Mutad

Ännu en lång dag som snart är till ändo. Har haft första föreläsningen i mikroteori vilket var hyffsat sövande. Sedan for jag vidare för att arbeta några timmar. Dagens arbetsuppgifter var allt annat än roliga men som tur var mutade Sus mig med en solskensbulle och då steg genast humöret några grader. Vidare till träningen vilken var helt okej förutom att jag råkade göra illa mitt knä på något tokigt vis. Vet precis när det hände men det gick över direkt så jag brydde mig inte om det men nu när det har stelnat gör det jätte ont. Håller tummarna för att smärtan ska vara borta imorgon!

Har även hämtat hem min favorit Bamse (som har spenderat senaste dagarna hos syster Linda) så nu är jag inte riktigt lika ensam längre. Pratade med Mamma och Pappa förut och de hade haft 27 grader varmt igår, nej jag är inte avundsjuk, verkligen inte...

Nu ska jag försöka läsa första kapitlet om mikroekonomi. God natt!

Inte utan min mobil

På väg till bussen inser jag att jag har glömt min mobiltelefon hemma och gör en snabb överläggning i huvudet, klarar jag mig utan den under dagen? Svar: NEJ! Så det var bara att springa hem igen och hämta den och sedan sätta fart mot busshållplatsen. Väl på bussen funderar jag på hur knäppt det är. Jag ska ju bara vara borta några timmar och inte väntar jag några viktiga samtal. Ändå måste jag ha med mig telefonen, jag är ju inte riktigt säker på var jag ska träffa de andra, någon kanske ringer eller så kanske jag behöver ringa någon. Jag, Anna, Carro och Nattis hade lika gärna kunnat bestämma igår var och när vi skulle ses och på så sätt inte behövt ringa på vägen. Men eftersom att möjligheten finns så väntar vi tills att vi redan är på väg. Mobiltelefonen gör allting så himla enkelt, det går alltid att få tag på folk! Funderade lite på hur folk gjorde förut, innan mobilens tid, vad jobbigt det måste ha varit om man blev försenad eller så. Jag använder min mobil varje dag och jag kan inte minnas senast jag lämnade huset utan den.

Hade en trevlig eftermiddag i Västermalmsgallerian. Kom faktiskt hem utan påsar eftersom att H&M (där jag hittade massor med fint idag) verkar mobba mig och vägrar ha min storlek. Det enda jag fick med mig hem var en katalog från Vagabond med underbara vårskor som jag nu sitter och suktar efter. Tog mig även till posten och hämtade ut mitt paket med kurslitteratur så nu är det bara till att börja läsa!

Träning snart!


Måndag

Ska snart springa iväg till bussen för att möta tjejerna i Alvik. Hoppas på att solen inte försvinner, det ser så himla skönt ut ute just nu. Nästan lite våraktigt då temperaturen har smugit sig upp mot hela fem plusgrader! Pratade med pappa igår och de har haft cirka 20 grader och sol varje dag, gud vad underbart det låter. Sov iallafall riktigt gott i natt och drömde att jag var polis.. Hmm konstigt? JA!

Det är bara måndag idag och redan nu ser det ut som om jag har all tid planerad framför mig. Föreläsningar tisdag, onsdag och torsdag bara vilket är skönt för jag har en hel del annat som ska göras, bland annat blir det förhoppningsvis en tur till Lisa för att spana in hennes nya lägenhet (jag har fortfarande inte gjort det trots att det är en månad sedan hon flyttade) och även tråkigare saker som jobb och att börja läsa kurslitteraturen. Måste rusa nu!

Helgen

Nu är helgen så gott som slut för denna gång. Tur att jag är ledig imorrn så jag kan ta igen lite av den lediga tid jag i princip gick miste om idag i och med trippen till Sundsvall. Så imorrn blir det till att träffa Anna, Carro och Nattis - mycket trevligt troligtvis! Men först blir det nog en rejäl sovmorgon då jag inte har fått sova ut på hela helgen.

Planen för i lördags var dock egentligen en lång, utvilande sömn men den gick i stöpet redan klockan nio då Bamse kände att det var dags att gå ut. Halft vaken, halft sovande stapplade jag ut och gick en promenad för att sedan hemma igen inse att det inte alls var läge att gå upp på riktigt. Kröp ner i sängen och läste tidningen och drack te. Sedan spenderade jag eftermiddagen med storasyster Linda istan. Vi åt jättegod glass och köpte lite småsaker samt två linnen. Tips! Om ni är i Gallerian måste ni äta glass från Montis, den är himmelskt god! Sedan blev det en mycket lyckad tacokväll med Anna, Mian, Carro, Nattis och Therese. Vi åt mat för säkert tio personer och fortsatte sedan med chips och film. Vi skulle se Closer men den hackade så vi gav oss istället in på den älskade serien Sex and the City. Så himla bra och så himla mysig kväll. Hur va det nu... ligger Berlin i Tyskland eller?

Inte blev det någon sovmorgon idag heller eftersom att vi hade samling redan kvart i nio i Vällingby. Detta kompenserade jag dock med att sova mig igenom en stor del av sträckan både till Sundsvall och hem igen. Hann iallafall med att se både Mitt stora feta grekiska bröllop, 13 snart 30 och lite av Forrest Gump (vilket är lite av en klassiker). Vi vann matchen med 35 poäng och det var faktiskt en välspelad match från vår sida måste jag säga. Vi spelade mer som ett lag än vad vi har gjort tidigare. Kul att känna att vi utvecklas!

