Hej då 2007! Hej 2008!

Snart är det dags att vinka ut det gamla året och hälsa ännu ett nytt välkommet. Detta kommer ske i gott sällskap med en (förhoppningsvis) god middag och mycket vin. Det ser jag fram emot. Men innan det är dags att ta farväl är det bäst att vi summerar året som gått.

  • Årets resor: Canazei, Rhodos, Berlin, Prag och Düsseldorf.
  • Årets baskethändelse: Ålderskullsansvarig för F95, vilket är väldigt roligt!
  • Årets studier: En himla massa juridik och lite annat också.
  • Årets utekväll: Någon av kvällarna på Rhodos tror jag bestämt.
  • Årets sport-händelse: Att U20-tjejerna tog silver i basket-vm.
  • Årets tv-serie: House och Scrubs.
  • Årets "glad för en vän": Att en vän lyckades hålla sitt "nyårslöfte".
  • Årets drink: Mojito, men mest har det blivit vin.
  • Årets för första gången: Partade vid Lucia. Åkte skidor i Alperna, det var så himla fint.
  • Årets mat: Thaimat har det blivit rätt mycket av.
  • Årets bok: Millenium-böckerna av Stieg Larsson.

Annat som hände...
... morfar somnade in i januari vilket var väldigt sorgligt.
... knattarna spelade på i full fart och gjorde väldigt bra i från sig.
... hela fyra vänner gick och blev sambo.
... lillen Malis fyllde 18.
... två av de finaste vännerna for till Australien och har ännu inte kommit hem.
... jag tog mig i kragen och klistrade in alla kort i fotoalbum.

Allt som allt så var 2007 ett mycket bra år. Jag hoppas på ett minst lika bra 2008.
GOTT NYTT ÅR!

Fredag

Julen har varit så himla bra. Mat i massor, mys framför tvn, fina paket och roliga spel.

Dagens schema:
Jobba (inte lång tid kvar nu).
Synundersökning.
Klippning, vilket ska bli underbart skönt.
Avskedsmiddag hos Linda innan hon åker till Makedonien.  

Till helgen har jag annars inga speciella planer. Planera nyår. Läsa lite. Bara vara.

Dagen innan

Imorgon är det julafton. Har dock redan fått en mycket uppskattad julklapp i form av ett telefonsamtal från Australien. Åh, så glad jag blev och vad mycket vi hade att prata om. Känns helt galet att två av mina käraste vänner har varit borta i tio månader. Och ännu galnare att en av dem kommer hem om sex veckor medan den andra drar till Asien med sin pojkvän.

Nu ska jag snart i väg på lunch med Linda och Amalia för att byta julklappar. Och imorse bakade jag bröd så något har jag minsann bidragit med till morgondagens julbord. Vilket inte min syster riktigt kunde tro. Hmpf...

Reflektion

En på jobbet om basket:
"Ja, men det är ju en rolig sport. Två meter långa svarta killar som springer runt i pyjamas."

Julkänslor?

Okej, four days to go och idag fyller finaste Mian 21 år. Grattis och hoppas australien lyckades fira dig bra. Här hemma är det mest jul som upptar mitt huvud. VI gör en check för att se hur det står till med julkänslor och julstress.

Julklapparna: Inte många men en väldigt svår kvar. Hoppas lösa det imorgon.
Julmusiken: Jo, men har lyssnat en hel del nu och sjungit lite med systerdotter idag.
Julmaten: Var på julbord igår med många fina vänner. Det var gott men det är godast hemma.
Jullov: Ingen mer skola sen i onsdags, däremot jobb imorgon.

Slutsats: Det känns rätt bra faktiskt. Tiden har gått lite för fort men jag tycker ändå att jag ligger hyffsat i fas. Till måndag ska jag nog vara redo för jul.


Måndag

Dagens trista:
Att min frisör är sjuk vilket betyder att jag inte kommer hinna klippa mig innan jul.

Dagens jul-feeelings:
Att mitt paket med Sunes jul är sickat och borde komma vilken dag som helst.


Tredje advent

Mina knattar har varit så duktiga ihelgen och vunnit båda matcherna så nu går vi på jullov som serieledare. Känns bra, mycket bra. På tisdag är det julavslutning och då ska vi leka lekar, tävla och äta godis. Det känns också bra. En till sak som är bra är julkalendern i år måste jag säga. Elfrid är lite irriterande ibland men annars är det den bästa på många år. Min favorit-julkalender är annars Sunes jul som jag nyss beställde från cdon.

