Tentadags

Om några timmar åker jag till universitetet för tenta i marknadsföringens specialområden. Känns väl... sådär. Har inte hunnit plugga så mycket eller så bra som var tanken på grund av en viss jäklig vinterkräksjuka så vi får se hur det här går. Men säger som alltid, det ska bli så skönt när tentan är gjord. Önska mig lycka till!


Mycket att göra

Har precis haft en lunchpaus i pluggandet och ska nu återvända till böckerna. Allt annat än kul men skönt när det är över. Tentan imorgon är ju faktiskt bara tre poäng men det är ju minst lika mycket att läsa som i vanliga fall, om inte mer. Dessutom ligger ju tentan en vecka tidigare än på vanliga kurser så man har haft mindre tid på sig plus att det ligger ett grupparbete parallellt. Inte snällt alls tycker jag!

Känner att jag ligger lite efter i tiden just nu. Det är faktiskt bara tre och en halv vecka kvar till julafton och jag har inte ens hunnit börja tänka på det. Illa, julen som är min favorithögtid nummer ett. Tur att mamma är med iallafall och har börjat stöka så smått. Till första advent kommer det vara strålande julfint hos oss, var så säker.

Nu blir det åter till spännande saker som lärande relationer, varumärkessamarbeten och strategiska beslut.

Ändrade planer

Det blir ju inte alltid som man har tänkt sig. Istället för en lyckad helg med hälsomässan, fredagsmys, plugg, födelsedagsfirande och en del annat drabbades jag i torsdags natt av vinterkräksjukan. Usch, säger jag bara. Kräksjukan är inget jag önskar ens min värsta fiende - så hemskt är det. Låg totaldäckad hela fredagen med jämna besök till badrummet. Igår hade illamåendet gått över men istället ersatts av denna totala utmatthet som jag antar infinner sig när man har förlorat allt i magen och knappast kan få i sig någon ny energi.

Idag mår jag väl ytterligare något bättre, har ätit hela två smörgåsar och ett ägg vilket kändes som en jättemåltid. Sedan mådde jag lite illa igen. Halvsitter nu i sängen och försöker plugga till torsdagens tenta i marknadsföring, varken det roligaste eller effektivaste sättet att kurera sig på men tyvärr en nödvändighet. Hoppas er helg har varit bättre än min, men den är ju å andra sidan inte särskilt svårslagen.

Vinterkräksjukan

....

Snällaste i världen

Lyx är när man kommer hem från träningen och pojkvännen har lagat middag och tänt ljus. Så söt man kan vara! Och gott var det också. Sitter mätt och belåten i sängen nu och snart ska vi kika på Prison break, och äta popcorn. Det förtjänar man en sån här mörk torsdag. Bara slappa och gosa i soffan. Och imorgon är det fredag igen, veckorna bara rusar iväg. Snart är det jul!

Du är bäst!

Du finns alltid i mitt hjärta

Igår var Farmors begravning. Det var väldigt jobbigt och jag kände mig väldigt ledsen. Men det var samtidigt så vackert och prästens fina ord om Farmor stämde precis. Farmor var sådan att hon ville alla väl. Hon brydde sig om alla människor och hade en väldigt stark tro på Gud. I många år var hon aktiv inom sjukhuskyrkan i Danderyd och hon var omtyckt av alla, stora som små. Vi hade sådan oerhört fin kontakt och just därför känns det så svårt att behöva ta avsked. Det känns  så svårt att behöva acceptera att vi aldrig mer ska ses, aldrig mer prata, aldrig mer skratta tillsammans.



Farmor trodde alltid det bästa om oss alla. Hon gladdes när man hade något roligt att berätta och när jag tyckte att allt var hopplöst trodde hon fortfarande på mig, att jag kunde. Vi har alltid haft en speciell relation, jag och Farmor. Hon var en av de viktigaste personerna i mitt liv och jag saknar henne så fruktansvärt. Även om det är dumt så kändes det ju som att Farmor alltid skulle finnas vid min sida, och nu när hon inte längre finns här är tomheten så stor. Men jag vet att hon vakar över mig och jag hoppas att hon har det bra där hon är nu. 