Nu är jag riktigt hungrig och trött. Ska snart gå och lägga mig om jag nu kan sova med tanke på hur ont i ryggen jag har efter allt bussfarande. Men det är mödan värt när man vinner och helgen har varit väldigt bra. Har hunnit med många roliga saker, dock väldigt lite bloggande därav detta långa inlägg.

Problemens vara eller icke vara

På söndag ska vi åka med laget till Sundsvall för att spela match. Idag efter träningen utbröt en mindre diskussion om vad vi skulle se för film på bussresan. I-landsproblem eller vad? Vi kom inte ens fram till ett svar så knepigt var problemet.

Andra "problem" som jag ofta drabbas av:

Klädval - Garderoben är full men jag har absolut inget att ha på mig.
Känslorna när jag kanske missar favoritserien som jag längtat efter hela veckan.
Motiveringen "jag behöver faktiskt de här" när jag köper mina sjuttiotolfte par skor.
När jag står i valet och kvalet mellan chips, popcorn eller godis. Vad är jag sugen på?
Tigga skjuts till träningen för att jag är för lat för att gå till bussen.
Deppig över att jag fortfarande inte fått hem senste numret av Cosmopolitan!

Jag vet att det är löjligt men det här är sådant som jag drabbas av och bevittnar varje dag. Vad är det för värld vi lever i? Häromdagen var jag mer eller minrdre säker på att världen skulle gå under bara för att mina favoritjeans var i tvätten. Okej att jag överreagerade men en sådan sak kan faktiskt göra att allt känns hopplöst. Hur många blir inte helt sänkta bara för att de har en badhair-day? Hur kommer det sig, har vi helt enkelt brist på mer realistiska problem att lösa? Det tror jag knappast men jag vet med säkerhet att jag ställs inför sådana här bagateller dagligen och att de ofta uppfattas som livsavgörande. Men det kanske är det som är livets tjusning?! Att vi både måste brottas med verkligt kniviga situationer och så enkla frågor som vilken väska vi ska använda idag...

Fredag

Har haft en jättebra dag denna fredag. Lunchen med Anna var supergod och jag blev helt proppmätt. Det var jätteroligt att ses och ta igen de senaste veckornas frånvaro. Hoppas vi ses snart igen, men det vet jag ju att vi gör... Imorgon då det är dags för mysig tjejmiddag. Jag och j-a tittade sedan på hela FYRA Lost-avsnitt, den där serien är som ett beroende som inte försvinner. Kan säga att jag fortfarande går och funderar på vad som ska hända och nu är det ändå nästan sju timmar sedan vi slutade kolla. Bra är det iallafall och mysigt var det att ses.

Träningen var riktigt bra, har börjat träna på ett nytt anfallsspel den härvekcan som känns riktigt bra. Kul! Funderade ett tag på om jag skulle hyra Kalle och chokladfabriken till ikväll och se den men det blev tyvärr inte av. Skulle egentligen ha sett den på bio för evigheter sedan men alla jag skulle se den med dissade mig så nu har jag fortfarande inte sett den. Hade passat bra ikväll egentligen.

Jag tror allt blir bra. Jag vet.

Lunch med Anna

Nu har de åkt och jag och Bamse är alldeles själva.

Ska snart till Vällingby för att äta lunch med Anna. Hon skrev i sin blogg att vi inte träffats sen nyår och jag tänkte att det kan ju inte stämma men det gör det faktiskt, herre gud! VI måste verkligen skärpa oss. Det är problematiskt för jag och Anna går nästan alltid om varandra när det ska hittas på något. Jag har match, hon har match... Lite hopplöst helt enkelt men vi får försöka komma på ett sätt att bättra oss. Ska iallafall bli hur trevligt som helst. Sen blir det Lost med j-a.


Biokväll

Vet inte vad det är med den här veckan, men alla dagar har känts toklånga! Så även gårdagen och denna dag. Igår ägnade jag mig åt att sitta sekreteriat på F89ors match som de vann efter förlängning. Alltid lika kul när Blacken vinner mot Alvik! Sedan for jag vidare intill stan och slöt upp med Nattis och Lisa på Nivå 22. Vi träffade även på Marcus och Jakob. Mycket trevlig kväll bestående av mindre seriösa samtal och annat skoj!

Idag unnade jag mig en sovmorgon och sedan jobbade jag. Planen för kvällen var egentligen att göra minsta möjliga så fort gymträningen var avklarad men jag hann inte längre än till 7Eleven innan jobbet förrän planerna blev ändrade. Min kära vän Linda ringde och bjöd med mig på bio och inte ville jag säga nej till det!? Snabbt hem efter jobbet och sedan till gymmet och därifrån direkt intill stan efter en snabbdusch. Jag och Linda åt en riktig gourmetmåltid på Mc Donalds (det var faktiskt jätte gott) och sedan såg vi Into the blue med bland andra Jessica Alba. Den var helt okej, framförallt som vi såg den gratis eftersom Linda fått biocheckar av far sin.

Nu är det dags att sova, risken finns ju att morgondagen blir lika lång som de här dagarna! Imorrn åker mamma och pappa till Kanarieöarna, jag är inte ett dugg avundsjuk!

