Fredag

Footloose var grymt bra. Man vill bara sjunga och dansa och vara glad när man har sett en bra musikal, eller hur? Skulle lätt kunna se den igen men nu laddar vi för att se filmen för det har vi faktiskt inte gjort.

Sitter och dricker mitt morgon-te och väntar på att Julia och Madde ska komma hit. Idag ska vi vara duktiga och skriva massor. Vi har suttit i två dagar utan att förstå hur vi ska kunna göra på ett visst sätt också visade det sig på handledarmötet att vi inte alls behöver göra så. Tur det, nu känns det mycket bättre igen.

Sedan när vi har varit flitiga ska vi till Vällingby och spana in nya modehuset. Kanske lyckas man köpa något, vem vet. Det blir en lugn kväll sen. J-a är ju bortrest så jag tänkte faktiskt bara vara hemma, bädda ner mig i sängen och kolla på en film kanske. Förhoppningsvis så kanske min förkylning försvinner till imorgon.


Sånt vi gör istället för att skriva på vår uppsats

Drömmer om lägenheter
Dricker te
Pratar om "viktiga saker"
Äter våfflor tills vi nästan spricker
Sover lite
Letar efter resor
Tittar på Grey's anatomy
Ringer datasupport
Funderar på vilka konserter vi vill gå på

Ni ser. Det är lätt att få en hel dag att gå utan att man lyckats skriva många ord på uppsatsen. Förhoppningsvis går det bättre idag. Vissa dagar måste man ju få vara mindre effektiv än andra, så är det bara. Och vi har iallafall roligt hela tiden. Det är det nog inte alla som har. Nu är det bäst jag hoppar in i duschen och fräschar till mig lite. Om jag bara kunde duscha bort den här förbaskade förkylningen som jag går och drar på så vore allt prima.

Ikväll: Footloose!


Våffeldagen...

... är det ju idag. Men det har faktiskt inte firats alls idag för min del. Åt sallad till lunch och sushi till middag istället. Imorgon blir det dock ändring för då ska jag, Julia och Madde äta våfflor till lunch. Jag längtar redan. Våfflor är sjukt gott!

image150

Busstankar

En tanke slog mig idag på bussen från jobbet. Jag satt nästan längst bak och det var i princip fullsatt. Några stationer innan Odenplan klev det på en gammal tant, hon var nog mellan 70 och 80 år. Hon såg sig omkring men hittade ingen sittplats. Inte förrän hon hade gått genom halva bussen var det en liten kille som erbjöd henne sin plats. Vad är det för fel på folk egentligen? För mig är det självklart att låta äldre sitta ner. Frågan är bara var man drar gränsen, när är man gammal nog för att vara berättigad att få sitta? När vi var i Berlin i somras hände det vid två tillfällen att yngre tjejer ställde sig upp för att min pappa skulle få sitta ner. Detta tyckte han inte var så underhållande, såg de verkligen på honom som en äldre herre som inte klarar av att stå upp på tunnelbanan? Vi andra fick oss ett gott skratt iallafall även om det nog är lite väl överdrivet att resa sig uppför någon i 55-årsåldern.

Glupsk, Glupskare, Phia

Det är helt otroligt. Igår åt jag så mycket påskmat att jag trodde att jag aldrig mer skulle bli hungrig. Seriöst, jag har inte varit så mätt sedan... Jag vet inte ens när, helt sjukt mätt var jag. Men idag när jag vaknade så kurrade det minsann i magen och tur var väl det. Det blev världens största och godaste brunch här hemma. Sedan dess har jag och j-a degat och nu är jag nog allt lite hungrig igen. Min matsäck måste vara uttänjd. Har dock inte ätit något godis alls nästa, och tur är väl det för annars hade jag nog spruckit.

Påskdagen

Väldigt trevligt födelsedagsfirande igår för Svullo och Emmy. Utgången blev lyckad den med till slut och trillade hem sent som vanligt. När vi skulle till tuben hade jag och Jonna så ont i fötterna att vi helt ärligt trodde att vi skulle svimma men vi överlevde som tur var. Snart kommer släkten på påskmiddag, trevligt! Bäst man försöker kamma till sig lite.


