Tenta

Så var det imorgon dags för tenta. Har självklart den sedvanliga tentaångesten och jag känner verkligen i magen att det är tenta imorgon. Gillar inte den känslan, Men det bästa med att ha tenta är känslan efteråt, känslan av lättnad och frihet. Man är klar med den här kursen och ingen ny har börjat. Man kan bara tänka på roliga saker och göra sådant man längtat efter, som att träffa sina vänner. Utan något som helst dåligt samvete över att man borde plugga istället. Tyvärr drar makroekonomin igång redan på måndag, ingen rast och ingen ro. Dags att köpa nya böcker, usch!

Men först tenta och sedan välförtjänt helg!

Torsdag

Mamma och pappa åkte till Spanien tidigt igår morse så de närmsta veckan kommer jag och Bamse i stort sett att bo hos pojkvännen. Mysigt är det och hans köksbord är en perfekt pluggplats har jag redan upptäckt, stort och sköna stolar. Stort är bra just nu då jag har nittioelva papper att hålla reda på och inte har orkat organisera dem i en pärm. Väldigt rörigt men är man lat får man skylla sig själv.

Bamse verkar också trivas ganska bra. Han är alltid lite vilsen första tiden i nya miljöer men det ska nog bli bättre. Grannnarna verkar ha en massa fåglar för det är ett evigt kvittrande så han känner säkert lukten av dem och därför blir han lite extra knasig.

Nu är det dags för slutspurtspluggande!

Ingen vanlig tisdag

Efter att ha ägnat hela gårdagen åt plugg så var det skönt att syssla med lite annat på kvällen. Det blev till och med lite omväxling emot hur tisdagskvällar brukar se ut, skoj! 89orna spelade sm-match mot Södertälje och jag var självklart där och hejade. De vann och är nu klara för semifinal, jätteroligt!

Sedan for jag hem till Lisa för en visit och en titt på Nick, den mystiske amerikanen som vi hört så mycket om. Även Mian, Therese och Kristina var med. Vi åt glass (det är en tradition när vi är hos Lisa tror jag) och pratade. Nick var lite blyg men jag kan absolut förstå honom. Söt var han iallafall och trevlig också. Och det var jätteroligt att träffa Therese vilket var en evighet sen.

Denna dag bjuder även den på studier, för ovanlighetens skull...


Oljud

I natt kunde jag som tur var sova. Blev dock väckt halv nio av ett fruktansvärt oljud. Våra grannar håller på och bygger om och hantverkarna har uppenbarligen ingen förståelse för att jag vill sova till nio. Det hårda livet med att bo i radhus. Men uppe är jag och grötfrukost har jag satt i mig så nu finns det inte så mycket annat att göra än att sätta i gång och plugga. Förhoppningsvis slutar de borra snart för annars kommer jag få svårt att koncentrera mig.

No sleeping beauty

Igår kväll bytte jag plugg mot tacos hemma hos Thomas och Ebba med pojkvännen vilket var mycket mysigt och betydligt roligare än att plugga. Åkte dock hem tidigt för att sova men varken jag eller j-a kunde somna. Suck! Låg vakna till tre - halv fyra utan en blund, helt klarvakna. Mysigt att ligga och prata men inte lika kul när väckarklockan ringde klockan sju. BLÄ! Men ska man ligga vaken med någon så är det med dig...


Men till universitetet skulle jag och till universitetet åkte jag. Och där har jag tillbringat hela dagen, först föreläsning och sedan många timmars studier i biblioteket. Och ja en ny erfarenhet har jag fått också. Drack min första kaffe idag för att piggna till på eftermiddagen och måste erkänna att den gjorde susen. Så tack Madde, nu kommer jag bli beroende! Men måste väl erkänna att jag blandade kaffet med varm choklad, men ändå!


Är våren här?

I natt ställde man om klockan till sommartid och det känns nästan som att våren då förstod att det var dags att komma. Så fint väder ute. Har suttit på trappen i solen och pluggat i en timme nu och det var jätte varmt och skönt. Blåste ingenting och man riktigt kände hur solen värmde. Ska bli härligt att promenera till bussen om en stund. Dags för ännu mer basket, 89orna spelar sin andra sm-match vilket ska bli kul att se. 

Hur smart är du?

Något att klura på hittar ni r...

Lycka till!

Jag är duktig...

... som pluggar på en lördagkväll måste jag erkänna att jag tycker. Har faktiskt fått mer gjort än förväntat men då och då svävar tankarna i väg på annat håll. Exempelvis..

