J-A!

Idag fyller världens finaste pojkvän 25 år!
Grattis på födelsedagen älsklingen min!

Saknad

Idag är det ett år sedan min farmor dog. Min finaste, allra snällaste Farmor.
Det har gått ett år men det går ännu inte en dag utan att jag tänker på dig farmor.
Varje dag så är det något som påminner om dig som gör att det sticker till lite i bröstet.

Det är inte sorg jag känner för jag vet att du var redo, farfar väntade på dig.
Men jag saknar dig så oerhört mycket.
Vi kunde prata om allt och du brydde dig verkligen när jag pratade, du lyssnade och förstod.
Och när man hade något roligt att berätta så visste man att det här kommer farmor vilja höra.

Du var så liten och hade det inte så lätt jämt men ändå hade du alltid tid och rum för alla som behövde dig. Det är tomt utan dig farmor och du ska veta att jag älskar dig av hela mitt hjärta.
För alltid.

Helg

Ni vet ju redan vad jag ska ägna mig åt i helgen.
Plugg, födelsedagsfirande, plugg, två knattematcher, plugg
Ville bara önska en trevlig helg, hoppas ni roligare saker för er!

Torsdag

Har varit ute i Tyresö hos Julia och pluggat hela dagen lång. Satte mig i soffan en stund nu på kvällen och somnade genast till. Det tar på krafterna att tolka lagtext och tänka i paragrafer hela dagarna. På tisdag är det tenta och vi hoppas att allt sitter till dess. Känns som helgen kommer bli lagom rolig (med undantag för att vi ska fira pojkvännens födelsedag) men sedan när tentan är skriven händer det massa roliga saker.

  • Maskerad hos Amalia
  • Sound of Music med systrar och systerdöttrar
  • Prag 6-8 november

Mycket på schemat

Hade en sista föreläsning i form av repetition idag. Nu är det hårdplugg som gälelr inför tentan om en vecka. Detta var dock inget jag ägnade eftermiddagen åt utan istället gav jag mig ut på stan på jakt efter den perfekta presenten till pojkvännen som fyller 25 på söndag. Till slut fann jag det jag sökte så nu hoppas vi att han blir nöjd. Sedan blev det någon timme på bibilioteket och därefter knatteträning.

Syster Linda var här och lämnade Bamse för en stund sedan och ikväll kommer mamma och pappa hem. Det ska bli trevligt att huset inte är alldeles tyst och mörkt hela tiden även om det har varit skönt att kunna sprida ut plugg-prylar i hela köket.

Phia har sett...

... Ratatouille. Såg den på bio idag med syster Linda och systerdotter Sandra. Superbra var den måste jag säga. Rolig, spännande och känslosam. Har ni något barn som ni kan lura med på bio - gör det! Helt klart sevärd och den livade verkligen upp höstmörkret.

image116


Var uppe tidigt imorse och hade knattematch, vilken vi tyvärr förlorade. Men en av två ihelgen känns helt okej och vi spelade bra stora delar av tiden. Nu sitter jag och förbereder mig inför morgondagens styrelsespel. Känns lite larvigt att man ska spela teater men det ska nog gå bra. Eftersom att jag är själv hemma ska jag nog göra varma mackor till middag. Har varit sugen på det hela dagen lång.

Bäcksvart

Pratade nyss med föräldrarna som är i Italien, drygt tjugo grader och sol lät ju inte helt fel. Nej men lämna mig hemma bara, jag gillar verkligen kyla och mörker. Verkligen. Det är så sjukt mörkt nu. Varje år känner jag att jag har glömt hur mörkt det blir på hösten, det kommer som en chock. Den här tiden, oktober-noveber är den värsta sen lyser snö och jul-ljus upp. Får nog bli bättre på att tända ljus redan nu.

