Helgen

Lördagskvällen blev en lyckad historia bestående av utgång med tjejerna. Det var jag, Mian, Anna och Lisa som begav oss till Nivå 22 som första anhalt där det intogs en hel del dricka, pratades om skojigheter och hade det riktigt trevligt. Några rundor senare och lite rundare under fötterna styrde vi kosan mot Loge. Ett för oss nytt ställe som faktiskt visade sig vara bättre än vad första ögonkastet påvisade. Vi hade riktigt roligt! Kvällen bestod även ev en chock, gratis cosmopolitans, Mc donalds mat, ett igenkännande på tunnelbanan och en nattpromenad hem.

Igår spelades det som alltid på Valborgsmässoaftonskvällen Blackeblixten. Och idag skall jag plugga.

Otrevlighet x2

Igår efter föreläsningen råkade jag och Madde ut för två otrevliga cyklister.

Otrevlig cyklist nummer ett:
Vi går pratandes mot busshållplatsen över övergångsstället när en tant på cykel kommer farandes. Madde ser henne inte förrän i sista sekund så de höll nästan på att krocka och tanten skriker: Se dig för va fan! Se dig för själv och cykla inte där folk går.

Otrevlig cyklist nummer två:
I säkerhet på en trappa utanför universitetet sitter vi och njuter av solen när ytterligare en cyklist går till attack. Denne gång var det dock ett verbalt anfall från en yngre kille som stannar och frågar om vi vet var universitetsbokhandeln ligger. Jo det vet vi ju men är osäkra på om den finns kvar eftersom vi läst att den ska stänga, berättar vi snällt för honom, varpå han fäller följande kommentar: Ni verkar ju inte plugga överhuvud taget som inte ens vet om bokhandeln är kvar eller inte. Ursäkta!? Vad har det med vårt pluggande att göra!

Usch för otrevliga människor!

Finaldags

Idag blev det ytterligare en tur på stan efter att en tre timmarsföreläsning var avklarad. Men som tur var köptes det inte något till mig själv utan all kraft lades på en viss flickas födelsedagspresent. Jag tycker det blev en helbra gåva så nu är det bara att hoppas att hon samtycker.

Efter middag i sällskap av mamma, syster och systerdotter (trevligt!) bar det av till Brännkyrkahallen för semifinal mot Tensta. Vi möttes förra veckan och gjorde då en riktig skräpmatch men vann ändå. Idag bestämde vi oss för att helt enkelt inte lämna några tvivel om vilka som var bäst så vi körde över dem med 97-31. Skönt och nu väntar final mot Alvik!

Det var inte bara vi som fixade en finalplats ikväll utan det gjorde även Arsenal som är pojkvännens favoritlag. Så det var ju roligt det också. Han befinner sig för övrigt i Göteborg sen i söndags och jag tycker det är dags att komma hem snart. JAG SAKNAR DIG!

Allt är Annas fel...

Började dagen tidigt med dugga i makroteori. Måste erkänna att jag var ganska nervös innan, kände att jag inte alls pluggat så mycket som jag borde ha gjort. Satte mig oroligt på första bästa plats i skrivsalen och försökte ignorera fjärilarna i magen. Herre gud - jag oroade mig helt i onödan. Fem minuter och sedan var den duggan avklarad. Makroteori släng dig i väggen!

Nöjd med att duggan inte ställde till med några som helst bekymmer gav jag mig iväg till Farmor på sjukhuset. Hon blir sakta men säkert lite bättre och det är skönt att se. Vi hade en riktigt trevlig pratstund tills det kom två sjuksköterskor och indirekt slängde ut mig. Men jag kan väl inte direkt klandra dem, besökstiden börjar ju inte förrän klockan tre och jag var där innan elva.

På väg in till stan igen kände jag att jag ville ha sällskap så jag ringde Anna och lurade in henne för lunch i Kungshallarna. En smarrig måltid senare gick vi runt i lite affärer och det var då som Anna slog till - i dubbel bemärkelse. Fick för mig att prova ett par jeans från Koola Anna och så fort de var på så var det en sann förälskelse. Och med lite övertygelse från Anna så var de snabbt i en påse på väg hem till mig. Så tack Anna - ännu ett par jeans var precis vad jag behövde. Men jag tror de kommer bli ett par favoriter så egentligen är jag nöjd. Efter det åt vi världens godaste glass från Montis - min och Annas stora passion.