  • Herrlagsmatchen, har fortfarande den där känslan i kroppen. Ni vet när man blir så oerhört glad över vad andra lyckas prestera.
  • Sommarens resa till Santorini, självklart! Går inte en dag utan att jag längtar lite grann. Speciellt när man har fullt upp med tråkiga saker.
  • Älsklingen. Önska jag kunde vara med honom istället för att plugga.
  • Minnen från förr. När jag sitter och klurar på någon formel fastnar jag med blicken på mina tavlor med fotografier och vipps är jag tillbaka i minnenas värld och har lagt nationalekonomin åt sidan, helt omedvetet!
Men tur är väl det, att tankarna flyter i väg ibland. Det är ju då man kläcker sina bästa idéer, åtminstone jag! Nu är frågan, plugga mer eller hänge sig åt John Blunds värld?


It's all about basketball

Så var lördagen slut kan man säga. Nu är det nämligen dags att ägna tiden åt studier vilket inte känns ett dugg lockande, men tyvärr nödvändigt. Som tur var har jag inhandlat en stor påse godis att trösta mig med.

Dagen har iallfall varit mycket lyckad. Som en bra flickvän bör så följde jag snällt med j-a på hans match i förmiddags. Sedan åt vi våfflor (ni har väl inte glömt våffeldagen?) hemma hos mig vilket var urgott, jag älskar våfflor! Eftermiddagen bjöd på mer basket, och en sån basket det blev. Herrlaget spelade andra och sista kvartsfinalmatchen och var tvungna att vinna med fem för att gå vidare till Final Four. Och de lyckades! Vinst med sju, en otroligt spännande match och ett oerhört drag! Mitt Blacke-hjärta slog i hundraåttio sista minuterna och jag blev riktigt rörd av stämningen, jätte roligt verkligen. 89orna spelade även sin första sm-match och vann efter en trevande första halvlek med ungefär tjugo poäng. Ingen underhållning men förhoppningsvis bjuder de på mer av den varan imorgon då det är en ny match.

Är det verkligen fredag idag?

Så var det fredag igen. Men jag känner ingenting, inga fredagskänslor överhuvud taget. TYVÄRR! Beror antagligen på att jag inte har några direkta planer för helgen förutom basket och plugg. Skulle egentligen på 20-årsfest imorrn men planerna blev ändrade då födelsedagsbarnet bestämde sig för att fly fältet till fjällen istället. Så för min del blir det en ordentlig dos basket och en ännu större dos studier. Kul med en riktig baskethelg, men tyvärr kommer den lite olägligt med tanke på min kommande tenta. Men all övrig tid (när jag inte tittar på matcher) kommer ägnas åt den, det lovar jag! Eller nästan iallfall...


Trevlig helg mina vänner!

Frukost - en hungerskapare

En sak är märkligt. De dagar jag äter ordentlig frukost som idag (smörgåsar, gröt och en banan) så blir jag hungrig mycket snabbare än om jag bara kastar i mig något litet på vägen. Knasigt tycker jag.

Dagen ägnas till näst intill hundra procent åt nationalekonomi. Inte ens avbrott för träning då det är torsdag = vilodag. Tur det, då kanske jag hinner bli av med lite träningsvärk. Men jag klagar egentligen inte, är så skönt och befriande att få röra på sig ordentligt igen! J-a kommer hit på middag idag också, trevligt tycker jag.

För övrigt så tror jag att min hund är förkyld. Han har nyst extremt mycket hela förmiddagen. Vad gör man åt hundförkylningar, jag brukar dricka te med honung men tror inte Bamse gillar det.

Inälvor

Blev riktigt fundersam när en vän häromdagen skrev att hon hade ont i inälvorna. Hmm tänkte jag. Men nu har jag själv ont i magen (vilket faktiskt var ett tag sen) och det känns faktiskt som att det gör ont i ja.. inälvorna. Hade glömt bort att det var så det kändes men nu vet jag (tyvärr) vad du menade raring..

Dags för vår?

Hade en lyckad eftermiddag på stan med Linda. Trevligt som alltid och vi inhandlade en present efter vissa bekymmer. Till mig själv blev det mindre shoppat, en handkräm var allt jag kom hem med. Lite tråkigt men välbehövt. Är ändå lite trött på att shoppa och inte kunna använda sakerna för att det fortfarande är vinter, suck! Jag och Linda bestämde för övrigt att den sjätte april så måste våren ha kommit, annars vet vi inte vad vi gör! Så nu är det bäst att snön sätter fart och töar bort (och slutar komma mer vilket det gjorde idag, blä).

