Förälskelse

Hade föreläsning idag till tolv och sedan åkte jag till farmor. Vi åt lunch, tittade på kort och satt och pratade. Trevligt, var riktigt länge sedan vi sågs. Sedan for jag intill stan för att fortsätta jakten på ett par skor till kusinens stundande bröllop.
 
Och hör och häpna, jag hittade dem! Helt plötsligt stod de där framför mig och skrek: Köp oss, köp oss! Så jag gjorde det. De är i svart mocka, några centimeters klack och rund tå. På de sitter även fantstiska rosetter i svart sidenband. Jag erkänner, jag är lite kär! Passade även på att köpa ett vitt linne, det var så mjukt att jag inte kunde motstå och är man baslinne-junkie så är man.

Nu ska jag prova mina nya skor ihop med klänningen!



Hemmagjorda hamburgare...

... blev det till middag idag hemma hos Lisa och det var typ andra gången någonsin som jag åt något annat än tacos hos henne. Härligt med lite variation och goda blev dem. Vi var dock tvungna att låna ett ägg av grannen och fick köra på krossat knäckebröd istället för ströbröd men vad gör det?

Hade introduktionsföreläsning till kursen ekonomistyrning idag. Kan inte påstå att den gav alltför mycket information om vad kursen kommer att handla om utan det var mestadels två sega timmar. Skoj att träffa alla människor iallafall. Madde hade sprungit tjejmilen igår så hon kunde knappt gå vilket såklart roade oss. Har även jag hunnit med att träna idag i form av ett core-pass. Hoppas på träningsvärk i magen imorgon kan jag erkänna, tycker det är en rätt härlig känsla nämligen.


Sötnos

Ibland är barn ganska ansträngande. Speciellt om man har lika dåligt tålamod som jag har. Systerdotter Sandra kan utsätta mig för stora påfrestningar då och då. Men när hon mitt under bion tar min hand och ger mig en puss då kan man inte annat än tycka att hon är bäst i hela världen.


Jag och Sandra



Utmaningen är antagen

Fyra arbeten jag har haft i mitt liv:
+ Mattant på basketläger
+ Ekonomiassistent
+ Receptionist
+ Servitris


Fyra filmer jag kan se om och om igen:
+ Vid din sida
+ Sagan om ringen
+ Dirty Dancing (helst med Linda)
+ Tecknade Peter Pan

Fyra städer jag har bott i: (Endast bott i Stockholmområdet och på två ställen men jag kan berätta var)
+ Kista
+ Vällingby

Fyra TV-serier jag gärna ser: (Bara fyra?)
+ Sex and the City
+ Scrubs
+ Grey´s anatomy
+ Lost


Fyra ställen jag vill åka till:
+ Egypten och se pyramiderna
+ Tillbaka till Rom eftersom jag inte minns något 
+ Roadtrip i USA
+ Nya Zeeland

Fyra webbsidor jag besöker dagligen:
+ blackeberbasket.com
+ hotmail.com
+ aftonbladet.se
+ mängd med bloggar

Fyra favoriträtter:

+ Sushi
+ Tacos
+ Wok
+ Grekiskt

Fyra ställen där jag känner mig hemma:
+ Hemma!
+ Hos j-a
+ I baskethallen
+ På de flesta ställen med vännerna omkring mig


Ingen söndagsångest här inte!

Gårdagens filmtittande blev lyckat. Filmen var jättebra och vi poppade popcorn vilket det var en evighet sedan jag åt senast. Det var supergott och de var slut på ungefär tio minuter, det vill säga när ungefär hela filmen återstod. Efter att ha tittat på alla tre filmerna i triologin Härskarringen kan jag nu återigen konstatera att de är värda att se om och om igen. Mian har inte ens sett dem en gång så hon kan ju förbereda sig för ett litet maraton.

Idag var jag i Kista centrum med syster Linda och systerdotter Sandra. Sandra började första klass (tiden går så sjukt fort!) i måndags så nu inhandlades det skolväska och armbandsur. Till mig själv blev det inget annat än ansiktskräm och rengöring, inte helt enkelt att spana kläder med en sjuåring. Men vi åt mat också och gick på bio. Filmen vi såg var ingen annan än Gustaf 2 och den var lite smårolig.

Imorgon börjar allvaret på riktigt men inte har jag söndagsångest för det, känns helt ok att börja plugga nu igen. Men först ska  nu drickas te och en viss utmaning antas...