Kvällen har ägnats åt träning, vilket var riktigt roligt. Det var ett bra tag sen!

Lite bloggande

I ett försök att skingra tankarna kan jag bjuda på lite roliga saker:

  • Jag klarade mikron!!!
  • De bjöd på kanelbullar på SevenEleven igår!
  • J-a hade fixat senaste två OC-avsnitten till mig igår och tittade snällt på dem med mig igår - så gullig.
Farmor - fortsätt kämpa. Vi klarar det den här gången också, du är så stark.


Nej

Min mage gör ont. Mitt hjärta gör ont. Mina ögon gör ont. Allt gör bara ont, ont , ont. Jag vill inte att det oundvikliga ska hända. Jag vill inte, vill inte, vill inte. Lämna mig inte.

Farmor

Har svårt att förklara hur jag känner. Orolig, ledsen, fundersam, rädd är bara några av de tillstånd som beskriver mig. Igår var jag så rädd, rädd att det var slut, men nu känns det som att jag vet att det inte är det. Farmor, du är en kämpe. Jag älskar dig så mycket. Att se dig så trött och svag tynger mig så. Du förtjänar inte att må dåligt, du är värd bättre. Och jag vet att det kommer bli bättre. Farmor, mina tankar finns hos dig.


Måndag eller tisdag

Ännu en ny vecka som egentligen började igår men det känns som att det är måndag idag. Ganska skönt på sätt och vis för då kommer veckan att gå extra fort. Idag ska det pluggas. Ikväll är det match och sedan blir det nog en sväng hem till Lisa för lite tacos och träff med flickorna. En ganska bra dag med andra ord! Ser ut som att solen tänker titta fram en stund så då kanske man kan passa på att sitta ute.


Myskväll

Det regnar ute. Jag gillar inte regn. Men ska man bara hem till pojkvännen på kvällen och mysa så är det okej. Och det ska ju jag. Kanske se på en film. Känns som att jag inte har hunnit ta det lugnt alls i påsk. Har varit bjudningar och det ena med det andra hela tiden. Så ikväll ska det bli skönt att bara mysa med j-a.

Maten kallar... (för ovanlighetens skull).

MAT

Söndagen bestod till största delen av mat och godis eftersom att det först var Påsklunch med släkten och sedan födelsedagsfirande hos Nazita. Hemma bjöds det på traditionell påskmat och sedan tårta. På väg till Nazita tänkte jag att jag kommer inte få ner en bit till men oj vad fel jag hade. Där bjöds det på ännu mer god mat och inte tackar jag nej. Jag har inga begränsningar när det kommer till att äta. Så jag åt och åt och åt och på vägen hem mådde jag inte så bra. Men det var det värt för allt var så himla gott!

Hemma under Påsklunchen var det trevligt, som vanligt och jag hann med att vinna i Vem där ett antal gånger. Jag är proffs på det spelet, det blir så efter att ha spelat i många år. Systerdöttrarna får nog gå hem och öva. Hos Nazita var det också skoj. Men utmattad som jag var (efter att ha busat med systerdöttrarna och ätit ett ton mat) så gjorde jag och Linda sällskap hem vid halv elva. Men innan dess hanns det med en hel del skratt, pratande, sjungande och brottning. Mycket lyckat!

Idag är det ännu en ledig dag som ska fyllas med besök av kusinen med familj, plugg, solning och träff med j-a. Så nu är det dags att få fart på denna måndag!


Ute på ön

Så igår var det återseende med Kanarie-folket och jag nåste säga att det kändes ungefär som vanligt. Enda skillnaden var väl egentligen att Alex var riktigt brun, vilket vi aldrig skådat tidigare! En trevlig kväll blev det även fast somliga av oss höll på att somna. Roligt att vara hemma hos tviliingarna men usch vad långt det är till Ekerö. Hyffsat tidig hemfärd och härligt återseende av sängen. Somnade innan huvudet träffat kudden tror jag bestämt.

Glad Påsk!