Pojkvännens föräldrar kom hem från Island idag så nu har Nina lämnat oss. Har varit sjukt mysigt att vara hundvakt åt henne med undantag för i onsdags natt då hon röjde hela natten. FIck knappt en blund kändes det som men jag överlevde dagen ändå. Man orkar ju mer än man tror faktiskt. Nu är det tomt här hemma, varken hund, föräldrar eller pojkvän. Tur att j-a kommer hem från sin träning snart.

40 timmar i veckan

På senaste seminariet var det några studenter som klagade över att vi har så mycket att läsa inför den stundande tentan om två veckor. Vår lärare suckade och sa att om vi pluggar våra 40 timmar i veckan så ska det inte vara något problem att hinna med allt och det har hon säkert rätt i. Men ärligt, vem pluggar 40 timmar i veckan? Kanske veckan innan tentan. Men annars? Aldrig. Herregud.

Vem kan koncentrera sig och läsa 8 timmar om dagen fem dagar i veckan? Ingen skulle jag gissa. Men om det finns någon därute som gör det så berätta hur ni klarar av det för jag förstår det inte. Idag har jag iallafall varit flitig och pluggat en hel del, sakrätt avseende lös egendom är avklarad och nu har jag tagit mig an fast egendom. Ni kan ju tänka er själva att något så spännande kan man ju bara inte slita sig från. Jag får se upp så att jag inte glömmer bort tiden och missa em-kvalet ikväll.

Hmm, ingen risk va!?

Tisdag

Jag och j-a är hundvakter den här veckan åt hans föräldrars fina vovve Nina. Så idag medan jag har suttit och pluggat har hon legat vid mina fötter och sovit hela dagen. Mysigt för mig men kanske inte så roligt om man är hund. Så efter maten tog jag och syster Linda med oss henne på en härlig långpromenad. Det var verkligen uppskattat, hon skuttade hela vägen.

Annars är det mycket studier och basket. Tenta om två veckor. Så är jag frånvarande här eller i vanliga livet så vet ni varför. Men en del roligt hinns nog med ändå. Imorgon är både jag och j-a lediga så då ska vi nog göra något trevligt mellan allt plugg. Nu ska jag dusha och sedan blir det te framför House.

Och förresten... Helgen var väldigt lyckad. Rolig lördagskväll och två vinster på söndagen. Knattarna är fortfarande obesegrade!

Vad händer i helgen?

Halva helgen har redan gått. Men detta är vad som sker iallafall.

Fredag: stressig dag med seminarium, jobb, klippning och träningar. På kvällen tittade jag och j-a på film, drack vin och åt chips. Mysigt med andra ord.

Lördag: Var uppe tidigt imorse eftersom j-a skulle ha match. Passade på att plugga och sedan åkte vi en sväng till Vällingby. Nu ska vi snart i väg och kolla västerortsderby mellan Blacken och Alvik och sedan blir det party ikväll. Ska hem till Marcus och föra och sedan for vi se var kvällen fortsätter. Skoj ska det bli!

Söndag: Knattematch, förhoppningsvis ännu en seger. Egen match på kvällen. Däremellan blir det kanske lite plugg eller något roligare.


Pest eller kolera

J-a har en väldigt rolig bok hemma som heter Pest eller Kolera, (han har fått den av mig). iden så finns en massa situationer som man måste välja mellan. Den är skriven av Annika Lantz, Kjell Eriksson och Ola Karlsson och ibland är det helt störda saker de har kommit på. Välj själva:

  • Att allt du säger kommer ut som opera eller att varje gång du gråter börjar du skratta?
  • Att prata i skriftform (- Hej utrpostecken hur mår du frågetecken) eller att du har telefontaxa när du pratar?
  • Att få ståltråd i stället för hår på kroppen när du ryser eller att få sockerbitar istället för tänder när du blir glad?

