Sista januari

Började morgonen i Södertälje med ännu en vinst i elit a. Hur trevligt är inte det? Sjätte vinsten och dessutom mot sex olika lag. Är riktigt nöjd med tjejernas spel, det har hänt mycket senaste månaderna. Nu är jag på jobbet och fakturerar till hundra.

Veckan rann iväg hur snabbt som helst. Vet inte riktigt vad som har hunnits med men mycket basket och studier. Utgång i onsdags också, det var mycket trevligt. Igår var vi på styrelsemiddag på Per Lei, mumsigt! Sa hejdå till Mian i tisdags och har även beställt nya glasögon. Ja, det var väl det mesta iallafall. Ikväll ska vi på födelsedagskalas.

Mys


Efter jobbet åkte jag hem till mamma och pappa. Fick god mat och hade det väldigt trevligt. Var på tok för längesedan jag var hemma (hos de alltså). Och så myste jag såklart med min favoritälsklingshund. Åh, han är den finaste i hela världen, önskar att han kunde bo här! Vi tittade på Mia och Klara, de är så roliga att jag dör ibland. Nu är jag hemma och ska snart sova, är inte direkt piggast istan för tillfället.

Söndag

Idag jobbar jag. Det är tyst och tomt här. Ganska skönt faktiskt. Fast jag är ju lite trött kan jag erkänna. Igår var det hejdå-kalas för Mian som flyr landet på onsdag för betydligt mer lockande N.Z. Vem vill inte lämna Sverige när det är sånt här väder? Var sjukt nära att halka på vägen hem igår, hatar is! Hur som, på onsdag åker hon, min fina vän, och jag kommer sakna henne så mycket att jag inte vet vad. Men tiden går fort och lagom till att våren når Sverige så är hon förhopningsvis hemma igen. Ska hinna ses en sista gång iallafall och då ska jag krama så hårt jag kan!

Fullt schema

Idag hade vi vår första lektion på tyskakursen jag och Julia ska läsa den här terminen. Det var ganska skoj även om grammtiken var lite ringrostig. Jag hoppas att det inte kommer vara alltför mycket fokus på just grammatik för det är ju inte det jag vill lära mig utan jag vill mest bli bättre på att våga prata. Sen bryr jag mig inte så mycket om jag säger fel på der, die, das och sånt. Nu har vi fått läxor till nästa vecka, känns som man är tillbaka på högstadiet.

Sedan var jag hos optikern idag och det gick väl på det stora hela bra. Mina ögon är inte riktigt krya men det är inget farligt så jag behövde inte oroa mig sa han. Ska antagligen köpa nya glasögon även om det inte var några jättestora korrigeringar som behövdes, ska bara hitta ett par bågar jag gillar först.

Hann dessutom med att träffa Anna och njuta av vår allra bästa favoritglass, Montis i Gallerian. Supersmarrigt och väldigt trevligt att träffa Anna. Och inte tog det slut där inte utan efter en snabb middag var det dags för sm i hallen. Inte mitt lag men några av mina spelare är med i U15-truppen (som j-a coachar). Det var en riktig rysare till match som tyvärr slutade med förlust, nya tag imorrn. Har en heldag med basket framför mig så nu kryper jag till kojs.

God natt!

Uppgiven

Igår hade jag sådan himla ångest över den här terminen. Kände att jag verkligen inte orkar och ville helst bara gömma mig under täcket. Men nej, så kan man ju inte hålla på. Speciellt inte när det bara är en termin kvar och bara den fixas så börjar jag ju jobba i augusti. Så istället för att gå hem och gråta en skvätt gjorde jag och j-a ceasarsallad till middag toppat med Ben&Jerrys (det förtjänade jag). Idag känns inte vårterminen lika övermäktig så det var nog bara en släng efter-tenta-ge-mig-nån-dag-ledigt ångest. Är på jobbet nu och det är full fart som alltid i bokslutstider.

Wish me luck

Tenta om några timmar.
 Känns inte alls lockande.
Och vädret gör det knappast bättre.
Varför!?

Mörbultad

Mina ögon vill bara inte hålla sig öppna längre så nu får jag nog ge upp pluggandet. Kanske kikar jag på det lite till imorgon, bara för att liksom för jag vet ju att det inte ger mig någonting. Tenta imorgon och den skrivs mellan sex och tio. Alldeles för sent tycker jag, ser bara negativt på att skriva så sent. Dels kommer jag gå runt hela dagen och ha ångest och dels kommer jag inte vara lika pigg som jag är till en tenta mitt på dagen. Försöker iallafall göra det bästa av saken och det är därför jag sitter här och kämpar mot sömnen nu, vill försöka sova så länge som möjligt imorrn.

Gårdagen blev en betydligt bättre basketdag med två roliga vinster. Och idag har jag haft tre träningar som alltid på måndagar. Är riktigt mör i kroppen känner jag, inte van att ha egen basket 4 gånger på 5 dagar. Har några fina blåmärken här och där dessutom. Men vad gör man inte!?


