Plugg plugg plugg

Det händer inte så mycket i mitt liv just nu. Eller det var fel uttryckt, borde snarare vara: det händer inte så mycket av bloggintresse i mitt liv just nu. Ägnar dagarna åt studier och på kvällarna har det mest varit basket. Tisdagens tenta närmar sig och allt jag har i huvudet är längtan efter sommarlovet. Förhoppningsvis fixar det sig iallafall.

Spelade sista matchen för säsongen idag, vinst med tjugo typ. Annars är samträningarna för 95:orna igån även om det har varit sisådär med närvaron. Nu är det dags för dusch och något att äta. Imorgon = mer plugg.

Födelsedag!


Idag fyller min älskade vovve Bamse 14 år. Ganska gammal men ändå pigg och glad. Ålderskrämpor? Dövare än dövast. Födelsedagen firades såklart med grisöron som han gömmer här och var i huset innan de äts upp.

image58

Måndag

Hade en kanonbra helg på Gotland. Helt underbart med fint väder, god mat, slöa timmar på Vinäger och trevligt sällskap. Det var väldigt skoj att träffa Roger och Nicole igen och se hur de bodde. Enda minuset är att en helg går för fort och jag hade gärna stannat längre för att hinna med fler promenader i Visby och annat mysigt som hör Gotland till.

Den här veckan är det tentaplugg som gäller. Vi har suttit hela dagen idag och kämpat och det är rätt segt måste jag säga. Men snart är studierna klara för den här terminen och då får man passa på att bara njuta av sommarlovet. Nu blir det iallafall ett avbrott från plugget med knatteträning och sedan även egen basketträning. På torsdag är det säsongens sista match, vi siktar så klart på vinst.


Phia har läst...

Kennedys hjärna av Henning Mankell. Den var bra, inte kanon men 3 av 5 tycker jag den lever upp till. En sån där bok som när man väl har kommit in i den är svår att lägga i från sig. Precis som en bra bok ska vara med andra ord, men något saknades.

Annars händer det inte så mycket. Till min lycka imorse när jag slog på datan för att kolla mailen hittade jag Anna och Mian på msn. Vi fick oss en härlig pratstund innan jag var tvungen att slita mig för att ta tag i kurslitteraturen. Inte lika roligt men dock nödvändigt. Så nu ska jag återgå till associationsrätt och gud vet vad. Om det bara kunde vara finare väder så pluggandet kunde ske utomhus skulle jag känna mig lite gladare.

Världens mest lugna måndag

En uttröttad pojkvän nyss hemkommen från Götet plus lilla sjuka jag resulterade i dryga tolv timmars sömn i natt. Hur skönt som helst och ganska välbehövligt. Efter det skrek magen efter mat så det blev lunch och sedan knatteträning. Middag med coachkollegorna och planering inför första samträningen med alla 95:or.

Resten av veckan blir det mest plugg, kurerande och på fredag åker jag och j-a till Gotland för att hälsa på vännerna Roger och Nicole.

Lisa med bra koll

L: Min lägenhet är ju iaf 40 kvm.
S: Nej, den är ju bara 33.
L: Va, är den?! Gud vad jag känner mig lurad.

Du är för söt hjärtat!

Söndag

Hade det himla mysigt hos Therese igår. Bestämde mig för att vara nykter eftersom jag inte är kry men det var så skoj ändå. Nackdelen med att vara den enda som inte drack var dock att jag blev betydligt kallare än alla andra av att sitta ute, vilket inte heller gjorde min förkylning mysigare idag, snor snor. Lisas nya karl var med och han var riktigt trevlig. Helt klart godkänd så nu hoppas jag bara att han fortsätter vara en snällis.

Idag har jag kikat på Amalias match, NM-final mot Finland som de vann med 18 poäng. Hemma igen däckade jag på soffan och känner mig inte så frisk tyvärr. Lite nere faktiskt, beror nog lite på förkylningen men också på att jag längtar efter j-a. Han kommer hem ikväll och bara jag kan hålla mig vaken ska vi nog ses. Nu ska jag muntra upp mig med Ben&Jerry's.

image57

Inte blåsa bort tack!