Ja, middag på lördag!


Enkel matte och tv

Hade matematikrepition idag också vilken så här i efterhand kan sägas var helt onödig för min del. Får se om jag kanske struntar i den repition som stundar på fredag, ska titta på uppgifterna och se hur svåra dem är. Vore ju skönt att vara ledig på fredag, vilket skulle innebära att jag får möjlighet att göra flera saker som jag verkligen har lust med.

Min mage skriker av hunger så nu blir det till att äta något litet och bänka mig framför tvn en stund. Har kommit fram till att jag blivit en riktig tv-typ. När jag var yngre så tittade jag inet så mycket på tv och var ganska kräsen vad det gällde serier och sånt.  Jag läste faktiskt hellre böcker, men nuförtiden så "tvingas" jag läsa så mycket kurslitteratur att jag inte har någon lust att läsa på fritiden, tråkigt (för de gånger jag läser böcker tycker jag verkligen att det är jätteroligt och önskar att jag läste mer) men sant. Nu har jag näst intill blivit en riktig allätare vad det gäller tv istället. Och framförallt en sjukhusseriefantast! Kan dock inte med alla hundraelva olika dokusåpor, när ska det dö ut?!


Fina flickor


GondolenSådär! En finfin bild från Gondolen i lördags! Riktigt trevligt  var det måste jag säga igen, och oj så goda drinkar. Tur  att Nattis fått en drinkbok i födelsedagspresent av oss så  vi kan blanda godingar i Åre. Bara två veckor och två dagar kvar nu. Tiden rinner iväg, snart är det kanske läge  att börja fundera på en packlista?!

Jag saknar dig...






Lost

Har ju totalt glömt bort att skriva om Lost som jag och j-a började titta på i söndags. Måste säga att vi hade det riktigt trevlig, vi åt jätte god tårta dessutom. Och Lost var... faktiskt riktigt bra! Måste säga att de första två avsnitten (vi såg bara två) var riktigt läskiga. Jag satt på helspänn konstant, fast jag är i och för sig lite feg av mig när det kommer till läskiga filmer och sådant. Men ändå! Tror iallafall att jag kommer gilla Lost! J-a är i Götet nu till på torsdag men när han kommer hem kan vi förhoppningsvis fortsätta titta.

Nu är det dags att äta lite och titta på tv, det är jag värd efter ännu en riktigt lång dag. Jag lider med alla (inklusive mig själv) som åkte/försökte åka pendeltåg imorse. Jag kände mig som en packad sill plus att det var minst sagt iskallt på perrongen.



Tråkigt värre

Föreställ dig att du har en av dina tråkigare dagar. Sedan multiplicerar du den tråkigheten 100 gånger. Då kanske du kan föreställa dig hur tråkigt mitt jobb känns just nu. Idag har jag registrerat TVÅHUNDRAFEMTIO inventarier. Och än är dagen inte slut. Missförstå mig inte, jag gillar mitt jobb, men inte idag efter flera dagars inventarie-registrering,

Det blir någon lättare mat på tunnelbanan idag och sedan direkt till basketträningen följd av en sväng till gymmet. Hemma kommer förhoppningsvis ett rykande färskt Desperate Housewifes avsnitt vänta, om nu pappa lyckas programmera videon. Och kommer ihåg det. Håller tummarna!



Att dricka eller inte dricka te

Det finns få saker som är så välsmakande/ovärderligt som te när man sitter och jobbar, pluggar eller tittar på tv. Te är så himla gott! Tyvärr försker jag begränsa mig till bara några koppar om dagen då jag tidigare haft problem med magkatarr. Magen gillar inte för mycket te, även om jag gör det!

Favoritte: Earl Grey Deluxe


Vänner igen?

Vad händer?! Vänner gör comeback...

Lång dag

Idag har det varit en väldigt lång dag. Gick hemifrån tio i nio imorse och kom hem ungefär halv elva på kvällen. Sitter nu nyduschad i mysig morgonrock och försöker minnas vad tiden gått åt till. Startade med introduktion på nationalekonomin vilken jag kom ungefär en kvart för sent till trots att jag borde haft gått om tid. Icke sa nicke, bussen var tio minuter sen vilket ledde till att jag missade tunnelbanan precis vilket i sin tur orsakade att jag missade bussen till universitetet med minsta möjliga marginal. Ingen vidare start på dagen!

Efter introduktion och matematikrepition mötte jag upp några vänner som börjat plugga på ekonomilinjen nu på vårterminen och sålde min stora men inte så älskade Kotler-bok. Härligt för plånboken och mitt bokhylleutrymme!

En annan kär vän (den andra Linda, jag har två som jag har känt nästan lika länge och som båda är nära vänner) har nyligen flyttat hemifrån och idag var jag bjuden på middag hos henne för att inspektera lägenheten och umgås lite. God mat (som jag lagade) och mycket trevligt var det! Lägenheten var superfin dessutom. Tyvärr blev jag tvungen att avvika tidigt för att åka vidare till nästa stopp, basketträning. Där möttes jag av den glada nyheten att Tina tagit körkort idag, GRATTIS!

Nu är jag äntligen hemma och ska strax krypa ner i sängen för några timmars välbehövd sömn innan det är dags för ännu en lång dag. Sov gott!

Girls night out

Ibland hatar jag min blogg för att den bråkar med mig!

