Alperna

Nu lämnar jag snart landet för en veckas skidåkning i italienska Canazei. Väskan är färdigpackad med undantag för neccesären som ska läggas ner så snart jag har dushat. Ni här hemma får ha det så himla bra. Lycka till på alla tentor och ha en riktigt bra vecka + helg! Ni down under får också ha det kanon, hitta inte på några dumheter.

Puss och kram


Vad fort tiden går ibland

Nu var det ju väldigt längesen jag bloggade, så det kan bli. Hela helgen har ju hunnit passera.

Fredag: Tenta i ekonomistyrning och affärssystem. Jag vet, precis vad alla längtar efter att få roa sig med en fredag. Åt middag med föräldrarna och åkte sen till pojkvännen och myste.

Lördag: Runda på stan där det inhandlades pjäxor, nu är jag mer än redo för avfärd på tisdag (ska bara packa också). Tittade på damlaget som vann efter förlängning. Återigen middag med mamma och pappa och sedan mera mys hos pojkvännen. Tv-serier, Beckfilm, vin, ost och oliver gjorde våran kväll.

Söndag: Snabb sväng till stan med pappa. På väg hem plockade vi upp en galet bakis Lisa som hängde med hem en stund. Middag och bio med systrarna. Vi såg Natt på museet, riktigt rolig! Nu ska jag kanske packa men helst av allt vill jag krypa ner i sängen och börja läsa fortsättningen (Flickan som lekte med elden) på boken jag babblade om förut.

Väder-blogg

Måste det vara så förbannat kallt ute? Jag som måste släpa ut hunden på kvällspromenad. Det värsta är att han inte ens vill gå ut, han vill mycket helre ligga kvar på sin plats i sängen och sova.  Kan förstå honom, vem vill gå ut  för att uträtta sina behov när det är minus femton grader? Men icke, ut och kissas ska det. Bäst man byllsar på sig ordentligt, dubbla tröjor garanterat. Ibland önskar man ju faktiskt att det gick att lära hunden att använda toaletten - eller att det var okej för vuxna att använda overall.

Mian och Anna drog ju då alltså till Australien imorse. Det var säkerligen minus femton när de lämnade kyliga Sverige och när de så småningom landar i Australien möts de säkerligen av minst 25 plusgrader. Där kan vi snacka temperaturskillnader. Nej, ut med Bamse var det ja...

Idag har jag...

  • Köpt en skidjacka, hoppsan!
  • Pluggat en förfärlig massa utan att egentligen känna att det ger något.
  • Ätit knappt en halv semla.
  • Blivit omkulldragen av Nina, j-as föräldrars hund.

Om en vecka bär det av till Alperna!


Säga hej då

Nej vet ni vad, nu får det vara nog med ansvarsredovisning, avvikelser och ABC för ikväll. Nu ska jag gå och sova. Ska försöka läsa lite i den där boken jag håller på med (Män som hatar kvinnor), har kommit hela 69 sidor nu.

Mian var här på en snabb-visit förut. Försöker inbilla mig att jag har fattat att de åker på onsdag och ska vara borta i fyra månader men när vi skulle säga hej då kändes det iallafall som att vi kommer ses igen inom en vecka. Men det kommer vi ju inte, hur ska jag klara mig utan två av mina favoriter fram tills sommaren? Sommaren, hör ni hur långt det är kvar!? Tur att det finns internet och telefon iallafall.

God natt!


Bara plugg som gäller

Var tidigt på universitetet imorse och avverkade några timmars studier följt av uppsamlingsföreläsning. De kommande dagarna är det hundra procent studier som gäller. Hoppade till och med knatteträningen idag för att plugga, snacka om ambitiös. Har hur mycket som helst att läsa så nu gäller det att vara effektiv.

Följande lista fanns att läsa i Punkt SE imorse. Jag känner igen mig i en hel del.

Störigast i Stockholm
Fimpar slängda på marken. De är äckliga - men ännu äckligare är alla dessa som röker överallt.

Folk som tränger sig in innan man hunnit ut ur t-banan. Man kan tro är rädda att de inte ska hinna gå på.

Folk som sätter upp fötterna på sätena i bussar och t-bana. Ja, iallafall om det blir smutsigt.
De som inte använder blinkers. Jag kör ju inte men pappa störde sig på dem senast imorse.
Tomgångskörare. Nej, de stör jag mig inte på.
Alla som pratar högt i sina mobiler. Nej inte så mycket.
Kvinnor som ockuperar två säten på bussar och tunnelbana med sina väskor och kassar. Oj, jag är en av dem.
Folk står på den vänstra sidan om rulltrappan som är avsedd för att man ska GÅ på. Flytta på er!!!
Ljudläckage från MP3-spelare i kollektivtrafiken.
Snälla, jag vill inte höra er techno.
Försenade pendeltåg och t-banetåg. Vad betalar men egentligen för?

