Vad händer i helgen?

Brödet blev lyckat om jag får säga det själv. Och det får jag ju för det är ju min blogg. Annars har jag idag roat mig med att läsa kurslitteratur. Beskattningsrätt är ju garanterat inte det mest upphetsande man kan ägna sig åt på en fredag, boken är inte direkt lättsam.



Helgen kommer för övrigt att bestå av utbildning den med, fast inom basket. Dags för första Steg 1-helgen. Ska bli både kul och tråkigt. Kul för att basket är roligt men tråkigt för att hela helgen försvinner. Och för att jag missar två knattematcher. Men det kommer ju alltid fler helger och nästa ska faktiskt tillbringas i Tyskland.

Trevlig helg!

30 november

Utanför fönstret är det gråare än gråast.
Typiskt november-väder med andra ord.
Ska muntra upp mig själv med att baka bröd.
Återkommer med resultatet!


Knattar

Var med på min systerdotter Sandras basketträning idag. Det var ett gäng glada åttaåringar som ställde till med ett himla liv. Tränarna hade inte en lugn stund även om det verkade roligt. Kan iallafall konstatera att jag är glad att mina knattar är lite äldre så man inte behöver leka lekar halva träningen. Någon som vill köra plåster-kull? Sandra var iallafall väldigt duktig. Ja, jag är en stolt (och partisk) moster!

Galet

Tiden går lite för fort för att jag ska hinna med som ni kanske märker. Snart är december månad här - julmånaden! Då är det tillåtet att dricka glögg, frossa i julbak, pynta så mycket man orkar och allt annat man vill göra. Kompisarna skrattar åt mig men jag är lite petig. Ingen jul i november hallå!? Fast måste medge att jag fuskar på några punkter, det har faktiskt blivit en saffransbulle, lite julmust och idag åt jag mina första pepparkakor också. Det är ju så svårt att låta bli när man blir påpackad julfeelings överallt.

Idag var jag uppe tidigt tidigt för att gå på Peak-utförsäljning med Madde och Julia. Aldrig mer säger jag bara. Visst fanns det fina grejer men folk blir ju som galna så fort det är rea. Alla förvandlas till vilda djur och sliter, knuffas och drar. Jag orkar bara inte med det och därför var allt jag kom hem med en mössa till pojkvännen. Men mitt sällskap shoppade desto mer.

Var totalt utmattade efter att ha härjat runt där så vi tog en lång frukost-lunch på Waynes Coffee, de har de absolut godaste baglarna (eller hur böjer man bagel, bagels?). Nackdelen är dock att de inte har någon laktosfri mjölk utan bara en läbbig soya-variant som skär sig med mitt te. Så därför har jag druckit vanlig mjölk vilket gör att jag nu sitter här med ont i magen och ångrar mig. Nästa gång får det bli te utan mjölk eller något annat att dricka helt enkelt. Blir lite irriterad när de inte har laktos-fri, det är ändå många som är intoleranta. Diskriminering tycker jag!

Vad händer i helgen?

Har nyss smällt i mig massor med ugnspannkaka och ska ge mig i väg på knatteträning om en stund. Har hunnit med fyra timmars föreläsning om moms också. Var nog roligare än det låter.

Fredag: Efter träningen ska jag träffa j-a. Äta middag och mysa misstänker jag att vi ska göra.

Lördag: Match, ska bli riktigt kul! Sedan ska mamma och pappas födelsedagar firas.

Söndag: Teater hela kvällen lång. Kanske borde jag plugga också?

Trevlig helg!

Inte okej

Hostan är något bättre så mitt val att inte träna igår var nog bra för hälsan. När jag var yngre tränade jag jämt. Inget sånär som på pappa kunde stoppa mig. Därför kunde jag också gå dragandes med förkylningar och hosta i många många veckor. Inte bra, jag vet. Men är basket det roligaste man vet så är det. Nu är jag iallafall lite äldre och klokare.

Nu bara längtar jag efter att krypa ner under täcket och sova tills det är helg. Den här dagen var riktigt lång. Lektion och sedan skulle vi göra en inlämningsuppgift som ska vara klar nästa vecka. Men det var helt omöjligt att koncentrera sig. Allt var bara grått och alla omkring pratade om massa störande saker.

