En av en

Idag var det dags för första seriematchen med knattarna. Vi kom dit med endast sju spelare och möttes av ett Solna som såg riktigt bra ut, med flera långa spelare. Aj aj aj. Men matchen kom igång och vi hängde med hela tiden. I andra halvlek gick vi om och kunde till slut vinna med 26-23. Jag och Linda är nog en smått galen coachkombination med tanke på att vi båda blir supernervösa, irriterar oss på domaren och skriker oss hesa. Men tjejerna verkade tycka det var bra att vi ropade hela tiden och jag tror bestämt det höjde deras nivå också. Så en av en nu och nästa helg är det dags igen.

Ikväll - utgång.


Tentan - igår - idag

Tentan gick sådär... och då menar jag verkligen sådär. Det var konstiga frågor och jag som tyckte jag var förberedd kände mig som ett levande frågetecken stundtals. Men vi ska inte ta ut något i förskott, jag är dålig på att avgöra hur det har gått på prov så jag håller tummarna och väntar på resultatet. Tyvärr blir det en rätt lång väntan, lärarna på universitetet behöver tydligen tre veckor på sig, (hallå, det var ju bara kortsvarsfrågor!).

Igår hade jag tänkt unna mig lite välförtjänt shopping, eller snarare mycket shopping. Men fick tyvärr lite shoppingkramp. Kunde inte bestämma vad jag ville ha för stövlar och i alla kläder jag hittade var min storlek slut. Lyckades kamma hem en tjock, mysig grå kofta iallafall. Mer shopping får det bli en annan dag, jag har inte givit upp jakten på nya stövlar än!

Idag har jag jobbat och sedan varit på spinning. Nu väntar en härlig dusch och sedan ska jag och j-a äta tacos framför tvn. Det blir Prison Break och Grey´s anatomy. Är rätt slut faktiskt och resten av helgen blir det full fart. Skönt med en mysig hemmakväll idag med andra ord. Laddar inför morgondagens seriepremiär med flickor 95.

Ekonomistyrning

Mina andranamn är panik och ångest. Tenta imorgon och för en stund sedan kändes allt helt upp och ner. Plötsligt visste jag ingenting och höll på att få ett riktigt nervöst anfall. Nu, en kopp te senare, lite lugnande tankar och ytterligare en genomgång känns det bättre. Jag är nog ganska redo känns det som, men det återstår att se imorgon hur väl förberedd jag är.

Sista dagarna inför tentan är alltid så sjukt tradiga. Man gör inget annat än tänker på formler, bilder och faktatext. Jag längtar till imorgon kväll då tentan är skriven. Det är den mest underbara tiden. En stor börda har lyft från axlarna och man kan koncentrera sig fullt ut på roliga saker. Och det har jag planerat att göra.

Imorgon kväll blir det lite party med klasskompisarna, på torsdag ska jag leka med Mian (och eventuellt köpa presenter till vissa omöjliga födelsedagsbarn) och till helgen blir det seriestart och firande av Anna. Massa roliga saker som händer så snart tentan är ur världen med andra ord!

Kan det bli för spännande?

Igår kväll kom j-a hit och höll mig sällskap. Mamma och pappa var ute på Lux och åt, själva nöjde vi oss med tortellini. Sedan tittade vi på senaste avsnittet Grey's anatomy, som äntligen är igång igen (nu är det bara Lost man väntar på). Hade nästan glömt hur bra jag tycker att Grey's anatomy är så det var vädligt skoj. Sedan blev det såklart lite Prison Break också, vi är inne på andra säsongen nu. Sista avsnitten på första säsongen var så spännande att jag fick ont i magen av nervositet och knappt kunde sitta still. Men bra också - såklart.

Idag har jag pluggat, övningskört, ätit middag hos j-as föräldrar och nu ska jag plugga igen. Inte mycket spänning den här söndagen inte. Tror i och för sig att jag fick nog av det igår iallafall, magen kan behöva lite lugn och ro idag.