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Kräftskivan igår var mycket trevlig. Vi åt gott, drack gott och hade gott sällskap. Kräftor är väldigt mumsigt men det kändes lite jobbigt att sitta och kladda med dem för att sedan ge sig ut på krogen. Men så långt kom vi dock aldrig. Kan säga som så att det var första utekvällen som ledde till en ambulansfärd (inte jag som var skadad) och ett tre timmars långt besök på akuten. Inte riktigt vad vi hade tänkt oss men allt gick ju ganska bra tillslut iallfall.

Har varit rätt seg idag. Åt lunch med j-a i Vällingby och åkte sedan för hembesök hos den skadade patienten. Hon verkade må rätt bra trots allt, kylskåpet var fullt med mat och godsaker och hon har ju alltid Sex and the city att titta på. Så det kändes tryggt att lämna henne ensam. Förhoppningsvis är hon snart uppe och skuttar på höga klackar igen.

Har ätit middag hos j-as föräldrar och nu tittar han på Manchester City - Arsenal. När jag gick från tvn ledde City med 1-0 så vi får hoppas att Arsenal reder ut det här. Annars finns det risk för lite dåligt humör resten av kvällen. Och det vill vi ju inte ha eftersom att det ska tittas på Sagan om konungens återkomst och ätas popcorn.

Spinning

Jag överlevde mitt första spinning-pass. VIsst fick jag lite ont i rumpan och det var rätt jobbigt ibland, men jag lever och tycker att det känns så bra nu. Jag älskar känslan man har efter tuff träning, man känner sig... oövervinnlig! Och hur jobigt det än kan vara ibland så är det alltid värt det i slutändan.

Hade det trevligt med Carro och Mian idag. Eftersom Mian är en fattiglapp och inte kan gå ut och äta lunch så åt vi köttbullar och spaghetti hemma istället och gick en härlig promenad. Vi spanade även på ett rådjur som lagt sig i en dunge för lite vila, söt! Övningskörde även en stund med pappa.

Imorrn är det Kräftskiva!



Anna, jag håller tummarna för dig och ditt knä!

Ny sorts träning

I våras när säsongen beslutade jag att sluta spela basket. Det kändes som att tiden inte räckte till, att allt jag gjorde var att träna och plugga. Jag fick inte längre ut det jag ville av basketen och så vill jag inte leva mitt liv. Jag älskar basket men det finns mer här i livet. Därför kommer jag i fortsättningen istället att träna ett tjejlag några gånger i veckan tillsammans med Linda och Amalia. Det ska bli kul med en ny utmaning och är verkligen något jag ser fram emot. Själv kommer jag träna basket, mest på skoj en gång i veckan.

Under sommaren har jag knappt tränat alls och det kan jag säga börjar kännas. Min kropp är alldeles mjuk, jag är rastlös och har svårt att få ro. Därför har jag nu köpt ett gymkort på World Class och hoppas att den träningen kommer göra gott för mig. Man kan inte gå från upp till sex pass i veckan till att aldrig träna. Så ikväll blir det mitt första pass och det ser jag fram emot, jag är trött på att det kliar i kroppen efter träning.

Men innan dess ska jag träffa Mian och Caroline. Jag har inte träffat Carro på evigheters evigheter så det ska bli jätteskoj. Vi har en hel del att ta igen.

Sagan om ringen

I London inhandlade pojkvännen Sagan om ringen boxen med alla tre förlängda filmerna. I söndags såg vi den första i triologin. Det var längesedan jag såg dem, men jag tyckte än en gång att filmen var oerhört bra. Miljön är underbar, skådespelarna duktiga, handlingen är underhållande och nazgülerna läskiga. Filmen har allt!

Igår efter jobbet dukade vi upp med mat och kröp upp i soffan och såg fortsättningen, Sagan om de två tornen. Många tycker att den är sämre än de övriga men jag håller inte med. Visst, det blir lite som en lång väntan men slaget vid Helm's deep är värt att vänta på tycker jag. Legolas är så himla bra! I helgen blir det förhoppningsvis till att se den tredje avslutande filmen.

Hösttermin

Idag var jag och registrerade mig för höstterminen på universitetet. Nu är det dags för fortsättningskurs i företagsekonomi och förhoppningsvis blir det roliga kurser att se fram emot. Det är med blandade känslor det är dags för pluggstart igen. Tar antagligen ett tag att komma in i det men sedan blir det säkert helt okej.