Träningen idag var utpumpande, jag har nog inga krafter kvar i en enda muskel. Men det gick bättre idag. Kanske kommer jag i form någon gång igen, kanske. Nu måste jag krypa ner i sängen innnan kroppen helt lägger av. God natt!


Studier

Blev väckt av vovven klockan åtta imorse. Försökte somna om men utan resultat. Så jag gick upp och åt frukost och satte sedan igång och pluggade. Riktigt stolt över mig själv! Och ganska bra har det gått än så länge också. Nu väntar ett mellanmål och sedan ytterligare studier.

I eftermiddag smiter jag dock undan för att tilbringa tiden med Linda på stan i ett försök att köpa födelsedags/inflyttningspresent till andra Linda som fyllde år igår. Vi får väl se hur det går. Brukar vara svårt att hitta något bra men förhoppningsvis kommer vi på något kanon när vi slår våra kloka huvuden ihop!


For the girls

Eftersom att mitt föregående inlägg var inspirerat av en väns blogg så tänkte jag fortsätta i samma tecken även nu (fast en annan vän). Tjejer, jag är jätteledsen för att jag har så lite tid just nu och ni kanske känner att jag aldrig hinner ses. Förlåt om jag är en dålig vän närmsta veckan. Så fort tentan är skriven ska jag se till att ta igen tiden med er. Jag saknar er! Och jag håller med, vi har MYCKET att prata om.

Anna opererades idag och allt hade gått bra, tack och lov! Även fast det inte är någon svår operation så är jag alltid orolig när någon nära ska sövas. Men allt hade ju gått bra så nu är det bara come-backen vi väntar på!

Tränade min andra träning idag och det var inte riktigt lika jobbigt som igår men jag har fruktansvärd träningsvärk. Usch och fy! Men roligt är det iallafall, synd bara att jag känner mig så dålig nu. Men vad kan man förvänta sig!? Hade även seminarieredovisning idag, vilken gick bra. Så nu är det hundra procent fokus på tentan som gäller.  Tjoho!

Tre vänner

Idag fyller en av mina äldsta (Vi har känt varandra i evigheter) vänner 20 år. Grattis Linda!

Jag och Linda lärde känna varandra när vi hamnade i samma lekisgrupp fem år gamla. Vi fann inte varandra riktigt då men var vänner och började i samma skola när det var dags för sånt. Sedan lekte vi lite av och till i några år som barn gör för att i fyran (tror jag) komma varandra riktigt nära och bli bästa vänner. Jag vet inte hur det gick till men en dag så var det bara vi. Vi blev ett litet gäng som i sexan/sjuan kom att bestå av fem tjejer som gjorde allt tillsammans. Åren gick (vi hade massor med skoj för oss) men i nian tappade vi en tjej. Hon genomgick en personlighetsförändring och trodde helt plötsligt att hon var bättre än alla andra och vi var inte längre värda att umgås med. Vi var inte så ledsna för det utan såg det mest som hennes förlust. På gymnasiet så spreds vi ut på fyra olika skolor lärde känna nya människor och ytterligare en tjej föll i från. Tråkigt men sant. Kvar blev jag, Linda och Linda. Och vad kan jag säga, även om vi inte ses så ofta så räknar jag dem till mina närmsta vänner. VI har upplevt så mycket, vi har växt upp tillsammans. Och jag hoppas att vår historia kommer bli mycket längre, att det här bara är början.

En väg mot en säker död...

... måsta vara att vara sjuk i fyra veckor och sedan börja träna för fullt igen. Har precis avverkat ett två timmarspass med fys och basket och nu är det tveksamt om min stackars kropp kommer orka bära mig imorgon. Är helt slut, men det är bara att bita ihop och hämta nya tag för imorgon är det dags för träning igen. Hjälp, jag dör! (Nu är det bara att hoppas att hostan bestämmer sig för att hålla sig borta.)

Var hos j-a på middag idag. Stackarn jobbar natt den här veckan och hade blivit väckt idag mitt på dagen efter bara tre timmars sömn. Och inte kunnat somna om! Tur att inte jag jobbar natt, jag klarar inte av för lite sömn, min värld fungerar inte då. Så därför är det nu dags att styra kosan mot sängen, har seminareredovisning imorgon klockan nio.

Anna - Mina tankar är hos dig imorgon!


An orange day

Har pluggat ganska bra idag men insåg nyss att det nog var dags att ge upp för kvällen när jag inte lyckades räkna ut i huvudet vad 50/200 blir. Färdigpluggat för ikväll tror jag bestämt. Ska ta en dusch nu istället och sen ska jag nog krypa ner i sängen. Senaste natten bjöd inte på altför många timmars sömn och sömn är precis vad mitt trötta huvud behöver. Och kanske en kvällssmörgås. Apelsiner är för övrigt jättegott när man pluggar, choklad också men det är inte lika nyttigt tyvärr. Tänk om det vore det, vilken dröm! Men jag har nöjt mig med apelsiner idag.