Sjuk del två

Idag skulle vi alltså spela turnering med vårt knattelag. Men icke! Jag gick upp tidigt imorse bara för att konstatera att det inte fanns en suck att jag skulle orka det. Febern var inte direkt låg och det kändes som mina luftvägar krympt till hälften ungefär. Så det var bara att gå tillbaka till sängen för att kurera sig. Linda har iallafall hållt mig uppdaterad under dagen och tyvärr hade det blivit förlust i de två första matcherna - med ett respektive två poäng! Himla otur men bra att det inte var några jätteförluster. Själv har jag bara legat i sängen hela dagen typ. Tvingade upp mig själv på eftermiddagen och tog en dusch. Har ätit en hel del alvedon under dagen så nu känner jag mig bättre och har lyckats plugga en del faktiskt. Och andningen har lättat betydligt.

För övrigt är det Liar Liar på tv just nu. Den är rätt rolig - eller den var iallafall det när jag såg den senast, för typ hundra år sedan.

Sjuklingen har ordet

Åh vad jag hatar att vara sjuk, det är så himla jobbigt! Hoppas jag mår bättre imorrn, annars lär min första coachinsats bli mycket tveksam kanske obefintlig. Knaprar alvedon och håller tummarna iallafall. Första egna matchen är också imorrn men den har jag redan insett att jag inte kommer kunna spela - tyvärr. Jag som har längtat så efter att stå på planen igen.

Det blir en date med böckerna ikväll. Tenta på onsdag, massor att plugga, ingen ork, ingen lust. Hoppas motivationen kommer smygande ikväll, det skule sitta väldigt fint. Om den ändå kommer får den gärna ta med sig krafterna också. De behövs! Snart ska iallafall energiförrådet fyllas på och ikväll blir det grönsaker och dip, det kallar jag bra pluggsnacks.

Studenter- en sort för sig?

Jag tror bestämt att studenter är det mest kritiska och kräsna folkslaget på den här planeten. Så fort en föreläsare börjar sväva utanför kursmaterialet eller är seg på att förklara något vi redan förstått stänger vi av öronen. Mobilen åker fram, tidningar läses och det blir surrigt i föreläsningssalen. Vi är extremt krävande och vill att varje minut ska vara så effektiv som möjligt - för annars kan det ju faktiskt hända - ve och fasa att man måste gå över tiden. Med tiden menas alltså en kvart innan den schemalagda sluttiden.

Händer det att en engångsföreläsare är dålig kan det mycket väl tänka sig att halva gruppen bara reser sig upp och lämnar salen, mitt under pågående föreläsning. För att inte tala om igår när sista talare om inriktningarna kom från miljöekonomi (vilket ingen verkar vilja läsa). Helt plötsligt var vi 25 istället för 250. Hur jobbigt är det egentligen att lyssna i fem minuter på något som inte direkt intresserar en?

Men det är så vi fungerar tror jag. Allt fokus ligger på oss, eller snarare på det vi behöver veta till tentor, framtida val och liknande. Vi är pressade att klara studierna och det hanterar vi genom att inte ta in mer än nödvändigt. En föreläsare som ska prata om sådant som ligger utanför tentan kan nog räkna med att prata utan åhörare. Vi fokuserar på tentor, inte kunskap. Sedan lär man sig så klart massor på vägen. Men målet är i första hand nästa stundande tenta.

Virrpanna

Mina studier gör mig för tillfället lite förvirrad. Jag glömmer saker och är allmänt virrig. När Mian ringde för en stund sen försökte jag precis lösa en avvikelseanalys så då kunde jag inte ens koncentrera mig på samtalet. Illa när jag är den förvirrade av oss två! Förlåt iallafall vännen om jag inte var så rolig att prata med.

Det har mest varit skola och plugg senaste dagarna. Hade informationsmöte om inriktningsvalet till nästa termin. Jag har lite panik om vi säger så. Hade det inte varit enklare om någon annan bestämde? Förmodligen, men kanske inte lika bra. Jag antar att man ska vara glad att man får välja själv och det är jag också, men lite guidning skulle inte skada.

