Valborg

Nu har det varit tomt här ett tag. Anledning? Min dator brakade sönder totalt och är fortfarande inte återställd så jag får passa på att blogga hos j-a. Förhoppningsvis är datorn iallafall kryare redan i eftermidddag.


Så istället för en vad händer i helgen kommer här en vad har hänt i helgen.

Fredag: Gruppövning på förmiddagen och sedan lunch med Carro och Lisa på East följt av shoppingsupport åt Lisa. Hem en kort sväng och sedan trevlig födelsedagsmiddag hos Jonna.

Lördag: Hämtade mamma och pappa på Arlanda med syster, de var bruna och fina efter en vecka på Mallorca. Åt middag hos syster och tittade på The Holiday. Den var lika bra som förra gången med undantag från avbrott av systerdotter varannan minut.

Söndag: Bamde väckte mig tidigt och sedan blev det en runda på stan. Åt sushi-lunch med Linda och sedan middag hos j-as föräldrar. På kvällen somnade jag och j-a tidigt i soffan.


Idag har det än så länge blivit långfrukost framför House och ikväll vankas den årliga Blackeblixten. Blir med andra ord baskethallen från klockan tre på eftermiddagen till sent på natten. Trevlig Valborg!

SL och jag är ovänner

Tror inte SL gillar mig. Idag fick jag vänta i ganska precis 23 minuter på bussen. Tycker jag har otur med bussar, pendeltåg och tunnelbana jämt och ständigt nu för tiden.

Hämtade Sandra i skolan igår och eftersom att det då hunnit bli riktigt soligt väder gick vi till Guldet, en lekpark i närheten. Vi gungade och åkte linbana och Sandra klättrade även som en liten apa och snurrade sig alldeles yr.

Igår kväll blev min dator lite sjuk. Den har råkat ut för något skumt virus som gör att Internet Explorer inte fungerar. Förhoppningsvis kan j-a fixa det idag, blir ju toknervös av sånt där.

Nu ska jag jobba vidare, i eftermiddag är det föreläsning om arbetsrätt och sedan ska jag och syster kanske åka på en liten shoppingtur, det vankas födelsedag snart.

Ledig

Igår efter duggan så tog jag, Julia och Madde en sväng på stan. Madde köpte en sjutk snygg bikini och jag blev lite kär i en jag med. Kom dock hem tomhänt. Träffade sedan j-a. Vi gjorde inget särskilt men hade det himla mysigt och somnade framför tvn. Mysigt.

Idag är jag ledig, himla skönt. J-a gled i väg till jobbet vid halv sju och efter det somnade jag om till tio. Har ätit långfrukost framför Sex and the city och nu ska jag bara fortsätta slappa i några timmar. Har kvar matlådan med smarrig köttfärssås som jag fick av syster så den ska jag äta till lunch. Sedan ska jag hämta systerdotter Sandra i skolan, får se vad vi hittar på. Blir inte vädret roligare går vi nog bara hem.

Hemma - utan röst och väldigt trött

Nu är jag hemma från en helg i Eskilstuna med knattarna. Cupen gick sådär tyvärr, åkte ut i 8-delsfinalen men bar har vi haft det iallafall. Har varit och badat, spelat massa spel, gått på disco och haft det himla skoj!

De är riktigt söta och roliga alla tjejerna men jag har nog fått skavsår i öronen nu efter allt prat, riktiga pladdermajor. Mamma och pappa åkte till Mallorca igår så nu är jag hemma alldeles ensam. Väldigt stor omställning måste jag säga, från att ha varit med elva stycken 12-åringar i två dygn till att vara helt själv där det är knäpptyst, galet. Men bra kanske, för då är jag också tyst och min röst är i extremt behov av vila.

Var hos syster och åt middag (och fick med matlåda hem), vilket var skönt eftersom man är lite slut efter helgen. De hade bakat bullar idag så jag fick med mig en påse hem, mums! Så nu ska jag dricka te, äta bulle och plugga lite till morgondagens dugga. Sen väntar sängen vilket ska bli så skönt.

Russin

Efter en lång dag är jag hemma för att packa och plugga. Startade med gruppundervisning, följt av studier med Madde och Julia, därefter knatteträning och till sist föräldramöte. Har lite ont i magen efter att ha ätit två paket russin, men jag kunde inte låta bli. De var så goda, tror jag är inne i en russinperiod.

Imorgon bär det av till Eskilstuna med knattarna så jag säger trevlig helg redan nu!

Vill inte vara sjuk!

Sov så sjukt dåligt i natt och när jag vaknade imorse hade lite feber smugit sig på. Skulle träffa Julia och plugga men det fanns inte en chans att jag skulle orka så tillbaka i sängen och två alvedon senare sov jag gott i några timmar. Nu mår jag bättre, får se hur rösten håller idag, än så länge känns den okej men det kanske beror på att jag har pratat sammanlagt två minuter sen jag gick upp. Ska i väg på föreläsning snart och ikväll blir det studier. Dugga på måndag och i helgen lär det inte bli minsta tillfälle till studier.