Gårdagen

Matchen igår var riktigt underhållande. Är mycket imponerad över hur duktiga tjejerna var, för det var dem, jätteduktiga. Och det syntes också i slutresultatet, vinst mot Södertälje med ungefär 10 poäng. Laget visade upp en riktigt härlig inställning och vilja. Och ett spel som stundtals var av hög klass. Roligt att se!

Kvällen bjöd på tjejmiddag och fest hos Hanna och Carro som fyllt 20 här i veckan. Trevlig kväll! Däremot ska man varken lita på Karins lokalsinne eller förmåga att köpa presenter. Helknasig...

Idag var det upp med tuppen som gällde för att se laget spela mot Tureberg. En match där vi utkklassade motståndarna. Inte så underhållande men kanske bra för självförtroendet inför 89ornas sm nästa helg. Då blir det betydligt jämnare, det kan jag lova. Och imorgon är det dags för mig att åter infinna mig på basketplanen, ska bli jätteroligt, riktigt längtar...

Nu väntar kurslitteraturen...

Mysiga fredag

Gårdagen blev en mycket lugn dag. Eftermiddagen ägnades åt pluggande varvat med tv. Åt middag med mamma och pappa (pappa sa att jag är borta så mycket så de skulle nästan kunna hyra ut mitt rum, jag tog det som en pik och åt hemma). Sedan åkte jag över till j-a och spenderade kvällen i hans famn, vi halvsov och tittade på ett antal avsnitt av Scrubs. Mitt i natten (runt två-tre) vaknade vi och gick upp för att stilla hungern med smörgåsar och te. Jättemysigt att bara slappa och ha det mysigt. Man behöver det.

I eftermiddag blir det till att gå och titta på F-93 som spelar slutspel. De har varit och tittat på alla våra matcher så nu är det vår tur att stötta dem. Hoppas de blir glada för vi är glada att de alltid är på våra matcher. Publiken gör altid att vi lyfter oss och spelar ännu bättre, den perfekta sjätte spelaren!


Solsken

Det är så himla fint väder idag. När jag stod och väntade på bussen hem så riktigt värmde solen, det kallar jag vårkänslor på hög nivå. Nu sitter jag i sängen och om jag tittar ut så ser jag en alldeles klarblå himmel, inte ett moln i sikte. Underbart!

Idag känner jag mig friskare än på flera veckor. Funderade allvarligt på om jag skulle kunna träna idag, är så himla sugen. Men självklart så har ju 89-tjejerna match idag så träningen är inställd. Nu får jag vänta till måndag iallafall. Suck!

Seminarium hit - seminarium dit

Har spenderat större delen av dagen på universitetet med näsan nertryckt i en bok. Seminareuppgiften har tagit jättemycket tid men nu känns det som att vi äntligen börjar få grepp om det hela. Kapitlet var riktigt krångligt och som för att göra det hela ännu lite roligare så nämnde vår handledare att vårt kapitel är det svåraste i seminareserien. Bra val där gruppen!

Och nu väntar... ytterligare plugg, tyvärr. Önsar jag kunde säga att nu ska jag ta ett långt bad och bara mysa (vilket är precis vad jag förtjänar) men nej. Nu måste jag läsa in mig till seminaret imorgon. Usch, jag som egentligen tycker att det här är den roligaste delen av kursen, nu ångrar jag mig nästan.

Men imorgon är det iallafall fredag!, I love!


Hjälp...

... hade ju nästan glömt att det är onsdag idag = OC. Så nu blir det till att bänka sig framför tvn ytterligare en stund. Såg i och för sig bara andra halvlek av basketen, så jag har redan hunnit med en del av det plugg jag måste göra. Mer efter OC. Ingenting kommer före det.


Basket - Live eller tv

Dags att sätta igång med dagens pluggdos nu. Ska dels läsa in mig för fredagens seminarium dels förbereda min grupps seminarieum som är på tisdag. Vi har möte imorgon med handledaren så då gäller det att ha kommit i gång ordentligt. Som tur är så är faktiskt litteraturen till seminariedelen lättläst och ganska intressant = inte alltför tungt att ta sig genom. Speciellt inte över en kopp Earl Grey.