När jag vaknade var det solsken ute så då tänkte jag att idag skulle jag säkert kunna sitta ute och plugga. Det är ju lite roligare än att sitta inne och trycka vid skrivbordet. Men icke blev det så för när jag väl var redo att sätt fart på studierna har det hunnit mulna igen totalt och det vinden viner så att jag skulle vara rädda att blåsa bort. Så det blev till att sitta inne iallafall.

Idag blir det återigen plugg, lite basket och ikväll är det kalas för Therese som fyller år, grattis!

Phia har sett...

... Babel. Den var bra, bedövande och tung på en och samma gång. Allt annat än lättsam men väldigt gripande och bra gjord. Helt klart värd att se men kanske inget man ska satsa på till tjejkvällen.

Vet för övrigt inte vad det är med mitt imunförsvar, det verkar ha gått upp i rök. Kan inte ens räkna hur många gånger jag har varit sjuk senaste tiden men många är det och nu är ännu en förkylning här. Halsen var lite öm imorse men nu är det mest näsan som snorar. Ska ändå bege mig till gymmet under dagen, får väl bli ett lite lugnare pass.

Ikväll ska jag och Linda kolla på U18-landslaget där Amalia spelar, duktig flicka!

Tröttmössa

Igår kväll hade Thomas och Ebba 50-årsfest så idag är det lite trött-huvud på mig. Kalaset var trevligt och sällskapet likaså. Blev dock inte alltför många timmar i natt då j-a skulle iväg till Göteborg. Så nu är jag gräsänka fram till söndag och får hitta lite vänner att roa mig med. Ikväll blir det iallafall en lugn hemmakväll, Ben & Jerrys i frysen och Babel är hyrd.

Och visst ja, har ju hunnit med en sväng på stan och inhandlat en ny finfin jacka. Från Puma kommer den och den är vändbar, så antingen kan jag vara vit och fin eller mönstrad och galen. Nice!

Nu blir det ytterligare SATC och kanske lite slummrande.

Inte många vuxenpoäng här inte

Lisa skryter om hur vuxen hon är. Jag gör raka motsatsen. Se här hu otroligt icke-vuxen jag är.

Bor fortfarande hemma.
Pluggar, visserligen på universitetet vilket ändå är ganska vuxet.
Mamma tvättar mina kläder.
Glömmer jämt och ständigt att använda mina klubbkort.
Inget körkort.
Dricker absolut inte kaffe.

Men kan inte påstå att jag lider av mitt ovuxna liv. Det finns nog tid för det vuxna livet såsmåningom också.

Glädjande samtal

Slog mig ner i sängen med datorn i knät för att äta frukost och se ett avsnitt SATC, men vem hittar jag på msn då om inte käraste Mian nere i Australien. Åh, det var så roligt att få prata med henne och hon och Anna verkar ha det så himla bra. Gjorde gensat dagen lite roligare. Fast nu känns det dubbelt så tomt än vad det brukar göra...

Tränade igår och ikväll blir det nog spinning. Mina nya basketskor som kommit var lika fina som på bild och passade dessutom bra, härligt. Ska annars försöka plugga lite idag och träffa Linda en stund. Skönt att vara ledig och imorgon är det bara två timmars föreläsning innan det är helg igen. Tisdagar är så mycket bättre än måndagar!

Måndagstrött

Jag gillar verkligen inte måndagar. De känns alltid så himla jobbiga även fast de egentligen inte ens är jobbiga. Hade tre timmars gruppövning idag och har sedan inte gjort så mycket mer. Eller jo, men inget vettigt. Har läst senaste numret av Diego, legat i säggen och slöat, läst lite nyheter och lyckats få en sticka i foten. Det sista var allt annat än skönt och jag är nu lite svullen runt där stickan satt, aj aj.

Kom iallafall lite glada nyheter på posten, mina nya basketskor finns att hämta ut så om det bara slutar regna ska jag traska iväg och hämta dem innan knatteträningen. Sedan ikväll blir det egen basketträning också eftersom den på torsdag är inställd på grund av Kristihimmelfärd. När jag var yngre var Kristihimmelfärd en av de roligaste helgerna på hela året, för då är det basketturnering i Göteborg. I år blir det tyvärr inget för min del, är för gammal för att spela själv och knattarna är än så länge för små, men nästa år - då jäklar!