Lördagen
Barnakalas är bra saker som man borde ägna sig oftare åt. Det är alltid godare fika än på andra tillställningar och alla är mer avslappnade. Gårdagens firande var inget undantag. det bjöds på plättar, fruktsallad, glass, bullar och kakor. Varken jag eller min ssyter Linda hade ätit lunch så vi kastade i oss mängder med godsaker. När det väl var dags för mig att åka hem formligen rullade jag till pendeltåget.

En kort visit hemma för att dressa om och äta lite mer. Näst på tur var det utgång som gällde. Anna kunde tyvärr inte följa med så det bleven liten skara bestående av mig, Carro och Mian som gav oss in till stan. Vi hamnade på Gondolen och där spenderade vi resten av kvällen med att dricka övergoda drinkar, prata, skratta och bara ha jätte trevligt.

Kvällens drinkar: Cosmopolitan, Strawberry Smash, Gondolens Sour                                

Söndagen
Upp med tuppen (eller ja klockan nio) för att jobba och sedan en lyckad tur till Ikea. Snart är det dags att gå hem till j-a för att titta på Lost. Äntligen ska jag spana in den där serien som alla jag känner säger är så himla bra. De har gjort mig jättespänd så nu har jag superhöga förväntningar och kommer säkerligen bli besviken och tycka den är dålig. Förhoppningsvis inte, fast det vore kanske lika bra, jag har inte tid att titta mer på tv.

Jag undrar fortfarande: Vem är han?


Barnkalas

Nu har det börjat snöa igen. Synd att jag inte ens hann gå ut medan det var sol. Tur att jag är på bra humör, solen skiner inom mig idag!

Barnkalas, nu kommer jag!

Solig lördag

Idag är det min lyckodag tror jag! Efter att ha snöat hela morgonen så tittar nu solen fram! Åh vad jag har längtat efter sol. Tyvärr är det ju fortfarande snorkallt och snö ända upp till knäna men när solen är framme så gör det helt plötsligt inte så mycket.

Snart bär det av till Bro för barnkalas med tårta och presenter. Kvällen bjuder på någon lugnare form av utgång eftersom att vi är måna om att Anna ska kunna följa med! Ska bli supertrevligt! Det bästa med den här helgen är att inte behöva tänka på skolan en endaste sekund eftersom att managementkursen är avslutade och nationalekonomin inte har börjat än. Väldigt lugnt och skönt med andra ord!

Trevlig helg!

Cityakuten

Efter en lång träning och en varm dusch ska det bli skönt att krypa ner i sängen och titta på Cityakuten!

I love it!

Vänner

Har spenderat eftermiddagen med Linda. Vi gick hela grundskolan tillsammans och hon har varit min närmsta vän i många år. Nu för tiden träffas vi inte så ofta tyvärr men på något sätt så känns det alltid bra när vi väl gör det. Det bara är så att vi är nära vänner och jag tror att vi alltid kommer vara det, jag hoppas det. Tycker om dig jättemycket gumman!

Vi gjorde inget speciellt utan gick ett varv i Vällingby och sedan åkte vi hem och drack te. Mysigt som vanligt och avslappnat och bra! Förhoppningsvis dröjer det inte så länge innan vi ses igen! En promenad inom snar framtid skulle inte sitta helt fel!


Fredag

Fredag! En av de bästa dagarna på hela veckan, lördag är allra bäst tätt följd av fredag. Tyvärr så är mina fredagar den här säsongen inte speciellt roliga. Tränar mellan åtta och tio och sen är man oftast för trött för att göra annat än åka hem och bänka sig i soffan. TYVÄRR! Det som gör det hela lite bättre är ju att man vet att man har hela helgen framför sig.

Denna dag bjuder nog inte på några extremt spännande upplevelser. Ska träffa Linda om ett tag och dricka te och mysa. Ska nog försöka övertala henne att åka till Vällingby också för att köpa födelsedagspresent till systerdotter Emelie. Imorrn är det nämligen barnkalas som gäller! Och ikväll blir det träning som vanligt.

Igår när jag inte hade så mycket annat för mig på kvällen passade jag på att rama in fotografier att ställa på de nya tavellisterna. Riktigt fint blev det! En bild från Åre förra året, en från studenten och två från Zakynthos.

Anna, du ska veta att jag tänker på dig. Allt kommer att bli bra med knät, jag lovar! Finns alltid här om du behöver prata. Eller bara bli lite uppmuntrad!


Glad

Det kändes så himla bra att träffa dig idag. Vill bara du ska veta hur glad jag känner mig idag, gladare än jag varit på flera veckor. Hoppas verkligen att vi kan hitta tillbaka och få det bra. Jag tror det...


Jobb

Blev inget tittande på TopModel fär min del igår. Hade sett fram emot det och sen när jag kom hem från träningen glömde jag plötsligt bort det. Helt knasigt! Ägnade istället kvällen åt att fundera på vilka foton jag ska sätta i mina nya ramar. Tåls att tänka på!

Idag är det jobb som gäller. Var uppe tidigt med andra ord så nu är det dags att äta lunch, magen kurrar av hunger! Bra att få jobba extra, det känns fint i plånboken i februari lagom tills vårkläderna brjar fylla affärerna! Åh vad jag längtar till våren!

Tre veckor kvar till Åre!


