Frihet

Bara lite kvar på arbetsdagen tillika arbetsperioden nu. Snart går jag på välförtjänt semester. Hoppas nu bara att vädergudarna har förstått det så att det blir sol och värme de närmsta veckorna.

- vad händer på semestern?
Efter jobbet ska jag skynda hem, packa min väska, äta middag och sedan i sällskap med syster Linda och systerdotter Sandra bege mig till syster Malena och systerdotter Emelie. Imorgon styr vi kosan mot Mora där helgen tillbringas.

Sedan blir det basketläger, Berlin, j-as landställe och kanske en tripp till Kolmården. Den som lever får se. Och är det inte så frekvent uppdatering här den närmaste tiden så vet ni nu att det beror på att jag har annat för mig.

Puss och kram


Städat

Storasyster Linda dissade mig igår och åkte till storasyster Malena. Är dock bjuden på middag idag istället så inga hard feelings där inte. Ägnade istället gårdagskvällen åt att städa min garderob. Det var verkligen nödvändigt och det är så skönt nu när den är i ordning och man ser vad det finns för kläder i högarna. Hittade en del kläder som jag hade glömt samt rensade ur en del som aldrig används. Så nu finns det plats för lite nytt, hehe.

Sedan fortsatte jag läsa Harry Potter. Så spännande att jag knappt ville sluta läsa igår. Men men, ska man jobba så ska man. Två dagar kvar nu. Och idag kommer j-a in till stan och äter lunch med mig, mysigt med sällskap.

Har fått nya gardiner av mamma i namnsdagspresent också, jättefina!

Glad

Vad kunde ha gjort en gladare en måndag än ett samtal från Australien, bilder från Göteborg, mat och vin med pojkvännen och en bra film?! Väldigt uppiggande en måndag när vädret var grått och man var tvungen att arbeta. Idag är det tisdag och det ska lunchdejtas med Caroline. Väldigt trevligt med vänner som arbetar i närheten. Funderar på att bjuda in mig själv på middag hos syster också. Vi får väl se hur det går, bra förhoppningsvis.



Fyra dagar kvar

Helgen tillbringades i Sveriges baksida - Göteborg. En trevlig vistelse, Liseberg, party och shopping. Tyvärr var vädret inte det bästa. Tycker att det alltid regnar i Göteborg när jag är där. Skoj hade vi iallafall - jag, Linda och Amalia. Liseberg är så himla roligt, blir som ett barn. Vi åkte alla roliga saker, tog lotter och garvade konstant. Balder var grym, liksom Kanonen och Liseberbanan är så sjukt härlig. Utågngen var galet bra den med, bra musik hela tiden! Lägger upp bilder senare.

Nu är det bara fyra arbetsdagar kvar innan semestern. Ni anar inte hur mycket jag längtar. Sitter i växeln för tillfället och här är det helt dött. Passar på att läsa nya Harry Potter så länge. Spännande spännande...

Gröna Lund





Sol?!

Precis ätit lunch i solen på altanen här på jobbet. Är det fina vädret här för att stanna tro? Annat var det iallafall i lördags kväll när jag och tjejerna begav oss ut på stan. Efter smarrig middag, god dricka och härligt härligt tjejsnack hemma hos Lisa-Fisa skulle vi ut och självklart började det ösa ner. Skoj var det ändå! Galet skoj till och med! Framför allt hos Lisa men det är ju som det brukar vara.

Igår slappade jag hela dagen och på kvällen gick jag på bio med systrarna. Harry Potter såklart. Bra, men som vanligt inte som boken. Tog en promenad sen med Linda (brunhåriga) som var på besök hemma hos föräldrarna.

Nu ska jag fortsätta jobba och ikväll blir det middag hos pojkvännens föräldrar.

Phia har läst x2

Undantaget av Christian Jungersen. Psykologisk thriller som var rätt konstig. Vet egentligen inte hur bra jag tyckte att den var men kunde ändå inte sluta läsa. Ett tag blev jag rätt arg på boken av någon anledning, den irriterade mig verkligen. Och hur allt visade sig ligga till, nej jag vet inte.

