Vad händer i helgen?

Halvvägs genom arbetsdagen och nu återstår bara de sista timmarna på arbetsveckan. Skulle gärna gå hem nu, eller ännu hellre - ha stannat hemma helt och hållet idag. Känner mig inte särskilt kry alls. Ont i halsen, kroppen och aningen till feber lurade imorse innan jag knaprade i mig några alvedon. Så här kan vi ju inte ha det, har varken tid eller lust att vara sjuk. Men det är väl sömnbristen som tar ut sin rätt gissar jag. 
 
Fredag: Med tanke på ovan beskrivna tillstånd blir det en lugn kväll hemma i min ensamhet. Skulle gärna träffat pojkvännen men han hade visst planer så jag tror jag dejtar vovven och tvn istället. Och kurerar mig!

Lördag: Det vankas födelsedagsmiddag med ett gäng glada tjejer. Förhoppningsvis blir vädret bättre än förutspått så man kan sitta ute. Vi får väl se var kvällen slutar.

Söndag: Inga planer. Sova vore ju skönt så det ska jag antagligen passa på att göra. Sedan får vi se vad som kommer upp...

Trevlig helg!

21

Jaha, igår fyllde jag ju då år. 21 - är jag gammal nu eller? Har förut haft lite ångest över att tiden går så fort och att jag känner mig gammal men det var nog bara en fas för jag känner mig inte så gammal just nu faktiskt. Kanske beror på att jag helt klart är allra allra yngst här på jobbet. Ett år äldre iallafall, lite klokare kanske. Tack för alla gratulationer, speciellt ni som kallade mig för tant, det kändes verkligen bra...

Fick finfina presenter av familj och pojkvän, man tackar man tackar. Eftersom jag jobbade även igår var det ju inte direkt den roligaste födelsedagen genom åren men jag och pappa åt iallafall supergod lunch på Sturehof (innan regnet kom). Firas ska det göras på lördag iallafall, trevligt!

Pics





Åtta bilder säger mer än 8000 ord, eller hur blir det?!
GRYMT BRA!

Regn så långt ögat kan nå!

Vilket jäkla väder, det här var jag inte beredd på. Jo, jag vet att de har sagt att det skulle bli regn men jag tänkte mig små skurar eller duggregn - inte så här! Sov hos j-a inatt så jag har helt fel skor för regn vilket resulterat i blöta fötter vilket omöjligt kan vara bra för min förkylning.

Trotsade ändå vädret på lunchen för att träffa Carro. Halvt dränkta (iaf jag) åt vi smarrig lunch på East och hade det trevligt. Tiden bara rann iväg så vi måste nog ses snart igen. Nu är det bara två timmar tills man får gå hem igen, det ser jag fram emot. Ska ligga under täcket och läsa (Luftslottet som sprängdes) hela kvällen tror jag.


Phia har läst...

... Predikanten av Camilla Läckberg. Ja, jag lyckades faktiskt klämma en bok på resan även om de sista fyra sidorna faktiskt lästes i söndags morse innan jag somnade hemma i sängen. Predikanten är Camillas andra bok och är en fristående fortsättning på hennes debutroman, Isprinsessan. Den här var väl ungefär lika bra, kanske något bättre men än en gång så är det något jag stör mig på. Vad det är kan jag inte riktigt peka ut men när (om) jag läst den tredje boken kanske jag kan ge er svaret på den frågan. Läsvärd iallafall, lite lagom när man ligger vid poolen även om jag inte är direkt jätteledsen över att den numera inte är så fin efter att ha blivit smått dränkt ett antal gånger.

Tillbaka i verkligheten

Efter att ha spenderat större delen av söndagen i horisontellt läge slängdes jag snabbt in i vardagen igår när det åter var dags att vara på plats på jobbet. Gick dessutom upp lite extra tidigt för att slänga en blick på NKs rea med pappa. Kom inte tomhänt därifrån, men får vänta på köpen till torsdag då det vankas födelsedag.

