Dags att åka...

Om cirka fyrtiofem minuter blir jag hämtad för avresa till Arlanda. Planet till Santorini lyfter klockan sju. Ska bli sjukt roligt, men även om jag faktiskt har resfeber så kan jag inte riktigt förstå att det verkligen är dags. Jag har ju längtat och väntat i evigheter och så nu äntligen så är resan bara här. Månaderna har bara runnit iväg. Dessutom fyller jag  20 år om två dagar!

Kommer sakna er här hemma, men tiden går fort!

Packnings-status del 2

Väskan är nästan packad. Kläderna är iallafall i lagda. Passet är framtaget. Klockan är inte ens åtta, har jag resfeber tro?

Packnings-status

Det går långsamt. Mycket långsamt. Jag gillar inte att packa. Men jag gillar att åka bort!

Synd

Så var Sverige ute ur VM. Kanske inte så oväntat men på ett betydligt tråkigare sätt än jag trott och hoppats på. Illa, men nu får jag väl heja på Tyskland istället. Synd att Henke missade straffen, men Isaksson var iallfall grymt bra mellan stolparna. Målen var rena försvarsmissar!

Gårdagen var trevlig. Vi åt gott och hade det trevligt. Tog det ganska lugnt faktiskt, j-a är fortfarande ganska hängig. Idag låg vi i sängen länge, tittade på Insideman och åt rester, härligt! Imorgon måste jag packa, vilket jag inte börjat göra än.  Tycker inte om att packa, vore bra om väskan bara var redo direkt. Och på måndag bär det av söderut...

Midsommarafton

Glad Midsommar! Hoppas alla vänner på olika håll får en trevlig sådan, ta det lugnt med nubben! Själv tillbringar jag den i trevligt sällskap och ganska lugnt. Snart kommer det folk hem till j-a så jag ska dammsuga hallen nu. I kväll blir det grillning hos Thomas och Ebba, skoj skoj, hoppas regnet håller sig borta bara.

TRE DAGAR!


God morgon

Min tunnelbana på vägen till jobbet stannade vid Östermalmstorg 07:36. Precis innnan dörrarna stängs snubblar två tjejer in. De är kalasfulla, skrattar hysteriskt och har minst sagt svårt att hålla balansen. Till råga på allt får en utav dem hicka. Sedan börjar de sjunga - högt - inte vackert. God morgon liksom!


Läslust

Fast i växeln stort sett hela dagen och för tillfället är det riktigt lugnt här. Skönt på sätt och vis men tiden går så långsamt när det är få saker på schemat. Har all tid i världen att försöka roa mig på bästa vis. Hon jag vikarierar för tipsade om att ta med sig en bok att läsa för att slippa vara uttråkad. Och det har jag tänkt göra - men glömt varje dag hittills, klant!

Har en oläst Da vinci koden liggandes hemma, som bara väntar på att jag ska kasta mig över den, vilket har varit min plan ett tag nu. Men av någon konstig anledning kommer jag mig inte för att läsa den. Jag vet inte varför egentligen, de flesta tycker ju att den är jättebra. Kanske känner jag lite olust bara för att den blivit så extremt uppblåst i media och fått uppmärksamhet precis överallt. Det har blivit för mycket. Men jag måste läsa den innan jag ser filmen, så någon gång blir det väl av.

En bok som jag istället är väldigt sugen på att läsa är Asyl, uppföljaren till Gömda. Läste Gömda för massa år sedan och tyckte den var oerhört bra. Sedan har jag aldrig kommit mig för att läsa Asyl av någon oförklarlig anledning men blev påmind om den häromdagen och nu är det verkligen på tiden. Kanske kan köpa pocket-versionen idag efter jobbet.



Fotbollsyra

Matchen igår var så sjukt spännande, min mage kunde inte sluta pirra. Men åh vad roligt det var! Och tyvärr England, ni får nog vänta ytterligare 38 år innan ni slår Sverige. Nu väntar ju dock Tyskland i åttondelen - något som inte känns helt bra. Positivt är iallafall att tyskarna inte tror något bra alls om Sverige, det kan vi förhoppningsvis utnyttja. H E J A  S V E R I G E! Tråkigt att "mina" lag möts redan i åttondelen men då kan jag iallafall vara säker på att jag åtminstone har ett lag i kvarten att heja på! Fast Sverige är såklart det lag jag allra helst vill se!

