Valborg

Igår fick jag fint besök av kära Mian. Det var så himla mysigt att träffa henne igen och vi hade minst sagt mycket att prata om. Äntligen är hon hemma igen även om jag får lov att säga att tre månader har gått sjukt snabbt. Vad har jag hunnit med egentligen? Säkerligen en hel del men inte så mycket spännande om man jämför med vad hon har upplevt under tiden.

Ikväll blir det som traditionen lyder Blackeblixten hela kvällen (och natten) lång. Men det är mest roligt och jag känner ändå inget sug efter att gå till någon majbrasa. Valborg är basket för mig helt enkelt och det är ju faktiskt för en god sak. Innan dess tänkte jag hinna med ett eget träningspass, frågan är bara om det ska bli spåret eller gymmet. För tillfället känns ingetdera särskilt lockande men jag kan ju inte sitta här inne och slöa hela dagen.

+ -

Plus

Cykla till affären
Mian kommer hem idag!
Nya skor som är sköna direkt
Vädret

Minus

Att jag är så sjukt trött
Det är jättetråkigt att skriva rent intervjuer
Måste städa, akut behov
Stress stress stress



Löpning

Idag tog jag med kidsen till Grimstaspåret för deras första löprunda i samband med basketen. Det gick rätt bra faktiskt för att vara första gången. Nu hoppas jag att de kommer förbättra sina tider och göra bra resultat i Minimaran om en månad. Vissa tog nog inte i riktigt men jag hoppas att det blir ändring på den saken nästa gång. Funderade på hur man själv skulle klara sig i det där spåret idag, skulle jag kunna slå tjejerna på ren vilja? Tveksamt, kanske får gå ner och smygträna lite först i så fall. Eller inte, jag är ju inte så förtjust i att springa tyvärr även fast pappa tycker att jag ska springa tjejmilen i år. Jo visst, konstigare saker har ju hänt men det är nog inget att räkna med...

Sol

Igår efter tentan träffade jag upp Nattis, Carro, Anna och Nattis vän Stina för picknickhäng i Humlegården. Solen sken, vi slappade på en filt och livet kändes väldigt bra helt enkelt. Snacka om att vädret påverkar en, har så mycket mer energi och lust att göra saker nu än vad jag har på vintern. Det är härligt med vår, alla kryper ur sina skal och helst av allt vill man bara omge sig med vänner och njuta av solen hela dagarna. På kvällen var jag och min sambo ute och åt libanesiskt. Efter 16 olika smårätter, gott vin och ruggigt söt baklava till efterrätt rullade vi hemåt. Oerhört mysigt!

Just nu sitter jag på balkongen och jobbar med uppsatsen. Det är visserligen lite svårt att se på dataskärmen men det struntar jag i. Jag vägrar sitta inne en sån här fin dag bara för att jag måste plugga. Köpte färsk vit sparris på Hötorget igår så det blir det till middag idag. Så himla gott och nästan som om man vore på semester i Tyskland!  

Fredag

Jag har låtsaspluggat hela dagen. Eller inte riktigt, jag var ganska effektiv några timmar på förmiddagen men sedan var det kört. Jag kan bara inte plugga dagen innan tenta, det som sitter det sitter och det som inte hunnit fastna kommer jag ändå inte lyckas trycka in idag. Så jag tog en sväng till gymmet och körde ett rätt hårt pass. Sedan kom j-a hem och jag låtsades plugga lite fast det var mest menlöst. Nu är han i väg på träning så kanske ska slänga en blick på verbkonstruktionerna mest för att stilla mitt samvete. Sedan blir det middag framför tvn, chips och tidigt i säng för min del. Och det här vågar jag nästan inte skriva men va fan jag gör det ändå, imorgon skriver jag min sista (PEPPAR PEPPAR) tenta, hur sjukt är inte det!?

Torsdag

J-a åkte på kryssning igår så jag är gräsänka till på fredag. Lite tråkigt men jag får iallafall lugn och ro när jag tentapluggar. Sitter här och tragglar pronomen och verbkonstruktioner och önskar att det vore lördag eftermiddag så att tentan vore skriven. Tyska är ett krångligt språk med sjuttioelva olika varianter och regler. Men det är också ganska roligt och jag känner ändå att min tyska har blivit lite bättre under den här kursen. Vore roligt att fortsätta men det finns det nog inte tid till i höst riktigt, senare kanske.

Var på gymmet igår och funderar på att ta en sväng dit idag med, skönt med lite träning så att man får vila huvudet en stund.

Deutsch studieren

Sitter och pluggar tyska men just nu svider det i mina ögon av alla satsdelar, kasus och prepositioner. Tycker annars att det är roligt med tyska men grammatiken är lite för mycket. Jag tror att tyskarna förstår mig även om jag säger fel på der, die, das ibland. Tyvärr bryr sig nog inte vår lärare om det å andra sidan så det är bäst jag fortsätter studerandet inför lördagens tenta. Och just det, tenta på en lördag, blir det värre!?

Söndag

God morgon!

Man kan ju undra vad jag gör uppe innan kl 8 på en söndag. Basket förstås! Men det är inte mitt lag som spelar utan ska iväg och kolla på F93 som är i sm-final. Hur grymt är inte det!? Sedan ikväll har jag match med ungarna också, 8-del i lions, inte riktigt lika spännande kanske...

I fredags hade vi en mycket trevlig middag hemma hos Anna. Jag, Anna, Carro och Karin åt massor med god mat och satt och pratade kvällen lång. Helt plötsligt hade klockan blivit halv två och det var dags att rulla hemåt. Efterrätten åt vi inte ens, vi var för mätta och hade för mycket babbel att ta igen. Det roliga var att när jag och Anna handlade var vi oroliga att maten inte skulle räcka men det blev såklart massor över, som alltid.

