Tillbaka...

Är hemma sedan i lördags. Har haft det grymt bra, kunde inte ha varit mer lyckat. Har gjort massor, ätit gott, druckit gott, shoppat en del och helt enkelt upplevt en fantastisk stad. Känns alltid segt att komma hem (speciellt som det va 20 grader och sol när vi åkte) men en saker är säker - jag kommer åka tillbaka! I lördags kväll var jag på tjejmiddag hos Julia, mycket trevligt och något utöver det vanliga får man väl säga. Vardagen rullade igång idag igen och efter bara tre timmars sömn (tidsskillnaden bråkar med mig) var jag inte direkt mitt piggaste jag. Trots sömnbrist och att vi hade mycket annat att prata om lyckades jag och Julia åstadkomma en del idag med vårt uppsatsarbete. Ännu bättre imorgon förhoppningsvis, bara jag kan få sova så...



New York

Imorgon drar jag!
Kanske hörs vi från New York, kanske inte.
Ha det!


Vårkänslor

Vaknade upp på ett väldigt bra humör imorse. Solen sken och jag kände mig riktigt utvilad. Loggade in på datan för att kolla mailen och vem hittade jag på msn om inte fina Mian!? Himla mysigt med en pratstund på morgonkvisten måste jag säga och dagen kunde knappast ha börjat bättre. Även om det var ganska kallt och bklåsigt idag så måste jag nog säga att det ändå var den första vårdagen, eller hur?

Har sedan ägnat dagen åt att plugga med Julia, tycker att det går riktigt bra med uppsatsen även om vi har våra dalar. Satt på Publik03 idag, trevligt med miljöombyte och god lunch hade de även om det sved i våra studentplånböcker. Madde kom och fikade med oss en stund och då åt vi världens godaste morotskaka. Det är nog mitt favoritbakverk, mums!

Ikväll har jag kollat på herrarnas match, packat lite grann och nu ska jag dricka en kopp te innan det är hopp i säng. Imorgon är det jobb, seminarium, träning och sedan packning som gäller. Känns något stressigt men sedan får man ju tillfälle att koppla av iallafall så ska inte klaga.

Tråkigt värre

Blä, har haft en dålig baskethelg för ovanlighetens skull. Inte en enda vinst på fyra försök, tror aldrig det har hänt förut. Men med tuffa matcher, spelare som är bortresta och en tveksam inställning så är det inte så konstigt. Tur att det bara är gruppspel än så länge, vi kommer igen i slutspelet. Hade åtminstone själv en bra dag med skyttet idag, 6 treor trillade i så det var ju iallafall roligt. Nu är jag nyss hemkommen från knäutbildning och ska äta pasta-pesto till middag. Gott och enkelt tycker jag! Sedan blir det Beck, glass och te. Ny vecka och det blir 110 % i fyra dagar innan vi far i väg till New York. När jag ska hinna packa är ännu lite oklart men det brukar väl lösa sig. Som det mesta.

Trevlig kväll

Torsdag

Sitter och äter supersmarrig lunch nu. Var på middag hos föräldrarna igår och då skickade mamma med mat, kyckling med chili och ingefära. Mums! Det är bra att komma dit och bli bortskämd ibland. Fick äppelpaj till efterrätt vilket var den andra i ordningen igår faktiskt. Julia fyllde år igår och då hade Madde också bakat äppelpaj. Blev en riktig svullardag helt enkelt!

Idag har jag ägnat förmiddagen åt min tyskaläxa. Även om den var rätt jobbig så är det ganska skoj med tyskan. Känns lite lättsamt och man kan glömma alla ekonomistudier för en stund. Efter lunch ska jag sammanfatta artiklar till uppsatsbibliografin. Det är inte särskilt lättsamt inte. Har även fixat inresetillstånd till USA idag, hur nice? Bara en vecka kvar nu...

Måndag

Bättre dag idag! Tur att man har gulliga pluggkompisar som muntrar upp en, vad skulle man göra annars?! Nu känns allt inte riktigt lika jobbigt även om det är mycket som måste göras och det snabbt. Kanske är det för att man inser att man inte är själv utan att vi faktiskt är i samma sits och kan hjälpa varandra? Bättre känns det hursom och det är ju tur det. Man ska inte gräva ner sig.