Ikväll ska jag nog se till att få mig en dos basket. Är fortfarande inte hostfri så det blir ingen träning men upptäckte att Svt 24 sänder första kvartsfinalen mellan Telge och Norrköping. Kan nog bli lite skoj! Hade gärna åkt och tittat på herrlaget som spelar sista seriematchen mot Polisen men Brännkyrka känns lite väl långt att åka. Och de är ju redan klara för slutspel hur dagens match än slutar. Så jag nöjer mig med vad tvn har att erbjuda.



15 Mars

För fem år sedan blev jag och j-a tillsammans. Eller vi vet inte om det vare exakt den 15 mars men vi har i efterhand beslutat oss för att det är vår dag. Men idag kan vi inte ses (j-a har träning plus match), tyvärr. Tur att vi hade det så mysigt igår iallafall. Vi åt middag och sedan kröp vi upp i sängen och tiitade på Chicken Little och ett antal avsnitt av den i särklass roligaste sjukhus-serien Scrubs. Den är så bra, lättsam och rolig samtidigt som den tar upp allvarligare saker. Me like!

Du och jag

Utvilad och redo för dagens utmaningar. Fast det är inte särskilt utmanande saker som står på att göra listan idag. Ska mestadels plugga och sedan bär det av in till stan för att betala en viss Santorini-resa. Kvällen blir nog desto roligare. Jag och j-a ska äta middag och ha det mysigt. Imorgon har vi nämligen varit tillsammans i FEM år. Känns så himla bra och just nu känner jag mig kärare (kan man säga så?) än någonsin. Det är meningen att det ska vara vi, du och jag.

Pussel

33082-32
Dessa söta kylskåpsmagneter skall inhandlas imorgon på pojkvännens begäran. Dem passar honom, han har en pusselbit tatuerad på ena armen. Dessutom var dem riktigt fina måste jag säga!

Ska fortsätta mitt studerande nu. Har läst ett av två kapitel så det blir en stund till med plugg. Har iallfall fyllt på energiförrådet med prinsesstårta (som var över från besök i lördags) och te. Mums! När magen är mätt är det så mycket enklare att plugga.


Vad sägs om att plugga...

Borde verkligen plugga. Jag borde men jag vill inte, vill inte, vill inte! Och jag måste ju egentligen inte heller, jag är ju faktiskt ledig hela dagen imorrn och har massor med tid för att plugga då har jag intalat mig själv. Men så säger jag alltid och jag vet hur det blir. Det är massa andra saker jag vill göra, har en hel del att pyssla med och fixa. Därför ska jag vara duktig nu och läsa in kurslitteratuen till onsdagens stundande seminarium. Ja det ska jag faktiskt, jag ska! Heja Phia!

Pendeltåg

Jag hatar pendeltågstrafiken. Jag vet, hata är ett starkt ord men det är precis vad jag känner efter att imorse blivit utsatt för kaoset återigen. Cirka tio minusgrader, jag mår illa, har min skepparkavaj istället för dunjackan eftersom jag sovit hos j-a, har inte ätit frukost, hostar fortfarande. Och då behagar pendeltåget var försenat (plus att ett var inställt.) Jag höll på att avlida men envis som jag är så trängde jag mig på i en vagn och såg til att höja volymen på ipoden för att slippa omgivninges surrande. Och där mitt i trängseln när jag står pressad mot främlingar så kommer en sådan där låt som man bara blir så glad utav och jag kan inte låta bli att le för mig själv. Musiken made my day. Men det förändrar inte det faktum att jag hatar pendeltåg!

VINST

Herregud! En sån dag, en sån match! Jag vet inte hur jag ska kunna förklara känslan jag hade efter att slutsignalen ljöd och det stod klart att vi vunnit matchen mot Polisen och därmed kommit tvåa i BaskeEttan vår första säsong i allsvenskan. Jag är så himla stolt, stolt över mitt lag, mina lagkamrater. En jätte bra säsong som avslutades perfekt med nio raka vinster. Sjukt bra! Är ledsen över att inte ha kunnat spela tre senaste matcherna men det glädjer mig att vi kliver in och presterar när vi måste, att spelare tar ansvar och förhoppningsvis också lär sig något av de misstag som görs. För misstag gör vi, men jag hoppas vi inte upprepar dem utan kan spela ännu bättre i sm och scania (för de yngre) som stundar.


Brokeback Mountain

Gårdagskvällen bjöd på middag i Kungshallarna vilket var mycket trevligt och gott. Sedan blev det bio, Brokeback Mountain. Jag var jättetrött och erkände för Anna att om bion var dålig kommer jag att somna. Men filmen var jätte bra, första delen - sedan blev den seg och utdragen och mycket riktigt så trillade mina ögonlock då ner och jag sov en liten stund. Men jag antar att filmen egentligen var rätt okej men jag hade skyhöga förväntningar. Lisa var iallafall alldeles till sig över filmen men det är bara för att hon skulle vilja leva ett sådant liv, jag lovar!

