Usch för tö

Okej - Anledningen till att jag inte ville att det skulle bli någon vinter: Det här sabla tövädret som nu har infunnit sig, finns det något värre? Jag tycker snön är fin och så men det är lätt inte värt det på grund av allt slask. Vill gömma mig tills våren kommer.

Nu är det snart dags att krypa ner i sängen (nybäddat!), har en härlig heldag framför mig imorgon. Av någon anledning så ligger så klart veckans enda seminarium just imorgon så att jag måste åka direkt till mina träningar och släpa på alla saker hela dagen. Varken bra för sömnen eller ryggen med andra ord.

I eller på Tyresö?

Idag har jag för första gången tror jag varit i (jag tycker att det heter på Tyresö, men då blir jag bara rättad) Tyresö, nämligen hos Julia och pluggat. Det var himla trevligt trots att det var studier som stod på schemat och hon matade oss alldeles proppmätta med hembakade scones, te och annat smarrigt. Lång tid tog det att åka också men som tur var hade jag ju sällskap av Madde så då gjorde det inte så mycket.

Under kvällen var jag ute med syster och premiäråkte. Vi hamnade på Ikea och hon köpte en byrå som säkerligen vägde flera ton. Visst är Ikea bra men måste möblerna alltid komma i så svårburna kartonger? Handtag vore en bra idé! Själv köpte jag ingenting men som alltid när jag går på Ikea blev jag himla sugen på att göra om i rummet. Nya gardiner vore iallafall trevligt, ska flirta lite med mamma tror jag bestämt.

Grattis syster!

Måndag idag och jag har varit ledig. Helgen längre och veckan kortare - det gillar vi! Efter en skön morgon med lugn frukost framför Vänner fixade jag lite småsaker som var välbehövligt men som jag inte har haft tid med innan. Sedan blev det en långpromenad till gymmet (spinning + core) och efter det lunch följt av lite studier. Känner mig riktigt duktig som har varit på gymmet både igår och idag, så här ska det fortsätta. Ska snart i väg på knatteträning så nu tänkte jag äta lite mellanmål och fundera ut vad vi ska göra för något på träningen. Lär bli mycket teknik eftersom att Sörgårdsskolans gymnastiksal verkligen är i minsta laget.

Grattis syster Linda som tog körkort idag!

Stolt coach

Ibland är det så himla roligt att vara coach. Idag till exempel så mötte vi Solna som vi mötte i den allra första matchen den här säsongen. Då tidigt i höstas vann vi med tre poäng efter en kanske inte så välspelad men rolig match. Då tyckte Linda och jag att lagen var jämnbra och var väldigt stolta över våra tjejer. Idag, nästan fem månader senare var det en helt annan match. Tycker verkligen att man kunde se hur mycket våra spelare har gått framåt under den här tiden. Tjejer som då var smått rädda för bollen kliver nu fram och tar för sig, vi sliter om returerna och vi har nu fått en helt annan procent på våra skott. Så himla roligt! Vi vann med 38-22 efter en riktigt bra andra halvlek där vi jobbade hårt i försvar och kämpade om varje boll. Superkul och nu är det bara två matcher kvar i serien.

Middagen igår med Linda och Linda var nice. Linda (brunhåriga) lagade mat och det var verkligen jättegott. Jag och andra Linda gav henne så mycket beröm att hon nästan kände sig lite förolämpad, men vadå vi har aldrig förr sett henne framför spisen så det är klart vi blev imponerade. Nu förväntar vi oss många goda middagar i framtiden. Vi hade det dessutom väldigt trevligt och hann med en hel del skvaller och även lite singstar. Varken jag eller blonda Linda kan ju sjunga men vi hade skoj iallafall. Vi ses ju inte så ofta nuförtiden men har ju kännt varandra i evigheter, så varje gång vi ses känns det precis som att vi fortfarande träffas varje dag och det är en himla skön känsla.

Middagar hit och middagar dit

Lördagskvällen närmar sig och om en stund ska jag ge mig av för middag med Lindorna, hemma hos brunhåriga Linda. De är båda väldigt vuxna och har ju flyttat hemifrån om än inte själva utan med kompisar. Vuxet iallafall tycker jag och säkerligen roligt. Men är man flitigt pluggande så är man och då är det klart smidigt och billigt att bo hemma. Hade jag inte gjort det hade jag nog inte haft råd med mitt frisörbesök idag och det vill man ju för allt i världen inte gå miste om. Det blev riktigt bra och det är ju bara så skönt att vara nyklippt. Dessutom tycker jag än så länge inte att det är jobbigt att bo hemma men när vännerna flyttar blir man såklart lite sugen.