Vila i frid Farmor

En träff med tjejerna gör en mörk tisdag lite roligare

Träffade gruppen imorse och pluggade på ett fik i Gamla Stan. Fortsatte sedan glasögonletandet och idag gick det inte alls min väg. Hade spanat in ett par men nu var ju de slut överallt, åh jag blir tokig! Pappa tycker att jag är larvig men jag blir så otålig, kan de perfekta bågarna bara dyka upp?

Åkte hem och hade som plan att krypa ner i sängen en stund innan jag skulle möta tjejerna för middag. Hann dock bara vara hemma tio minuter innan Mian ringde och tvingade tillbaka mig till Vällingby. Men det var kanske lika bra det så att jag inte somnade. Åt iallafall middag med Mian, Anna och Carro. Det var jättemysigt och kändes som att det var alldeles för länge sedan. Lite planer gjordes och lite strunt pratades. Väldigt god mat var det dessutom. Tycker att vi måste bli bättre på att ses och hitta på saker, saknar er!

Nu ska jag dricka te och värma mig. Usch, vad trött jag är på regn och mörker.


Tisdag

Pluggade med gruppen nästan hela dagen igår. Och sedan fick jag åka direkt till knatteträningen. För att inte avlida av hunger slängde jag i mig en risifrutti medan de fysade. Träningen gick iallafall bra, de börjar tuffa till sig lite mot varandra. Har blivit lite inspirerad av Julia och tror att vi ska dela ut något litet pris till den med bäst närvaro när första närvarokortet är slut. Kanske kan motivera dem lite. Just nu är det två stycken som inte har missat en enda träning och flera som bara varit borta en gång.

Idag ska vi ses i Gamla Stan och plugga klart inför seminariet imorgon. Om bara en vecka är det tenta, känns lite konstigt för den har man knappt börjat fundera på. Har varit så mycket med grupparbetet nu. Sedan ska jag fortsätta jakten på glasögon. Har spanat in två par som ska lånas hem.


Inte mycket sömn

Trött, tröttare, tröttast är vad jag är idag. Sov bara ungefär tre timmar i natt, var ledsen och låg vaken och tänkte. Som tur var hade jag älsklingens sällskap och han är bra på att trösta och säga de rätta sakerna. Sov iallafall tre oroliga timmar innan det var dags för ytterligare en tidig match. Vinst idag igen och denna gång betydligt bättre spel.

V som i Vinst

Alltid härligt att börja helgen med en vinst, speciellt skönt när det är mot en meriterad coach som man inte gillar. Tejerna spelade jättebra stundtals men hade lite svårt att få bollen i korgen. Möter samma lag imorgon och då kan vi förhoppningsvis vinna med mer, mycket mer.

Har ätit frukost/lunch (orkade inte äta frukost supertidigt innan matche) och sitter faktiskt och pluggar nu. Inte det roligaste men tyvärr nödvändigt. Ska läsa ett tag till, med andra ord tills Linda vaknar till liv så jag får åka och kika på hennes nya boende, spännande. Har tyvärr inte hunnit med att köpa någon inflyttningspresent så det får hon en annan gång. Idag får mitt trevliga sällskap över en kopp te duga.

Idol

Så var denna vecka också slut, eller ja ialllafall vardagarna. Bara det roliga kvar med andra ord, helgen. Som självklart inte börjar med en härlig sovmorgon utan match klockan nio med knattarna.

Fortsatte leta glasögon idag. Det gick inte särskilt bra. Lånade ju hem två par häromdagen och kom efter att ha tittat mig i spegeln hundratusen gånger fram till att jag gillade modellen på det ena och färgen på det andra. Suck! Och idag hittade jag inget alls som var särskilt bra, jobbigt det här tycker jag.

Var även duktig och gick på spinning idag. Var inte alls motiverad och under uppvärmningen riktigt ångrade jag min närvaro men sedan i första backen kom jag igång. Och hon som håller passet lyckas alltid få mig på humör, hon har riktigt bra go! Så det kändes väldigt bra och jag kämpade mig i genom hela det jättejobbiga passet utan problem till slut.

Eftersom jag varit duktig och tränat så förtjänade jag en riktig svullkväll och det blev det också med Lisa. Ett berg med tacos och sedan choklad. Till idol. Jag som inte ens tittar på Idol och nu kan jag erkänna att tårarna rann flera gånger. Så jag och Lisa satt där och bölade i kapp och kände oss väldigt blödiga. Tycker det var helt rätt att Felicia åkte ut dessutom. Det enda som egentligen var synd med kvällen var att jag inte lyckades lösa Lisas datorproblem, ledsen hjärtat!