Nu väntar studier och sedan förhoppningsvis ett besök av Mian. Måste ju hinna få min Sex and the city-box samt säga hej då.


Tjejmiddag

Har inte haft en så tråkig helg som beskrevs nedan. Igår hade jag och Carro fixat avskedsmiddag med tjejgänget för Anna och Mian som drar till Australien på onsdag. Det blev väldigt lyckat om jag får säga det själv. Känns så konstigt att de åker på onsdag, har nog inte fattat till hundra procent än. Kommer hinna träffa Mian en gång till innan det bär av men antagligen inte Anna. Blev lite ledsen när det var dags att säga hej då, jag menar fyra månader är ju lång tid. Hur som helst så var middagen mycket trevlig, maten god och sällskapet kanon.

Idag spelade jag match och vi vann (igen). Så jävla nice!

Plugg-helg

Helg igen, skönt men veckorna går så fort att jag får panik. Hinner inte med någonting av det jag måste hinna med känns det som, än mindre sådant jag skulle vilja ha lite tid för. HJÄLP, kan någon ge mig några extra dagar varje vecka!?

Denna helg är för den delen inte särskilt spännande heller. Schemat ser ut på följande sätt:

Fredag: Plugg. Skulle egentligen till Carin som fyller 20 (GRATTIS!!) men backade ur då jag har så sjukt mycket att läsa.
Lördag: Plugg.
Söndag: Plugg + match.

Någon som vill byta helg så ställer jag väldigt gärna upp. Allt måste vara roligare än att sitta med näsan i en bok hela helgen. Matchen ska iallafall bli skoj, ännu en vinst kanske?

Trevlig helg kära vänner!

Tegelstenen Drury

Har läst i kurslitteraturen ett tag nu. Usch, den är inte alls rolig - en riktig tegelsten fylld med krånglig text. Dessutom på engelska. Måste nog snarast investera i ett affärslexikon för jämt och ständigt saknas de ord som jag vill slå upp i mitt gamla vanliga. Ingen rolig investering men kanske nödvändig. Egentligen vill jag inte alls läsa Drury utan vanlig skönlitteratur, något man inte direkt är bortskämd med att hinna göra under terminerna. Just nu har jag påbörjat "Män som hatar kvinnor". Har kommit ungefär 45 sidor för varje kväll när jag ska läsa så somnar jag som en sten inom fem minuter. Aja, det går sakta (väldigt sakta) men säkert framåt.

Omänskligt trött

Alla hjärtans dag igår men det blev inte så mycket firande av. Åt middag hemma hos j-a och det var mysigt, men det är det ju alltid, alla hjärtans dag eller ej. Helt ärligt är jag inte så mycket för alla hjärtans dag, tycker att det känns så framtvingat. Gör hellre något speciellt en vanlig dag när det passar oss.

Var på yoga sen och efter det stupade jag i säng. Var så himla trött igår, höll på att somna i biblioteket när jag satt och läste, mindre bra. Måste ha synts att jag var så trött för det kom fram en kille och tipsade om att jag borde gå ut och ta lite frisk luft, tack för den!

Hade redovisning idag, har redovisning imorgon och nästa fredag är det tenta. Så nu är det studier som gäller i några timmar framöver. Sedan träning x 2.


Eye toy

Systerdotter har fått ett eye toy till sitt playstation och det har jag provspelat idag. För er som inte vet så har man en kamera till playstationet så att man ser sig själv i tvn och så ska man genom att röra sig spela massa olika spel och tävla mot varandra. Var riktigt skoj - och jobbigt. Vi körde bland annat band-duell, stridstävling, hinderbana och friidrott.

Syster bakade dessutom supergoda cocos-rutor så nu har jag nästan ont i magen av att ha ätit så många. Men det var det värt, det är inte varje dag man får så gott hembakat. Nu ska jag innan jag sover klura lite på alla dessa sabla differenser. Inlämning imorgon.


Måndag

Ska snart iväg på träning och tvinga barnen att lära sig att dribbla med vänsterhanden. Kan bli riktigt spännande. De är inte alltid så villiga att försöka men med lite bindande kommer man långt.

Har pluggat idag och sen var jag och lämnade sista säsongen av Sex and the city till sjuka lilla Mian. Hon såg verkligen inte kry ut och orkade knappt stå på benen. Hoppas hon bättrar sig snart så man hinner krama lite på henne innan de drar till Australien.

Anja Pärson

Anja Pärson

Så jävla GRYM!!!

Helgens händelser

Roliga saker som hänt i helgen:

Vi vann vår egna match igår. Det är vi inte direkt bortskämda med.