Fegis

Idag pratade jag och några vänner om det här att vara ensam hemma i ett stort och mörkt hus (som vårat hus till exempel). Jag sa det att jag är inte särskilt rädd hemma. Undviker att vara i källaren när jag är själv men annars är det lugnt. Brukar ha många lampor tända och enda gången det är lite jobbigt är när man ska tvätta ansiktet för då ser man ju ingenting. Så nej jag är inte rädd för mitt hus kom jag fram till.

Jo tjena! Höll nyss på att hoppa ur brallorna när kaffemaskinen började låta av sig själv. Det var visst lite läskigt iallafall...

Vid din sida

Har varit en rätt flitig myra idag. Efter ett tidigt seminarium åkte jag hem, fixade lite viktiga saker och sedan har jag pluggat. Inför sista kapitlet i obeståndsrätten bestämde jag mig för att det var dags för en liten paus. Medan mitt smarriga höst-te stod och drog slog jag på tvn. Och då visade de såklart en av mina favortfilmer på ettan - Vid din sida. Vi såg jämt på den när vi var yngre. Och jag lovar - jag har aldrig sett den utan att gråta. Så jag var tvungen att titta en liten stund innan jag pluggade vidare.

Nu är obeståndsrätten utläst och denna paus slut. Tillbaks till böckerna. Men ikväll blir det kanske en liten shoppingtur.

Ingen rubrik

Dålig start på dagen när jag lyckades försova mig imorse. Hann i tid iallafall men riktigt oskönt att inte hinna äta frukost. Dessutom kan jag omöjligt minnas att jag vaknat och stängt av väckarklockan men det måste jag ha gjort på något sätt. Sjukligt trött var jag iallafall och det har suttit i hela dagen. Ska snart i väg på knatteträning så det är bäst att jag piggnar till.

Kallt är det också, inne som ute. Egentligen är jag ett stort fan av att ha kallt inomhus (framförallt när jag ska sova) men idag är det nästan lite jobbigt. Måste nog påpeka för knattarna att det är dags att klä sig ordentligt (de går gärna hem från träningarna i shorts fortfarande, som om det vore augusti). Vill ju inte ha en massa sjuka spelare hela tiden.


Söndag

Var hos syster igår och åt supersmarrig middag, oxfilé med stekt potatis och vitlök/persilje-smör. Passade på att sova över också vilket alltid är mysigt. Sov jättegott i systerdotters säng fram till kvart i sex. Då hade min kära hund Bamse tydligen ont i magen. Så vi gick ut och han åt gräs en bra stund. Sedan var det rätt omöjligt att somna om men jag slumrade nog till några minuter iallafall.

Första allstar-matchen med knattarna idag. Riktigt spännande var det och matchen slutade med en poängs vinst. Så himla skönt att börja med en vinst. Det ger förhoppningsvis tjejerna mer självförtroende inför framtiden och framförallt är det så jäkla skönt att vi kan vinna tighta matcher trots att vi inte allas har hunnit spela ihop oss. Kan nog bli en riktigt rolig säsong.

Den egna matchen idag var inte lika rolig. FIck åka hem med en förlust och en fläskläpp. Snart kommer j-a hit och vi får väl se om jag kan pussas trots värken i munnen, fick mig en rejäl smäll.

Vad händer i helgen?

Fredag: Har varit ledig hela dagen. Håller på att fixa en hemsida till kidsen och har pluggat en hel del. Snart dags för dubbla träningar och ikväll blir det lite mys med pojkvännen innan han ska jobba.

Lördag: Mycket basket denna helg. Börjar lördagsmorgonen med coachclinic. Sedan kanske jag får för mig att plugga några timmar innan det är dags för säsongens första dubbelmöte i allsvenskan. Kvällen är än så länge ett stort frågetecken. Film? Plugg? Lugnt blir det iallfall.

Söndag: Första allstar-matchen. Spännande, hoppas de uttagna spelarna är lika peppade som jag är. Sedan blir det race till Upplands Väsby för egen match och förhoppningsvis säsongens andra vinst. Som sagt, mycket basket blir det. Märks att säsongen är igång.


