Det var den helgen det

En vecka kvar till semestern. Gud vad jag längtar!

Nu har hela helgen gått utan bloggande igen så nu får det bli en rejäl uppdatering. Fredagen blev lugn hemma hos j-a med Roger på besök från Gotland. I lördags var jag med pappa hos farmor och sedan övningskörde vi. Regnet avtog ju framåt eftermiddagen så på kvällen grillade vi (invigning av nya grillen för min del). Sedan mötte jag och j-a upp hans syster Gunilla för en kväll på stan. Vi började uppe på Gondolen och fortsatte senare till Pontus by the sea. Trevlig kväll med många goda drinkar. Igår hände det inte särskilt mycket. Sov länge, träffade Linda (brunhåriga) en stund och fikade på kvällen med Roger och Nicole, som åker tillbaka till Gotland idag.

Nu har j-a åkt på basketläger till söndag. Känns lite tomt men sen har vi semester tillsammans.

En himmelsk drog

Var och grillade hos Linda igår. Var jättehungrig när jag kom och det dröjde ett bra tag tills vi tände grillen. På bordet stod två chipsskålar och alltid så smarta jag tänkte att jag bara skulle äta några stycken. Ville ju inte förstöra aptiten - även om jag faktiskt var dödshungrig. Men nej, det är verkligen omöjligt att inte fortsätta äta chips när man väl har börjat. Jag beundrar folk som tar ett chips och sedan är det bra för dem. Chips är min drog - det finns inget jag kan frossa i som det. Grillningen var trevlig iallafall. Och maten god även fast halva magen var fylld med chirre...

På måndag börjar Blackens läger och jag ska inte åka. Snyft! Jag vill vara där och spela basket, mysa på tjockmattor, titta på Dirty Dancing fyra gånger med Linda, ha det skoj och busa en massa. Men nej, jag ska jobba. Snyft!

Jobbrapport

Det är lite att göra här på kontoret. Väldigt lite. Jag försöker underhålla mig bäst det går, sakerna att göra är slut sånär som på tre papper som ska sättas in i en pärm. Det ringde hela två samtal medan jag satt i växeln under lunchpasset, två samtal på fyrtio minuter - snacka om att man har fullt upp. Passade på att läsa ut  Den vita massajen under tiden. Den var bra och nu väntar jag ivrigt på att få låna nästa bok av storasyster. Finns tydligen en trea också, härligt!

Idag fyller Linda (från laget) nitton år, grattis gumman!

Skidåkning mitt i sommaren

Det är fyra veckor sedan jag och tjejerna var på Santorini. Jag har inte haft resten av min semester än. Och igår kom det reklam från Åre om skidresor. Hej, snacka om att döda sommarkänslorna liksom. Kände direkt hur det blev lite mörkare och tänkte att snart är det kallt och snö igen. Huuu... Men skidor är skoj och i ärlighetens namn har vi redan bokat flyg till Alperna.


Sent firande

I lördags firade vi min födelsedag med familjen. Det var trevligt, god mat och fina presenter. Fick bland annat boken Den vita massajen, som jag nu har börjat läsa och redan fastnat i. Verkar jättebra och intressant. Ett riktigt lyckat efterskottsfirande av födelsedagen.

På kvällen träffade jag Anna och Lisa. Vi var ute och drack lite/inte så lite kanske (bland annat på Snaps), pratade strunt och hade det trevligt. Stötte tyvärr på en hel del konstiga och otrevliga människor, blä!  Och åksjuk på tunnelbanan är inget jag uppskattar, ska aldrig mer åka baklänges. Kom dock hem säkert ändå och höll på att somna med mobilen i handen, trött eller vad.

Kvällens konstigaste raggningsförsök utsattes nog Lisa för:
- Hur betalar du dina räkningar, på posten eller över internet?

Igår träffade jag syster Linda och systerdotter Sandra. Vi tog en sväng på BR i Vällingby, åt glass och sen övertalade vi mamma att åka till Ikea med oss. Skoj, jag älskar Ikea! Åkte sen till Farmor med pappa, tycker hon var rätt pigg faktiskt. Förhoppningsvis orkar hon komma och hälsa på oss någon dag så hon får komma ut lite. Tror hon skulle må bra av det.

Just nu har jag lunchavlösning i växeln, åhh... Tur att jag har min bok med mig!