Pistol Pete

Nu går jag och lägger mig och fortsätter läsa en mycket fascinerande bok om Pistol Pete. Som många av er säkert inte vet vem det är. Kan säga som så, att han visste hur man handskades med en basketboll. Har inte så mycket kvar nu så risken finns tyvärr att den tar slut ikväll.
God natt!

Skärtorsdagen

Hemma i Svea igen och det är verkligen med blandade känslor. Kändes inte alls kul att landa på arlanda i tisdags för att upptäcka att det snöade och sedan dess har ju vädret bara blivit värre. Ändå är det ju alltid skönt att komma hem. Sova sin egen säng, duscha i sin egen dusch och allt sånt. Men jag hade gärna stannat borta ett bra tag till med älsklingen och bara njutit. För vi har haft det så himla bra. Allt har varit underbart. Och nu längtar jag ännu mer till våren.

image148

Igår och idag har vi fortsatt med uppsatsen. Madde och Julia hade varit så duktiga när jag var borta och nu är vi verkligen i gång. Det känns mycket bra faktiskt. Har även hunnit se två basketmatcher och klippt av mig lite hår. Det är kortare än vanligt och det känns väldigt bra faktiskt. Kul med något nytt och om jag vill ha långt till sommaren så hinner det ju växa ut.

Glad påsk!

Måndag

Är det inte underbart med måndag? Verkligen inte. Sov så sjukt dåligt i natt. Vaknade cirka sjuttioelva gånger och blev dessutom skräckslagen vid femtiden när jag vaknade och det först verkade som att Bamse hade slutat andas. Som tur var inbillade jag mig bara men efter det var jag så skakad att jag inte kunde somna på länge.

Men det finns ju positiva saker med att det är måndag. Som att det bara är idag kvar och sedan flyr vi landet i en vecka. Yes! Först ska det bara jobbas, hållas träningar och packas klart. Är alltid så nojig över att jag ska glömma något viktigt som pass, linser eller bikini men jag tror att det mesta ska komma med även denna gång.


Ny erfarenhet - Borsjtj

Knattarna vann igår, de är så duktiga!

Igår var vi bjudna på middag hos Berntsson. Kocken bjöd på något så spännande som borsjtj. Det är en rysk maträtt, rödbetssoppa med lamm och lite annat. Väldigt gott var det, jag är ju rätt svag för rödbetor så det var inte så oväntat att jag skulle gilla det. Gott vin var det till också och snacks av hög kvalitet. Allt som allt mycket trevligt och mycket basket pratades det såklart. Blev sena hem och idag är jag lite trött. Men vad gör det? Ska slappa runt i mina mjukisar nu och försöka packa. Det känns som att man kan vara trött då. Åh, jag vill åka nu!

Packa pappas kappsäck

Det här med att packa. Jag är verkligen sämst på det. Och det är ju ännu svårare nu när det är sommarkläder som ska packas, sånt man inte använt på ett halvår. Nej fy, det är verkligen inte roligt det här med packning. Men det måste ju göras och det ska bli oerhört skönt att få åka bort. Värme, jag längtar.

Just nu har jag iallafall tagit en paus eftersom jag ändå inte kom någon vart. Sitter i sängen och under filten bredvid mig ligger lilla Bamse och skakar. Han är nybadad och nu fryser han som sjutton. Det skär i mitt hjärta när jag känner hur han ligger där och darrar och inte kan slappna av. Men nu luktar han iallafall gott och det är ju bra.

Vad händer i helgen?

Härliga fredag!

Ska snart gå från jobbet. Äntligen. Har suttit och tittat ut på den blåa fina himlen titt som tätt idag. Det ser verkligen underbart ut men jag gissar att det inte är så varmt som man hoppas. Ikväll blir det middag hemma hos Carro så ska bara hem snabbt för att byta om och sedan tillbaka till östra station. Kan ju kännas lite dumt att åka fram och tillbaka men jag vill nog fräsha till mig lite. Sedan ska jag hem till pojkvännen vilket jag längtar till. Äntligen är han ledig.

Imorgon tänkte jag kanske ge mig på att skruva ihop min nya cykel om jag vågar. Sedan är det första knattematchen i slutspelsgruppen, spännande. På söndag ska jag nog leka lite med Mian och Lisa. Måste även packa såklart, snart åker vi!