Onsdag

Har idag skrivit in mig på nationalekonomiska institutionen för att läsa grundkurs i Nationalekonomi vilket är den andra terminen på ekonomilinjen. Känns ganska roligt att börja med något nytt nu, något som förhoppningsvis inte är lika stressigt som företagsekonomin där det är uppdelat i fyraveckorsperioder.

Gav mig sedan ut på stan en sväng för att pröva shoppinglyckan. Den var tyvärr inget vidare idag utan jag kom hem tomhänt. Tråkigt för mig men bra för plånboken! Vet inte vad det var som gjorde det, snöovädret eller min ständigt återkommande huvudvärk kanske. Hur som helst, fortfarande för mycket dålig rea kvar och för lite lockande vårkläder. Det enda jag hittade var en mängd fina vårskor men det är så tråkigt att köpa nu efterosm att man inte kan använda dem på evigheter.

Var även förbi hos Farmor en sväng och hjälpte henne att plocka bort julsakerna. Snart är det dags för träning och jag är helt sjukt osugen. Skulle så mycket hellre ligga hemma i tv-soffan. Men men dags att röra lite på sig!

Haha

Dagens roligaste: Mamma ska smörja in ansiktet med hudkräm och råkar ta tandkrämstuben istället. Hon upptäckte det en aning för sent!

Ledighet

Åhh, äntligen är tentan skriven! Vågar inte uttala mig om hur det gick men måste ändå säga att jag känner mig säker på att minst få Godkänt (peppar peppar). Känlan efter att ha avslutat en kurs är så skön att det knappt går att beskriva,, nu ska jag bara tänka på annat de närmsta dagarna.

Tyvärr har min faster lämnat återbud på vår shoppingrunda på fredag. Men istället ska jag träffa Linda så jag klagar inte alls. Var jätte längesen vi sågs så det ser jag fram emot.

Nu tänker jag inte gör anågonting förutom att krypa ner under en filt och kika på tv och ta det lugnt. Det har jag verkligen förtjänat. Är alldeles slut efter flera timmars skrivande och sedan träning. Dessutom är det ju
Grey's anatomy nu och det är riktigt bra!

Måndag

Dagen har till största delen ägnats åt att repetera inför morgondagens tenta. Usch vad jag inte ser fram emot den. Känner dock att ganska mycket har klarnat de senaste dagarna så får hoppas på det bästa. Har vilat en stund nu och sitter för tillfället och kikar på Asos hemsida. Dessa sockor är ju så himla söta och de här stövlarna (skickas tyvärr inte till Sverige) skulle jag inte ha något emot. Anyway, dags att plugga vidare! Kvällen bjuder även på två timmrs träning, kan nog vara bra för mitt trötta huvud.

Sex and the city

Har ägnat hela dagen åt att plugga. Det känns som mitt huvud kommer lossna snart av all kuskap jag tryckt in i det de senaste dagarna. Kan omöjligt vara bra för kroppen att plugga såhär intensivt. Men som sagt, förhoppningsvis är det här sista gången då jag ska försöka ta fasta på mitt nyårslöfte och se till att vara ute i god tid fortsättningsvis. Uppföljning kommer på hur vida det lyckas eller inte.

Tänkte nu ta och titta på ett avsnitt av
Sex and the City (så himla bra!) innan det är dags att stämma bekantskap med sängen. Sex and the city är en sådan där serie där jag kan titta på avsnitten om och om igen utan att tröttna, precis som Vänner som också är en riktig överlevare. I just love it!

Liten önskan

Vill ha dessa underbara till våren!



Känslor

Trött på:
Att läsa om perspektiv på ledarskap
Vinter, vinterhy, vinterkläder och vinterdepp - Kan det bli vår snart?!
Paris Hilton
Den konstiga känslan i magen
Dåliga föreläsare som säger ehh 200 gånger på en halvtimme
Mina trasiga basketskor
Dokusåpor
Sömnproblem

Längtar till:
Åre! Åre! Åre! Åre! Åre!


Gårdagen

Lördagen startade alltför tidigt, redan klockan halv åtta ringde klockan och jag undrade vad det var som hände. Det tog en stund innan jag kopplade att det var dags att gå upp för att ge mig i väg till Ockelbo en lördagsmorgon men efter några minuter klarnade det iallafall till. Bussresan var bättre än förväntat, vi tittade på Vänner-avsnitt hela vägen och det gick hyffsat fort att åka. Matchen var en blandning av riktigt välspelad basket och en näst intill omätlig arrogans från vår sida. Därav det blygsamma resultatet, vinst med sisådär 12 poäng.

Bussresa igen och sedan direkt ut till Ekerö för att fira kära vännen Nathalies 20-årsdag. En lyckad tillställning som jag tyvärr inte fick njuta av tillräckligt länge. Redan kvart över tolv bar det hemåt för att krypa ner i sängen och sova. Idag ska det nämligen pluggas så det står härliga till. Oj, vad jag inte ser fram emot det! Men kvällen var trevlig och bjöd på god mat och bra sällskap, mer kan man ju inte begära. Grattis Älskling!

Såg för övrigt en räv igår morse när jag väntade på bussen. Hjälp, bor jag på landet!?

Socker + sömn

Hade ett riktigt bra (men lite för långt) träningspass idag. Vi spelade mycket vilket alltid är roligt plus att det kändes som att vi hittade varandra rätt bra idag. Kul inför morgondagens match!