Frukostdags!

Klantigt

Jodå, visst var jag hurtig igår och tog mig till gymmet. Körde på riktigt bra med tanke på att jag haft ett litet uppehåll. Dock råkade jag förlägga min skåpsnyckel vid någon maskin och kunde för allt i världen inte hitta den. Suck! Fick ringa jouren och via de fick jag fram en bultsax att knipsa upp låset med. Tur tänkte jag men väl tillbaka i omklädningsrummet insåg jag att det nog var en uppgift övermäktig lilla mig. Slutade med att jag fick be en kille om hjälp och han kunde som tur var bryta upp låset åt mig. För att slippa sådana här missöden får det bli ett kodlås i framtiden, bara hoppas att jag inte glömmer bort koden som jag gjorde med mitt bankomatkort...

Iallafall, har känt mig riktigt glad över träningen och idag på vägen hem fick jag ett ryck och tog trapporna upp. Vore ju en trevlig vana om det kunde hålla i sig, åtta trappor varje dag blir ju ändå lite extra motion. Vi får väl se hur det går med den saken.

Påsken

Har haft en mycket trevlig påskhelg och hunnit umgås en massa med min sambo eftersom det inte har varit några matcher för vår del. Påsken började i torsdags med ett besök på jobbet och senare vidare till Södertälje för att titta på basket. För er som är oinsatta kan jag berätta att Scania Cup äger rum över påsken varje år och det är en prestigefylld turnering där de bästa nordiska ungdomslagen möts. Mina knattar var tyvärr inte inbjudna (nästa år kanske?) men det finns alltid bra basket att titta på så det är kul ändå.

 På fredagen blev det också en förmiddag ägnad åt basket, som om man inte lägger ned tillräckligt med tid ändå? Åkte hem för att städa och fixa för kvällen men det var så fint väder att jag bara inte kunde med att vara inomhus. Blev en promenad och glass med syster istället. Linda och Linda kom på middag sedan och det var himla trevligt, vi hade mycket att ta igen.

I lördags åt vi smarriga våfflor på balkongen till frukost, lovely! Eftermiddagen och kvällen tillbringades hos mamma och pappa med resten av familjen och i söndags blev det en riktig slappardag. Idag har jag ägnat tid åt tyskastudier och ätit middag hos j-as föräldrar. Ska strax hoppa i säng, själv tyvärr för nu har j-as jobbvecka börjat igen.

Det var min påsk det, mycket mat och musikalmusik har det blivit. Imorgon ska jag återuppta min träning som har förfallit lite senaste tiden, vi ses på gymmet!

The Phantom of the Opera

När vi var i New York var vi och såg Fantomen på operan en kväll. Det var en helt fantastisk upplevelse, hur bra som helst! Den har gått på Broadway 21 år i sträck och var otroligt påkostad och musiken var helt överväldigande. Jag har aldrig sett filmen trots påtryckningar från en viss vän men igår gjorde vi slag i saken och bänkade oss framför den. Och det var verkligen inget jag ångrar, nu förstår jag varför Amalia tjatar om den jämt och ständigt. Sjukt bra! Och idag blev det frukost ackompanjerad av fantomenmusiken, storslagen frukost kan man säga.
 

Härligt!

Har haft en bra start på veckan. Dels har vi haft två uppsatsintervjuer vilket är mycket roligare än att bara sitta och läsa och skriva teori. Vi har även målat en fondvägg hemma och pysslat lite i vardagsrummet. Vi är inte klara än men det blir nog jättefint. Sedan har det ju varit riktigt fint väder vilket självklart gör mig på gott humör. Idag promenerade jag och Julia från Östermalmstorg bort till Medborgarplatsen där vi åt lunch ute i solen med Madde, lovely! Får hoppas att solen stannar kvar över påsken, vore ju trevligt.

Nu sitter vi i soffan och tittar på Villareal-Arsenal. Jag är väl inte jätteintresserad men gör min flickvänsplikt. Kollar lite halvt samtidigt som jag slösurfar, dricker te och äter smörgås. Ska även förbereda lite inför vår intervju imorgon, då är det dags att träffa Friskis&Svettis, ska bli väldigt spännande.

VÅR!!!

Jag älskar det fina vädret! Man blir så glad och jag märker på mina knattar att även de är på bättre humör. Hoppas att våren är här för att stanna nu, det vore ju himla nice faktiskt. Det är rätt torrt ute nu så mina vita converse fick göra säsongspremiär idag. Imorgon vill jag göra glasspremiär också och till helgen ska jag nog cykla hit min cykel från föräldrarna. Våren är bäst!


Onsdag

Idag är jag hemma och pluggar. Lite tråkigt när man är van att ha sällskap men samtidigt skönt för jag är fortfarande så himla trött. Så jag har tagit datan och alla böcker och artiklar och slagit mig ner i soffan. Ska försöka vara effektiv nu i några timmar och inte surfa runt och slöa. Blir lätt så när man har mycket tid och lite ork. Har en tyskaläxa att göra också, ska skriva en text om vad jag om jag kunde skulle ändra i mitt liv. Svårt! Vet inte ens vad jag skulle skriva om det var en text på svenska och ännu svårare när det ska vara på tyska. Känner mig rätt nöjd med livet men får väl dra till med något. Mer tid, mer pengar, mindre ångest, mindre trötthet. Jaja, det fixar sig nog. Nu ska jag iallafall återgå till telivisionsepistemologin, visst låter det spännande!?