Vissa dagar går det bara inte. Omöjligt att fokusera, omöjligt att stänga ute jobbiga röster, allt är jobbigt jobbigt jobbigt. Det är sådana dagar som man behöver äta säsongens allra första saffransbulle, så det gjorde jag idag. OBS! Inte en lussekatt, de får man inte äta än. Sedan blev dagen lite bättre när jag mötte Linda i Vällingby, åt middag och åkte och tittade på basket.

Dessförinnan hann jag med att slockna totalt på tunnelbanan. Som tur var väckte någon snäll tjej mig och sa att det var slutstation. HImla tur, annars vet man inte var jag kunde ha hamnat. Så trött var jag tydligen.

Sov gott!

Onsdag

Skulle egentligen ha tränat idag men hosta och snor satte stopp. Känns onödigt att chansa, vill ju hellre vara frisk till matchen på lördag. Så istället sitter jag nu uppkrupen i sängen med fotbollen på, äter apelsin, dricker mitt favoritte (NK:s hösttider) och försöker skriva referat från helgens knattematcher. Har ingen inspiration för att skriva referat just nu egentligen men jag ska göra det ändå. Varför? För att när jag var spelare så tyckte jag det var jätteskoj när coacherna skrev referat. Så jag tar mig i kragen och skriver. Och hoppas att mina spelare tycker att det är roligt.

Söndag

Är så trött att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Till sängen kanske?! Jo, ska snart gå och lägga mig. Längtar efter sovmorgon men det kommer det inte bli något av med imorgon tyvärr även om det vore välbehövligt. Kvällen har iallafall varit mysig men nu har pojkvännen givit sig av till arbetet och jag får sova själv, buhu!

Till råga på allt verkar en förkylning vara smygande igen. Har ju precis varit sjuk, nu får det vara nog! Ska snarast börja äta vitaminer eller vad som nu kan behövas. Så här kan vi bara inte ha det.

Fick idag reda på att min kära vän Linda (blonda) beger sig till Makedonien i mitten på januari för att jobba där i fem månader. Häftigt men lite läskigt plus att hon kommer vara saknad här hemma! Hon föreslog att vi skulle komma och hälsa på, vågar man åka dit? Tiden får utvisa men roligt vore det iallafall.

Saker som gör mig glad

Bra helg det här.

  • Vinst med allstar i båda matcherna vilket betyder att vi som sämst ligger tvåa i serien. Dessutom spelade vi riktigt bra stundtals och det är alltid roligt att träningen ger resultat.
  • Åt en trevlig middag med Jonna och Carro igår. Bara tog det lugnt, drack lite vin och pratade gamla minnen. Sådana kvällar är så himla mysiga - speciellt nu på vintern.
  • Kom hem från knattematchen nyss, slog på datan och surfade runt lite. Gick in på juridicum för att kolla om tentaresultatet hade kommit. Och det hade det! VG!
  • Snart ska jag möta Linda och Linda och fika lite. Och ikväll blir det middag hos svärföräldrarna.

Favoriter

Såhär i höst- och vintertider så finns det knappast något bättre än att krypa upp i soffan med sin älskling och titta på tv. Film i all ära men tv-serier är helt klart min favorit. Det är på något sätt mycket trevligare och varar ju mycket längre. Här är de enligt mig bästa serierna:

Klassikerna: Vänner och Sex and the city
Många härliga timmar har spenderats framför dessa. Förr (flera år sedan) tittade jag och j-a jämt på Vänner och SATC är den bästa tjejserien ever. SATC och tacos hos Lisa är en höjdare.

Scrubs
Lätt den bästa komedi-serien. Zack Braff måste vara den mest störda personen i denna värld. Inte sällan är avsnitten dessutom riktigt sorgliga. Plus för att man slipper pålagda skratt.

Grey's anatomy
Underhållande på alla sätt och vis. Kan inte få nog av Yang (som är sjukt tävlingsinriktad), George (som är så oförarglig), Izzi (som är smått galen) och alla de andra. Många annorlunda karaktärer och stundtals helt absurda intriger. Men jag gillar det. Mycket.

House
Ni har väl förstått att jag gillar sjukhusserier. Det här är sjukhusseriernas sjukhusserie. Sjukare än så här blir det inte. Och bättre än Dr House blir det inte heller. Riktigt klurig. House är dessutom j-as favorit. Jag tror det är för att han skulle vilja vara lika knäpp (och smart) som Dr House.