Är så trött att jag tror jag svimmar. Har haft samma känsla i flera dagar nu men ändå kan jag inte somna när jag väl går och lägger mig utan ligger och vrider och vänder jättelänge. Sömntips är välkomna! Ska iallafall försöka komma i säng hyffsat tidigt idag med tanke på att det inte blir någon lugn och ro imorrn.

Någon mer än jag som har ett fruktansvärt sockerberoende så här efter jul?! Nästa vecka är det slut på sötsaker för ett tag, det är ett som är säkert. Undra om det kan vara så att mina sömnproblem och mitt nytillkomna sockerberoende hänger ihop? Har nämligen aldrig haft problem att sova förut. Fast det kan lika gärna hänga ihop med att hela min värld är upp och ner just nu.

Passionsfrukt

Det är svårt att plugga på fredagar, så är det bara och det är inte mycket man kan göra åt saken. Jag försöker så gott jag kan. Funderar på att ge upp snart men jag vet att jag i såfall kommer få super-ångest senare ikväll eller imorrn. Hur ska jag göra?! Tror jag fortsätter en stund till för att inte belasta mitt samvete. Heja heja!

Ps. Har precis ätit en passionsfrukt som inte hade sånt där veckat skrynkligt skal som de brukar ha. Mycket märkligt... Men lika god som de skrynkliga!

Fredag den 13

Idag är det outrsdagen nummer 1. Det skulle vara typiskt att något tråkigt skulle hända mig just nu med tanke på allt som varit, men än så länge har jag faktiskt klarat mig undan ganska bra. Får hoppas att det håller i sig. (Ta i trä). Tycker jag haft tillräckligt med otur för det här året.

Hade då föreläsning klockan tio imorse, trodde jag ja (plus hälften av alla andra). Nej föreläsningen började tydligen klockan nio vilket de hade lagt ut på kurshemsidan igår. Hallå, lite bättre framförhållning bör man ju faktiskt ha. Anyway, kursavslutning och lite klargöranden inför tisdagens tenta var det som bjöds.

Nu är det dags för lunch och sedan blir det till att fortsätta mala kurslitteratur. Kvällen bjuder på så spännande saker som träning och tv-tittande. Och självklart uppladdning inför morgondagens bortamatch!

Helg är inte lika med vila

Imorrrn är det fredag. Fredag ska betyda helg det vill säga lycka, ledighet och skojigheter. För min del betyder denna helg helt andra saker. Ska för det första åka till Ockelbo för att spela match. Visserligen roligt med match men att behöva sitta på en buss i sammanlagt cirka 6 timmar är mindre skoj, jag gillar inte ens att åka buss. Sedan ska jag ju faktiskt på Nathalies 20-årskalas vilket med största säkerhet kommer bli en mycket lyckad tillställning. Jag kommer dock endast att närvara med halva mitt sinne då den andra delen troligtvis kommer vara fullt upptagen med att tänka på management. Jag ber redan nu om ursäkt ifall att jag kommer vara halvt frånvarande. Undra om Nattis ens har tänkt på något alkoholfritt alternativ, för lördagen måste garanterat bli en vit kväll för mig. All min resterande lediga tid ska ägnas åt management. Nog om studier!

Har äntligen bestämt träff med min faster för att gå ut och handla försenade födelsedagspresenter (jag fyller år den 28 juni) och juklappar till mig. Bättre sent än aldrig. Kan inte skylla bara på henne dock, jag är en av världens mest upptagna människor jag med så det har inte varit helt enkelt för oss att hitta en dag, men nästa fredag ska det nu bli av iallafall. Det ser jag fram emot, det riktigt kliar i fingrarna på mig för att det var så länge sedan jag hade en rejäl shoppingrunda.

Back to studierna!

Förkärlek till o'boy

Satt och pluggade till sisådär halv två igår. Sedan när jag skulle sova kunde jag iaf inte somna. Jag blir tokig snart! Det är som att så fort jag lägger mig i sängen så kommer hundra olika tankar farande och upptar min tid så att jag inte kan somna.

Har ätit frukost framför Sex and the city, vilket är en av världens bästa tv-serier. Rostat bröd med apelsinmarmelad och ett stort glas o'boy. O'boy är så himla mumsigt, blir aldrig för gammal för att dricka det. Eftersom att det innehåller så mycket socker försöker jag att inte dricka det så ofta. Dricker mest te istället vilket också är himmelskt gott, men idag var jag så himla sugen på o'boy.

Nu är det dags att ta sig an HR-perpektivet.

5 Femmor

5 saker jag ser fram emot
Åka till Åre
Vår och sommar
När managementtentan är skriven
Grekland i sommar
Få ordning på min sömn igen

5 saker som irriterar mig
Slaskväder
Överdrivet högljudda människor
Hysteriskt folk på rea
Sena bussar
De som tror att de vet allt

5 saker som gör mig glad
Oväntad uppskattning
Nybakade bullar
Soligt väder
Köpa något som känns perfekt
Känlan efter ett hårt träningspass

5 filmer jag inte tröttnar på
Dirty Dancing
Sagan om ringen
Vid din sida
Lejonkungen
Madicken

5 saker jag gör varje dag
Borstar tänderna
Tänker på oss
Dricker te
Klappar hunden
Kramar en vän

Glada tankar

När man sitter och tentapluggar behöver man då och då ta en paus och fundera på lite roliga saker för att muntra upp sig själv. Detta sitter jag och tänker på just nu under mitt lilla break.