Som alla högtider så går även påsken ut på att man ska försöka äta ihjäl sig. Varje dag så blir det någon tillställning, eller flera. Men magen klagar inte utan tackar och tar emot. Igår var det ju som sagt lunch hos Linda och Kim. Idag blir det middag hemma hos pojkvännens föräldrar och sedan vidare till tvillingarna där det säkerligen bjuds på både det ena och det andra. Imorgon väntar påsklunch med släkten och sedan hem till Nazita för födelsedagsfirande och slutligen på måndag så kommer kusinerna över på brunch. Är lite orolig att magen ska spricka någonstans på vägen.

Underbart väder ute idag. Har varit hos Farmor och är nu nyss inkommen från trädgården där det intogs en liten drink i sällskap av föräldrarna. Trevligt och härliga vårkänslor. Fortsätt så vädret!


Långfredagen

Långfredagen är en dag då man inte ska ha det alltför roligt och den ska allra helst kännas väldigt lång. För mig var det igår precis tvärtom. Jag hade jättetrevligt och tiden bara försvann. Anledning? Långlunch hemma hos (blonda) Linda och Kim i sällskap av (brunhåriga) Linda. Trerätterslunch och champagne kan man ju inte klaga på. Maten var mumsig och drickan likaså. Vi hade det trevligt och passade även på att överlämna försenade födelsedaspresenter till (blonda) Linda, bland annat ett handtag till petflaskor. Mycket fint och användbart! En hellyckad långfredag med andra ord!


Onsdag

En dag kvar sen är det dags för lite påskledigt. Ska träffa älsklingen imorrn, som jag inte har sett sedan i söndags morse. Åh vad jag längtar, våra tider har varit helt otimade hela veckan. Jobbigt när man inte hinner ses. Känner verkligen vilken att det är jobbigt att bara kunna prata i telefon när man egentligen vill träffa varandra. Ändring snarast tack!

Idag blev det till att jobba extra och sedan träna. Har ännu inte kommit in i duschen så nu är det den som står näst på tur. Sedan blir det smörgås och efter det sömn. Behövs. Jag vet, onsdag = O.C! Och jag kollar inte ens, herre gud. Men lugn, jag är inte dödssjuk ska spela in på fredag och se i helgen. Aldrig att jag skulle missa ett avsnitt, aldrig. Men nu ikväll orkade jag faktiskt inte.

Längtar till imorgon...

Underhållning

Söta flickor i sex-årsåldern på pendeltåget i eftermiddags ute på skolutflykt:

Flicka 1: Har din pappa varit full någon gång?
Flicka 2: Nej.
Flicka 1: Inte min heller.
Flicka 3: Min pappa har varit full en gång.
Flicka 1: Det är inte bra att vara full.

Så underbart söta. Jag kunde knappt hålla mig för skratt. Vad enkelt livet var när man var liten. Fast det är det nu också, ibland. Som idag när solen skiner och det helt klart är vår. Jag har ätit mellanmål ute och läst tidningen. Då är livet enkelt. Och jag är glad.


Idrott

Läst i Cosmopolitan:

När du hejar på ett lag - vare sig det är din killes korplag eller Djurgårdens IF - känner du dig som en del av något större vilket gör dig 4% gladare.

Bara 4 procent? Snarare 40 för min del, minst. Åh, vad det är rolig med sport! Det var inte så illa att träna ikväll faktiskt.

Träning

Är helt utan motivation för träningen idag. Hoppas den går snabbt. Två timmar - inte troligt. Vad är det med mig?!


Två månader?!

Så var även denna vecka slut. Tiden går så himla fort, känns som att vi precis var i Åre men faktum är att det idag är hela två månader sedan det begav sig. Det betyder att för exakt två månader sedan var vi på Bygget och hade sjukt roligt, längtar tillbaka! Men nog om minnen, dags att blicka framåt. En ny vecka imorgon som inleds med föreläsning och som kommer avslutas med påsklunch med släkten på söndag. Därimellan ska det klämmas in basket, plugg, jobb och förhoppningsvis en del nöjen också. Vi får se hur det artar sig. Men förhoppningsvis blir det en lika rolig vecka som denna.

Idag blev det mycket riktigt en promenad. Denna i sällskap med Linda efter att vi varit och solat. Var riktigt fint väder att promenera i om än lite lerigt på sina håll. Sedan övningskörde jag med pappa en stund, ska äntligen ta tag i mig själv och fixa körkortet hade jag tänkt. Kvällen spenderades i min ensamhet med att plugga, inte så illa som man kan tro måste jag säga. Boken är hyffsat lätt att läsa och ganska intressant på sina ställen.