Träffade Lisa efter jobbet igår. Hon bjöd på middag (mycket smarrig pyttipanna) och vi latade oss i soffan framför SATC. Hon och sambon har fixat till en del i lägenheten så nu är där jättefint. Träffade sedan j-a och hade det mysigt innan det var dags att krypa till sängs för att orka upp till ännu en arbetsdag. Lite ovant att gå upp så här tidigt när man gått och lagt sig minst sagt sent varje dag i en vecka. Vill bara ha semester igen...

Hemma...

... från Rhodos efter en kanonvecka. Berättar mer senare.

MÅSTE DUSCHA!

Rhodos!

Nu kommer det eka tomt här en vecka för jag drar till Rhodos på ledarresa. Väskan är packad om och en halvtimme är det dags att åka till Arlanda.  Ha det så skoj här hemma och hoppas ni får en najs midsommar.

Puss och kram

BIG NO!

Så här kan de ju inte göra. Här sitter man på jobbet i godan ro och lyssnar på Radio Stockholm när de helt plötsligt börjar recensera Luftslottet som sprängdes.

NEJ!

Jag vill inte höra om den, jag håller ju på och läser den. Sedan för att göra det hela ännu värre spelar de upp ett stycke från ljudboken. Då fick jag nog och stängde av. Har ju bara kommit knappt hundra sidor och jag vill absolut inte veta vad som ska ske. Jag vill att den ska vara spännande rakt i genom. Inte ha läsglädjen förstörd av någon dum på radion.

Fikadags

Idag är det torsdagsfika på jobbet. Bull-torsdag brukar vi kalla det. Men idag blir det visst jordgubbar.

Så - jordgubbs-torsdag.


Kvällsblogg

Hade ju matlåda med mig till jobbet idag men så ringde Lisa och ville ses och vem kan tacka nej till en sådan trevlig lunch. Supermysigt var det och Lisa fick till och med komma in på jobbet för att låna toaletten. Så imorgon ska jag äta min smarriga matlåda istället och på fredag ska jag luncha med Carro. Bra det här med lunch-date när man arbetar.

Efter jobbet var jag hos Linda (brunhåriga) på middag. Så trevligt så, vi hade ju inte setts på väldigt länge. Det är så tråkigt att man inte hinner ses så ofta som man vill men alla är ju så upptagna jämt och ständigt. Önskar att dygnet hade fler timmar...

Nu blir det lite städning/tv-tittande. Imorgon är sista knatteträningen innan sommarens uppehåll.

Vuxet

Jag och Carro har en mailkonversation. På våra jobbmail - så himla vuxet.

Ännu ett tecken på att man är gammal.

What to do?!


Nyklippt

Dagen har varit lång - men bra. Fick sällskap till Spånga imorse av j-a (som inte kunde sova på grund av sin dumma hosta). Det gjorde såklart morgonen lite bättre. Dessutom kom tåget i tid vilket är ovanligt och det fanns gått om sittplatser, man får glädjas åt det lilla.

Jobb fram till tre då jag smet iväg för besök hos frisören. Både jag och Linda klippte oss även om hon kapade av betydligt mer än vad jag gjorde, fint blev det iallafall. Jag behöll min vanliga frisyr ungeför, hon tog en del på längden vilket var riktigt skönt. Köpte en jätte jätte fin klänning och lite småsaker inför Rhodos. Borde kanske börja klura på packningen annars kommer det sluta med att så gott som hela garderoben får åka med.

Nu har jag gjort matlåda till imorgon och ska snart gå och lägga mig. Kanske börja läsa den där braiga boken också...

Saker som händer

Idag kommer mamma och pappa hem.
Imorgon står ett besök hos frisören på schemat.
lördag bär det av till Rhodos.
Om två och en halv vecka fyller jag år. 21 - hjälp, jag är gammal.

