Tomheten

Usch, jag kan inte ens sova. Känslorna tar över hela mig. När jag lägger huvudet på kudden kommer tusen bilder smygandes. Från sjukhuset. Jag vill inte se dem igen. Det är inte så jag vill minnas Farmor. Lilla underbara Farmor. Farmor utan slangar, med glimten i ögat och starkare än man trodde. Så vill jag minnas. Ge mig tillbaka alla mina fina bilder.


Tack för allt stöd, är bara inte redo att prata än. Det kommer och jag hoppas ni står kvar då.

Saknad

Jag saknar dig, du finns alltid i mitt hjärta.


Tomheten
Sorgen
Tårarna

Farmor

Orolig

Det är jobbigt just nu. Jobbigare än man kan föreställa sig. Maktlösheten får mig att må illa. Varje gång jag lämnar sjukhuset kommer rädslan för att det ska ha varit sista gången. Men det går upp och ner och förhoppningsvis går det i slutändan åt rätt håll.

Ska försöka fokusera på inlämningsuppgiften de närmsta timmarna. Har inte kommit någon vart alls och är orolig att tiden kommer rinna i från mig. Men den känns inte heller så viktig just nu, allt jag i vanliga fall känner att jag "måste" göra har hamnat i någon slags dimma där det inte längre betyder så mycket.


Du är världens bästa Farmor!


ORÄTTVIST

Vad gör man när man inte på något sätt kan påverka vad som händer....
Farmor, mina tankar är hos dig ständigt.
JAG ÄLSKAR DIG!

Regnet tar ju aldrig slut

Men hej, nu har det regnat i hur många dagar som helst. Jag är trött på regn, var är alla fina höstdagar? Regn är bara bra när man har möjlighet att ligga inne under täcket hela dagen och mysa med pojkvännen. Och hur ofta har man det egentligen? Alldeles för sällan tycker jag! När man ha saker att uträtta som inte kan göras innan för husets väggar är regnet inte alls mysigt. Man blir blöt, ofräsch och håret klibbar. Blä säger jag, ge oss lite höstsol snarast!

Gårdagens matcher var inte de roligaste, tre av tre förluster och jag kunde ha varit gladare. Men inte mycket att göra åt ibland och idag är det ju nya tag som gäller. Igår kväll fick jag äntligen träffa älsklingen, han kom och mötte mig i hallen och så gick vi hela vägen hem i mörkret. Väl hemma tittade vi på Lost och gosade. Hade saknat honom jättemycket så det var skönt att få träffas lite.

Hittills idag har det blivit lite pluggande, träning och lunch. Nu väntar lite mer studier och sedan knatteträning. Det är så kallt här i huset nu att jag värmer mig med både tofflor, varm kofta och mängder av te.

Utebliven middag är inget jag gillar

Kvällens mys blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Alltså det var mysigt men middagen (som Lisa typ övertalade mig till igår) uteblev för att Lisa ångrade sig i sista sekunden. Så min middag bestod av risifrutti, banan och riskakor. Varken det godaste eller bästa för magen, som nu inte alls känns kry.  Dessutom smällde vi i oss glass med maränger vilket inte direkt gjorde saken bättre för lilla kistan. Vi hade det iallafall trevligt, även om jag var lite irrriterad över middagen - är typ hungrig nu men orka äta precis innan man ska sova!? Får bli en rejäl frukost imorgon istället.

God natt!

Vinst

Det blev en säker vinst i helgens första match. Slutresultatet skrevs till 36-16 och alla tjejerna spelade väldigt bra. Det var tre mycket stolta coacher som skiljdes åt efter matchen. Själv åkte jag till gymet och körde två hårda trettiominuterspass, spinning och core. Känner mig lite mör nu och det är så härligt.

Snart är det damlagsmatch och ikväll ska jag mysa med tjejerna. Vädret är riktigt otrevligt så det blir skönt att bara slappa i soffan. Kan vara välbehövligt också med tanke på att det är tre macther imorgon, en för knattarna och två för oss. Kommer tyvärr inte hinna träffa j-a på hela helgen, buhu... Han går steg tre kurs och är alltså upptagen konstant hela helgen ungefär. I MISS YOU!



Blöt, blötare, jag

Bloggen knasade lite igår... får se om det går bättre med skrivandet idag.