Att Anna och Jonna förhoppningsvis följer med till Åre. Bara FYRA veckor kvar!
Att jag är glad för j-as skull att han har fått en lägenhet.
Att det snart (jag vet, jag är en optimist just nu) är vår så man kan slänga av sig alla tjocka kläder och glassa omkring utomhus. Visserligen lång tid kvar men när vårterminen börjar så är det ju nästan vår, nästan iallafall...

Nu är det snart dags att återvända till studierna och strukturperspektivet. Gud vad jag inte längtar.

By the way... Dagens nyhet måste ju vara att Brad och Angelina ska ha barn!!!

Huvudvärk

Vaknade med sammma sprängande huvudvärk som jag gick och la mig med. Måste börja få min sömn att funger normalt igen. Huvudvärken hade dessutom utökats med lite feber så det vara bara att trycka i sig två alvedon och åka i väg på föreläsning. Ingen träning i kväll för min del. Ska istället fortsätta mitt ihärdiga pluggande inför tisdagens tenta. Har vilat en stund nu och ska snart äta middag. Sedan blir det till att läsa hela kvällen. Tur att jag har massor med gott att knapra på.


Tårar

Hur ska jag kunna plugga när det enda jag tänker på är dig? Hur hamnade vi i den här röran? Vad ska vi göra? Kommer det någonsin bli bra igen?

Fredrik for CK

freddie
 
Ny het kampanj med Fredrik Ljungberg!

Te och toblerone

Det är något allvarligt fel på mig. Jag kan inte sova på nätterna. Detta resulterar i att nu när jag ska plugga är jag så trött att jag nästan svimmar. Suck, hur ska detta gå!? Har laddat upp med te och toblerone så förhoppningsvis kan jag få en del gjort innan det är dags att sticka i väg på träning. Te är ett måste när man pluggar och dessutom så måste jag äta i princip konstant när jag läser, vilket är lite jobbigt. Nästa vecka är det slut på onyttigheter för en tid framöver. 
Åh vad jag längtar tills tentan är skriven!


Sömn

Hemma igen efter en mycket bra träning. Äntligen börjar det synas vad vi jobbat med senaste månaden, kul! Roligt när träning ger resultat. Ihelgen bär det av till Ockelbo för att kamma hem ytterligare en vinst.

Ikväll blir det inget mer pluggande. Tidig föreläsning imorrn så snart är det dags att krypa ner mellan lakanen och försöka sova. Förhoppningsvis får jag lite bättre sömn i natt än jag fick igår. Och snälla jag, försök att inte tänka så mycket när det är dags att sova, det gör det bara omöjligt att somna.

Fyra och en halv vecka kvar till Åre!


Nyårslöfte

Idag dök det upp för mig, mitt försenade nyårslöfte. Jag ska bli bättre på att planera min tid. Bättre på att inte skjuta upp pluggandet. Så förhoppningsvis är det här sista gången jag får sitta och panikplugga sista veckan innan tentan. Hoppas kan man ju alltid.

Klarade för övrigt externredovisningstentan. Hurra!

Måndag

Hamnade på Ekerö igår kväll. Mysigt men tyvärr fick man inte höra så mycket om tvillingarnas upplevelser från Gran Canaria. Får se om det hinns med för de och Alex åker tydligen tillbaka på lördag och är borta till april. Ojojoj säger jag bara och hoppas på att de kommer hem levande.

Morgonen har varit rätt tråkig. Sov oroligt i natt och kände direkt när jag vaknade att detta är en mindre bra dag. Hatar den känslan men så är det ibland. Har ätit lite frukost och pluggat. Nu blir det en snabb dusch, rester till lunch och sedan bär det i väg till universitetet. Sedan blir det mer plugg och träning. Vilket är ungefär likadant som hela veckan kommer se ut. Plugg, plugg, plugg och träningar. Usch! Enda ljusglimten är att Nattis har 20-årsfest på lördag så något finns det att se fram emot!


Dubbel ångest

Söndagar är en fruktansvärd dag som kantas av tankar på allt man borde ha hunnit med under helgen. Denna söndag är minst dubbel så hemsk eftersom att den också är sista dagen på jullovet. Usch, vill inte ens tänka på att det är dags imorrn igen. Det här lovet blev inte riktigt som jag tänkt mig. Den här sista veckan som skulle vara effektiv och fylld av roligheter blev totalt annorlunda. Den har mestadels gått åt till tårar, tråkiga tankar och ångest. Känns lite bättre idag men har panik över min kommande tenta nu istället. Ytterligare ett lov skulle inte sitta helt fel. Hoppas resten av året blir bättre än den här första januariveckan.

Vår lunch idag var iallafall lyckad. Skönt att kunna prata, till och med skratta lite. Tänker mycket på dig, på oss. Hoppas att allt kan bli bra, på något sätt... Ska fortsätta mitt läsande om management nu. Minst två kapitel till idag. Det är målet. lycka till till mig själv! Ikväll blir det troligtvis en färd ut på Ekerö hem till tvillingarna. Ska blir riktigt trevligt, tänker inte ens klaga på hur långt det är att åka. Faste det är det, jätte långt!!