Nu måste jag rusa iväg, dags för match!


Hur ska man shoppa?

Att gå på stan med min faster är något mycket speciellt, spännande och annorlunda. När jag i vanliga fall går i affärer tar jag det lugnt, känner, funderar och spanar. Med min faster är det precis tvärtom. Hon är hetsig, på hugget och förvisso effektiv. Jag har minnen från när jag som liten var i Tyskland med henne och hennes dotter och hon gick så snabbt att jag fick springa för att hänga med. Så var det ungefär idag, fast nu har jag längre ben så jag slapp småspringa hela tiden. Men lyckosamma var vi, då för länge sedan såväl som idag. Jag kom hem med en grön blus, en svart kortärmad kofta, ett par shorts, ett halsband och ett par underbara skor. Mycket trevligt! Men jag måste säga att jag föredrar mitt eget sätt att shoppa, det vill säga lugn och ro (och jag gillar att bara gå och titta också något min faster inte förstår sig på för fem öre.)

Proppad

Oj vad mätt jag är. Mamma bjöd på ännu en supergod fredagsmiddag (som det brukas med andra ord) och när det gäller mat har jag inga begränsningar. Och då blir det såhär, till och med tveksamt om jag kommer få ner någon glass hemma hos j-a ikväll men jag vet att det finns om jag ångrar mig. Nu börjar tiden rusa ifrån mig, dags att slänga ihop lite kläder till morgondagen och sedan springa (springa? jag kan inte ens springa just nu, på grund av min satans hosta, så det är bäst jag går i tid) iväg till  bussen. Morgondagen bjuder på shopping med faster vilket ska bli mycket trevligt. Förhoppningsvis - och troligtvis kommer vi hem med fina saker i påsarna.

Trevlig fredag alla vänner!

Godkänd dugga

 Bjuder på en bild på det nya linnet, I love it! Kan våren komma så jag kan få njuta av det!? Seminariet gick bra och det bästa av allt på hela  dagen är att duggaresultatet kommit och jag fick godkänt! Är så himla glad, för det kändes verkligen inte bra efteråt, men jag klarade den! Så nu tänker jag bara passa på at njuta av att det är fredag. Ligger i sängen med ett nytt nummer av Cosmopolitan och Sex and the city dvdn bredvid mig, redo att ta med mig på ett äventyr i storstaden. Passar mig perfekt. Jag tänker inte göra någonting tråkigt alls idag, det är jag värd.  

prick




















Seminare 1

Imorgon är det fredag, nästbästa dagen på hela veckan. Allra bäst är förstås lördagar! Min morgondag är ännu lite oklar. Har  första seminariet i en serie på fem stycken på förmiddagen som ska handla om marknadsexpriment och försvar. Med anknytning till nationalekonomi såklart. Har läst all text och svarat på frågorna men är lite osäker på några svar. Återstår att se om jag har förstått rätt, men vi hoppas på det. Och ja jag tror faktiskt att jag har det. Skadar inte att vara possitiv.

Vad fredagskvällen bjuder på är än så länge ett frågetecken. Känns idag oklart om jag kommer kunna träna imorgon, hostan är envisare än jag trodde var möjligt, till och med envisare än systerdotter Sandra sju år - trott eller ej. Men jag hoppas den ger med sig snart, helst nu på en gång.

Nätverk

Idag har jag spenderat större delen av dagen i sällskap av Dannis som har varit en ängel och försökt hjälpa mig att få igång mitt trådlösa nätverk. Det gick... sådär. Det funkar men inte helt. Snäll som Dannis är har han dock lovat att han ska fixa det, och tur är väl det för jag skulle aldrig klara av det.

Har för övrigt ett riktigt välstädat rum nu, det är så skönt. Ett nytt mål: Att alltid hålla rummet städat. Det är hundra gånger trevligare att komma hem när det är städat och mycket mysigare att vara i det när det är så här fint. Nästan så att jag får lust att stanna hemma ikväll och pyssla lite här istället för att åka till j-a. Men bara nästan...