God natt!

Bowlingmästare :)

Jag skrev ju häromdagen att det är bra att spendera tid med barn och det var precis vad jag gjorde igår eftermiddag. Jag mötte båda mina systrar och systerdöttrar i Vällingby vilket inte är särskilt vanligt. Vi ses inte så ofta allihopa med undantag från födelsedagsfiranden och andra högtider. Så det var väldigt rolig att träffa dem även om jag var ganska slut när jag kom hem. MIna systerdöttrar bildar tillsammans en ganska galen duo. Men skojigt var det iallafall.

Träffade sedan j-a och tittade på u22-killarnas semifinal, vilket inte var särskilt spännande. Men de vann och det var ju bra, första stadiumfinalplatsen fixad. Vi åt middag i Vällinge (mums, grekiskt!) och därefter avvek jag för en kväll med flickorna. Kvällens aktivitet var bowling och jag måste ju få skryta lite och berätta att jag kammade hem förstaplatsen! Vi fortsatte sedan till Starbar där det intogs lite dricka och spelades lite Jack Vegas (Lisa är numera beroende). En mycket trevlig kväll som slutade med övernattning hos j-a.

Idag är det söndag och vädret är jättefint. Så det får kanske bli en vårpromenad om en stund, vem vet. Vore ju ett bra avslut på en lyckad helg.


Fredagen

Fredag oh äntligen helg. Startade helgen direkt efter tre timmars föreläsning med att möta upp tjejerna inne istan. Första anhalten blev Kulturhuset fär det var studiemässa, själv pluggar jag ju redan men vännerna verkar ha lite beslutsångest. Detta följdes upp med en lunch i Gallerian och sedan det mest perfekta på hela dagen: Glass utomhus i solen med solbrillorna på. Vår-faktorn var med andra ord HÖG!

Hem en sväng för att fylla på magsäcken och hämta träningssaker och sedan i väg igen för två timmars utmattande träning. Det var verkligen jobbigt idag, tur att vi har helgen att vila upp oss över. Efter träningen bröt jag traditionen att åka hem och bänka mig framför tvn som jag brukar på fredagar, och åkte istället till Lisa där flickorna redan var i full gång med både det ena och det andra (hmm??).

En kansig och skojig kväll som nu ska avrundas med att krypa ner i sängen, och jag måste säga det, det ska bli så skönt att sova. Är himla trött faktiskt, känns som jag har gjort saker hela tiden den här veckan. Har inte åkt hem efter en enda föreläsning och bara tagit det lugnt (men en rolig, avslappnad vecka har det varit), så inte undra på att ögonlocken håller på att trilla ner nu. Sov gott!

Jag förstår ingenting och vet inte riktigt vad jag känner.

En enklare värld

Det bev ingen glass idag. Jag slutade halv ett och då såg vädret riktigt lovande ut så jag slog en pling till Linda för att se om hon var på väg in mot stan oh då skulle hon snart åka. Tiden gick och gick... jag började undra var hon tagit vägen, vilsen i Haninge tro?! Men nej, hon var (som ofta?) försenad och jag tror klockan hann bli kvart i två innan hon dök upp. Men efter att ha sett hennes glada ansikte var hon genast förlåten. Vi hade det trevligt men tyvärr hade det fina vädret hunnit försvinna så vi fick nöja oss med lunch i gallerian och en fejkad solglasögon-bild.

Hämtade sedan systerdotter Sandra i skolan. Det är så roligt att umgås med barn, de tänker på ett helt annat sätt och allt i deras värld är så enkelt och avslappnat. Jag tror man mår bra av att umgås med barn faktiskt, man kommer på sig själv att man lever att ganska olugnt liv och borde vara mer som barn - bekymmersfria och glada. Vi spelade spel, gjorde pärlplattor och åt hamburgare. Såklart jättemysigt!

Nu bär det av till j-a för att kolla på det nya Lost-avsnittet, skoj skoj!



Är det det här ni kallar vår?

Okej, vad är det här? Idag ska det ju vara vår, det har ju jag och Linda bestämt. Men inte är det vår ute, visserligen plusgrader men vår? Nej skulle inte tro det. Blä! Vi som skulle äta glass och fira att våren kommit, det blir nog kallt med glass ute men är man envis så går det en sån här dag med. På med vantarna bara!