Prison Break

Stundtals så spännande att jag får ont i magen. T-Bag är den ruskigaste människan jag sett någonsin. Tyckte att det tappade lite i slutet på förra säsongen men nu har det helt klart ryckt upp sig. Wentworth Miller är ju inte direkt ful heller.

Jag ser det snöar!

Vädret lurar mig. Alltid när det kommer snö känns det i hela min kropp som att det snart är jul. Men det är det ju inte alls egentligen. Det är en och en halv månad kvar men hela jag längtar efter adventsljusstakar, lussebullar, Absolute Christmas och allt annat juligt. Det får allt ta och lugna ner sig lite, inget juligt innan första advent iallafall.

Annars så är det imorgon dags för första grupplektionen. Har ju varit ledig sedan tentan eftersom jag var bortrest förra veckan när kursen startade så det känns lite ovant. Tur att jag iallafall har förberett mig inför morgondagen annars skulle jag känna mig helt lost. Boken är intressant men otroligt välfylld, tar lång tid att läsa varje kapitel.

Söndag den 11 november

Den här veckan gick helt galet fort! Jobbade ju i måndags, for till Prag i tisdags (och hade det underbart), kom hem i torsdags, pysslade med allt möjligt i fredags och sen var det helg. Och nu är den slut.

Helgens innehåll: fira pappas födelsedag, umgås med j-a, leta jacka till syster, titta på damlaget, umgås mer med j-a, ha egen match, fira fars dag, fika med Linda (blonda), plugga och nu tittar jag på nba. Innehållsrik med andra ord, mycket firande hit och dit så här års. Nästa år inträffar för övrigt fars dag på pappas födelsedag. Knasigt!

PRAG






Resa!

Nu sticker vi till Prag. Tillbaka på torsdag. See you!

image121

Och om en månad bär det av till Düsseldorf...

Packning

Borde egentligen packa för imorgon bär det av till Prag. Om j-a visste att jag satt här och lurade istället för att jobba på min packning skulle han nog inte bli helt nöjd. Men det är bara det att jag hatar att packa. Och jag vet verkligen inte vad jag vill ha med mig. Det är mycket enklare att packa när man ska vara borta länge än för bara två nätter. Nu måste man välja bort så mycket.

Helgen var iallafall himla bra om man bortser från min sabla förkylning som slog ut ordentligt i fredags kväll/lördags morse. Mår bättre nu men halsen spökar fortfarande. Helgens höjdpunkt var helt klart att jag vann på rouletten åt mamma. Det roligaste med det hela var att pappa tyckte det var jättelarvigt att jag skulle spela åt henne, vad är det för mening med det menade han. Haha, vad snopen han blev när jag ringde och sa att vi hade vunnit!

Nu är det bäst jag packar...

Vad händer i helgen?

Fredag: Drygt en timme kvar på jobbet. Sedan hem för att svira om. Födelsedagsmiddag hos syster Linda som fyller år idag, grattis! Efter det blir det Casino Cosmopol med J-A, Roger och Nicole. Skoj kväll lär det bli med andra ord!

Lördag: Mamma fyller år, grattis i förskott! Hon kommer dock befinna sig på annan ort och får därför firas en annan dag. Istället tror jag att jag ska ta en runda på stan och shoppa loss lite. Och på kvällen ska vi fira Lisas födelsedag.

Söndag: Ska på Sound of music med systrar och systerdöttrar vilket var vad jag fick i födelsedagspresent. Ska bli himla roligt. Efteråt blir det nog en god bit mat. Och så kanske jag ska börja läsa inför nya kursen, vem vet!?

Trevlig helg!

November

Idag fyller Lisa år, GRATTIS! Hennes födelsedag är starten på två födelsedagsintensiva veckor. Hela familjen ska hinna med att fylla år. Man kan ju tycka att de kunde ha spridit ut sig lite, men icke! Så egentligen borde jag inte sitta här utan vara ute på stan och klura ut fiffiga presenter. Det var också tanken men det blev tyvärr inte så. Istället har jag fixat. Städat. Sorterat. Och ringt viktiga samtal. Det måste man också göra ibland.

Gårdagen var skoj. Maskerad borde man syssla med oftare.