Det tar emot helt enkelt. Och att vara "ledig" hjälper inte direkt. Hade det varit undervisning på schemat hade jag åtminstone tvingats till lite aktivitet. Nu blir dagen mest en långdragen väntan på att det ska bli dags för träningar. En promenad kanske hjälper men hur kul är det utan musik? Min nya telefon får gärna komma jättesnabbt!

Min kväll



Ganska så trist

Nu lämnar jag konfidensintervall och populationsvarianser för några timmar och åker i väg på match. Har även hunnit med att tvätta och dammsuga. Faster kommer idag och man vill ju åtminstone inte visa upp hemmet från sin sämsta sida trots att man egentligen inte har tid till städning. J-a jobbar natt så ikväll blir det studier för hela slanten tror jag minsann. I sällskap av min gosiga vovve och välförtjänt lördagsgodis. Ibland är livet inte roligare än så här.

Varför?

Såg det sjukaste programmet på tv igår, Generation Fett. Hur kan man vilja bli världens fetaste kvinna? Vill aldrig mer äta tror jag. Kan någon förklara för mig hur hon tänker? Dessutom hade hon två barn, inte direkt ett ansvarsfullt beteende.

VARFÖR VARFÖR VARFÖR?


Söndag = pluggdag

Klockan är bara halv tolv och jag har redan hunnit läsa två kapitel i statistikboken. Lite duktig känner jag mig allt. Blir snart mer studier, ska bara sätta tänderna i något mellanmål först. Ikväll möter vi ett av Sveriges bästa lag med knattarna, kan bli intressant. Är medveten om att de ligger några nivåer över oss men tror ändå att vi kommer att ha närmat oss om man jämför med sist. Och det är ju det som är det viktiga, att utvecklingen går åt rätt håll. Den här säsongen spelar vi ju i den högsta serien och det har märkts på motståndet. Det är mer fysiskt och det gäller att vara på tårna hela tiden. Har än så länge blivit förluster rakt i genom men jag tror nog att vi snart kommer ha vant oss vid det högre tempot och också börja vinna matcher.

Spårlöst försvunnen

Det har hänt något som gör mig jättearg. Min ipod är försvunnen och troligen stulen. Jag har letat överallt i hela lägenheten men kan inte hitta den någonstans. Tror dessvärre att någon har tagit den, troligen i torsdags. Jag vet att jag hade den på väg till universitetet då men sedan dess är den inte använd. Gissar att det skett antingen medan jag hade träning med kidsen, på tunnelbanan eller när jag var och shoppade på kvällen. Arg som sjutton är jag iallafall. Och väldigt ledsen. Den här veckan har varje resa med tunnelbanan varit hemsk, jag vill kunna stänga in mig i min egen värld.

Just därför har jag börjat titta på en ersättare till min älskling. Funderade först på en ny ipod men jag behöver faktiskt en ny mobil (min är från stenåldern) så då vore det ju klokt att slå två flugor i en smäll och köpa en värsting-mobil istället. Tyvärr känner jag mig ganska lost i mobildjungeln men jag vet en vän som byter mobil (nästan) lika ofta som vi andra byter underkläder  så jag får väl rådfråga henne. Eller ska jag köpa en ny ipod och fortsätta dras med min gamla hederliga telefon?

Äntligen på planen igen!

Helgen var en riktigt bra sådan följt av en ganska tråkig måndag. Men en ska livade minst sagt upp, jag har tränat idag. Det var första gången för den här säsongen och det kändes riktigt bra faktiskt. Spelmässigt alltså. Förkylningen däremot är ju kvar men jag har beslutat mig för att ignorera lock för öronen och hosta och försöka köra ändå. Jag orkar inte hålla mig still längre!

Helgen iallafall. Har firat Caroline, hälsat på Mian i skoaffären, fikat hos Anna, kollat på basket, pluggat, haft knattematch, fikat med Linda och Linda, varit på Footlosse (2:a gången!), ätit middag hos mamma och pappa och myst med j-a. En bra helg även om knattarna förlorade. I helgen ska det bli revansch, jag är redan taggad! Hoppas bara att kidsen är med mig...

Nu måste jag verkligen hoppa i säng för imorgon väntar en 13-timmars dag på Universitetet. Om ni är där, slå en pling så kanske vi hinner kramas lite!?

Fredag

Idag är jag "ledig". Det innebär att jag inte jobbar och inte inte heller har undervisning men att jag ändå har massa saker att göra. Typikst för en student alltså. Var upp till centrum för en stund sedan för att handla lite till kvällen. Att gå på hemköp mitt på dagen är verkligen som att komma till ett äldreboende, pensionärer så långt ögat når. Om en stund kommer Linda (brunhåriga) hit och fikar, första gången hon ser lägenheten! Ikväll blir det kalasande hemma hos Carro som sällar sig till skaran 22-åringar.

Höstmånad

Åh, jag får ont i magen av allt som ska göras.
Får prestationsångest så det heter duga.
Inte kul alls! Eller jag gillar ju när det är mycket.
Men inte så här svåra saker...



Men iallafall. Idag är det den första oktober. Det innebär att det definitivt är höst och det visade vädret ganska bra idag. Regn, blåsigt och kallt. Och det vet jag kan jag säga för när jag skulle hem från knatteträningen ute på Ekerö så fick jag vänta på bussen i över tjugo minuter. Första oktober innebär också att min fina vän Anna fyller år, och dessutom så flyttar hon hemifrån också - grattis i dubbel bemärkelse med andra ord! Oktober bjuder förutom på höstväder på flera födelsedagar, massa basketmatcher, tenta och säkerligen en del jobb. Välkommen oktober!