Nu måste jag äta någon form av frukost/lunch innan jag åker.

Glädjeskutt!

Trots att jag är sjuk så gör jag ett riktigt glädjeskutt idag.

Anledning?
VG på senaste tentan som var himla svår! Det betyder två av två möjliga vg den här terminen, lite stolt är jag allt.

Krax krax

Helgen var trevlig med underbart väder och premiärgrillning, inte illa att grilla och sitta ute i mitten av april. Men nu är det fina vädret borta igen och så även min röst. Herre gud, jag kraxar som den värsta kråkan. Inte ett dugg bra. Idag hade jag egentligen tänkt åka till universitetet och plugga men blir hemma istället och kurerar mig. Förhoppningsvis blir jag snart bättre, har ju föräldramöte med knattarna på torsdag och på fredag åker vi till Eskilstuna på turnering.


Vad händer i helgen?

Fredag: Blev väckt klockan sju imorse av vovven Nina som är här, mysigt men lite väl tidigt så jag somnade om till humanare tider. Lunchat med Lisa, j-a och Markos och ätit en glass i solen. Ikväll blir det 18-årskalas för Nazita.

Lördag: Dagen kommer troligtvis bestå av studier, förhoppningsvis i trädgården om vädret tillåter. På kvällen är det inflyttninsfest hos Gunilla, j-as syster. Skoj skoj!

Söndag: Inga planer alls. Plugga? Bara vara? Något trevligt dyker nog upp hoppas jag.

Trevlig helg!

Lite av det som händer

Lite segbloggat för tillfället. Saker som hänt.

Tränade yoga igår och erkänner att jag idag har ont i muskler jag inte visste att jag hade.
Båda systerdöttrarna har varit här och busat. Fast mest spelade de data.
Min mail verkar ha lagt av för tillfället, inte bra.
Tog 35 minuter med pendeln till stan imorse. Brukar ta tolv.
Var på Lidingö hos Linda i tisdags och åt stark, god mat.
Har börjat titta på House, han är för rolig alltså.
Jöken är i full gång, rätt roligt än så länge.


Natti Natti

För en stund sedan nattade jag systerdotter Sandra som sover över. Det är så mysigt att natta, vi läser lite saga och har det gosigt. Ikväll läste vi "När Emil skulle dra ut Linas tand", barndomsminnen där måste jag säga. Kommer ni ihåg den? Först provar de att knyta Lina bakom hästen, sen ska de veva ut tanden och sist av allt hoppar hon från ladugårdstaket, men inget funkar så hon får gå till Sme-Pelle iallafall. Usch och fy! Det jobbiga med att natta är bara att jag blir så himla trött själv, tror nästan jag är den som blir tröttast.


Påsken

Nu är påsken snart slut. Har mest varit med j-a och haft det väldigt mysigt. Vi kan konstatera att Plannja är svenska mästare i basket (igen), att jag är en dålig förlorare när det gäller det mesta (denna gång tv-spel) och att jag aldrig mer ska äta chips (som om liksom?) för jag får så himla ont i munnen.
 
Imorgon är det vardag igen, känns lagom lockande. Nu ska jag ta mig i kragen och städa, det är välbehövligt.


Nya jeans

Idag kändes det som höst ute. Vinden blåste snorkallt och det var inte alls skönt. Kom tillbaka våren, och det genast!

Var på middag hos Lisa igår och tro det eller ej men vi åt inte tacos. Istället blev det något så avancerat som renskavsgryta, i mitt tycke (och Lisas) riktigt gott. Tittade på Sex and the city gjorde vi också och det var verkligen längesedan. Kändes nästan som att återse ett gäng gamla kompisar, så härligt var det.

Idag tog jag och j-a en tur på stan. Vi inhandlade ett par nya jeans till mig. De är sjukt snygga men så tajta att jag nästan svimmar. Får hoppas att butiksbiträdet har rätt när hon säger att de töjer sig en storlek, får se om jag orkar/vågar dra på mig dem imorgon. Tittade på fjärde finalen mellan Plannja och 08 nu på kvällen, Plannja vann och 08 var stundtals riktigt usla, inget roligt alls.



Arbetsmyra

Helgen är över och påsken står för dörren. Men innan dess ska en hel del annat hinnas med. Idag börjar jöken och just nu sitter jag på jobbet och är flitig. Helgen gick som vanligt tok-fort. Lördagskvällen bjöd på tjejmiddag hos Madde och Mickan. Mycket trevligt och supergod mat. Mickan har två supersöta katter som var riktigt gosvänliga (till skillnad från typ alla andra katter) men herregud vad de hårade. Hade svart klänning på mig och det var galet mycket hår på den när jag kom hem.

Igår umgicks jag med syster och systerdotter och tittade på damlagets final som de vann - grattis grattis!