Nu väntar sängen i min ensamhet. Saknar dig älskling!

Kort summering

Den långa dagen är äntligen slut, det enda som återstår är att duscha och sedan krypa ner mellan lakanen. Åh vad jag längtar. Har varit riktigt trött idag och övertröttheten tog över vid middagen då jag fnissade åt det mesta. Men det har varit en helt okej dag. Föreläsningarna var underhållande med allt från kontaktannonser till musik och filmklipp. Middagen var god, kyckling med cashewnötter. Har fått smakrådshjälp med mina glasögon. Träningarna gick väl bra, främst knatteträningen kanske.

God natt och trevlig resa!

Färdig

Nu är jag så gott som klar med arbetet (minivågen för mig själv), har bara lite kontrolläsning kvar och sen ska det mailas in. Vet i ärlighetens namn inte hur bra det blev men jag hoppas att det duger. Men klar är jag iallafall och nu kikar jag halvt om halvt på OC.

Har även hunnit med att titta på glasögon idag. Har faktiskt börjat komma fram till ungefär vad jag vill ha så jag lånade hem två bågar som jag gillar. Kanske kan bli ett par nya brillor snart. Imorgon blir en heldag med dubbla föreläsningar och dubbla träningar.

Tråkiga organisationsteori

Jag blir galen. Nu har jag försökt skriva något smart om populationsekologi hur länge som helst. Skriver två meningar - suddar ut. Skriver nån rad - suddar ut. Ni förstår vad jag menar, det blir helt enkelt inte bra, inte alls. Och det mest irriterande är att jag har massa smarta idéer i huvudet men de vill helt enkelt inte formas till meningar idag. Nej, de vill tydligen fortsätta vara en snurrig röra i min skalle som jag inte har någon som helst nytta av förutom till det här jäkla arbetet. SUCK!

Vill bara bli klar...

Klant

Åh vad duktig man känner sig när man lyckas spilla ut en hel kopp te rakt i knät! Tur att jag har mjölk i mitt te annars hade det blivit varmt, varmt, varmt. Nu blev jag bara blöt, blöt, blöt.

Tisdag

Mycket födelsedagar just nu, idag är det storasyster Malenas tur att fylla år, GRATTIS! De senaste veckorna har varit väldigt intensiva födelsedagsmässigt men nu lugnar det ner sig ett tag. Och sen är det ju jul snart.

Igår var det en typisk tråkig måndag och idag är det en nästan lika tråkig tisdag. Igår var dagen fylld av studier och idag är det jobb. Kvällen kommer antagligen gå i studiernas tecken, måste få organisationsarbetet klart. Men dessförinnan blir det kanske en fika med Thomas, var väldigt längesen.


Alla pappors dag

Idag är det Fars dag. Pappa ligger och vilar nu som en stund ska jag smita in i tvättstugan och slå in hans present. Först ska jag dock filosofera lite kring teorin om resursberoende. Spännande grejer på en söndag med andra ord. Förresten har j-a köpt en ny soffa idag - leverans i januari...

En rätt bra helg trots allt

Det blev ingen utgång i fredags. På väg till Lisa kom ledsamheten över mig. Helt plötsligt var jag bara jätteledsen och kände mig inte alls redo att gå ut. Tårarna rann hela vägen från Vällingby och väl hos Lisa fick jag gråta ut en stund. Tack gumman för att du är så snäll. Åkte hem till j-a efter ett tag och han tröstade mig rätt bra han med.

Tyvärr var han ju tvungen att jobba igår så jag åkte hem rätt tidigt och umgicks med systerdotter Sandra. VI spelade dataspel, ritade och pysslade. Så himla mysigt att hinna träffa Sandra lite, inte ofta vi har tid att göra sånt. Övertalade mamma och pappa att åka till Kista en sväng. Var ju hos optikern för ett tag sen och fick konstaterat synen blivit ännu lite sämre så det är dags för nya glasögon. Och det är en riktig djungel vill jag lova men hittade några par som jag gillade. Letandet fortsätter väl här i veckan.

Igår eftermiddag var jag som sagt bjuden på återträff hos min "gamla" dagmamma med alla dagbarn. Det var så himla roligt. Var riktigt rörande att träffa barndomsvännerna och dessutom alla på en gång. Berit, vår dagmamma hade verkligen lyckats med återträffen, alla utom en var där. Berit hade gjort jättefint, satt upp kollage från vår tid och fixat mat och fika. Det var så trevligt så och förhoppningsvis kommer vi ses igen alla dagbarn.