Vårt inlämningsarbete är klart nu. Känns superskönt att det bara är redovisningen kvar så att man slipper sitta och plugga halva helgen. Den tiden finns liksom inte ändå. Efter att vi pluggat färdigt idag åkte jag in till stan och mötte syster Linda. Vi gick runt och kikade lite, men kom inte hem med särskilt mycket. Men vi blev iallafall mätta och belåtna efter grekiskt till middag och det är ju inte helt fel. Slappade i soffan med dem (Linda och Sandra) ett tag och tog sedan bussen hem. Hade ju såklart inget paraply så när jag kom hem var jag blötare än en dränkt katt, inte ett dugg mysigt!

Imorgon är det tidig knattematch på schemat. Jobbigt värre att inte få sova ut men jag är riktigt laddad för matchen. Träningarna har sett bra ut i veckan, och jag tror tjejerna är väldigt sugna på en vinst. Förhoppningsvis visar vi upp en tuffare inställning i kampen under korgarna imorgon än vad vi har gjort tidigare. Det kommer behövas!


Lämnad

Mamma och pappa har åkt i väg och lämnat mig alldeles ensam här hemma i kylan. Själva befinner de sig nu i Italien, 24 grader varmt och sol. Avundsjuk jag?! Nej nej! Det är ju väldigt härligt här hemma - kallt, regn och mycket plugg. Roligare än så är det inte för tillfället tyvärr. Men imorgon kväll ska jag iallfall på middag hos storasyster, mysigt!

Finns det för övrigt något värre än att bränna sig på tungan? Ajajaj...


Försenad present

Idag blev det plugg med projektgruppen. Men det är inte så tråkigt plugg just nu eftersom vi har valt en inriktning på arbetet som vi alla tycker är väldigt intressant, idrottsföreningar. Tycker faktiskt att mycket av det man läser är väldigt lärorikt och kul.

På eftermiddagen mötte jag upp j-a istan för att inhandla en mycket försenad födelsedagspresent. Men det är faktiskt mitt fel att den är så försenad för jag fick i present att köpa något jag tyckte om men har inte hittat något passande förrän nu. Det blev iallafall ett par jeans, oväntat va!? Lyckades även impulsköpa ett par stövlar (inte några av dem jag sett utan ett annat par). Måste kanske byta dem till en större storlek men i övrigt är jag väldigt nöjd med dem. Och med jeansen såklart.


Dagens...

...sanning: Jag är väldigt dålig på att avgöra hur det har gått på tentor.

Hade tenta i ekonomistyrning för tre veckor sedan. Tyckte att det gick allt annat än bra och har verkligen grämt mig för att få reda på resultatet. Idag kom det. VG. Fyra ynka fel. Kan man bli gladare? Jag ska aldrig mer uttala mig om tentor.

Bra dag allt som allt idag faktiskt. På förmiddagens seminarium kom det en tjej som ville att vi skulle medverka i ett test. Som tack fick vi varsin biobiljett. Ikväll blir det middag med Linda och Linda och det blir med all säkerhet trevligt.

Bra dag helt enkelt.


Dålig förlorare

Två matcher - två förluster. Det kunde med andra ord ha gått bättre i dagens matcher. Knattarna kämpade i och för sig på bra och där var det inte så mycket att göra åt saken. De är små och förhoppningsvis lärde de sig något idag. Vår egna match däremot, usch! Total genomklappning i andra halvlek var inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Var verkligen jättearg och jag vet att vissa tyckte att jag var grinig/sur men jag är en dålig förlorare och klarar inte av när man gör fel på småsaker om och om igen. BLÄ! Men jag ska försöka bättra mitt humör och hoppas att vi även kan bättra på inställningen samtidigt. Har man ingen coach måste ju någon säga till när man gör samma misstag flera gånger, hur ska man annars lära sig?! Vore enbart tacksam om någon kunde påpeka när jag gör fel också.

Nu - plugg

Tjejkväll

Hemma från en riktig myskväll med Anna och Lisa. God mat (faktiskt inte tacos), massa prat, Sex and the city och självklart lite flams. Skoj att jag är stammis på att låna mat av Lisas granne, han måste tro att Lisa inte vet var Ica ligger. Fick skjuts hem av snälla Anna, hoppas bara hon hittar hem också.