Hoppas att det befarade åskovädret håller sig borta, ikväll ska vi ju ha avslutning med knattarna.


Phia har läst...

... Isprinsessan av Camilla Läckberg. Bra för att vara debutroman men inte så mycket mer kanske. En spännande historia egentligen men jag tycker inte den berättas riktigt bra. Språket är inte så följsamt utan många gånger måste man anstränga sig för att hänga med. Det känns lite som att hon nästan tar i så att hon spricker, lite överdrivna beskrivningar många gånger. För många ord helt enkelt som pappa sa.

Nu känner jag nästan att jag var lite väl kritisk vilket inte var meningen. Boken är inte dålig men har man Stieg Larssons senaste bok liggandes hemma som bara väntar på att man ska sätta tänderna i den så blir man ju lite uppspelt och förväntar sig lite mer av alla böcker.

Ledighet

Har varit så skönt att vara ledig nu i flera dagar. Följande har hänt i helgen.

Fredag: Lunch med j-a och sedan några slöa timmar, i solen varvat med lite svalka i källaren. Var på Jossans studentmottagning och hade det trevligt. Därefter fortsatte jag, j-a, Thomas och Ebba den varma sommarkvällen i trädgården med gott vin och djupa samtal.

Lördag: J-a's hemska hosta gjorde att han inte tog sig ur sängen så jag åkte med systerdotter Sandra och syster Linda och badade på Kaanan. Sedan vidare hem till största syster Malena och mera bad. Två dopp på en dag! Helt galet för att vara början av juni och visst var det galet kallt - men välbehövligt i hettan. På kvällen grillade vi hos syster och sov över ute i Bro för första gången på väldigt länge, mysigt!

Söndag: Vaknade upp och blev genast nedbrottad av systerdotter Emelie. Hade några lugna timmar innan vi åkte hem via outleten. Eftermiddagen och kvällen har tillbringats med j-a. Mamma och pappa är ännu inte hemma och just när vi hade varit ansvarsfulla och vattnat trädgården börjar det regna, typiskt! Nu blir det nog en film eller så innan det är dags att sova. Imorgon är det jobb som gäller.

Hoppas ni haft en bra helg!

Sommarlov!

Sista tentan är skriven. Sommarlovet har kommit och med det den sanna sommarvärmen. Herregud, det är ju varmt så att man kokar, men riktigt härligt. Har bara slappat de senaste dagarna och det är så sjukt skönt att inte ha några "måsten". Det enda var knatteträningen idag och det är ju mest roligt.

Mamma och pappa är i Tyskland så jag och j-a har huset för oss själva. Ligger mestadels i trädgården och latar oss, vad mer orkar man i värmen? Bamse tycker också att det är varmt, han gräver gärna ner sig i buskarna. Skulle egentligen ha haft lite folk över på grillning igår kväll och kollat fotbollen men j-a är sjuk så det blev till att ställa in. Mål-kalas var det iallafall och däribland ett av världshistoriens skummaste mål, vad gör backen!?

Imorgon tar Jossan studenten och sedan tänkte vi sitta några stycken i trädgården och dricka vin, kan det bli bättre!?

Phia har läst...

... En helt annan historia av Håkan Nesser. SÅ HIMLA BRA! Läste ut den i helgen och sean dess har det nästan kännts lite tomt när jag ska sova om kvällarna. Boken har så bra flyt att man klämmer den på några dagar trots att den är rätt tjock. Jag tycker den har allt. Går knappt att lägga i från sig så hade jag inte haft massa plugg som hängde över mig hade jag nog sträckläst den pärm till pärm. Klart att rekommendera.

Konstaterat

Danskar är inte de smartaste.
Jag har börjat tröttna på den där himla tjocka lagboken.
Sommaren har äntligen kommit, tidningen visar sol hela kommande vecka.
Om två veckor är vi på Rhodos.
J-a kommer hem idag och från onsdag är vi lediga.