Gårdagskvällen spenderades som sagt med födelsedagsmiddag för Nattis på Tiki Room. Vi hade det väldigt trevligt men fick vänta på tok för länge på maten. Och när den väl kom var det faktiskt fel rätt. Till slut löste det sig dock och på grund av allt knas fick vi gratis tryfflar till efterrätt, mums! Vi var sex tjejer och två pojkvänner som var ute och roade oss. Inte ofta vi träffas så många nuförtiden så det var skoj, synd bara att det inte sker oftare tycker jag. Nattis fick ju sin födelsedagspresent och jag hoppas att hon blev glad, för jag tyckte att presenterna var väldigt hon faktiskt. Grattis igen gumman, nu är du gammal!

Vad händer i helgen?

Fredag: Middag för Nattis på Tiki Room. Får se hur kvällen slutar, utgång är inte uteslutet.

Lördag: Besök hos frisören under förmiddagen. Sedan är resten av dagen ett stort frågetecken fram till klockan sex då det vankas middag med Lindorna.

Söndag: Knattematch och.... nej jag vet faktiskt inte. Studier kanske? Träna? Sova?

Trevlig helg!

Gnälldags

Okej, nu tänker jag faktiskt gnälla lite. Är sjukt trött och behöver få ur mig några (kanske inte alla så viktiga) saker. Men jag känner ändå att jag har rätt att gnälla lite med tanke på att jag gick hemifrån kvart över sju imorse och nyss kom hem. 1. Varför hör man inte av sig om man inte kan komma på träningen? Vi tränar bara en gång i veckan, var där! Låt inte fyra personer lida för att du är lat eller vad anledningen nu är, suck! 2. Ska man inte slippa börja klockan åtta när man går på universitetet? Det tycker jag! Och hur mycket av det som sägs orkar man egentligen ta till sig innan solen ens har gått upp? 3. Vad är det för fel på kollektivtrafiken i den här stan? Vi har snö och kallt varje år, det kan väl knappast vara en överraskning för SL. Och när kollektivtrafiken väl fungerar så är det ändå några snorungar som är där och drar i nödbromsen så att det blir stopp.

Nu har jag gnällt klart så då är det väl bäst att jag går och lägger mig...

Torsdag

Några kortisar så här innan lunch:

  • VG på IFA-tentan.
  • Klippning på lördag.
  • Bara liiite träningsvärk.
  • Bulltorsdag.


Mycket som händer

Den här veckan är helt full med aktiviteter av alla dess slag. Vårterminen rivstartade i måndags med nya kursen, ekonomistyrning och affärssystem. Hela veckan är fullproppad med föreläsningar, idag betades till exempel ett femtimmarspass av. Inte helt lätt att hänga med på allt nytt alla gånger.

Annat som har hunnits med är shopping, jobb och träningar. Var på ett kalashärligt spinningpass idag. Helt mör i hela kroppen efteråt och det kändes så bra. Älskar känslan efter att man riktigt har kört slut på sig själv, träningsvärken som troligtvis infinner sig imorgon i ben och rumpa är inte lika rolig. Ska man ha träningsvärk ska det vara i magen.

Dagarna som kommer är lika fullproppade med saker att göra som nu i början på veckan. Imorgon ska jag jobba, ha föreläsning, äta middag med j-a och sedan träna. Undervisningen imorgon ligger mellan fyra och sex, vad är det för en tid egentligen? Jag missar ju knatteträningen! Fredagen bjuder på dubbla föreläsningar, en tur på stan, (eventuellt ett besök hos frisören) och sedan födelsedagsmiddag för Nattis. På fredag åker dessutom j-a till Luleå för sm, så hon kommer jag tyvärr inte se något av på hela helgen, suck! Men blir jag uttråkad kan jag ju alltid roa mig med kurslitteraturen, en riktig tegelsten - på engelska.