Nu sitter jag och pluggar lite medan j-a pysslar i sitt vardagsrum. Om en stund ska vi åka till Mio.

Vad händer i helgen?

Föreläsningen är avklarad och likaså pluggandet med gruppen. Sitter nu på pappas kontor och försöker samla lite information om Wedins medan jag väntar på att vi ska åka hem. Wedins är alltså det företag som vi ska inrikta oss på i vårt seminariearbete. Kan nog bli rätt intressant tror jag.

Ikväll har Annas innebandylag fest på Café Umbra så självklart ska jag dit med resten av tjejligan. Än så länge är partyhumöret inte direkt på topp men det brukar snabbt bli bättre när första drinken intas i sällskap av mina favorittjejer. Förkrök hemma hos Lisa är alltid lyckat även om det ibland kan utsättas för vissa störningsmoment. Inga sådana ikväll dock förhoppningsvis!

Imorgon ska jag på dagbarnsåterträff hos min dagmamma (världens bästa dagmamma). Det ska bli superskoj - många av de som kommer har jag inte träffat på säkert femton år! Spännande med andra ord... På kvällen blir det mys med älsklingen. Kanske film eller något sånt. Bara vara - det är sjukt underskattat.

Söndagen lär ägnas åt studier, studier, studier. Och kanske/förhoppningsvis en tur till Mio för att titta på soffa. Söndagen blir alltså en riktig pluggdag troligtvis, och jag som senast idag sa att jag inte längre pluggar på söndagar, tji fick jag.


Trevlig helg och glöm inte att fira alla pappor på söndag!


Pappas födelsedag

Idag fyllde pappsen år, grattis grattis. Han hävdar själv att han bara blir trettiosju men jag misstänker att det inte riktigt stämmer. Men ni kan ju avögra själva... Hur som helst så firade vi med god middag och lite paket, fler kommer vid senare firande. Efter det åkte jag på träning och det var med rätt tung mage som jag tog mig i genom den. Ska inte glömma att det var goda bullar till fikat idag på jobbet.

Imorgon är det fredag igen, veckorna går sjukt fort. Party på kvällen med tjejerna, men först föreläsning och plugg med gruppen. Ny kurs, nytt arbete...

Min farmor

Idag kom farmors dödsannons i tidningen. Jag grät en skvätt i min ensamhet och försökte innerligt koncentrera på de fina bilderna jag har men sjukhuset vill inte riktigt försvinna från mitt inre. Jag vill minnas de fina stunderna och sakta men säkert tror jag att bilderna från sjukhuset suddas ut. Dikten i annonsen var så fin och den stämmer så väl. Farmor, du var den finaste på jorden och det finns ingen som är som du.





För alla fanns rum
i Ditt hjärta
För alla Du gjorde allt
Du deltog i glädje
och smärta
Hav tack, lilla Mamma,
för allt.


Ett år av bloggande

Idag fyller bloggen ett år! Tänk vad ett år går fort, men samtidigt har mycket hunnit hända under tiden, bra och dåliga saker. Men bloggens liv fortsätter, det är en sak som är säker! Roligt är att så många av vännerna också började blogga efter mig, alltid lika skoj att läsa.

Dröm

Jag drömde om dig i natt.
Det var så verkligt.
Och du försökte säga något men jag kunde inte höra...
Sedan försvann du - försvann bort...
Det är så tomt, det gör så ont när jag tänker på dig.

Update

I lördagskväll firade vi Lisas födelsedag med en utekväll på Sture. Det var helt okej även om musiken var ltie kass. Avslutade självklart med mat på Max, obligatoriskt. I söndags spelade vi final i Skurucupen med knattarna. Laget vi mötte var superbra så vi fick nöja oss med silver, men det är ju inte så illa det heller. Åt söndagsmiddag hos j-as föräldrar och myste sedan framför tvn i några timmar. Så himla härligt att älsklingen är hemma igen, även om han bara va borta över helgen så kändes det väldigt långt.

