Lägenhet

Morgonen spenderades på banken och nu är allt klart.
Nycklarna ligger i min väska!
Äntligen!


Sommar!

Sommaren har återvänt till Stockholm! Och visst är det härligt även om jag blir smått galen på att sitta inspärrad på ett kontor som kokar när jag helst av allt vill sola och bada hela dagarna långa. Men istället får man passa på att utnyttja kvällarna.

Sagt och gjort.

Igår träffade jag Madde och Julia på Thaibåten. Det var en urfin kväll och vad passar då bättre än palmer och sandstrand? Det var massor med folk så vi började med en öl och lite chilinötter följt av riktigt god mat. Det var såklart roligt att träffa pluggkompisarna igen, man är ju van att träffa de varje dag nästan. Nu dröjer det ett tag till nästa gång tyvärr men det beror faktiskt mest på mig, eftersom jag är borta nästan konstant de tre första veckorna i augusti.

Idag har jag ätit lunch med Carro igen. Även det sista gången på länge för imorgon går fröken på semester. Tråkigt för mig men roligt för henne. Nu ska jag jobba några timmar till och sen blir det middag med familjen och kusinerna. Storkusin Marcus fyller år och det firar vi på En ful och en gul.

Imorgon - Kort arbetsdag och sedan Gröna Lund!

Hört på sommarpratarna

Hörde ej vem, men någon som det pratades om idag brukade tydligen ta till följande knep när en sådan där jobbig, pinsam tystnad uppstod:  

"Astrid Lindgren är en fruktansvärd tant som skriver alldeles hemska historier som inga barn borde behöva växa upp med".

Det tyckte jag var jätteroligt, kan bara tänka mig hur upprörda alla (inklusive jag) skulle bli om någon sa så. Kanske vore något att prova...


Tjejkväll

Jag visste väl att en träff med flickorna skulle göra gott.
Vi åt tacos tills vi höll på att dö.
Sedan var vi precis så där babbliga som bara tjejer kan vara.
Mycket trevligt.

Ämnen som togs upp:
Vem är den största suckern för skvaller? Nattis eller Jonna!?
Vad är äckligast att tvätta -  en gammal gubbe eller en gammal tant?
Översättning av svenska uttryck till engelska: Herre min je - Lord my give.
Hur många fula bilder det egentligen kan finnas från diverse utekvällar.
När och hur ofta Nattis borde duscha.

Nu är det dags för morgonens andra kopp te.
Och till det lite arbete. 

Blixtar och dunder

Helgen bjöd på fint väder, god mat och roliga basketdueller mellan mig och pojkvännen. Annat är det nu. Sitter på jobbet, ont i huvudet och det spöregnar och åskar ute. Inte det roligaste med andra ord men inte heller något som inte en tjejmiddag kan råda bot på. Precis, ikväll är det middag med mina finaste tjejer - mysigt värre ska det bli. Och om jag blir en dränkt katt på vägen dit kan säkert någon av dem krama mig varm!

I ätandets tecken

Senaste tiden: Middag med mina fina Lindor. Åh, det är härligt att Linda är hemma från Makedonien igen, trion samlad. Ätit hallon och glass två gåner -  hallon är nästan det bästa jag vet. Lunchat med Carro. Blivit bjuden på middag hemma hos Mian, mysigt värre. Grillat med familjen och långväga besökare som man inte ser så ofta - väldigt lyckat.

Summasumarum: Mitt liv verkar kretsa kring mat och måltider för tillfället! Inte mig emot, jag gillar mat och att äta i goda vänners sällskap är ännu bättre. Så även helgen kommer bjuda på en del mat. Födelsedagsmiddagar både ikväll och imorgon.

Annars hoppas jag på fint väder, vilket tyvärr inte verkar troligt om man ska tro prognoserna. Men ligga inne och mysa framför tvn kanske inte heller vore fel. Dessutom har jag ett gäng inredningstidningar liggandes och de bläddrar jag gärna i - det verkar inte bättre än att jag blivit beroende av inspiration till hemmet. Kanske inte så konstigt eftersom vi flyttar om exakt 24 dagar!

Sömnbehov

Det är lördag och jag är hemma. Och det är faktiskt väldigt skönt. Har visserligen varit med pojkvännen men nu har han åkt till jobbet och jag är ensam kvar. Helt okej ändå. Sitter och slösurfar och kikar på diverse inredningssidor (mitt nya intresse) och funderar på att börja läsa min nya bok eftersom Snömannen tog slut imorse (LÄS). Eller så kanske jag helt enkelt borde gå och sova.