Trevlig helg alla vänner!

Bamse har tagit bästa platsen...

som alltid!

image147

Aggressioner

Ibland blir jag så himla trött på alla dumma människor. Ihelgen skulle jag ha gått utbildning med basketen. Andra delen på steg 1. Den skulle hålla på fredag-söndag och denna gång var det coachdelen (den roliga delen) som skulle behandlas. I början på veckan fick jag reda på att det bara skulle vara på lördag och det var väl rätt skönt även om det känns dumt att de kortar ner på det. Idag ringde det igen och då visade det sig att kursen är helt inställd ihelgen pga att det är för få deltagare. Grejen är den att alla som gick första delen i höstas även ska gå denna del och vi fick redan då veta om dessa datum. Men nej, det visste ju tydligen inte dem och nu kan de inte komma och därför blir det ingen kurs. Puckon!

Visst, det är väl skönt att det inte är någon kurs ihelgen för då hinner jag med massa annat (plugg, knattematch, packa). Men nu måste de ju lägga in den här delen någon annan helg vilket inte känns helt enkelt. Eller så lägger de ner den här utbildningen för säsongen men jag har absolut ingen lust att gå om den. Och för det tredje så kunde jag och j-a ha åkt bort redan nu till helgen vilket egentligen hade varit mycket bättre men det gick ju inte för den här dumma kursen. Tröttsamt är vad det är!


Orka vara nyttig

Idag känns det för första gången som att vi faktiskt kommit någon vart med uppsatsen. Och det är inte alls långt men vi har åtminstone tagit några viktiga steg och fattat några avgörande beslut. Nu på kvällen har jag filat lite på en text men nu är jag så trött att jag behöver tandpetare för att hålla upp ögonen. Åt tidig middag så magen kurrar lite. Därför blir det snart te och smörgås framför tvn. Jag lär ju somna tidigt ikväll.

Klagade lite på Madde och Julia idag för att allt deras (och andras) prat om nyttig mat och vikt ger mig noja. Så för att motbevisa eller nåt så blev det hamburgare till lunch. Vi delade även på en gigantisk chokladboll, stor som en tennisboll. Minst. Och god var den också.


God natt!

Arsenal vann så det var en glad pojkvän som var tvungen att åka till jobbet. Nu ska jag och Bamse gå och lägga oss, eller han sover redan faktiskt. Mitt på huvudkudden. Så nu blir det operation "flytta hund" och sedan sova. Till Scrubs såklart.

Fotbollsflickvän

Sitter och läser och väntar på att pojkvännen ska komma hit. Som den snälla flickvän jag är så finns det ju dock bara ett alternativ för kvällen. Det är ju Milan-Arsenal på tv och för er oinsatta kan jag meddela att j-a är den största Arsenal-nörden som världen skådat. Skämt åsido, men det är klart att vi ska titta. Jag kan alltid passa på att läsa lite mer inför morgondagens plugg och det är ju mysigt med sällskap iallafall.

Veckan är ganska hektisk. Har alla dagar planerade med skola, jobb, träningar och en hel del annat. Men om en vecka lämnar jag och j-a all stress för en veckas semester. Mamma undrade när jag skulle packa och det vet jag faktiskt inte när jag ska hinna med men någon lucka ska jag nog hitta. Om inte annat så får jag väl köpa nytt där...



What?!

Vädergudarna hånar mig. Bara för att jag längtar efter att få ta ut min nya cykel på en premiärrunda så kommer det snö. Inte snällt alls måste jag säga. Det var ju inte lockande att kliva upp ur sängen imorse när man möttes av snöyra. Men upp kom jag och på jobbet är jag. I en liten stund till. Sen är det dags för en himla massa träningar. Och däremellan smiter jag hem till syster Linda och tigger lite mat.

Jag har blivit med cykel

Idag har vi varit och köpt en ny cykel till mig.
Min förra cykel blev nämligen tjuvad.
Det är en fin, röd, bekväm sak från Svalan.
Den är helt perfekt!
Nu vill jag att de ska sopa gatorna så jag kan börja cykla.