Igår började nya kursen, marknadsföringens specialområden. Förhoppningsvis är den roligare än organisationskursen. Tog mig även tid igår för ett mycket välbehövligt frisörbesök. Känns jätteskönt att ha blivit av med lite längd och fått en uppfräschning av frisyren. Knatteträning på kvällen och sedan somnade jag tidigt, hur trött som helst.

Idag - ledig.


Orkar inte


Trött och ledsen


En vinst är en vinst

Oj vad kul det är att gå upp halv sju för match, åka till Nacka och vinna på w.o. Inte... Men uppe är man iallafall och då är det väl lika bra att göra något vettigt av dagen, så därför tänkte jag snart bege mig till gymmet för en timmes jobbig träning. Sedan ska vi åka till kyrkogården och tända ljus, får se hur det känns. Jobbigt antagligen... Och efter det blir det tillbaka till Nacka, bara att hoppas att motståndarna dyker upp!

I brist på arbete

Sitter på jobbet och här är det dött som den varmaste sommardagen. Många som jobbar halvdag troligen, vilket gör mig rätt sysslolös i växeln. Så i brist på annat att göra blir det en liten lista.

Tre namn jag lyssnar till: Sophia, Phia, Phisan
Någonting jag tycker om med mig själv: Omtänksam.
Någonting jag inte tycker om med mig själv: Mitt studtals argsinta humör.
Detta är jag rädd för: Spindlar, mörker.
Tre saker jag vill ha varje dag: Något att göra, närhet, flera koppar te.
Tre saker jag absolut inte kan göra: Hjula, sjunga, sticka.
Detta tycker jag om att göra: Vara med vänner, shoppa, träna, coacha.
Detta vill jag göra just nu: Gå från jobbet.
Bästa känslan: Lycka.
Värsta känslan: Ensamhet.
Egenskap som min partner har: Humor.
Min käraste ägodel: Laptopen.
Detta har jag på mig just nu: Jeans, t-shirt, adidaströja, stövlar.
Favoritkläder: Koftor
Stökigt eller välstädat: Föredrar välstädat men ganska ofta lite stökigt.
Skola/Jobb: Både och.
Stjärntecken: Kräfta.
Favoritdoft: Sommarregn.
Färgen på mina ögon: Blåa.
Min längd: 172 cm.
Favoritväder: Sol när jag är ute, regn när jag är inne.

Så ni som inte heller har något att göra eller gör något ni inte vill göra, feel free to känna er utmanade.

Jag gillar trevliga kvällar

Gårdagskvällen var väldigt trevlig. Först födelsedagsmiddag hemma hos syster Linda. Det bjöds på supergod fisksoppa och kladdkaka. En del presenter blev det till födelsdagsbarnet, från mig en pastaburk och strumpor. Av mamma och pappa fick hon jättefina krukor och blommor. De var så himla fina att jag kunde tagit med dem hem till mitt fönster istället. Kanske kan bli någon önskning till jul?

Träffade sedan klasskompisarna på Nivå 22. Det var riktigt roligt och partyhumöret inför lördagen steg faktiskt några grader. Får se om det blir till att följa med ut för att fira Lisas entré i ett vuxnare liv, kanske kanske inte. Gårdagens värsta var iallafall helt klart Maddes supervurpa i full fart på väg till sista tunnelbanan.

Vinter

Usch vad det är kallt. Vintern slog till rejält och det är inte alls skoj. Jag vill ha ordentlig höst först. Köpte iallafall en ny mössa idag så jag kan värma öronen. Slog även till på en kofta men den var på halva priset så det kunde jag ju inte motstå.  Dessutom brukar pappa säga att jag har ju inga koftor (men han kanske är ironisk, vad vet jag).

Om en stund ska vi iväg till syster Linda som fyller år idag, grattis! Ikväll ska jag träffa några från klassen över några öl. Skönt att göra något så slipper jag tänka på det inom mig som gör så ont.

Födelsedagsbarn

Det snöar ute. Hade jag vetat det tidigare hade jag inte gått upp idag. Missförstå mig inte, jag tycker om snö. Men då ska det vara kallt så att den ligger kvar och inte blir till ett enda stort slaskväder. För slask är jag inget stort fan av.

Lisa fyller tjugo år idag, GRATTIS! Jag och Lisa har inte kännt varandra så länge men hon har snabbt kommit att bli en mycket nära vän. Kan prata om allt med dig hjärtat och jag vet att du alltid ställer upp. I love you! Ha en superbra födelsedag och töm inte hela systembolaget.