Usch

Den här dagen skulle man i baskethänseende kunna riva ur kalendern och bara glömma.
Som grädde på moset ägnar jag kvällen åt studier.
Det kunde vara roligare med andra ord.

Fredag

Idag har jag försökt att plugga ordentligt men det är mycket annat som stjäl uppmärksamhet. Nåja, en hel del blir gjort iallafall och när det här är skrivet ska jag plugga en åtmistone timme till innan det är officiell fredagskväll. Då blir det middag och mys med sambon min.

Till helgen väntar basket, bland annat möter knattarna serieledarna vilket ska bli spännande. Senast var det ganska jämnt och jag hoppas att vi ska kunna överraska och göra en riktigt bra match. Ska även spela två matcher själv, taggad till tänderna faktiskt. I övrigt ska jag väl sitta med näsan i böckerna...

Trevlig helg!

15 januari

Det är mest studier som upptar min tid de här dagarna. Tentan är på tisdag och jag längtar verkligen tills den är skriven. Inte för att det blir någon ledighet därefter, redan på onsdag har jag vårterminens första föreläsning. Sista terminens första föreläsning, OMG!

I söndags fyllde systerdotter Emelie 10 år! Fatta hur snabbt tiden går, jag blir nästan lite rädd. Hon fick iallafall en basketboll av mig så så snart det blir vår ska vi ut och spela. Och på tal om basket så vann vi med knattarna ihelgen, femte seger i elit a. Hur bra är inte det!?

Idag fyller Nattis 23 år! Hurra Hurra! Synd att jag inte kan komma och fira dig men vi tar igen det nästa gång! Puss på dig!

Skärpning

Igår när jag skulle somna hade jag världens ångest över att det var dags för vardag igen och kunde inte alls komma til ro. Har varit så skönt att vara ledig och även om jag startade pluggandet inför beskattningsrättstentan förra veckan så var det väldigt lugnt. Imorse vaknade jag och kände att nu får det vara nog, dags att skärpa mig så jag slipper våndas på nätterna. Så nu har jag pluggat hela dagen (med pause för att hänga en maskin tvätt) och ska läsa en stund till. Då kan jag med gott samvete laga middag till Mian ikväll och sedan sova gott hoppas jag. Synd bara att kurslitteraturen är så förbaskat tråkig!

Nu räcker det!

Nu är glada julen slut slut slut
julegranen kastas ut ut ut
Men till nästa år igen
kommer han vår gamle vän
för det har han lovat

Ja, nu håller jag på att plocka undan alla julsaker. Och visst har det varit mysigt men nu är jag ruggigt trött på allt. Och granen ska vi inte tala om, den är numera naken och alla barr ligger på golvet. Suck! Nu längtar jag till våren som det tyvärr är en hel evighet till. Så länge fortsätter jag äta julkakor.

Idag var jag på nk-rean också. Sjukt mycket folk men en hel del fina fynd gjorde jag.

Vad är det för dag?

Det är så rörigt med dagarna så här när det är ledigt hela tiden. Idag är det iallafall söndag om jag inte tar fel. Har försökt börja plugga lite senaste dagarna och sakta men säkert så börjar bomullen som lagt sig i mitt huvud under julen att lätta. Igår var Linda här och tittade på film. VI såg Mamma Mia och Dirty Dancing, båda favoriter. Vi har sett Dirty Dancing tillsammans typ 10 gånger, men varför bryta ett vinnande koncept liksom? Nu ska jag försöka lura j-a att lägga pussel med mig.

Nytt år!

2009 är här. Det firades in med trevliga vänner, massa god mat och mycket dricka. Nyårsdagen kunde man som vanligt riva ut ur kalendern, pizza och film så det stod härliga till. Tänkte att jag skulle försöka sammanfatta 2008 så smått men känner att jag inte riktigt orkar.

2008 har varit ett väldigt händelserikt år samtidigt som det på sätt och vis inte har skiljt sig så mycket från 2007. Jag pluggar fortfarande på universitetet, lägger alldeles för mycket tid på basket och gör mitt yttersta för att hinna med mina fina vänner. Men en stor skillnad är det och det är ju självklart att jag och j-a har köpt lägenhet och numera kan titulera oss som sambos. Inte illa!

Jag tror att 2009 kommer att bli fantastiskt! Jag ska snart börja sista terminen på min utbildning, fatta att jag är klart till sommaren och börjar jobba i augusti. Det ska bli sjukt spännande. Men först ska jag lägga i en sista växel och göra bra i från mig på den avslutande terminen. Jag ska träna knattarna och förhoppningsvis se de ta stora steg framåt. Jag ska se till att ta hand om mig själv och inte stressa för mycket. Jag ska omge mig med positiva människor och prioritera mina käraste.

Hoppas ni fick ett gott slut på 2008 och att 2009 blir minst lika bra!