De senaste veckorna har det varit väldigt fullt upp och högt tempo varje helg. Mycket dricka, lite sömn har varit melodin. Och visst är det skoj men jag känner att kroppen säger i från. Jag orkar inte sova lite varje natt på vardagarna för att sedan sova ännu mindre under helgen och sedan är det dags för en ny vecka igen. Det går inte. Senaste veckan har jag haft otäck yrsel alltför ofta och jag hoppas att en ordentlig påfyllning av sömn ska hjälpa. Om inte så får vi se vad som görs.

Så jag säger väl god natt snart!

Tredje gången gillt

Ikväll ska jag för tredje gången den här sommaren sjunka ner i biosalongens mörker för att se ännu en av sommarens storfilmer. Denna gång är det Mamma Mia som ska avnjutas och sällskapet består av j-a, mamma och pappa.


Jag har höga förväntningar då jag jag var stormförtjust i uppsättningen på Cirkus och dessutom älskar musikalfilmer. Kan inte bli annat än bra. Önskar att jag skulle se den engelska uppsättningen av Mamma Mia i Globen också men det blir nog inte så tyvärr.


Måste tipsa...

... om en riktigt bra bokserie så här i sommartider. Harry Hole-böckerna skrivna av norrmannen Jo Nesbö. De är sjukt bra och framförallt spännande. Läser på den senaste, Snömannen just nu och den går bara inte att lägga i från sig. Jag blir helt uppslukad. Snälla, ge mig sol i helgen så ska jag med glädje ligga ute och sträckläsa till sista sidan. Måste också varna för att böckerna leder till många sömnfattiga nätter.


Torsdag

Det är inte kul att sitta inne på kontoret när solen skiner.
Speciellt inte som det antagligen ska bli regn lagom till helgen.
Dåligt!
Tur är är det iallafall att jag har en lunchdejt idag.
Med Anna, Carro och Nattis. Mys!

Hej då Malis

Helgen har varit alldeles jättebra. I fredags var vi ute för att säga hej då till lilla Amalia som nu har flyttat till Sundsvall. Tror dock inte det dröjer särskilt länge förrän hon är hemma och hälsar på. Tur det! I lördags blev det lite solande i Kristineberg med Mian, Anna och Stuart. Kvällen bjöd på vin och mat på Dao men tyvärr var det jättekallt. Igår åkte vi ut till landet och slappade och åt en himla massa, skönt.

Vädret idag lämnar en hel del i övrigt att önska. Det enda som är bra är att det inte gör så mycket att man måste arbeta även om jag hellre hade stannat i sängen hela dagen lång. Efter jobbet ska jag träffa Madde och Julia, mysigt!

Lunchdate

Kom tillbaka från lunchen för en stund sedan. Träffade Carro och över goda sallader pratades det senaste i genom. Trevligt att man inte är ensam kontorsråtta utan att det finns några i umgänget som gärna träffas över en lunch. Kändes inte ett dugg kul att gå tillbaka hit dock. Två och en halv timme kvar till helg!

Väderblogg

Vad har vädergudarna emot mig?
Hela dagen har jag suttit och suktat efter det fina vädret.
Och nu, tio minuter innan jag slutar, då är det enda jag kan se moln!
Dåligt, säger jag.

Narnia

Igår var jag på bio - igen! Två gånger inom loppet av två veckor, det är inte illa. Denna gång var det Narnia som sågs och mina systrar stod för sällskapet. Filmen var bra, inte fantastisk men helt klart sevärd. Det är ju egentligen en barnfilm så man får väl ta de töntiga scenerna med en nypa salt helt enkelt. Idag är jag lite trött här på kontoret. Skulle mycket hellre ligga på en filt i solen och läsa en bra bok. Det är bara att hoppas att vädret håller i sig till helgen.


Tisdag

Sitter på jobbet och gäspar. Varför är jag aldrig utvilad? Varje kväll så tänker jag att nu så ska jag gå och lägga mig jättetidigt men det händer liksom aldrig att det blir så. Dessutom har jag ett antal timmar att ta igen från helgen men det får nog vänta. Tills jag är pensionär eller nåt.

Hemma råder det för övrigt kaos. Mindre än en månad tills vi får nycklarna och nu har mamma bestämt att det är dags att börja fundera på flytten. Hjälp! Det är grejer överallt känns det som. Och hundra olika saker att ta ställning till. Vad ska få följa med? Tur att jag har ett jobb att gömma mig på. Fast det är såklart jätteroligt också!