Om det har varit lite saker på schemat nu så blir det desto mer till helgen. Så det är väl bäst att jag passar på att plugga medan jag har tid. För sedan blir det en rejäl basket-helg!

Fem Fakta

1. Jag är lite sjuk.
2. Tenta om en vecka.
3. Turnering i helgen.
4. Jag vet inte vad jag ska välja för inriktning.
5. Ska dricka te nu.

Minns ni hur man påtar?

Helgen har i vanlig god ordning försvunnit i ett rasande tempo. Det har blivit en hel del basket (i form av knatteträning och lite matchtittande), en tur på stan, ett antal avsnitt Prison Break, taco-middag med tjejerna och såklart har jag även hunnit med att rösta. Idag har syster Linda och systerdotter Sandra varit här också. Det var väldigt trevligt och jag lärde Sandra att påta (kom faktiskt ihåg från lågstadiet hur man gjorde). Tänk vad man kan va?! Kvällen har nu spenderats framför böckerna. Har tagit mig i genom lite krångliga avsnitt, såsom last-squares method och annat spännande medan pappa har hållt mig uppdaterad från valvakan. Om ett tag kallar sängen, för imorgon är det en ny dag. En dag fylld av träning och studier. Kommer inte bli så mycket annat nu i tenta-tid. 10 dagar kvar.

Det märks verkligen att vi går mot en ny årstid. Löven på björkarna börjar så smått gulna, mitt rum börjar bli kallt och ute är det verkligen kyligt om kvällarna. Lite tråkigt att inse att det blir mörkare för varje dag som går men samtidigt är det mysigt... och roligt. Många saker händer inför hösten. En av dessa är självklart säsongsstarten med flickor 95, jag är riktigt laddad!


Fredag igen

Jag har gått på universitetet i drygt ett år och har alltid tyckt att schemat är rätt slappt och skönt. Men igår fick jag två chocker. Dels att min gruppövning som jag var på imorse började klockan åtta (åtta!!!). Vad är det öfr tid egentligen, trodde jag skulle slippa undervisning så tidigt efter gymnasiet men icke sa nicke. Den andra chocken var en härlig heldag nästa onsdag där jag går från klockan tio till sex utan en enda ordentlig rast, har de inte hört talas om lunch?!

Men jag överlevde morgonpasset och snart ska jag iväg på lunch med Linda (numera coachkollega OCH lagkamrat). Ska sedan trycka näsan i böckerna i några timmar och till kvällen blir det filmmys hos j-a. Tiden har gått ruskigt fort den här veckan och för att vara ärlig börjar tenta-ångesten komma krypande.


Det finns inga lediga dagar

Igår hann jag med både jobb, föreläsning, övningsköra och leta basketskor. Det sista utan önskat resultat tyvärr så jakten fortsätter troligtvis till helgen. Idag är almanackan tom på såväl skola som arbete men inte sitter jag sysslolös för det. Nej, under förmiddagen har standardpriser och flexibla budgetar intensivt studerats och snart blir det ett träningspass. Härlig med ett avbrott från skrivbordet för styrketräning.

Till eftermiddagen ska internpriser och diverse uträkningsmodeller präntas in i huvudet och därefter en seminarieuppgift lösas. Förhoppnings (troligtvis)med ett mer lyckat resultat än skoletandet. Ikväll blir det även tip-off i Vällingbyhallen med matcher och överraskningar. Någonstans kanske lite mat kan tryckas in också. Det är med andra ord fullt upp även en "tom" dag som denna. Inte för att det dirket gör mig något, jag gillar att ha mycket att göra och det är just när det är fullspäckat som jag hinner med mycket annat också. Jag funkar bäst under press.