Tisdag

Orkade inte blogga igår kväll trots att jag lovat storasyster en uppdatering. Var helt slut efter en tung söndagskväll, för lite sömn och en måndag fylld med jobb och picknick. Idag är jag piggare efter hela sju timmars välbehövd sömn i natt.

Igår hade jag iallafall picknick med storasyster Linda och systerdotter Sandra. Egentligen skulle jag även ha badat men det blåste så mycket att jag skippade det. Sandra badade för oss alla tre istället, en riktig fisk! Så mysigt på sommaren då man har tid - och ork att sticka iväg och bada eller göra något annat roligt efter jobbet, en av de bästa sakerna med årstiden!

Idag är det dags - ödesmatchen mot England. Jag är sjukt pirrig i magen, känns nästan som att det är jag som ska spela match. Men ikväll är det Sverige-tröjan på och hålla tummarna hårt som gäller! Jag tror - och hoppas på en supermatch!

Fullt med fotboll

Först: Sveriges vinst mot Paraguay! JAAAAAAAA!!! Fredrik Ljungberg på nick, det händer inte ofta - men det hände i precis rätt läge. Mot åttondelsfinal!

Igår: Tredje dagen på jobbet. Hade inte särskilt mycket att göra så det blev lite segt efter lunch. Tycker bättre om när det är fart hela tiden och händer saker, då går tiden mycket fortare. Igår blev det nästan till att bara sitta av sista timmen, och då kryper klockan fram.

Efter jobbet tittade vi på Holland-Elfenbenskusten, underhållande match med snygga mål. Kvällen bjöd på fint väder så jag passade på att bjuda över lite vänner på grillning, vilket blev riktigt trevligt. Jag var dock ganska trött och  kanske inte det roligaste sällskapet, så tur att vi var några stycken. Och att jag hade underhållande saker hemma, såsom elektrisk myggsmälla.

Idag: Jag och j-a sov enda till tolv idag, vilket är ovanligt för oss. Någon brukar alltid vakna tidigt och väcka den andra. Men det var riktigt skönt, tyvärr vaknade j-a upp alldeles förkyld och med halsont. Men vi har idag tagit en lång promenad i det härliga vädret och sedan har vi tittat på fotboll. Roliga matcher idag med, älskar fotbolls-vm. Att Ghana vann mot Tjeckien måste ju räknas som vm:s första skräll, roligt!

Flak, jobb, bikini, fotboll

I tisdags tog Linda (från laget) studenten. Självklart var jag och Tina på plats för utspringet och fick även äran att åka med på flaket. Flakresan var jätterolig men det blev lite väl blött. Jag var inte direkt mitt fräshaste jag på väg hem, snarare mitt ofräshaste någonsin. Helt dränkt i öl och cider, allt annat än trevligt egentligen. Som min pappa så snällt uttryckte det när jag kom hem: Du luktar som en gammal fullis! Tack pappa. Men efter en snabb dusch var jag genast representabel och gick på mottagningen, mycket mysigt även det.

Igår var min ledighet för tillfället över och det var dags att infinna sig på arbetet. Har haft upplärning i växeln så nu besitter jag även den kunskapen, inte så avancerat. Och det är inte alltför illa att jobba, ska ju ändå vara ledig snart igen. Inte långt kvar till Grekland nu...

Hittade äntligen en bikini igår. Hade ju tänkt mig en guldig eller randig men det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag hittade en svart med blommor i massa starka färger. Inte vad jag planerat med andra ord, men den var superfin och jag är jättenöjd. Dessutom var det skönt att ha det problemet ur världen.

Snart är det dags för Sverige-Paraguay som egentligen skulle ha setts hos Carro. Men jag bangade tyvärr. Förlåt tjejer, hoppas vi ses imorgon iallafall. Och nu håller vi tummarna för Sveriges grabbar!  Vet inte hur det är med er, men jag är toknervös.