Lisa gillar inte "Spara och Släng" listor men här kommer min inför hösten:

Spara:
Myskvällar
Varma sockor
Sovmorgon med pojkvännen
Ny årstid - nya kläder
Basketmatcherna

Släng:
Höstdeppen
Tråkiga attityder
Alla dessa jäkla missanpassade bussar
Förkylningarna som aldrig går över
Ångestframkallande måsten

Inte igen!

Tror att jag har en ny förkylning på gång tyvärr. Ont i axlar, hals och konstant frusen. Det är inte rättvist, jag var ju nyss sjuk men jag antar att det här är baksidan med hösten. Har iallafall tagit det lugnt mest hela dagen. Jag och j-a tittade på Da vinci koden på förmiddagen och sen åt vi lite lunch. Skönt att inte någon av oss behövde stressa i väg för en gångs skull. Kom nyss hem från lite övningskörning med pappa och ska snart ge mig av till Lisa. Kvinnan har ju blivet galen sällskapssjuk så det är bäst jag åker dit och råder bot. Förhoppningsvis bjuder hon på te och roligt tjejsnack.

Fredag den 13

Idag är det otursdagen nummer ett så se upp med vad ni gör. Gå inte under stegar och lägg inga nycklar på bordet. Skämt o sidå så tror jag inte särskilt mycket på sånt men en sak gör jag och det är "peppar peppar ta i trä". Men det är mer ett tvångsmässigt beteende än för att jag tror att det kommer gå illa annars.

Motiveringen är i princip klar så nu återstår bara att skicka in papprena och hoppas att allt går vägen. Ska träffa projektgruppen idag och plugga. Sedan blir det hemmakväll med j-a. Han är sjuk så vi får hoppas att han inte smittar mig. Ska försöka hinna med ett spinning-pass också.

Många bollar i luften

Idag är en riktig fixar-dag. Lappar till föräldramötet har skrivits, studieintyg printats ut, cv färdigställts, inriktning sökts och just nu sitter jag och filar på min motivering. Det är lättare sagt än gjort måste jag säga. Men framåt går det - om än långsamt. Har även hunnit med en del plugg, men min bok till fördjupningsarbetet är inte direkt givande. Ska snart hasta iväg och sitter fortfarande i pyjamas. Skönt men nu är det dags att sätta fart på den här dagen. Träning, föräldramöte, träning.

Lycka

Om det är något man verkligen blir glad av så är det riktigt glada vänner.
Och rena lakan.

Stövlar - systerdotter - synfel

Det är fullt upp i skolan just nu. Men igår efter ett besök på idrottshögskolan tog jag och Julia en liten promenad in till stan. Svängde in som snabbast på Mixage och hittade två par superfina stövlar. Precis som jag vill ha dem, men kunde inte välja vilka som var mest jag så måste ta mig tillbaka i helgen. Bruna och underbara var dem iallafall, perfekta nu till hösten! Så det kanske blir lite shopping på lördag, är ute efter ett par mörkblåa jeans också.

Hämtade systerdotter Sandra på fritids igår. Komiskt att minst fyra andra barn undrade om jag var hennes mamma. Jo visst, jag är ju tillräckligt gammal för att ha en sjuårig dotter - barn har verkligen dålig uppfattning om ålder.

Måste försöka klämma in en synundersökning snarast. Synen har försämmrats markant senaste tiden, ser knappt vad som står på tavlan under föreläsningarna trots att vi inte sitter långt bak. Illa, men det skulle ju vara trevligt med nya glasögon å andra sidan. Ögonen mår inte så bra av att jag alltid har linser men jag trivs inte i mina nuvarande bågar.


Kvällen...

... har ägnats åt att fila på ett cv som ska skickas in i samband med att man väljer inriktning. Nu saknas en motivering, men den är ju svår att skriva innan man har gjort sitt val. Det får bli ett beslut för morgondagen. Som vanligt är man ju ute i väldigt god tid.

Andra planer för veckan är plugg, barnvakt, träningar och föräldrarmöte för F-95. Till helgen väntar två matcher men ännu är det långt dit, mycket ska hinnas med innan jag kan fundera på några längre lediga stunder och har jag otur så blir det mest studier hela helgen. Usch och fy!