I valet och kvalet

Såhär i valtider är det mycket prat om politik i de flesta kretsar. Själv är jag nu rätt klar över var jag ska lägga min röst medan andra är mer förvirrade. En vän var så upprörd över lunchen i fredags att hon bestämde sig för att samla in broschyrer från alla möjliga partier och plöja igenom dessa i förhoppning på att få några svar. Min fråga är mer hur mycket av vallöftena som verkligen kommer att hållas. Hur mycket "ljuger" politikerna? Vi vet ju åtminstone sen tidigare att en viss finansborgarråd har svårt att hålla sina vallöften... Och det är en av anledningarna till att jag röstar nej till trängselskatt på söndag.


Fast i seriernas värld

Alla ni som läste Elvis i Metro igår har en perfekt bild av hur jag och j-a tillbringade gårdagskvällen. Vi har tagit oss an Prison Break och den är precis så där bra och spännande så att man omöjligt kan sluta titta. Gårdagskvällen ägnades med andra ord åt tv. Fast dessförinnan bjöd j-a på middag - med tända ljus och allt, söt!

Igår hade vi även vår första träning med flickor-95. Det var roligt och de är duktiga tycker jag, om än rätt flamsiga. Tror absolut att det kommer bli en skoj säsong och att tjejerna har stora möjligheter att bli riktigt duktiga. Nästa träning blir på lördag ochhelgen därpå ska det spelas Blackeberg basket cup.

Tydligen krävdes det en dålig tå för att få Mian att sluka första säsongen av Sex and the city, du får tvåan snart.


Bröllop

Igår gifte sig alltså min kusin Madeleine med sin Kristoffer. Bröllopet hölls i Malsta kyrka, vilken är jättefin. Så fort jag kommer in i kyrkor brukar jag bli väldigt blödig och tårarna kommer lätt smygandes. Men inte i kyrkan igår faktsikt även om det var väldigt fint. Jag var rätt förvånad själv måste jag erkänna, men sedan när jag utanför skulle lyckönska kusinen då bara brast det. Jag vet inte varför, men allt var så vackert och vi har växt upp ihop och jag är så glad för hennes och deras skull att tårarna i princip sprutade. Min famlij skrattade glatt åt mig iallafall.

Middagen var underbart god och jag fick förmånen att sitta bredvid pojkvännen och ha min kusin Marcus, kvällens toastmaster till bordet. Det sjöngs och dracks och många fina tal hölls. Efter maten innan tårtan blev det en liten frågesport om brudparet där jag och Marcus briljerade med 11 av 13 rätt, inte helt illa! Efter tårtan kom ju då valsen och inte fick man avstå den heller utan det blev faktiskt hela två valser innan musiken blev lite party-vänligare.

Kvällen blev oerhört lyckad och inte behövde man vara orolig för torr strupe direkt. När man blev trött kunde man ju alltid ta sig en liten tupplur bakom stereoanläggningen, eller somliga provade åtminstone på det. Vi hade det oerhört trevligt och tiden sprang iväg med dans och underhållande samtal. Brudparet var oerhört vackra och såg väldigt lyckliga ut så kvällen får anses som perfekt tycker jag.

Jag önskar dem all lycka här i världen!

Hösten kom idag

Tror bestämt att hösten har anlänt. Det är kallt och rått ute, inte ett dugg skönt faktiskt men mysigt om man får stanna inomhus. Det är en sådan här dag när man bara vill krypa upp i pojkvännens famn, titta på film och glömma allt utanför. Det är också precis vad jag ska göra i kväll. Men innan dess ska jag försöka läsa lite i min älskade kurslitteratur. Har hunnit med att träna idag också och ja - imorgon kommer jag säkerligen ha träningsvärk i magen.

Det mesta är klart inför kusinens bröllop på lördag. Igår handlade jag och j-a skjorta och skor till honom och idag köpte jag strumpbyxor. Det som återstår är väl i princip att slå in paketet och skriva på kortet. Och komma fram till vad jag ska ha för frisyr, vilket i och för sig inte är helt enkelt. Ska bli så skoj att gå på bröllop, mitt första faktiskt!