Men först kallar föreläsning...

Borta bäst och hemma bäst ?

Idag flyttade jag och Bamse hem igen för ikväll kommer föräldrarna hem. Tror Bamse tyckte det var lite roligt att komma hem även om han har haft det jättebra såklart. För min egen del så känns det mest tomt men jag behöver ju inte bekymra mig, jag är snart tillbaka igen. Positivt med att komma hem var dock att ha tillgång till hela garderoben och kunna välja vad man ska ha på sig. Mindre bra var brödet i brödlådan som hade möglat, usch!

Har träffat Anna idag, vi hade inte setts på ett bra tag. Men hon är ju sjukskriven nu för sitt knä så förhoppningsvis ses vi snart igen. Först åkte vi in till stan för jag var tvungen att köpa boken till nya kursen. Vi gick i lite andra affärer också men min bok var tyvärr det enda vi fick med oss hem. Lika bra det för boken var dyr och gjorde ett stort hål i min plånbok. Vi for istället hem och tittade på Sex and the city, som vi båda älskar! Inte så konsitgt, det är ju så bra!

Nu är det dags att rusa iväg på träning och sen blir det OC mixat med lite fotboll. En toppenkväll helt enkelt!

Hemmakväll

Är helt proppmätt. Jag och j-a har precis ätit middag och tur är det att jag inte har någon träning ikväll för jag skulle inte orka röra på mig mycket. Och j-a är också helt ledig ikväll, jättemysigt! Så istället för träningar blir degande på soffan till Scrubs och om en stund den fjärde sm-finalen mellan Plannja och Solna. Spännande, spännande - Solna måste vinna annars är guldet Plannjas. Ska nog svulla lite extra ikväll också med glass och kolasås om vi orkar. Mums!

Bingo - inte bara för tanter

Idag har jag gjort något för första gången. Och ni kommer säkert skratta nu men jag var och spelade bingo med Linda och Linda i en sådan där bingohall där det mest hänger pensionärer. Men jag måste säga att bingo är ett mycket underskattat nöje som jag säkert kommer roa mig med fler gånger. Till saken hör att ena Linda jobbar i en bingohall (fast det var inte där vi spelade) så det är så vi har kommit in på det här med bingo. Nej, vi är inga sjuttioåriga tanter. Dessutom gick jag hundra kronor plus så det var en hellyckad eftermiddag. Sedan åt vi supergod grekisk mat på en restaurang som min syster rekommenderat. Tack för tipset, den kommer säkerligen besökas igen. En alltigenom trevlig träff med andra ord!

Gametime

Att ens fundera på att titta på skräckfilm med tjejer som är minst lika hysteriskt rädda som en själv är inget smart drag upptäckte jag igår. Ett faktum är att jag inte gillar skräckfilm. Ett annat faktum är att jag är väldigt räddskrämd. Därför blir jag alltid ännu räddare när alla andra skriker och hoppar av rädsla. Jag och Linda gav upp fem minuter in i filmen och spelade istället kort lyssnandes på resten av lagets hysteriska skrik. Men i övrigt var det en trevlig och rolig kväll.

Idag har jag varit istan med Carro och Mian. Vi gick i lite affärer och åt så mycket att vi höll på att spricka. Men gott var det iallafall. Och mycket trevligt, det var alldeles för längesedan jag träffade Carro. Nu är jag hemma och laddar om batterierna lite inför match ikväll mot Alvik. Ska bli riktigt kul, jag har inte varit med på en match på minst en månad. Heja heja!

Äntligen helg

Konstigt väder, i förrgår var det vår, igår var det vinter och idag är det vår igen. Men det är väl det som kallas April-väder?! För april är det nu äntligen. Hoppas ni hittar någon att lura idag, själv tänker jag mest försöka undvika att bli lurad. Pappa är ju dock inte hemma så jag kanske kommer undan i år.

Har varit uppe i Vällingby och tittat på match och sedan ätit lunch. Så nu är jag mätt och belåten och tänker bara slappa i några timmar med pojkvännen, mys! Till kvällen blir det middag med laget. Knytis var planerat men efter många om och men ändrade vi oss till middag ute och sedan snacks-knytis hemma hos mig. Blir nog jättetrevligt.

Trevlig helg!