I love prickar

Idag var jag ledig och hade på förhand bestämt mig för att ägna dagen åt andra saker än plugg, vilket inte var ett löfte som var särskilt svårt att hålla. Är ledig imorgon också och då kommer det bli mer av den varan dock. Idag började jag istället dagen i lagom tempo, frukost i sängn framför Sex and the city, tänk om man kunde börja alla mornar så. Sedan tog jag det lugnt, städade lite i rummet och sånt för att sedan möta Caroline för en trevlig lunch. Lunch följdes av lite nutiksströvande i Vällingby och självklart lyckades jag köpa något. Ett prickigt linne som jag redan nu känner kommer vara min nästa stora kärlek. Jag älskar prickar... och randigt. Jag och Carro bestämde oss sedan för att fika men kom fram till att det inte finns ett enda roligt fik i Vällingby. Så vi åkte hem till mig och fikade istället. Mycket trevlig dag!

Har ätit middag hos j-a. J-as pappa som är den som står för matlagningen i familjen var inte hemma men hade som tur var gjort köttfässås innan han gav sig iväg. Och det var vi mycket glada över, för han gör världens godaste köttfärssås! Snart är det dags för Arsenal - Real Madrid. J-a är ett stort Arsenal-fan så jag tror faktiskt han börjar bli lite nervös nu. Tur att jag är en sådan snäll flickvän som stöttar honom.

Ensam

Jag som trodde att jag inte skulle behöva sätta min fot utanför dörren något mer idag och så kom mamma och skickade ut mig med Bamse. Jag hade verkligen ingen lust att ge mig ut och än midre lust att frysa. Avskräckt efter att ha tittat på termometern (som visade tolv minusgrader) drog jag på mig massor med kläder och gav mig ut. Påbyllsad från tår till hjässa som jag var så var det faktiskt inte så farligt ute, jag frös inte ens!

J-a var här och åt middag men tyvärr var han tvungen att gå på styrelsemöte, trots mina (uppenbarligen mindre lyckade) försök att hålla honom kvar hos mig. Så nu blir det en alldeles ensam kväll. Nåväl det var ett tag sen, så det skadar väl inte direkt.



 


Abstinens

Jag vet inte när jag var borta från basket så här länge senast. Eller jo det vet jag faktiskt, när jag hade halsfluss i somras. Men det var inte lika jobbigt då, säsongen hade ju inte ens börjat. Nu när matcherna är som viktigast, då ska jag förstås vara sjuk. Åh vad trött jag är på att hosta, jag har basket-abstinens!
 
Denna dag har inte innehållit något speciellt och kommer troligtvis inte göra det heller. Hade fördjupningsföreläsning imorse vilket inte var allt för spännande och sedan åkte jag hem och kröp ner i sängen igen. Vet inte om det är sjukdomen eller min morfinbaserade hostmedicin som gör det men jag är himla trött hela tiden, en blandning av de båda kanske.

Kvällen tänkte jag spendera inomhus, har inga planer på att gå ut mer idag med tanke på hur kallt det är ute. Brr... Istället ska jag ta och läsa in en del kurslitteratur och se om tvn har något roligt att erbjuda. Förhoppningar finns, om inga serier lockar så är det ju åtminstonde returmatcher i Champions Leauge ikväll. Det funkar ju i värsta fall.

Sex and the city

Det finns inte många bättre sätt att fördriva en måndagseftermiddag än att tillbringa den i sängen tittandes på Sex and the city och drömma sig bort till the Big Apple. Om man dessutom kan göra det i sällskap av sin mysiga hund och har något gott att äta så känns måndagen som fullbordad. Det är annat det än att sitta och repetera formler och teorier. För vem vill göra det när man kan ta del av Carrie, Miranda, Charlotte och Samanthas underbara värld? Inte jag iallafall.


Santorini

Har ju glömt det viktigaste av allt! I juni så återser vi Grekland (närmare bestämt Santorini denna gång) igen för en vecka fylld av sol och roligheter. Åh vad jag ser fram emot det!

Söndag

Nu är dem mina! Jag är så lycklig över mina nya skor. Och mina nya jeans, för ja jag lyckades köpa det med idag. En riktigt trevlig (och för alla lyckosam) tur på stan med både j-a, mamma och pappa blev det. Skoj och mycket ovanligt, vanligtvis brukar det vara med en utav dem i taget. Sedan styrde vi kosan mot Farmor och åt en tidig god middag och nu är vi tillbaka på ruta ett igen: Hemma hos j-a. Jag har redan blivit riktigt fäst vid hans lägenhet, den är näst intill perfekt. Enda felet just nu är tre tv-spelande vänner som tar upp allt soffutrymme, men det är sånt man får räkna med. Och egentligen inget fel heller.

Imorgon är det måndag igen. Förhoppningarna är att kunna träna men det ser inte allt för ljust ut. Annars blir det en lugn vecka, ledig onsdag torsdag, tjoho!