Management and Cost accounting

Fick min kurslitteratur idag. Det är bara en bok men den är feting-fet. Jag hatar den redan och då har jag ändå bara läst fem sidor. Den är vit och ful och alla sidor är totalfyllda med krångliga ekonomiska termer på engelska. Och det finns nästan inga bilder alls i den. Nej tack!



Pappa

Har förresten världens snällaste pappa!

Non-shopping och smygpremiär

Är fortfarande lika förkyld men vem har tid att ligga i sängen och kurera sig? Inte jag iallafall. Har varit i stan med j-a idag för att leta efter skjorta och skor till min kusins bröllop. J-a brukar alltid impuls-shoppa, till och med stora saker som vinterjacka och liknande kan han klara av på en kvart. Jag är precis tvärtom och den här gången bestämde han sig för att göra på mitt vis. Så idag tittade vi bara och så ska han fundera till på onsdag. Fast jag tror egentligen att vi redan vet vad det kommer bli. Vi köpte åtminstone två finfina temuggar och en jätterolig bok med Kamikazekaniner.

Nu på kvällen har jag varit på bio på nya biografen i Vällingby. Jag, Lisa och Carro var på smygpremiär av Djävulen bär prada. Den har egentligen inte premiär förrän i slutet av oktober så det var lite roligt att se den nu. Filmen var helt okej, inte alls som boken men bra ändå. Plus för väldigt sköna stolar och mycket benutrymme. That's all.


Gröna Lund

Gröna Lund idag var mycket roligt. Vi hade verkligen tur med vädret för här hemma hade det tydligen kommit ett riktigt skyfall men vi fick bara tre droppar ungefär. Det åktes en himla massa, allt från vilda musen och nyckelpigan till kärlekstunneln och lustiga huset. Min favorit är nog flygande mattan (i slutet på lustiga huset alltså), men varken berg-och-dalbanan eller radiobilarna är så illa heller. Vi tog några lotter också men blev tyvärr utan några kilon choklad och det var kanske lika bra det. Emelie och Sandra fick iallafall med sig varsin nalle hem.

Har varit hos Lisa en stund på kvällen och ätit nachos och tittat på lite Sex and the city. Egentligen skulle vi ha träffats flera men de andra ändrade på planerna, hmpf... Jag och Lisa hade det mys iallfall. Ska snart hoppa i säng, är helt slut, det tar på en att gå på gröna lund - speciellt med världens dunderförkylning. Men imorgon är en ny förhoppnigsvis friskare dag.


Slemmigt värre

Jag har blivit superförkyld, jag hatar det! Mitt huvud känns som en stor slempropp och det rinner, snörvlas och harklas. Blä, hoppas jag blir frisk fort och att ingen feber kommer smygande i natt - ska ju på Gröna Lund imorgon.

Senste dagarna har förflutit rätt snabbt så jag har glömt bloggen. I onsdags var jag med mina två invalid-vänner Lisa och Anna. Förutom att jag kände mig lite som en slav så var det trevligt. Träffade j-a på kvällen och kurerade mig lite. Det verkar tyvärr inte ha hjälpt särskilt bra.

I torsdags var jag och mamma ute och övningskörde. Det var första gången med mamma och det gick riktigt bra måste jag säga. Vi tog oss en sväng till ikea och handlade lite smått och gott. Träffade Linda och Amalia på kvällen och åt middag och tittade på Idol. Herre gud, vissa människor har ju verkligen noll självuppfattning - till och med jag sjunger bättre än vissa som tror att de är nästa stora stjärna!

Idag jobbade jag på förmiddagen och försökte sedan ge mig på ett stort mysterium - nya träningskläder. Som basketspelare har jag ju alltid tränat i shorts och basketlinne men jag känner att det inte riktigt passar nu så tänkte ge mig ut och köpa nya träningskläder men det var minst sagt en djungel. Får återkomma till det när förkylningen släppt lite och jag orkar prova. Har fikat med tjejerna och ätit middag med j-a. Nu ska vi titta på nån film och bara ta det lugnt.

Trevlig helg!