Smuts av Katarina Wennstam. Bra bok om familjedrama och vad som döljer sig under ytan. Känns lite väl saklig lite för ofta. Personerna känns inte riktigt fångade. Men klart godkänd. Intressant ämne och annorlunda beskrivning. Men det räcker inte hela vägen.

Vad händer i helgen?

Om jag vågar lämna växeln obevakad i någon minut ska jag snart gå att hämta ett glas vatten. Halsen är så igentorkad att om någon ringer finns det ändå en risk att jag inte kan prata. Så med förhoppning om att ingen ringer ska jag strax smita i väg till köket. Först helgens planer.

Fredag: Myskväll med j-a. Mat och film. Om det inte vore för att han börjar jobba halv tolv skulle kvällen ha känts perfekt.

Lördag: Ett måste under dagen; nytt leg-foto eftersom att det är dags att fixa ett nytt. Annars hoppas jag på sol så man kan slappa lite i trädgården. Annars kanske jag tar och tränar lite och på kvällen är det middag hos Lisa och sedan utgång.

Söndag: Kanske finns risk för lite trött-mössa!? Inga planer, undrar om systrarna vill gå på bio tro? Harry Potter har ju faktiskt premiär idag. Tåls att fundera på.

Fredag den 13:e

Är det idag. Tur att jag inte tror på sånt. Vi får väl se om det händer några oturliga saker under dagen som kan få mig att ändra inställning. Peppar peppar.

Igår fick jag och Linda smarrig mat hemma hos Amalia. Och sedan tittade vi på Pretty Woman. Så himla bra film. Den tåls att ses om och om igen. Men vi såg den bara en gång igår. Sen var jag tvungen att åka hem och sova för att orka med växeln hela dagen idag. Är man inte hyffsat utvilad finns det nämligen en risk att man somnar med huvudet på tangentbordet här eftersom att det finns så lite att göra här.

image80

Karlsson på taket och annat spännande

Måste erkänna att jag själv tycker att jag bloggat dåligt (tråkigt) senaste tiden. Men det beror på att det inte händer så mycket som är värt att blogga om. Jo, i tisdags gick jag och j-a på stan efter jobbet. Tittade i lite affärer och avslutade med tacos, mumsigt.

Har ju systerdöttrarna på besök (de åker ikväll) och på kvällarna har vi läst Karlsson på taket. Det är en bra bok det. Karlsson är förvisso en ganska egoistisk typ och inte särskilt snäll mot Lillebror men jag gillar den. Och bara en sån sak som att Lillebrors riktiga namn är Svante Svantesson, vad tänkte Astrid på!?

Ikväll ska jag på trerätters hos Amalia. Hoppas jag.

Tisdag

Mycket på jobbet idag faktiskt. Har fixat en utläggsräkning till en kille som är känd för att vara en administrativ katastrof. Han gör skäl för namnet. Men nu är den klar och om 49 minuter ska jag ge mig in till city för att möta j-a. Den administrativa katastrofen var iallafall snäll och bjöd på lunch för att kompensera för sina hundra skrynkliga kvitton.

Igår hade vi en mysig kväll med god mat, lite vin och film. Vardagslyx en måndag - det gillar vi! Somnade dock tidigt och var rätt utvilad imorse faktiskt. Kändes... ovanligt. Och skönt.

Vad har hänt i helgen?

Fredag: Middag i Vällinge blev till förfest hos Berntsson blev till hemgång istället för utgång. Planerna ändrades ett antal gånger, först skulle vi till Dao men vädret satte stopp, sen skulle vi grilla vilket vädret också sabbade så det blev till att sitta i Berntssons minst sagt mörka vardagsrum och dricka lite. Trevligt iallafall. När de andra åkte till stan åkte jag och j-a hem och myste.

Lördag: J-a väckte mig halv nio och var hungrig. Då hade han varit vaken sen sex och var trött på att vara vaken själv. Släpade mig upp, vi gjorde frukost och tillbaka till sängen. Tittade på ett antal avsnitt Scrubs och Star Wars episode IV. På kvällen skulle vi grilla med familjen men vädret var återigen inte på vår sida. Pappa grillade ute och vi åt inne, lagom roligt men gott iallafall.

