Våfflor



Igår åt jag och sambon våfflor.
Smarrigt värre var det!
Och ja, vi gjorde de i vårt nya våffeljärn.

Julen

Min jul har varit så väldigt mysig och lugn. Har umgåtts med familjen, varit i kyrkan, ätit massa julmat, spelat spel, druckit glögg, sovit, fikat och tittat på film. Precis vad jag behövde - särskilt med tanke på att jag varit förkyld och haft halsont hela veckan. Har absolut inte orkat ge mig ut på någon hysterisk mellandagsreashopping utan jag sparar mig till NK-rean tror jag. Idag är jag på jobbet men imorrn är det ledigt igen och då ska vi fixa inför nyår. Så 2008 års sista dagar kommer mest ägnas åt matlagning och sånt.


Uppe med tuppen

Sitter här nyvaken och försöker förmå mig att öppna ögonen. Inte helt lätt! Ska titta på mina 96:ors match och sen ska lite julbestyr fixas. Har även två egna knattematcher så det är fullt upp som vanligt. Finaste Mian fyller år idag också så kvällen ägnas självklart åt att fira henne, hurrra! Ha en trevlig lördag people!

Radio

Om ni lyssnade på Mix Megapol idag kring lunch så är det mycket möjligt att ni hörde min kollega berätta om hur hennes katt förra året åt upp ett helt tomteskägg. Knaskatt!

Snart blir det lite julhandel med systeryster. Och ikväll kanske granen ska kläs. Första gången jag (tillsammans med j-a) får bestämma hur granen ska se ut, min mamma är en riktig gran-nazi så där kommer man inte nära.

Julbak del 2

Igår var jag ledig. Då bakade jag och j-a julgodis, drack glögg, lyssnade på julmusik och pyntade lite grann. Vi gjorde lakritskolor med havssalt doppade i choklad. Det var lite knepigt och kladdigt men till slut blev de om än lite missformade så väldigt smarriga. Om ni har varit på Chokladfabriken någon gång så har ni kanske ätit sådana och våra blev nästan lika goda. Eller nej, ännu godare - för vi har gjort de själva ju!

Idag ska jag köpa julgran!

Sömntuta

God morgon!

Helgen var riktigt bra och toppades med enpoängsvinst mot Täby i elit a på söndagkvällen. Duktiga tjejer, vilken upphämtning vi gjorde. Kommande helg är det två elit a matcher till och sedan kan vi njuta av lite julledighet. Känns som det är välbehövligt, många trötta miner på träningen igår - inklusive mig själv. Trots att jag kom in en timme senare till jobbet idag så är jag sömnig. Kan det inte komma lite snö som lyser upp? Jobb nu, sedan kvällsföreläsning och därefter ut och fira jullovet lite grann.

FREEEDAG

Det känns mindre bra att
- det aldrig är ljust ute
-  jag vaknat med ont i halsen två dagar i rad
- det inte är snö ute

Det känns väldigt bra att
- jag ska på middag med gulliga kompisar ikväll
- man kan tända massa ljus och göra det mysigt
- det blir 2 x sovmorgon ihelgen

Orättvist

Pratade precis med min vän Anna och idag finns det ingen jag tycker mer synd om.
Hon har precis haft av sitt korsband. För tredje gången.
Jag dör. Livet är inte rättvist.
...

2008-12-10

Idag är det två veckor kvar till julafton och jag har än så länge bara köpt en endaste julklapp. När ska jag hinna klura ut vad jag ska köpa till resterande av mina kära, och ännu värre, när ska jag hinna inhandla klapparna? Det återstår att se helt enkelt, än så länge befinner jag mig i funderarstadiet. Mamma och pappa är så himla svåra att köpa till, de har allt och önskar sig ingenting. För tillfället är jag själv mest av allt sugen på en vit jul. Men så länge håller jag till godo med julte och lussebullar, de är himla goda!

8 december

Vi hade det himla mysigt i Berlin. Julmarknader, shopping, god mat, zoobesök och annat trevligt. Kom hem i lördags kväll och igår var det fullt upp med basket. Två knattematcher vilka båda slutade med vinster efter en hel del dramatik. Lyckades vinna vår tredje match i elit a och det kändes jäkligt bra. Idag har j-a och jag bakat lussebullar och de blev riktigt smarriga om jag får säga det själv. Snart är det dags för kvällens alla träningar så det är hög tid att fixa middag nu.



Berlin

Tillbaks på lördag kväll.

Klipp klipp

Snart ska jag bege mig till frisören för en rejäl uppfräshning. Jag skäms nästan när jag tänker på hur längesen det var jag klippte mig (i början på sommaren). Jag hoppas att Lina inte tror att jag har övergivit henne för det skulle jag aldrig göra. Nej, jag älskar att gå dit. Man känner sig väl omhändertagen och hon är världens trevligaste. Har bara inte haft tid men nu är det äntligen dags. Tjoho!

1 december

I lördags hade jag och Mian planerat att gå ut och göra stan osäker. Det blev dock inte riktigt som vi hade tänkt oss utan efter el-fel, rökutveckling, brinnande faser och besök av både Fortum och elektriker så blev vi istället hemma och drack te. Även om kvällen blev misslyckad i utgångssynpunkt så hade vi det väldigt mysigt hemma med massa prat och mys.

Igår spelade jag match vilket var en riktigt spännande tillställning som slutade med vinst efter förlängning. Alltid härligt! Knattarna hade också match men den gick inte något vidare bra, tur att det var division 1. Mamma och pappa var över på fika och gulliga som de är så kom de med en adventskalender, ett paket för varje dag! I dagens paket fanns en amaryllis som nu står fint i köksfönstret.

Idag är jag på jobbet igen. Sitter dock på helspänn och försöker akta mig för alla andra då det är rena sjukstugan här idag. Min ena ekonomikollega är hemma med influensa och den andra nyser varannan minut. Dessutom är flertalet andra hemma med vinterkräksjukan. Håll tummarna för att jag inte blir smittad, åker ju till Berlin på onsdag.