Koftoman

Har faktiskt, hör och häpna pluggat en stund nu, på en lördagskväll. Jag vet, det är fruktansvärt men det var inget jag ville se på tv så då tänkte jag att det var lika bra att passa på. Har väl suttit och läst i cirka två timmar nu men nu började det rycka i kroppen och koncentrationen tröt. Dags för en paus med andra ord. pluggar management just nu, mycket att läsa men väldigt lite fakta, vilket är mycket frustrerande eftersom det tar sådan tid att plöja sig i genom texten.

Bläddrade lite i hm:s katalog imorse. Fanns faktiskt en del fint som jag skulle kunna tänka mig, bland annat ett par shorts och en fin kofta. Ja, jag är koftberoende, världens bästa plagg! Det passar liksom till allt och är jätte skönt. Hur bra som helst helt enkelt.


Vinst

Vi vann mot Täby med 16 poäng, jätte skönt. En lite seg match men vi vann och det är det som räknas. En vinst är en vinst är en vinst som det heter.

Har även hunnit med att köpa nya skidbyxor. Vita peak, de är superfina.

Ikväll blir det hemma ensam som gäller. Är inte på humör för att gå ut fast jag verkligen önskar att jag var det. De kommer säkert få jätteroligt men jag vill bara vara hemma för mig själv. Eller egentligen skulle jag vilja vara med dig men jag försöker att inte tänka så. Tänker istället krypa upp i sängen och äta chips och glo på tv. Inte världens roligaste lördag men precis vad jag behöver och orkar. Ska försöka att inte fundera alls.

Imorrn ska vi äta lunch och det ser jag fram emot. Hoppas du också gör det.


Lördag

Sov ganska gott i natt. Har lärt mig hur man ställer in så att tvn stänger av sig själv så nu kan jag utan fundering somna med den på. Jättebra eftersom jag har för vana att somna när jag tittar på tv, det är ju så himla skönt.

Har varit ute med hunden och funderar på att plugga en stund nu. I eftermiddag är det dubbelmöte, herrlaget har match först och sen spelar vi mot Täby. Vinst är det enda som finns på kartan, vi MÅSTE vinna! Har ännu inte bestämt hur kvällen blir, är inte så sugen på att gå ut men vi får se hur det känns senare.

JAG SAKNAR DIG

Rea och homecoming people

Är för övrigt rätt lättad över att inte ha gått på NK-rean idag. Enligt min väns upplevelser verkar det ha varit fruktansvärt mycket folk, vilket inte passar mitt humör just nu. Var dessutom på NK igår och inhandlade då en kofta för reapriset, mycket trevligt! Det kanske blir ytterligare ett span där nästa vecka, vem vet!?

Har glömt att säga att  de länge bortresta vännerna har kommit hem från Kanarieöarna nu, så jag ser fram emot en träff snart. Förhoppningsvis redan till helgen men man vet aldrig med dem, eller med mig heller för den delen. ska bli jätteroligt att träffa de igen hur som helst.


Fredagskväll

I stort sett hela kvällen spenderades i Norrtälje hos min faster. Roligt att träffa kusinen och deras bebis igen. I övrigt var jag måttligt road, speciellt som hela eftermiddagen + kvällen bara försvann. Tröstade mig själv med en halv chipspåse nyligen. Älskar pepparchips, så himmelskt gott!

Panik över att jag måste plugga nästan hela helgen, jag vill inte. Kan verkligen inte koncentrera mig. Vad har hänt med min självdisiplin, vem har tagit den!? Skulle behöva ytterligare ett jullov. Längtar till Åre som en tok, om FEM veckor är vi där!!!



Tjejkväll

Igår blev det träff med tjejerna på kvällen. Vi skulle äta i Vällingehus men där var det förstås stängt så vi satte oss på bussen och efter en liten sightseeingtur hamnade vi i Kista och kunde där trycka i oss mängder med mat. Det blev grekiskt för hela slanten och en jätte mjukglass till efterrätt. Tro inte att frossandet slutade där utan sen bar det av hem till Mian för film med chips och dip.
Var så mätt att jag nästan rullade hem, men det var skönt och känna att matlusten är tillbaka så gott som. Imorse var det dock stopp igen och fick tvinga i mig frukost. Gårdagskvällen var riktigt mysig. Skönt att få tänka på annat och kunna skratta lite. Tjejerna fick mig verkligen på gott humör, ni är världens bästa vänner! Vi såg på Skönheten och odjuret och jag och Lisa pratade oss såklart i genom hela filmen, mycket underhållande!

Idag har jag och pappa gått en långpromenad med hunden och om en stund ska vi åka till släkten i Norrtälje. Hoppas jag kan hålla tårarna borta.


Onsdag

Orkar inte förklara... Ni vet ju ändå. Ni som ska veta. Tack för allt stöd.

Jag försöker att inte tänka så mycket, det känns enklare då. Mamma och pappa kom hem igår, tack och lov. Idag har jag och mamma städat, lagom kul men nödvändigt och fint blev det. Sedan var det träning och nu sitter jag här. Känner mig lite hungrig faktiskt. Måste säga att det är en skön känsla när man knappt ätit på tre dagar. Kanske skulle äta något.

Kanske känns det ljusare imorgon. Kanske...

???

Jag trodde inte det kunde göra så här ont...