Morfar

Ibland är det svårt att veta vad man ska skriva. Och vad man ska säga. Du levde ett långt och lyckligt liv och fick det bästa tänkbara slutet. Ändå är det ledsamt. Vi stod inte varandra jättenära men jag känner ändå tomheten. Jag hoppas att du har det bra.

Vila i frid morfar...


Bio och basket

Sitter uppkrupen i älsklingens stora soffa och dricker te. Själv ligger han och sover men jag har varit vaken en bra stund nu tack vare Lisa. Ute är det alldeles vitt och även om jag tycker att vintern kunde ha kommit en månade tidigare så är det ju väldigt fint utanför fönstret.

I fredags var jag, Anna och Lisa och såg The Holiday. Det var en riktig tjejfilm, förutsägbar, larvig och alldeles underbar! Vet inte vad det tog åt oss, men vi var helt överförtjusta. Iallafall jag och Anna, för Lisa sov ju faktiskt typ halva filmen. Jude Law är ju dessutom VÄLDIGT het.

Igår var det dam- och herrmatch så hela dagen försvann till det. Blev dessutom tvungen att sitta sek, vilket i och för sig inte var helt dumt. Enkla pengar är alltid rätt när man är en fattig student. Sedan lagade jag och j-a mat och drack lite vin, mysigt.

Idag är planerna ännu inte riktigt klara men ikväll ska det iallafall spelas match. Och eftersom att det idag bara är en månad kvar tills att Anna och Mian lämnar oss för Aussie ska jag väl fälla några tårar också...

Nu igen

Innan man vet ordet av är det helg igen. I onsdags var det som sagt tenta och sedan dess har jag bara slappat. Har fikat med Linda, haft träningar och lunchat med Nattis och Carro. Mycket skönt att ha tid att ta det lugnt men jag blir nästan lite rastlös. Inte van vid det här tempot, full fart ska det vara!

Ikväll var det egentligen en utgång planerad men en magsjuk Mian och en nyligen opererad Anna  senare så blev planerna ändrade. Mian får stanna hemma medan jag, Anna och Lisa roar oss med ett biobesök. Resten av helgen blir det en hel del basket och förhoppningsvis lite annat skoj. Bäst att passa på att göra så mycket som möjligt innan nya kursen börjar på måndag.

Tenta

Imorgon är det dags för tenta i Investering och finansiering. Därför har det varilt lite snålt den senaste tiden med andra aktiviteter än studier. Efter imorgon blir det dock ändring på det. Då blir det noll procent studier och hundra procent roligheter. Lite shopping, lunch med Nattis, utgång med tjejerna, en hel del basket och ska även försöka hinna med en klippning. Om bara förkylningen släpper så ska det nog kunna bli ett riktigt bra veckoslut...

Vinst

När tjejerna spelar strålande bra och vi vinner gör det inte så mycket att väckarklockan ringde innan sju imorse...


Vad händer i helgen?

Fredag: Väldigt spännande planer, not. Det blir jag, formelsamlingen och räntetabellerna. Här ska kluras på annuiteter, standardavvikelser och portföljvarianser.

Lördag: Toktidig knattematch och sedan mer studier. Kvällen ska iallafall spenderas med pojkvännen. Lär bli en mysig hemmakväll, ungefär vad sjuka jag orkar med. (Fast jag mår iallafall bättre än igår.) Dessutom är en myskväll precis vad jag längtar efter, vi har knappt setts på hela veckan.

Söndag: Mera studier. Sedan ska systerdotter Emelie, som fyllde åtta år i torsdags firas. På kvällen har jag egentligen match men tränade ju inte igår och är ännu inte frisk så vi får se hur det blir med den saken.

Trevlig helg!

Sjuk

Min tanke att spinning skulle lura iväg förkylningen gick väl sådär. Verkligen sådär. För nu sitter jag här med halsont, snuva och feber. Precis lagom till allt mitt intensiva pluggande inför tenta. Jag har verkligen haft otur den här terminen. Har typ varit sjuk inför varje tenta. Inte särskilt skoj att plugga när man inte mår bra, men å andra sidan kanske det inte gör så mycket.  Jag menar plugga är ju inte så kul och inget är ju ändå särskilt skoj när man är sjuk, så tänker man på det sättet kanske det är lika bra?

Det där blev nog lite rörigt, men jag skyller på febern...