3 av 4

Nu har j-a flyttat till en alldeles egen lägenhet (som är jättefin) så nu sitter jag vid hans data i den och skriver. Känns riktigt bra måste jag säga. Tyvärr glömde han flytta med sin spegel så hur det går när jag ska föna håret om en stund är fortfarande ett mysterium.

Igår var det match mot Sallén och som av gammal vana nu för tiden bjöd vi på blandad kvalitet. Det possitiva var att vi visade upp ett enormt hjärta och vilja. Tyvärr var jag själv inte med och spelade (jävla hosta!) men jag fick iallafall ta del av vinsten som åskådare. Förhoppningsvis är jag igång och tränar på måndag igen. Nästa helg väntar en direkt avgörande match mot Stockholms Polisen om vilka som går vidare till slutspel. 3 av 4 steg avklarade,

Gårdagskvällen spenderades i soffan ätandes glass med Mian. Mycket mysigt! J-a och Dannis var också närvarande men ägnade större delen av kvällen åt att sitta framför datan för att få igång internet med mera. Vilket faktiskt var bra för annars skulle jag ju inte kunna skriva nu.


Precis som jag...

...så har min blogg varit rätt grinig senaste tiden. Det blir lätt så när allt inte riktigt är som man vill att det ska vara. Jag hatar att vara sjuk och inte kunna träna. Jag har haft massor med plugg vilket stressar mig jättemycket. Dessutom tar vintern på mina krafter, jag behöver sol för att orka hålla tempot uppe. Men men, jag vet ju att allt kommer bli bättre, luftrörskatarren kommer ge sig, duggan är imorgon och så småningom så kommer våren även om den känns väldigt avlägsen en kväll som denna.

Men jag har annat att glädjas över så länge:
J-a flyttar till egen lägenhet.
Vi har gjort en bra säsong hittills och är bara två vinster i från slutspel.
Ska ägna hela helgen åt roliga saker och inte tänka på mikroekonomi ett enda dugg.
Och viktigast av allt... Jag har världens bästa vänner!

Att
sukta efter tills våren är kommen...

Tråkiga teorier

Har ägnat hela dagen åt att försöka trycka in mikroteori i mitt stackars huvud. Usch vad trött jag är på allt som har med kostnadskurvor, vinstmaximering, Edgeworth-boxar, spelteori och massa annat spännande att göra och som återfinns i Pindyck-Rubinfeldt. BLÄ! Just nu känner jag mig verkligen värd flera timmar av slappande framför tvn ätandes glass men icke sa nicke för ännu känner jag mig inte säker på allt. Ska försöka få in ytterligare formler och teorier och sedan är det väl dags att gå och lägga sig så man är pigg imorgon när det är dags för dugga. Åh vilken rolig torsdag...

Pareto-effektivitet och annat spännande

Mamma och Pappa firar 20-årig bröllopsdag idag och är därför ute och äter så för mig blir det nu en paus i pluggandet för att värma på rester från igår. Men det är inte så illa det heller, hade varit mycket jobbigare att behöva laga mat. Det har jag ju inte tid med nu när jag sitter djupt försjunken i spännande saker som Pareto-effektivitet, vinstmaximering vid monopol, Bertrand-oligopol och priselasticiteter. Jag förstår att ni knappt kan bärga er nyfikenhet så spännade låter det, inte sant?

Nog om plugg. På söndag har jag planerat in en shoppingrunda innan farmors födelsedagsfirande och dessutom ska jag försöka hinna med en klippning i helgen. Jag lider av tråkigt vinterhår just nu. Och tråkiga vinterkläder, kan det bli vår snart så man kan glida omkring i shorts, ballerinor och solglasögon?! Åh vad jag längtar...


Onsdag

En katastrof har inträffat! Jag har tappat kontakten med en av mina favoritserier. TRE veckor i rad har jag missat Desperate Housewifes. Fruktansvärt! Igår var jag istället i j-as nya lägenhet, vilken var jättefin, förra veckan pluggade jag och veckan därinnan var det Alla hjärtans dag och då ville jag inte tråka ut j-a som inte är något desperate-fan. Det värsta är att jag inte har lyckats pricka in repriserna heller, men den här veckan då ska det ske. Jag måste återuppta kontakten med Desperate snarast!

Idag bjuds det inte på mycket spännande saker. Ska i väg till universitetet och plugga och sedan ha gruppövning. Och eftersom jag fortfarande inte är frisk så blir det ingen träning ikväll utan plugg då med. Plus OC såklart där är jag fortfarande en trogen tittare.

Eftersom att du tydligen hade spännande saker för dig igår så kan du ju förvänta dig ett minst sagt nyfiket smatal idag.