Kolmården

Kom hem igår efter en väldigt lyckad tur till Kolmården med systrarna och systerdöttrarna. Vi sov över en natt på Vildmarkshotellet för att få två dagar i parken, vilket verkligen behövdes. Har hunnit med massor med roliga saker och sett massa roliga djur. Gorillor, giraffer, kameler, zebror, elefanter, noshörningar, gnuer, strutsar, älgar, björnar, präriehundar, shimpanser, vargar, delfiner, tigrar, flamingos och mycket mer. Alla djuren var jättehäftiga!

Vi har även åkt linbana, badat, varit på delfinföreställning, åkt safaribuss,  ridit kamel, ätit goda glassar, klappat killingar och massa annat skoj. Allt har varit så spännande och roligt. Jag älskar att titta på djur och de roliga aporna är nog mina favoriter. Igår fick vi även se lilla Enzo och han var verkligen supersöt. En väldigt lyckad resa som slutade med att vi fick med oss två små galna tigerungar hem. Helskoj!




V Ä L D I G T

Väldigt störande 1: Glömde sätta på mig klockan imorse. Har äntligen lärt mig att använda den, det vill säga istället för att ta upp mobilen varje gång jag undrar vad klockan är tittar jag bara på klockan på armen. Det tog bara ett halvår och nu är jag tillbaka på ruta ett igen. Inte glömma imorgon!

Väldigt störande 2: Ö-knappen på detta tangentbord är knasig. För att skriva Ö måste man trycka väldigt hårt vilket jag missar jämt och ständigt. Får hela tiden gå tillbaka och stoppa in saknade Ö, man använder den bokstaven mer än man tror.

Väldigt trevligt 1: Träffa Linda i Kista Galleria efter jobbet. Shoppa, äta mat och prata strunt. I like it!

Väldigt trevligt 2: Att det bara är en dag kvar på denna arbetsvecka. Jag har sagt det förr men det tåls att sägas igen, vi borde införa tredagarsveckor. Tänk vad mycket skoj man skulle hinna med på helgen.

Montis

Stockholm City hade ett test av Stockholms olika glasställen idag. Glatt slog jag upp tidningen för att kika och ser då att de givit mitt absoluta favoritglasställe Montis två ynka globar med motiveringen "smakar mer syntet än nyplockade bär". Det var det dummaste jag hört, E V E R. Det kan bara finnas två möjliga orsaker, antingen har Citys smakjury fått solsting och blandat ihop omdömena eller så har de helt enkelt noll känsla för glass.

Montis har ju världens godaste glass, eller hur Anna?


Walk the line

Såg Walk the line igår, som jag hade längtat länge efter att se. Den var riktigt bra och rörande. En film jag verkligen tyckte om. Rekommenderar den absolut.


Vem vill jobba när solen skiner?

Fem saker jag skulle vilja göra idag istället för att jobba:

1. Slöa och lapa sol i trädgården.
2. Träna, tro det eller ej men gud vad skönt att spela lite basket.
3. Leta i genom stan efter ett par grå alternativt beiga shorts.
4. Gå på Gröna Lund.
5. Bada och ha picknick.

Men istället är jag inspärrad på kontoret. Hua...


Helgens äventyr

Nästan varje helg blir bloggen bortglömd och så blir det en lång uppdatering på söndagen. Denna helg är inget undantag. Har väl mycket att göra hela tiden, så bloggen blir bortprioriterad.

Fredag: Middag hemma hos Mian med Mian (såklart), Jonna och Lisa. De sötnosarna (plus Carro och Anna)  överraskade mig ju även med födelsedagspresenter - så gulliga mina tjejer. Fick ljus, temugg och örhängen. Perfekta presenter till mig som älskar både te och smycken. Tack igen darlings!!

Efter middagen blev det förkrök på Nivå. Trevligt som alltid även om det inte riktigt kändes som det brukar. Tanken för kvällen var att detskulle bli ett återbesök på Loge, där vi haft jätteroligt gången innnan men det var tydligen nedlagt. Smått besvikna tog vi första bästa ställe vilket råkade vara Sturecompagniet. Helt okej ställe, men tyvärr lite dålig musik och litet dansgolv. Vi hade roligt iallafall och kvällen avslutades med mat på Mc Donalds. Var riktigt trött på hemvägen och det var så skönt när jag äntligen fick krypa ner i sängen.