Lång dag

Det har varit en lång dag.
Först det där usla seminariet. Sedan jobb.
Och sedan föräldramötet. Utan middag.
Inte bra.

Nu stänger jag fabriken för idag, god natt!

Kanelbullens dag

Igår kväll for jag in till stan för att vara med och överraska Carro på hennes födelsedag. Hennes pojkvän hade ordnat allt jättebra och det blev väldigt lyckat. Supergulligt gjort av honom! Tårtan smakade smarrigt och Carros min när hon öppnade dörren var verkligen klockren. Inga aningar där inte utan ren chock.

Hade ett på tok för tidigt (och dåligt) seminarium imorse och nu sitter jag på jobbet. Hade totalt glömt bort att det är Kanelbullens dag idag men Julia påminde mig. Så nu hoppas jag starkt på bullar till torsdagsfikat. Om inte annat kanske jag får köpa ett gäng bullar att bjuda på under kvällens föräldramöte.

Ålder

Idag fyller ännu en vän år - Caroline blir även hon 21 år gammal. Grattis gumman! Hur blir det med firandet?

Det här med ålder är ju för övrigt intressant. Eller ett hån kanske? Jag tycker själv inte att jag ser så liten ut, tycker väl att jag ser ut att vara ungefär så gammal som jag är, 21. Men gång på gång händer det att någon tror att jag är mycket yngre.

Exempel 1: Var på turnering i Esklistuna med knattarna i våras. Jag och Linda följer med kidsen på diskot där det även finns en övervåning för alla coacher. På väg upp blir vi stoppade av en gubbe (okej, han va kanske 35) som säger att bara coacher får vara där uppe. Hallå, ser vi ut att vara femton?

Exempel 2: Matchen ihelgen. På väg genom omklädningsrummet frågar laget som spelat innan oss (yngre lag) om vi är 91:or. Tack för den!

Exempel 3: Idag när jag kliver av bussen frågar två småkillar om jag går i Kunskapsskolan. FYI så är det en skola för årskurs 6-9. Tack igen!

De två första tillfällena kan jag ju alltid skylla på övriga i sällskapet. Men idag? Min slutsats är att småkillar har väldigt dålig koll helt enkelt. Men okej, det är inte alltid jag blir tagen för yngre. När jag precis börjat coacha mina knattar (för ett år sedan) så frågade de om jag var gift/hade barn. Inte så troligt kanske...

Anna 21!

Idag (i cirka tjugo minuter till) fyller allra käraste Anna 21 år!
Tyvärr befinner hon sig down under så jag har ingen möjlighet
att ge henne den födelsedagskram hon förtjänar så det får bli ett inlägg här istället.

Grattis Anna- älskling!
Hoppas dagen varit kanon, tänker på dig här hemma.
När du väl kommer hem så får vi fira på riktigt (många födelsedagsfiranden lär det få bli då).

Basket

Har varit mycket basket senaste dagarna. Två knattematcher ihelgen som båda slutade med vinst. Känns riktigt bra med knattarna i år, de har börjat tänka mer och mer på planen samtidigt som de kämpar hårdare än någonsin. Kul när det ger resultat direkt. Så efter två spelade matcher leder vi serien med kvarterslaget och allstar har sin första match till helgen.

Själv spelades det match både igår och idag. Två matcher som var totalt olika varandra. Igår var vi slöa, inte alls med i huvudet och förlorade också. Idag gav vi allt, spelade inspirerande och det hela slutade med en härlig 2-poängsvinst. Sjukt skönt även om det kändes surt igår att förlora mot ett lag som vi borde slå. Men nästa gång så... Spelar vi med lika stort hjärta som idag så kommer nog vinsterna att fortsätta komma.

Träning med knattarna idag, imorgon och på fredag. Coach-clinic på lördag.