Söndag: Upp tidigt igen, helt utan annan anledning än att vi var vakna och hungriga, vad är det som händer - halv nio på en söndag liksom?! Tittade på Star Wars episode V och VI. Grymt bra filmer! Kikade även på halva Wimbledon-finalen. På kvällen busade jag med och nattade systerdöttrarna som är på besök hela veckan lång, skoj!


Dagens problem

Okej, nu har jag tittat i godislådan som står här i växeln inte en, inte två utan hela tre gånger. Och klockan är bara tjugo över ett. Det är inte så att jag direkt är sugen heller utan jag har bara ingenting att göra och då kan man ju alltid äta för att ha någonting att göra. Kan det hända något här nu tack innan jag blir tvingad att köpa mig en godisbit... (vilka problem)

Växlare

Fast i växeln hela dagen och här händer det inte mycket kan jag lova. Få samtal och inte ett enda besök hittills. Lyssnar på radio, surfar runt och dricker te så länge. Om cirka en månad styr vi ju kosan mot Berlin så medan jag ändå sitter här utan arbete så läser jag på om staden. Har varit där för många många år sedan (närmare bestämt 1990) men minns inte särskilt mycket annat än det snurrande tv-tornet. Så det ska bli roligt att återvända och allt jag läser om låter väldigt spännande.


Många frågor

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att träffa j-a.
Vad gjorde du kl 08 imorse? Satt på 4:an och gäspade.
Vad gjorde du för 15 min sedan? Letade efter en borttappad faktura.
Det sista du sa högt? Men vi ses nog till lunch.
Det senaste någon sa till dig: Ja, det gör vi.
Vad har du druckit idag? Tre stycke koppar te.
Vad var det senaste du åt? Youghurt med müsli och russin.
Vad var det senaste du köpte? Rårörda lingon.
Vad är det för färg på din ytterdörr? Brun.
Vad är det för väder hos dig nu? Grått.
Godaste glassmaken? Piece of cake.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Njae.
Sover du tungt? Som en sten, utom när j-a snarkar.
Drömmer du mardrömmar? Ibland.
Trivs du med ditt jobb? Jovars, man ska inte klaga.
Favoritklädsel? Jeans.
Favoritlåt just nu? Rhodos-låten. 
Vad ser du om du tittar till höger? En STOR hög med papper.  
Vad gör dig glad just nu? Söta sms imorse.
Vad ska du göra härnäst? Fortsätta jobba.
Höger eller vänsterhänt? Lite både och men skriver med höger.
Humör just nu? Trött men annars bra.  
Favoritgodis? Choklad.
Kläder just nu? Jeans och Twiggy t-shirt. 
Sommarplaner? Resten av sommaren blir det jobba, basketläger, resa.
Hur många kuddar sover du med? Fem.
Spelar du något instrument? Lite lite lite piano.
Morgon eller nattmänniska?  Jadu, både och/varken eller.
Vad är viktigast för dig? Nära och kära. 
Är du kittlig? Absolut.
Snarkar du? Absolut inte.
Stjärntecken? Kräfta
Äckligaste insekten? Spindlar.
Stökigt eller välstädat? Mittemellan.
Längtar du mest efter just nu? Ledighet.

Phia har läst...

... Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson. Tredje och sista delen om Lisbeth Salander, Mikael Blomkvist och tidskriften Millenium. Spännande, spännande, spännande. Bra, bra, bra. Önskar att det skulle komma fler men det gör det ju inte. Ett oerhört bra flyt i texten, lättläst och uppslukande. Så spännande och svår att lägga i från sig så att det slutade med att jag spenderade mer eller mindre hela söndagen i sängen och läste. Kunde bara inte sluta - en liten stund till blev till många små stunder och vips var boken slut. Om du ännu inte har läst dem -do it!

Födelsedagsmiddag

Det blev himla trevligt igår. Jag och syster tillbringade större delen av dagen i köket vilket gav resultat, för maten verkade sannerligen uppskattas. Sällskapet var glatt, vinet smakade gott och solen bröt i genom de tunga molnen precis lagom till att de första gästerna anlände. Tack för fina presenter och en rolig kväll!