Mycket picknick blev det

Vilken värme det var idag. Helt lovely! Jag och Linda (brunhåriga) tog oss till Riddersvik där vi lade oss på en solvarm klippa och hade det mysigt. Vi åt mat, läste tidningar, pratade och hör och häpna: Vi badade! Yes, årets första dopp är numera avklarat och årets andra med för den delen. Som kinkig badkruka är jag självklart mycket stolt över mig själv. Om sanningen ska fram så var det faktiskt så varmt att hade jag inte badat hade jag troligtvis smält bort, precis som mina youghurt-godisar gjorde.

Från en picknick till en annan. Framåt kvällningen åkte jag iväg och mötte upp syster Linda för brännboll med systerdotter Sandras klass. Brännbollen vanns med visst (stort) handikapp av barnlaget. Gott var det med mat och det kändes lättare att äta när värmen sjönk något i jämförelse med den tropiska hettan mitt på dagen. Jag överträffade för övrigt mina egna förväntningar när det kom till brännbollen, lyckades ju faktiskt slå ganska långt.

Hann även med att träffa j-a en stund innan han skulle arbeta så vi tittade på lite vm-fotboll, Italien-Ghana. Nu ska jag titta på Grey's anatomy - riktigt bra sjukhusserie - det gillar jag!


Sommarlov!

Igår skrev jag alltså tenta i makroekonomi. Det gick okej, inte jättebra. Frågorna var lite konstiga men vad gör det nu? Jag har ju äntligen sommarlov och kan strunta i studier ända fram till augusti-september, underbart! Känslan av att ha skrivit tenta är svårslagen, det är så skönt när man lämnar salen och inte behöver tänka på tillväxt hit och lågkonjunktur dit. Man kan bara släppa all press och göra något helt annat.

Efter tentan tog jag en sväng på stan i jakt på en bikini jag sett. Den verkar tyvärr inte gå att uppbringa så nu måste jag nog se mig om efter adrahandsalternativ, snyft! Den jag sett var så perfekt att det kommer bli svårt att hitta något lika bra. Lyckades iallafall med mitt andra uppdrag, vilket dock är hemligt för man vet ju inte vem som kan tänkas läsa.

En sväng till j-a för lite vila framför Holland-Serbien och sedan hem till mig för grillning. På besök var även Morfar, syster Linda och systerdotter Sandra. De två sistnämnda ska jag för övrigt se mer av idag, ikväll ska det spelas brännboll med Sandras klass och jag var inte sen att anmäla mig som frivillig. Men först blir det till att träffa en annan Linda (brunhåriga) och göra något mysigt i det underbara vädret.

Det är ungefär vad jag lyckats och tänkt fylla mina två första sommarlovsdagar med.

Två veckor kvar!!!

Fotbolls-VM

Igår började det efterlängtade fotbolls-vm. Eftersom jag var på studentmottagning igår missade jag tyvärr Tysklands öppningsmatch men det var roligt att de vann. Näst efter Sverige så är det ju Tyskland jag hejar på såklart! Nu är det snart dags för Sveriges match, det ska bli så kul!

Heja Sverige!

Studenten

Imorgon är det ett år sedan jag tog studenten. Tiden har gått fort men samtidigt känns det som att det var en evighet sedan det var jag som sprang ut. Det har hänt så mycket sedan dess, på sätt och vis har livet verkligen förändrats. Men det mesta till det bättre som tur är. Saknar dock tryggheten som skolan medförde och självklarheten att träffa alla vänner varje dag.

Iallafall, en studentmottagning blev det igår och idag ytterligare en. Nästa vecka står en till på planeringen och då är det även flakåkning på schemat för min del. Ska bli riktigt skoj även om inget flak någonsin kommer leva upp till minnena från mitt eget. Det slår allt (och det trots regnet!)

Grattis alla studenter!


Pitabröd

Klev upp tidigt idag och har redan fått massor gjort i pluggväg. Skönt måste jag säga. Nu är det snart dags för lunch bestående av pitabröd med kyckling och grönsaker. Det var även det som åts till middag igår, inspirerade av syster Lindas, mums! En ny favorit mån tro?

Igår kväll blev det bestämt att i augusti ska jag, j-a, mamma och pappa åka till London. Härligt, ännu en resa att se fram emot vilket betyder att  det inte kommer vara lika tråkigt att jobba större delen av sommaren. I like it!

Förflyttning ok?