T som i tisdag, tentaplugg och träning

Tisdagar är ju inte heller så roliga när man tänker efter. Iallafall inte de som är överfyllda av studier och när det dessutom regnar. Kom till universitetet innan nio och gick därifrån efter fem. Ljuspunkten på dagen var helt klart lunch med Carro. På tok för länge sedan men det säger jag nog varje gång vi träffas. Vi är nog lite för upptagna skulle jag tro. Trevligt var det iallafall och vi hann med att prata om det mesta.

När jag kom hem blev det lite middag och åkte sedan iväg för spinning. Tvekade in i det sista om jag skulle träna för jag har nog en förkylning på gång. Men jag trotsade kliandet i halsen, snuvan och förnuftet och körde ett hårt fyrtiofem minuters pass. Känns skönt i kroppen nu, men får väl se hur det är med den saken imorgon. Nu väntar en varm dusch och sedan te framför tvn.

Back on track

Måndag. Tråkiga vardagliga måndag. Julen är ute, träningarna igång och tentan närmar sig med på tok för snabba steg. Tur att det inte är måndag hela veckan iallafall. Snart är det förhoppningsvis fredag igen. Hade föreläsning imorse och satt sedan kvar med Julia och räknade i några timmar. Sedan var det årets första knatteträning och jag råkade vara ensam coach för dagen. Det var inte helt enkelt kan jag säga. Hade glömt hur mycket liv tolv stycken elvaåringar kan ställa till med men det gick rätt bra ändå och allt oljud till trots så var det skoj att se dem igen.

Imorgon är det en ny dag fylld av studier. Ett roligt avbrott blir dock en efterlängtad träff med Caroline. En lunch på universitetsområdet får det bli, bra när båda har mycket att stå i. Kanske ska ta en sväng förbi stan senare också för att spana lite på NK-rean. Något totalt nödvändigt kan man ju säkert hitta, eller hur var det nu igen?


Önskningar

Idag hade vi alltså släkten på besök. Väldigt trevligt och fullt med folk i huset. Kusinbarnet Celine har hunnit fylla ett i december och nu är det full fart till hundratio procent som gäller. Söt som sjutton är hon också och glad hela tiden. Varje gång jag träffar min kusin Madde så känner jag att det är synd att vi inte ses oftare. Jag hoppas verkligen att vi ska kunna ändra på det, planen är nu att iallafall ses så snart jag har haft nästa tenta.

Det nya året bjuder inte på några nyårslöften för min del men däremot några önskningar:
1. Mer tid. Ett dygn på trettio timmar skulle sitta fint, eller att mitt sömnbehov minskade betydligt.
2. Hinna träffa alla jag vill så ofta jag vill. Vänner, pojkvän, familj och vänner.
3. Orka hålla igång en regelbunden träning och då menar jag inte regelbundet en gång i veckan utan mer.
4.
Att familj och vänner ska må bra.
5. Att Anna och Mian ska komma hem från Australien och inte tappa bort sig, eller ännu värre - varandra därborta.
6. Att det inte kommer någon vinter utan istället kan det bli vår nu. Sol och ljus vill jag ha!

Nu ska jag återvända till min formelsamling en stund till.


Trettonhelgen

Fredag: Var på bio med systrarna och såg Eragon. Hade inte särskilt höga förväntningar så den var faktiskt oväntat bra. Efter bion åt vi middag på Helens krog och sedan sov jag över hos syster Linda. Och innan vi gick och la oss spelade vi en hel del tv-spel.

Lördag: Pojkvännens föräldrar firade silverbröllop och bjöd med oss på Mamma Mia. Det var så himla bra, jag svävade som på moln efteråt. Vi åt sedan middag på Ulla WInblad, det var hur gott som helst. Vi åt trerätters så efteråt rullade jag i princip hem!

Söndag: Idag kommer släkten på tidig middag. Funderar även på om jag ska hinna med träning och/eller studier. Imorgon börjar ju skolan igen, suck.

Kortis

Jobbade igår och i förrgår. Kvällarna har spenderats framför Vänner med vänner. Tränade idag och ska försöka plugga ikväll. Pluggsakerna stirrar elakt på mig från skrivbordet så det kanske är bäst. Men har verkligen ingen lust. Vill mysa, dricka te och titta på Vänner - sjukt bra sätt att fördriva tiden.