Jag och j-a var bjudna på middag hos Thomas och Ebba. Ibland är det kul med par-middag.

Jag har köpt nya gympaskor. Och en ny skidmössa. Och skinnhandskar.


Helgerna går alldeles för fort. Det blev rätt sent igår så nu är jag kalastrött. Hade ju samling vid nio imorse med knattarna och sen var det full fart hela dagen. Nu på kvällen har jag halvsovit på soffan till Vänner, (Lisa, du kommer aldrig bli lika bra som jag!).


Knattematch

Är hemma och vänder mellan matcherna. Ska äta lunch och sedan stressa iväg igen. Måste bara skryta lite och meddela att knattarna vann med 1 poäng, så himla duktiga!!

Fredagsmys och massa basket

Igår kväll myste jag med Anna och Lisa. Vi träffades i Kista, gick lite i affärer och åt sedan en lång middag med massa roligt tjejsnack. Det var rätt längesen vi sågs och då har man mycket att ta igen. Nu är det bara en och en halv vecka kvart tills Mian och Anna lämnar landet och det börjar gå upp för mig hur mycket jag verkligen kommer sakna dem. I Kista hittade jag iallafall ett par jättefina gympaskor och nu efter en natts sömn har jag insett att jag nog måste ha dem. Blir till att köpa snarast!

Idag är det två matcher på schemat, liksom även imorgon. Det blir alltså mycket basket i helgen, ska träffa j-a ikväll och imorgon kväll kanske jag ska försöka plugga lite. Vi hade inlämning igår, har inlämning på onsdag och om två veckor är det tenta. Sjukt mycket att göra med andra ord. Ska försöka hinna förbi min sjuka vän Mian också och överlämna Sex and the City säsong 6 så att hon hinner se den innan Aussie.

Yoga

Nu är jag hemma efter 75 minuters yoga. Känner mig... avslappnad och lugn. Stressen över skola och allt känns lite mer avlägsen och jag tror att jag kommer sova gott i natt efter en lång härlig dusch. Själva passet passade mig ganska bra. Som nybörjare tyckte jag att vissa positioner var lite knepiga vilket i och för sig kanske var rätt bra för jag koncentrerade mig verkligen ordentligt hela tiden och tänkte inte på annat vilket lätt kan hända annars. Upptckte nog lite nya muskler som jag inte brukar använda och det var skönt att få sträcka ut hela kroppen rejält. Yoga kan nog bli min grej så nu är det bäst att jag ger mig ut på jakt efter en trevlig egen matta, de som finns att låna är inte alltför upphetsande.

God natt!

Onsdag

Det har blivit en del gnäll-blogg på senaste tiden tror jag. Usch och fy men väldigt nödvändigt ibland. Bättre att jag gnäller lite här, där det faktiskt är frivilligt att läsa än att jag gör det i "verkligheten". Så här kommer lite onsdagsgnäll:

Sjukt trött. Känns på riktigt som att jag skulle kunna somna när som helst.

Svinkallt ute. Tycker nästan att vid 15 minusgrader borde man få stanna hemma.

Galet mycket i skolan. Och konstiga uppgifter dessutom, knas.

Så där, nu har jag gnällt och det känns genast lite bättre. En lagkamrat till mig föreslog en gång på ett läger att vi skulle ha gnällstund. Då skulle man i en kvart få gnälla på precis allt och sedan var det färdiggnällt. En ganska bra idé tycker jag, för hur kul är det med gnäll jämt och ständigt?



Annars är det mesta som vanligt. Ska faktiskt på yoga ikväll (mest för att Madde inte trodde att jag skulle komma iväg och då var jag ju tvungen att bevisa att hon har fel). Hoppas bara att jag inte är den enda som är superstel och ovan. Skoj ska det bli iallafall.

Måndag hela veckan?

Är det bara jag som tycker att det känns som att det är måndag ovanligt ofta? Det är nästan aldrig tisdag eller onsdag utan bara en massa måndagar. Kanske för att måndag, tisdag och onsdag är det som att veckan precis har börjat men sen innan man vet ordet av är det helg och vips så är det måndag igen. Knasigt känns det iallafall.


Imorgon ska jag till Tyresö igen, andra gången på en vecka. Innan hade jag aldrig varit där, någonsin.


Vad händer i helgen?

Igår: Runda på stan och mys med j-a på kvällen. Vin och ost framför massa bra tv-serier. Bättre blir det nog inte.

Idag: Match (förlorade) och fira Amalias 18-årsdag. GRATTIS min favorit-röding!

Imorgon: Inga planer. Skönt med oplanerade söndagar, ska kanske träna, plugga, sova. Ungefär som förra söndagen med andra ord.