Mitt huvud håller på att gå sönder av all kunskap jag trycker in i det just nu. Magen däremot skriker av tomhet, går det för sig att flytta lite information dit så att det lättar i skallen och inte ekar i magen? Nej, jag trodde väl inte det. Men tänk vad bra det vore om jag kunde få förvara lite inflation, löneteorier, solowmodellen och efterfrågekomponenter i magsäcken. Då skulle allt kännas mycket enklare.

Idag är det en ren pluggdag - och pluggkväll. Uhh... Tråk tråk med andra ord. Men det kan inte vara kul jämt och tänk vad skönt det kommer vara på söndag! Lite roliga saker händer under tiden trots allt. Igår kväll grillade vi, vilket var jättemysigt. Både imorgon och på fredag blir det små avstickare på studentmottagningar och dessutom börjar ju fotbolls-vm!

National...

Nationaldagen idag och vad gör jag, jo pluggar nationalekonomi. Ganska passande faktiskt men ack så tråkigt. Alltid när man tentapluggar har man bättre och sämre dagar. Det här är helt klart en sämre. Igår var en bra dag och förhoppningsvis blir det en sådan även imorgon. Och i övermorgon och dagen därpå...

Och helst av allt, alla dagar fram till söndag och framförallt söndagen själv då det är dags... Heja Heja!

Just nu

På plussidan:

  • Att det bara är tre veckor kvar tills vi åker till Grekland
  • Utbyggda uteplatsen - perfekt för sena sommarnätter och soliga dagar
  • Mina nya vita shorts
  • Ärlighet
  • Skorna jag ska unna mig efter tentan
På minussidan:

  • Tentapluggandet och ångesten
  • Halsont
  • Oärlighet
  • Ledsna vänner

Avslutning

Igår hade vi avslutning med damlaget vilket innebar middag och sedan fest här hemma. God mat, en hel del dricka och trevligt sällskap gjorde kvällen till en riktig höjdare. Herrlaget var även dem här och trots att vi var så många var det inget som gick sönder sånär som på en vas. Hellyckad kväll som dock slutade alldeles för sent/tidigt på morgonen. Men så är det när man har kul och det tror jag alla hade. Jag hade skoj iallafall!

Idag har det inte varit mycket som hänt. Toktrött och har därför endast städat och sovit under dagen. Nu ikväll åt jag middag med Linda (brunhåriga), Linda (blonda) och Kim. Ungefär vad jag orkade med denna söndag och nu är det dags att sova igen, ska bli så skönt.

Ny vecka imorgon = Nya tag = Tentaplugg = Usch!


Veckan som gått

Idag har sommaren äntligen hittat tillbaka till Sverige, underbart!


I mitt horoskop idag stod det att veckan har varit bra eftersom att jag planerat så ordentligt. Lustigt för jag har upplev de gångna dagarna som precis tvärtom. Har inte alls fått sådant gjort som jag hade tänkt = Plugga dagarna i ända. Men det har varit en bra vecka så jag tänker inte klaga.

Igår fick jag och mamma (okej mest jag, men mamma var lättövertalad) ett ryck och åkte till Kista för några timmars trevlig shopping. Vi kom hem med en hel del påsar och jag känner mig riktigt nöjd med de hittade sakerna. Min mamma är en sann underklädsjunkie så vi kom hem med en hel del fina sådana, härligt!

Men ikväll är det andra bullar som gäller. Har man slarvat under veckan får man ta igen studierna på fredagskvällen. Inte det roligaste kanske men ett nödvändigt ont ibland tyvärr. Och nu är det inte långt kvar till sommarlovet heller!


Rubriken är svårsatt ibland

Filmkvällen i onsdags blev en filmkväll utan film. Istället åt vi oss proppmätta på hamburgare och pratade om allt från karriärval till barndomsminnen. Och självklart kom ju den stundande resan till Grekland upp ett antal gånger. 25 dagar...


Igår var det dags för klubbens årliga MVP-fest. En stor tillställning då i princip hela klubben är samlad och man delar ut pris till den spelare i varje lag som varit mest värdefull under den gångna säsongen. Det tar lång tid, det blir varmt och man irriterar sig på alla barn som inte kan sitta still, men vad ska man säga - det är tradition!