I valet och kvalet

På måndag ska jag ha fattat ett avgörande beslut om min framtid. Jag måste bestämma vad jag vill välja för inriktning på mina framtida studier och alltså indirekt vad jag vill jobba med i framtiden. Visst, valet är inte livsavgörande, jag tror att oavsett vilken av de inriktningar jag funderar på att välja så kommer jag bli nöjd med min situation i slutändan. Men iallafall - det här är ett av de svårare beslut jag har ställts inför. Tidigare val, såsom gymnasieskola, att börja på ekonomilinjen, att sluta med basket har för mig inte varit så svåra att fatta. Gymnasievalet var enkelt, skolan hade bra rykte och låg nära. Jag har länge vetat att jag vill läsa ekonomi och att sluta med basket kom naturligt på något sätt. Det här är svårare och jag börjar få lite ångest. Vad ska jag välja? Och inte nog med att valet är svårt, när man väl har bestämt sig är det etthundraelva olika administratvia saker att tänka på för att söka på rätt sätt. Suck, finns det inget proffs man kan anlita?

Födelsedagsfirande

Började gårdagen med två förluster. Inte alls en bra start på dagen men det blev faktiskt bättre ju längre tiden gick. Igår kväll gick Carros 20-årsfest av stapeln och det var en riktigt lyckad tillställning. Folket trevligt, maten god, musiken bra - kan det bli bättre? Vi dansade en hel del och flera låtar som väckte gamla minnen dök upp. Vi fick till och med köra Michelangelo-dansen (för första gången sedan Åre?).

Framåt halv två bjöd Carro på varmkorv, ett oerhört smart drag med tanke på att alla brukar bli hungriga efter några timmars dans och drickande. Tyvärr vet jag inte vad det är med min matlust, till middagen klarade jag precis en portion och halva min korv gav jag till Nattis. Knas knasäger jag bara.

Delade en taxi hem med Mian och Carin. Superskönt att åka taxi hem och jag landade väl i sängen kvart i fyra. Hade precis hunnit somna när j-a ringde och kollade om jag kommit hem ordentligt. Lite jobbigt att bli väckt, men supersöt som oroar sig!

Grattis igen gumman och hoppas du hittar det som faller dig i smaken!


Phia hjärta spinning

Nyss hemkommen (eller till j-a) från ett spinningpass och det känns så himla skönt. Jag är helt såld på spinning, det är verkligen härlig träning. Visserligen får man (eller det kanske bara är jag?) lite ont i rumpan men det är det verkligen värt. Passen är hårda, man känner verkligen att träningen ger och efteråt känns det helt underbart. Efter basket är spinning den bästa träningen skulle jag våga påstå, mycket bättre än att springa avskyvärda Grimstaspåret!

Nu - dusch och middag!
Imorgon - knattematch, egen match, damernas hemmapremiär och Carros 20-årsfest!

Trevlig helg!

Ingen rast och ingen ro

Det har varit fullt upp nu och än är det inte över. Ska jag vara ärlig tar det väl aldrig slut men någon gång i mellan åt hinner man kanske sova ut iallafall eller se lite på tv, vem vet? Det är lite jobbigt med nya kursen, den är 100 % från första till sista dagen, i vanliga fall brukar man kunna ta en liten segstart men inte här inte.

Igår begav det sig tidigt till universitetet för plugg med seminariegruppen. Sedan var det föreläsning och därifrån direkt till Vällingby för middag med coachkollegerna. Vi gjorde en liten uppsamling om läget och konstaterade att vi är alldeles för många spelare. Får se om det blir till att göra något åt saken, det är svårt att försöka lära tjugo ungar spela basket när de ligger på så olika nivåer. Två matcher ihelgen iallafall!

Sedan blev det egen basketträning vilket var helt sjukt kul. Spelade match hela träningen och med tanke på att jag inte spelat sen i maj gick det väl hyffsat. Huvudet hängde inte riktigt med alla gånger kan jag erkänna. Men det var iallafall riktigt roligt och på lördag blir det första matchen.

Gick upp tidigt idag och har pluggat ett tag nu. Ska slänga i mig lite frukost och sedan plugga vidare med gruppen. Ikväll blir det spinning och sedan middag med j-a. Och självklart ska vi titta på både Lost, Prison Break och Grey's anatomy eller åtminstone något av dem. Min fredagslycka är gjord!