Lördag: Igår firade vi j-as syster Gunilla som fyller 30 år imorgon. Det var trevligt och god mat men både jag och j-a var ganska trötta. Kvällen spenderade vi i sängen och tittade på Grey's anatomy och åt chips. Mysigt och precis vad vi orkade med.

Söndag: Idag var ju vädret alldeles strålande och det var tur det. Vi har tillbringat dagen ute på j-as land med hans föräldrar och mina föräldrar. Trevligt trevligt. Har badat, legat i hängmattan, myst med hundarna och ätit god mat. En perfekt söndag. Det är så himla härligt på landet, egentligen borde man vara där oftare. En riktig pärla inte alls långt hemifrån.

Imorgon är det dags för arbete men det känns ganska lugnt faktiskt. Jobbar ju bara tre dagar denna vecka eftersom det bär av till Kolmården på torsdag.


S K O J

En dag kvar till fredag och utgång...

En vecka kvar till Kolmården...

En månad kvar till London...


Växeln - Hallå Hallå Hallå

Attans, hamnade på lunchavlösning i växeln. Än så länge, ett stycke samtal, ett stycke vattenflaska och ett stycke extremt uttråkad Phia. Hungrig är jag också.

Vädret idag ser bra ut så här långt. Förhoppningsvis håller det i sig så att det blir bad i eftermiddag med systrar och systerdöttrar. Kan tiden gå lite fortare tack!?

Kaffe eller te

Sitter i ett nytt rum = Nära till kaffemaskinen. Synd bara att jag inte dricker kaffe. Men man kan få te också. Och det dricker jag. Mycket.

Det är över nu...

... eller snarare för några dagar sedan. Har bara inte vetat vad jag ska skriva om det. VM alltså. På ett sätt är det skönt att det är slut nu. Har tittat på sjukt många fotbollsmatcher senaste månaden. Dåliga och bra. Roligt att Tyskland (som jag hejar på förutom Sverige) spelat så underhållande fotboll mot vad de har gjort tidigare. Tråkigt att de åkte ut i semin bara, men ett brons är inte illa det heller. Italien vann VM, ett av två lag som jag verkligen inte gillar. Sverige var en besvikelse från början till slut. Men trots det så känns det tråkigt att VM är över. Man har ju alltid något att titta på på kvällarna och en match att se fram emot. Fotbolls-VM är något speciellt. Fyra år kvar...

Familjeträff

Rena familjedagen idag. Träffade storasyster Malena för lunch idag eftersom vi jobbar så nära varandra. Mycket trevligt och god lunch. Inte helt fel att smita i väg från kontoret ett tag. Där är det nämligen på tok för varmt och väldigt lite att göra. Man kan ju tro att det ska vara skönt när det är lugnt på jobbet men hellre att det finns att göra hela tiden, då tickar klockan på betydligt snabbare.

Fick ett glatt bemötande av systerdöttrarna när jag kom hem efter jobbet. De var här tillsammans med storasyster Linda och målade om väggarna på utplatsen. Eller Sandra och Emelie var här och badade och Linda målade om väggarna för att vara helt ärlig. Sandra och Emelie gjorde några mislyckade försök att dra ner mig i sin pool men insåg snabbt att det var omöjligt. Istället placerade de sig alldeles genomblöt i mitt knä. Det blev blött men mysigt ändå. Man träffar dem inte så ofta, tyvärr. Men på torsdag ska vi åka och bada, bara vädret håller.

Måste städa i rummet nu, annars kanske någon annan familjemedlem blir tokig, risken finns...


Upptäcktsfärd

Har börjat gå från Karlbergs station till jobbet varje dag. Det tar cirka 25 minuter och det är riktigt skönt med en promenad på morgonen (och eftermiddagen) har jag upptäckt, man vaknar verkligen. Gjorde en lustig upptäckt igår. På Rörstrandsgatan ligger det en  affär som säljer väskor, smycken och annat smått och gott. Det som är så komiskt är att affären heter Kamari, det vill säga samma sak som stan/byn där vi bodde på Santorini. Lustigt sammanträffande tycker jag!


Tiden går fort...

... när man har roligt. Och det har jag haft i helgen och tyvärr är den snart slut fast det känns som den knappt börjat. Som vanligt med andra ord.