Har precis slängt i mig lite middag, pyttipanna blev det idag. Ganska gott men inte det roligaste, typisk måndag-jag har ingen fantasi och ingen tid - mat. Mätt blev jag iallafall och nu är det dags för mina trippla träningar. Bäst jag skyndar mig helt enkelt.

Ångest

Inte har jag fått mycket gjort de senaste timmarna. Har läst i genom några studieanvisningar, skummat lite i en artikel, fixat i väg ett mail... Men mest har jag haft ångest för att det är äckligt mycket att göra för tillfället. Och framför allt är det svårt att veta vad man ska göra, var man ska börja. Usch, förhoppningsvis är det bara en släng söndagsångest som är som bortblåst imorgon när jag vaknar till en ny (förhoppningsvis solig) dag. Nu gör jag mig en kopp te och skriver på tyskainlämningen tror jag.

Internationella kvinnodagen

Startade helgen med träning på gymet i fredags så nu har jag lite skön träningsvärk. Inte helt fel alltså! Hade planer på att gå ut men blev hemma istället och det var i ärlighetens namn rätt skönt. I lördags blev det långfrukost framför Sex and the city, städade lite här hemma och sedan hade jag match med knattarna där det blev storvinst. Åkte efter det till storasyster i Bro med andra syster. Vi åt tacos, drack vin och tittade på Melodifestivalen och Mamma Mia. Det är helt klart en av mina favoritfilmer, blir så himla glad av den. Sov gott i systerdotters säng och har idag varit på basket mer eller mindre hela dagen. Först kidsen och sedan själv och det hela slutade med två vinster. Har ätit middag med Linda och Amalia och nu sitter jag hemma och försöker hålla ögonen öppna. Ska plugga och sedan slöa i soffan. Förhoppningsvis lyckas jag komma i säng tidigt så jag är laddad för en ny vecka imorgon.

Farmor

I tisdags skulle min fina farmor ha fyllt 91 år.
Jag tänkte lite extra på dig då farmor.
Det har gått lite mer än två år men fortfarande saknar jag dig så.
 Tiden kanske läker alla sår men saknaden försvinner inte.
Tack för alla fina minnen!

Torsdag

Tiden går så himla fort, fredag imorgon igen. Skönt men får samtidigt lite ångest - måste ju hinna med allt! Idag var det Ekonomernas dagar vilket är en mässa för alla som läser ekonomi. Det kommer massa företag och så kan man prata med dem och "nätverka". Dessutom får man massa gratissaker och smarrig fika. Så jag kom hem proppmätt på godsaker och med en påse full med pennor, block, godis, tuggummi, usb-minne, tandborste och annat som är bra att ha. Trevligt!

Har även varit och köpt ett nytt gymkort idag så nu är det dags att komma igång med bra, ordentlig träning. Har aldrig kännt mig så här mjuk förut men nu ska det bli ändring på den saken. Beach 2009 eller nåt! Och så kan jag fortsätta svulla med gott samvete...

Var är våren?

Nu är det faktiskt mars och det ska ju vara en vårmånad. Jag vill ha sol som värmer, gröna gräsmattor och stänga in dunjackan i garderoben för en lååång tid framöver. Snälla våren, kom nu!

Helgen var riktigt trevlig. En av topphändelserna var en långfika med Carro på Classic tea room. Riktigt mysigt ställe med brittisk afternoon tea känsla. Vi slog på stort med snittar, scones och småkakor. Till det drack vi två kannor Earl Grey och småpratade om allt mellan himmel och jord. Helt i mitt tycke! De två olika sorterna scones var helt klart min favorit, mums.

Den hör veckan är det back to business efter förra veckans haltande schema med sportlov och bortrest uppsatspartner. Träningar som vanligt och slutspelsstart ihelgen. Uppsats med Julia och seminarium på torsdag. Tyska på fredag. Helt okej ändå!