Och hur det har gått med julklappshandlandet ihelgen? Nej, jag har inte köpt en endaste julklapp, när skulle jag ha haft tid med det. Däremot har jag funderat massor och listan med vad alla ska få börjar faktiskt klarna. Något jag skulle behöva är en ny k-tangent för min bråkar mest hela tiden. Så saknas det några k här och var så vet ni nu varför.

Veckan som kommer börjar intensivt. Långa dagar i skolan och många aktiviteter ska hinnas med. På onsdag firar jag julledigheten (och Mians födelsedag på distans) med julbord tillsammans med tjejkompisar och pojkvänner. På torsdag blir det ett efterlängtat besök och på fredag ska jag antagligen jobba. Däremellan någon gång ska alla julklappar som jag nu har planerat inhandlas. Vi får väl se om planen håller eller om jag måste rusa runt som en galenpanna nästa helg.

Lucia

Det blir inget luciatåg för min del i år. Istället blir det lussebak ikväll med mina fina vänner. Det är mer än dugligt det med. Annars har jag inte gjort mycket idag. Är lite trött eftersom jag råkade komma hem cirka kvart över fem imorse. Men det var det värt för gårdagskvällen var verkligen rolig. Elva dagar kvar och många klappar kvar att köpa.

image136

En snabbis

Nu har jag verkligen bloggat dåligt. Men det är så mycket grejer just nu att jag knappt kan komma ihåg allt. Tyskland var iallafall himla bra. Och nu ska jag på luciafesten. Så det är inte bara jobbiga saker jag har att göra utan roliga också. Men det tar ju tid det med och gör att bloggen blir lidande.

image134

Hej då!

Väskan är packad (nästan).
En dusch och frukost sedan är det dags.
Düsseldorf.
Vi ses på söndag!
Och Carro, jag håller tummarna.

Idag har jag kommit fram till...

att det tar cirka en och en halvtimme att åka till Tyresö.
att jag har fått ett nytt nickname - Britt-Nils.
att det är mörkt nästan dygnet runt.
att Julias mamma bakar goda lussebullar.
att jag inte är så bra på det här med packning.

och sist men inte minst... att det bara är NITTON dagar kvar till julafton. (Och imorgon åker jag till Düsseldorf).

Inte ens tre veckor

Herregud! Det är mindre än tre veckor kvar till julafton. Det är ju helt galet. Och jag har inte köpt en endaste liten julklapp. Hur ska det här gå? Har några på G men till vissa har jag absolut inte den blekaste vad jag ska köpa. Det får lösa sig helt enkelt. Nu har jag annat att fundera på. Packning till exempel. Och inkomst av näringsverksamhet. Och hur jag ska hinna med allt innan jul. Tur att jag är ledig idag iallafall. Ibland är det bra när lärarna måste vara hemma med sjuka barn.

Dags att sätta fart!

Vad som väntar

Hela helgen tog slut i ett nafs. Kurs dagarna långa och sedan har jag huserat hos pojkvännen på kvällarna vilket lett till att jag bara varit hemma för att sova ungefär. Så nu är jag visserligen trött men har inte direkt någon lust att gå och lägga mig. Har ju inte hunnit med något här hemma alls. Rummet är smått kaosartat - kläder, papper och annat nödvändigt har bokstavligen tagit över allt utrymme. Och det känns inte som något jag kommer ta tag i nu, absolut inte.

Veckan som kommer blir en kort men intensiv skolvecka. Gruppövningar, redovisning och arbete med en inlämningsuppgift. Plus en hel del att läsa. Jobbigt men sedan blir veckan desto bättre. Torsdag - Söndag kommer spenderas i Düsseldorf med familjen. Julmarknader, shopping och goda hotellfrukostar ser jag verkligen fram emot. Det blir säkerligen en trevlig andra advent!

Första advent




Nu är Steg 1-kursen slut för denna gång, Har haft domarutbildning hela helgen vilket inte är min grej men det har varit helt okej. Värst var idag när vi var tvungna att döma riktiga matcher men jag överlevde ändå. Nästa del blir roligare då är det coaching som gäller. Knattarna har iallafall vunnit båda sina matcher ihelgen vilket var roligt att höra.

Nu ska jag vila lite, kan ju inte påstå att jag direkt fått sova mycket ihelgen. Sedan blir det middag och egen match. Dags för en vinst tycker jag! Sedan ikväll får det bli lite fika eller så. Man måste ju göra något mysigt när det är första advent.