Igår gick jag en lång shoppingrunda med mamma och pappa. Vi lyckades handla lite födelsedagspresenter till mig och även en del till dem. En lyckosam tur för alla med andra ord. På kvällen var jag och j-a ute och åt på Raw, jättegod sushi och mysigt. Idag har jag träffat Linda (från laget) en sväng. Vi åt glass och drack världens skummaste iste. Passade på att ta igen lite, har inte setts på ett tag och förut har vi ju träffas nästan varje dag. Sedan åkte jag och pappa en sväng till Farmor.

Det blev en kort resummé av helgen för nu har jag bråttom på väg till middag hos j-as föräldrar. Glöm inte vm-finalen ikväll, heja Frankrike!

Två helt olika premiärer

Det finns en första gång för allt och igår gjorde jag mitt premiärköp på systembolaget. Det blev en flaska vitt italienskt vin, Moncaro Verdicchio. Pappa hade tipsat om den och det var självklart lika gott som han påstod. Vinet intogs i sällskap av j-a under en picknick igår kväll på klipporna vid Riddersvik. Det var supermysigt, jättegod pastasallad och perfekt picknickväder, kunde inte bli bättre.


Imorse blev det en annan första gång, jag var ute och sprang för första gången den här sommaren. Var en evighet sen jag rörde på mig ordentligt så det var grymt jobbigt men känns väldigt skönt nu i efterhand. Det är dags att jag tar tag i mig själv och börjar motionera igen, blir alldeles rastlös av att inte träna något. Är ju van att köra minst fyra basketpass i veckan så det har varit en minst sagt liten omställning att sluta.

Positivitet

Det är förvisso tråkigt att jobba men vissa saker piggar ju upp betydligt.

  • Dixie Chicks i ipoden gör vägen till jobbet till en njutning, så underbar musik!
  • Att det är helg igen, jag gillar att jobba tredagarsveckor.
  • Kolmården om bara två veckor.
  • Bärry - mums!


Sömn är en struntsak

Sedan hemkomsten har jag verkligen kastats in i vardagen igen. Istället för bad, sol och annat slappt är jag nu tillbaka på jobbet. Upp kvart i sex varje morgon och jobb till klockan fyra. Kan säga att det är en rätt stor omställning när vi den senaste veckan gått och lagt oss runt fyra-fem varje dag.

Igår grillade vi hemma hos Mian, vi var en hel drös faktiskt, vilket var väldigt trevligt. God mat blev det, det pratades en hel del Grekland och vi tittade på massor med roliga kort. Hade egentligen tänkt att jag skulle få mig en rejäl portion sömn i natt så jag inte sover bort helgen men det gick tyvärr åt skogen. Hade väldigt trevligt hos Mian så det var helt enkelt inte aktuellt. Kom hem vid elva men då var jag ju faktiskt tvungen att lägga in allas Greklandsbilder i datorn. Så det blev inte så mycket sömn i natt heller. Men sova kan man göra i graven.




Santorini

Har haft en helt fantastisk vecka med mina underbara tjejer.

Lay's. Luftmadrasser. Gratisshots. Boten Anna. Fetaost och oliver. Smirre. Födelsedagssång på nio olika språk. Alkis-Anna. Albatross. Toalett som pruttar. Supermarket. Mopedutflykt. Poolen. Det är inte lite sprit i dem. Black Sand. Dans på bardisken. Stars are blind. After Sun. Nattmat. Pasta pasta pasta. Shit motherfucker. Ett stycke bakfylla. Svart-vitt. I love you. Djur-ljud. Utsikten. Ensamma på en mörk väg. Nattdopp. Rabies-katter. Bye Bye. Davinci koden. Sova siesta. Däckad säl. Aussie Boy. Fotboll. Souvlaki. Brända. One-greek-salad-please. Födelsedagsskumpa. Satisfaction. Sömnbrist javisst. President mest hela tiden. Bortblåst linne.     ALLT VAR GREAT!  (Och jag har säkerligen glömt hälften av det jag ville säga.)

Anna, Carro, Mian och Nattis - Hur kommer det sig att våra resor alltid blir så klockrena? Jag vet inte faktiskt, men en sak vet jag och det är att ni är världens mest underbara vänner.