Det kändes verkligen att det var höstterminen som satte igång, vädret var alldeles grått - och regnigt. Så jag for hem till Amalia och träffade henne och Linda. Vi hade det mysigt i åskvädret, pratade och tittade på Mulan - Disneyfilmerna är verkligen superbra. Det blev en middag i Vällingehus och sedan en tur till Vällingbyhallen, skojigt.

Imorrn ska det jobbas, ingen rast och ingen ro!

Hemma igen

Kom hem från London i fredags kväll. Vi har verkligen haft det jättebra. Shoppat, promenerat, varit kulturella och ätit och druckit gott. Kunde inte bli en bättre avslutning på sommarlovet. På måndag börjar allvaret igen, eller det är iallafall inskrivning då.

Igår var det 20-årskalas hos Linda (brunhåriga). Det åts kräftor, dracks vin och spelades basket. Mycket trevligt var det! Skönt att ha nära hem, inte ens en minut från dörr till dörr - det kallar jag lyx.


Men varför?

Åh vad jag tycker om mina grannar när de klipper buskarna halv tio en lördagsmorgon... Verkligen!

Lantliv och tjejkväll

Dagarna på landet var härliga. Sol, bad, läsning, massor med mat, bara slappa och en hel del friidrott. Mysigt som bara den och önskar att vi hade kunnat stanna lite längre men måste ju hem och packa om till London!

Har varit med Lisa och Anna ikväll. Var snäll och diskade åt Lisa (och bar ut hennes mögliga sopor!) medan hon delgav oss hennes enorma? problem. Blev såklart även Sex and the city och massa tjejigt prat, vissa är ju dock omöjliga att pressa information ur. Det är så skoj att ha hemmakvällar med tjejerna, borde göras oftare. Tycker dock att Lisa har en lite väl negativ syn på friidrott.


Snart London!


Ett tag sen

Nu har det varit slarvigt med uppdateringar här på bloggen och det lär nog fortsätta så ett tag till. Åker till j-as landställe idag och där finns det säkerligen inget internet så. Men har man semester så kan gott vara bloggen få vara lite ledig den med.

I måndags var vi och spelade minigolf. Jag kom INTE sist! Är egentligen inte så dålig men väldigt ojämn och har det lite svårt med tålamodet och koncentrationen. Varmt som sjutton var det iallafall och hundratals getingar. Men även skoj och trevligt.

Friidrotts-em har ju börjat vilket är superkul! Älskar friidrott så det har blivit en hel del tittande med j-a, som också som tur är tycker att det är skoj. Lär nog titta en hel del på landet också.

Igår kväll blev det picknick med en hel drös med människor, bland annat Anna, Chris, Roo, Lisa, Mian och My. Spelade lite brännboll men satt mest och pratade faktiskt. Mysigt och kul att träffa dem man inte sett på länge.

Nu ska jag och Linda snart i väg på möte med Sören om vår framtid som supercoacher.


Finally semester

Så var man äntligen ledig, helt underbart, vädret är kanon och det ser ut som att det ska fortsätta vara det hela veckan. Semestern kunde knapp få en bättre start.

Började med en rejäl svullarkväll hos Lisa i fredags. Var så mätt att jag inte ens orkade äta upp all glass, då är det illa. Var mysigt att bara ta det lugnt, vi såg åtskilliga  avsnitt Sex and the city, pratade om Lisas harem och drack lite Cosmopolitan. Roligast var dock att jag lyckats lura systemet, haha!

Igår passade jag på att lura med mig föräldrarna in till stan. Köpte röda jeans från Cheap Monday och en stickad klänning till hösten. Väldigt lyckade köp! Åkte även förbi farmor en sväng. Lyckades ringa och väcka Lisa klockan fem, herre gud - vem sover så länge?

Blev en kväll på stan igår (i mina nya röda jeans) med Lisa, Nattis och Lars. Började på Snaps där det var väldigt mycket folk men trevligt. Fortsatte sedan till Kellys vilket verkligen inte var min typ av ställe. Hårdrock på högsta volym och en del konstiga människor. Men sällskapet var ju trevligt och drickan billig så man ska inte klaga. Blev en hamburgare på vägen hem i vanlig god ordning.

Idag ska jag inte göra något särskilt alls. Ligga i trädgården och läsa och slappa. Ikväll kommer j-a äntligen hem!

Mys med Lisa-hjärtat

Ska ha fredagsmys med Lisa ikväll. Det blir Sex and the city, taco-svullande, glass och djupt tjejsnack för hela slanten. Supermysigt med andra ord och ett perfekt sätt att starta semestern på.

