Minibasket

Idag har jag haft hand om miniligan. Det är turneringen för våra yngsta spelare (7-8 år) och det var full liv vill jag lova. Men roligt och alla barnen var väldigt söta och glada. Så även om det var stressigt och mycket jobb så fick jag väldigt mycket positiv energi utav det. Får se om jag kan vara med nästa gång också, tror det krockar med mina tjejers match och de kommer ju såklart i första hand.

Dan före...

... inte dopparedan men tentan. Känner mig nog ganska färdigpluggad så vi får se hur det går. Har varit på kvällsseminarium i beskattningsrätten och nu sällskapar jag pojkvännen när han tittar på Arsenal. Gulle hade köpt mörk choklad så det sitter jag och smaskar på, min favorit! Känns lite konstigt att inte kompisarna ska skriva tenta imorrn, kanske därför jag inte har lika mycket ångest som vanligt. Man har liksom ingen att älta allt med och klaga i kör med. Förhoppningsvis så infinner den rätta känslan sig ändå så att det går bra.

Visst ja, vi vann den viktiga matchen i söndags, duktiga tjejer!

Fuskare

Ni kan ju gissa vad jag gör? Precis, pluggar såklart. Kom dock i gång ganska sent idag då det blev sent igår. Var på middag hos Berntsson och det var väldigt gott och trevligt. Blev även bjuden på säsongens första glögg. Drack Blossa 08, som var god men inte särskilt speciell, tyckte inte den smakade blåbär alls. Jag tycker ju egentligen inte att man ska starta med julgrejerna förrän första advent men nu har jag fuskat med både pepparkakor, glögg och julte. Var är världen på väg? Snart dricker vi glögg till midsommar och sätter upp adventsljusstakar lagom till höstterminen startar.

Den här helgen kommer föga förvånande att ägnas åt tentastudier uppblandat med lite basket. Ikväll blir det taco-mys med sambon och kanske lite tv-tittande. Har en väldigt viktig knattematch på söndag så den ska jag ladda inför, hoppas tjejerna är lika taggade som jag!

Nedräkning...

1 vecka till tentan
2 veckor till Berlin
5 veckor till Julafton

Studier pågår


Flitens lampa lyser på Kirunagatan idag. Statistikpluggande pågår inomhus och på skolan bredvid verkar de hålla på med något byggarbete. Det är ett himla liv vill jag lova. Ikväll blir det föreläsning (känns lagom lockande att ge sig ut i regnet) men först ska jag ägna ytterligare tid åt olika feltyper. Ska bara värma på mitt kalla kaffe först.

Basket vs pilates

Sitter här och surar för att min träning blev inställd. Så himla tråkigt eftersom vi bara kör en gång i veckan och jag missade förra gången pga kvällsföreläsning. Men fyra stycken är inte mycket att hänga i julgranen när det kommer till basketträning. Ska köra ett pilatespass nu istället men det är liksom inte samma grej. Men känner att jag borde aktivera mig på något sätt efter några ganska matglada och stillasittande dagar.

Kan det regna mer?

Jag är så trött på det här vädret att jag spyr. Sitter framför köksfönstret och pluggar och varje gång jag tittar ut blir jag ännu mer deprimerad. Är det okej om jag går och gömmer mig under täcket och kliver upp lagom till första advent? Helt ärligt, nu får vädergudarna skärpa sig. Hellre kallt och sol än det här. Allt väder hellre än det här!

Statistiken arbetar sig långsamt tillbaka in i min skalle hur tråkigt det än är. Innan jag vet ordet av drömmer jag väl om konfidensintervall och sannolikhets lära nätterna långa. Blandat med Dr House som jag och j-a har börjat missbruka igen. Kan nog vara den allra bästa serien faktiskt. Och på tal om missbruk så åt jag fem mandariner igår, kan det vara därför jag hade ont i magen kanske?

Onsdag

God morgon!

Idag är jag ledig. Fast det är verkligen dags att ta upp statistikpluggandet igen, två veckor till tentan. Usch va tråkigt det känns men det var ju helt klart rätt val att inte skriva vid ordinarie tillfälle. Varför? För att jag har fått jobb!!! Åh va glad jag är! Så nu vill jag bara vara klar med min examen så jag får börja jobba. Men det dröjer, augusti 2009 är det dags.

Ska iallafall hoppa in i duschen nu. Sitter på golvet och är väldigt nöjd (och lite skakig) efter att precis ha kört igenom mitt pilatesprogram. Sedan blir det studier, besök hos Linda (och mamma), träning med kidsen och sedan hemmakväll. Under förutsättning att det inte regnar så tror jag nog att jag promenerar till Linda. Man behöver ju insupa så mycket ljus som möjligt den här årstiden.

Matvanor

Halvligger i soffan med tvn påslagen och har nyss ätit middag. Fiskbullar, vilket jag faktiskt tycker är riktigt gott. Men det kanske inte är så uppskattat om man tar med som matlåda till jobbet så borde fundera ut någon lunch till imorrn. Idag blev det sushi men det är så oekonomiskt att äta ute. Lägger hellre pengarna på annat.


För tillfället för jag och jag en diskussion om huruvida jag ska äta glass till efterrätt eller ej. Det låter ungefär så här:

Phia: Men bara lite glass, det är ju ändå B&J.
Phia: Du har ju ätit onyttigt varje dag senaste tiden.
Phia: Men lite bara. Snälla...
Phia: Du åt choklad på jobbet!
Phia: Då är ju dagen ändå förstörd. Jag kan börja mitt nyttiga liiv imorrn.
Phia: Det brukar låta så.

Vi får se vem som vinner...

Life is good!

Den här veckan fortsätter bra precis som föregående. Har avverkat veckans föreläsningar och ska nu jobba några dagar. Kul att kunna variera sig och det mår även plånboken bra av. Dessutom händer det annat skoj. Ska på dessertprovning på chokladfabriken, födelsedagsmiddag hos föräldrarna och på lördag är det maskerad hos Nattis i Eskilstuna. Livat värre även om det inte verkar bättre än att värdinnan har en bruten tumme och alkoholförbud!

Lugn helg

Det här är min lugnaste helg på evigheter. Inget kalasande, ingen basket, inga direkta pluggmåsten. Det har varit så slappt, skönt och välbehövligt. Igår kväll tittade jag på ett gäng SATC-avsnitt och imorse blev det The Movie. Den är fantastisk tycker jag. Efter den här sköna helgen känner jag mig redo för andra halvlek av hösten. Min syster fyller år idag så ikväll blir det (förhoppningsvis) god middag hos henne. Bra start på november!


Mysigt

Hade en riktigt mysig kväll igår hemma hos Carro. Vi tittade på Lilla Sjöjungfrun och Sällskapsresan, busade med hennes vovve och åt alldeles för mycket chips. Inte illa alltså! Nästa gång vill jag se Skönheten och Odjuret!



Snart ska jag åka till stan och sen ska jag nog hälsa på en vän som ligger på sös.
Ikväll blir det middag hos j-as föräldrar.