Party imorgon då :)

Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag, vilket enligt mig är en väldigt viktig dag. Finns det något så gott som nybakde bullar? Det tycker inte jag iallafall. Mamma har bakat så sitter just nu och njuter av en varm bulle och te. Mysigt så här i ruskvädret! Annars har det inte hänt något spännande alls idag. Sysselsätter mig med att läsa inför pluggandet med seminariegruppen imorgon. Ska hämta systerdotter Sandra på fritids i eftermiddag där det också vankas bullar.

Lite nytt och lite lånat

Blev en lyckad tur till Kista. Kom hem två skjortor och ett nagellack rikare. Men den ena skjortan är bara till låns från Lisa, men jag tackar och tar emot. Vi fick med oss Mian också till Kista vilket var trevligt även om hon var lite sandig. Åt kebab vilket var ungefär hundra år sedan och det var supergott, synd bara att jag har ont i magen nu. Lisa köpte en ascool t-shirt efter många om och men. Kan ju dock förstå att hon tvekade med tanke på att den kostade en halv förmögenhet. Men vadå - kläder har väl alltid varit prioriterat framför mat och annat ovesäntligt.

Sedan hemkomsten har jag försökt ta mig an lite plugg. Det går väl halvbra så jag tror jag ger upp och går och lägger mig istället. Imorgon är en ny dag med ny tid för plugg.

Ny månad, ny årstid, ny kurs

Oktober är här, eller det var den ju sedan jag skrev också men iallafall. Kom att tänka på det igår och det kändes verkligen som oktober igår - regn, mörkt, mycket skola ni vet. Precis så som hösten brukar vara. Men jag gillar det också. Hösten är mysig när man kan tända ljus, titta på film och ta långa promenader.

Har haft seminarium idag och har sedan tillbringat eftermiddagen hos Lisa. Tanken var att vi skulle måla om en vägg i hennes kök men klantskallen (hjärtat) hade ju inget sandpapper hemma så det blev inget av med det. Istället har vi gjort minsta möjliga och ska snart bege oss av till Kista och bränna lite pengar.

Grattis på födelsedagen Carro!

Min söndag

Söndag är lite av en uppsamlingsdag. Man gör kanske det man inte hunnit med tidigare i veckan, kollar schemat för kommande vecka och passar förhoppningsvis på att göra något skoj innan helgen är helt slut. Söndagsångest är inget för mig. Det drabbade mig ofta förr men nu för tiden försöker jag se söndagen som en positiv dag där man gott kan unna sig att inte hetsplugga om det inte är absolut nödvändigt. Vardagen kommer ändå komma ifatt en under måndagsmorgonen.


Idag har jag varit på outleten med Lisa. Den är inte särskilt bra men Lisa var tvungen att lämna tillbaka ett par stövlar. Så vi gjorde det och bänkade oss sedan på Pizza Hut där Lisa fick chansen att stilla sin bakis-hunger. Själv mådde jag rätt prima ballerina och nöjde mig med en smakbit. Kom hem på eftermiddagen och fick ett litet ryck så jag gav mig iväg på ett spinningpass, superskönt! Syster Linda och systerdotter Sandra var här på middag och nu har jag precis läst igenom kursanvisningar för nya kursen, organisation som börjar imorgon.

Nu väntar en kopp te och lite lugn och ro i soffan.


Förfest is the shit

Gårdagskvällen blev inte riktigt vad vi hade tänkt oss. Till att börja med så lyckades jag (klant-Phia nummer ett) glömma min väska på bussen men efter ett antal smått hysteriska telefonsamtal kunde jag lokalisera den till Sundbyberg. En mycket snäll Carin körde mig dit så historien blev till slut inte särskilt dramatisk utan fick ett lyckligt slut som tur är.

Hemma hos Lisa förfestade vi med Cosmopolitan och roligt tjejsnack. Det hela var mycket trevligt och såhär i efterhand kan man ju konstatera att vi skulle ha stannat hos Lisa. Men istället åkte vi in till stan och hamnade trots tidigare dåliga erfarenheter på VIbe. Och jag säger bara aldrig mer Vibe. Alldeles för mycket folk, otrevligt folk och inte alls kul. Vi gav upp rätt snabbt och satt istället på Max ett bra tag innan vi styrde kosan hemåt.

Vi skulle ju fira Anna igår (som fyller 20 idag, grattis!) men det blev ju inte alls bra. Dessutom var hon lite smått deprimerad och det får man ju inte vara när man fyller år. Jag tror bestämt vi får ta igen det en annan kväll och fira ordentligt!