Sex and the city är tjejserien framför alla andra. Den är så bra och så gott som alla tjejers favorit. Varför? Tjejerna i serien har allt vi vill ha. Och framför allt då Carrie med sitt skribentjobb, magnifika skosamling och en välfylld walk-in closet. Det skadar ju inte heller att de bor i fantastiska lägenheter på Manhattan, dricker Cosmoplitan till lunch och är supersnygga jämt och ständigt.

Nu sitter jag dock fortfarande fast på jobbet. Men - det är bara två timmar kvar och sen är jag ledig. Nästan så att jag räknar minuterna i rena ivern att få semester. Och det ser bra ut med vädret också, verkar få en hel del sol redan i helgen, härligt.

Är blonda dummare?

Det har hänt ganska mycket de senaste kvällarna. Men det är bra att jag har varit sysselsatt eftersom att jag då inte saknar j-a lika mycket. På söndag kommer han hem, jag längtar så!

Igår träffade jag Linda (brunhåriga) och Linda (blonda). Middag blev det och som vanligt en hel del trevligt prat. Linda (blonda) fick även en väldigt försenad födelsedagspresent. Hon har fått större delen av presenten för länge sedan men den här delen hade vi glömt hemma då. Iallafall så var det Lilla boken om dumma blondiner. Den var jätterolig och det bästa var att ibland förstod hon inte skämten i den, snacka om blond. 

En blondin och en brunett är ute och går.
- Titta vad sorgligt en död fågel, säger brunetten.
- Var då? undrar blondinen och tittar uppåt.

Kärt återseende

Igår var jag och hälsade på Berit, min dagmamma när jag var liten. Det var supertrevligt och mysigt. Var väldigt längesedan vi sågs så därför var det extra skoj att träffas. Har ju alltid fullt upp men ska ta mig i kragen så det i fortsättningen inte hinner gå lika lång tid mellan besöken. Berit är inte vilken dagmamma som helst - hon är den bästa dagmamman någonsin. När jag var liten ville jag aldrig gå hem därifrån.


Men hej

Om jag kommer äta mindre salami/skinka för att det finns risk för cancer?  I don't think so...


Kommer du ihåg?

Min pappa har minne som en guldfisk (även jag och många andra). Men han skryter ibland om att när han var i min ålder kom han ihåg allt. Och ja, jag erkänner - mitt minne är ganska illa. Vissa saker går in i ena örat och ut genom det andra om vi säger så. Men det finns dem som är värre, Mian till exempel. Hon har de senaste veckorna frågat ungefär fyrtioelva gånger när det är jag åker till London. Och jag tror inte att hon minns nu heller.

Vad är det som gör att vi glömmer allt hela tiden? Tillgängligheten kanske. Har man glömt något är det ju bara att langa fram mobilen och ringa. Om man minns nummret vill säga...

Systrar, kyckling och paket

Igår var det riktigt trevligt. Träffade mina systrar och systerdotter Emelie. Middagen var enligt mig vädigt god - kyckling med cashewnötter, curry-namnam, frukt och ris. Lite speciellt men gott. Linda var inte lika nöjd men har man gått och väntat på en maträtt i tre dagar är det lätt hänt att förväntningarna blir höga. Mysigt iallfall och vi pratade om allt från sexårskriser till bröllop. Och Emelie ägnade kvällen åt att slå in presenter, det är hennes specialitet.

Solen lyser med sin frånvaro

Träffade Nattis, Mian och Anna igår efter jobbet. Vi gjorde vad vi kunde  för att hjälpa Nattis med ett klädbekymmer dock utan framgång och sedan åt vi middag i Vällinge. Grekisk mat is the shit! En glass från Mc Donalds slank också ner. Gott och trevligt.

Nu är jag åter på jobbet och väntar på att posten ska komma. Innan dess har jag inte mycket att göra och den är ovanligt sen idag. Får se vad som händer ikväll. Just nu känns det med tanke på vädret som att det kanske vore läge att hyra en film och mysa i soffan, synd bara att j-a inte är hemma. Saknar honom redan.

Uppdate 9.37:
Hade ju pratat med storasyster Linda ihelgen om att ses idag och nu ringde storasyster Malena och sa att det var bokat för fest. Emelie planerade tydligen för balonger och allt. Trevligt, hade ju nästan glömt planerna med Linda så det blev ett glatt påminnande.