Har

... varit på trevlig inflyttningsfest.
... tagit en kort tur till Kista med syster.
... spelat basketmatch.
... och vunnit basketmatch.
... ätit Langos till middag, himla smarrigt!
... tänkt åka till j-a ikväll för att titta på NBA.
... inte pluggat något alls.

Från en fest till en annan

Barnkalaset blev en lyckad historia. Många galna flickor och en mängd godsaker att äta. Är hemma och vänder nu innan det är dags för fest nummer två. Måste dressa om samt få något ordentligt i magen. Blir ingen middag hos Carro och det känns inte riktigt stabilt att jag så gott som enbart har ätit bullar idag. Men goda var dem och nu har jag fått en ny laddning i frysen eftersom att familjen åt upp min förra. Bråttom nu!

Vad händer i helgen?

Fredag: Jag och j-a har varit lediga. Åt frukost i sängen framför House, tog en sväng till stan och hängde sedan ett tag på kansliet. Väldigt skönt att inte göra något särskilt utan bara ta det lugnt. Nu ikväll vankades det födelsedagsmiddag för systerdotter Sandra (8 år idag!). Mumsig mat och ännu smarrigare tårta. Ska snart sova men dess för innan blir det något avsnitt SATC tror jag bestämt.

Lördag: Barnkalas för systerdotter Sandra och jag ska självklart hjälpa till. Det blir godis, lekar och ännu mer tårta, me like! Efter allt stoj ska vi på inflyttningsfest hos Carro och Andreas i deras nya fina lägenhet, skoj skoj.

Söndag: Som ofta ännu inte mer planerad än att en match ska spelas. Härligt att ännu inte ha något bestämt. Får se hur dagen formar sig helt enkelt.



Förhoppningsvis nya basketskor snart!

Funderar på att snart gå och sova, är så ruskigt trött av någon anledning. Kanske är det morgondagens sex timmars föreläsning som skrämmer mig, bäst att vara utvilad om man ska orka vara aktiv så länge. Bamse har dock parkerat sig på alla kuddar och sover så sött så jag får bråka lite med honom om jag vill ha någon plats i sängen.

Idag har jag hunnit med fyra timmars föreläsning, glasögonletande med syster Linda och födelsedagspresentsinhandlande. Åt även mumsig carbonara till middag med syster och beställde ett par basketskor på nätet, hoppas verkligen att de passar för jag har letat efter nya i evigheter.


Ny vecka

Om hela förra veckan var en enda lång helg så händer det desto mer den här veckan. Men måsten blandat med roliga saker så det känns rätt bra, gillar att ha fullt upp ändå. Denna måndag började dock inte helt bra med att jag infann mig på universitetet en timme för tidigt. Som tur var hade även Madde glömt bort att tiden var ändrad så jag hade iallafall sällskap.

Har varit och tränat och ikväll blir det än mer av den varan. Knatteträning och sedan lite spel själv, om vi bara får ihop lite folk så. Annars bjuder veckan på föreläsningar, jobb, systerdotters födelsedag och barnkalas, inflyttningsfest och förhoppningsvis ska jag börja läsa i kurslitteraturen ordentligt. Och till helgen är det även match i sommarserien, skoj skoj!


Vad händer i helgen?

Fredag: Har varit och hälsat på min dagmamma från barndomsåren, hur mysigt som helst. Nu blir det till att träffa pojkvännen som tyvärr jobbar i natt. Men en film eller så ska vi väl hinna klämma innan han måste arbeta.

Lördag: En än så länge tom dag (jag har dock en plan) och på kvällen vankas det middag med familjen Dahlberg (Canazei-gänget!).

Söndag: Ska spela match. Önskar att jag var väldigt morgonpigg och orkade se 95-finalen klockan nio men det kommer till 99 procents säkerhet inte att hända - tyvärr.

Trevlig helg alla vänner!

Helg hela veckan lång

Igår kväll vankades det studentskiva (närmare bestämt Jossans) och jag kom hem oväntat sent vilket slutade med att det inte blev någon undervisning idag utan istället sovmorgon. Och i och med att jag inte gick på lektionen idag så blev hela veckan en enda lång helg. Vilken lyx va!?

Idag blir det dubbla träningar och däremellan möte inför nästa säsong.

Nej

Måste städa. Vill inte städa. Ska städa.

Gud vad det blåser ute. Hoppas jag inte blåser bort.