Hejdå 2006, Hej 2007!

År 2006 är slut och det har varit ett händelserikt år. En lista får summera.

  • Årets resor: Åre, Santorini, London, Lübeck. Och Kolmården förstås.
  • Årets baskethändelse: Slutade spela i damlaget och började coacha.
  • Årets studier: Nationalekonomi och Företagsekonomi B.
  • Årets utekväll: IB på Garbo kommer ju högt liksom Loge-kvällen, lördag på Bygget, Sture i somras.
  • Årets sport-händelse: Helt klart fotbolls-vm i Tyskland.
  • Årets tv-serie: SATC-kvällarna hos Lisa var många, andra favoriter är Grey's anatomy, Prison Break och Scrubs.
  • Årets "glad för en vän": En viss vän träffade ju faktiskt sin nu blivande sambo under Åre-resan.
  • Årets drink: Svårt val mellan Rosa pantern, Cosmopolitan och Caipirinha.
  • Årets Lisa och Phia- lycka: När Urban Outfitters öppnade i Röda kvarn.
  • Årets för första gången: Jag och Anna var på hopptävling och supportade Mian och Carro. Eller systembolaget kanske?
  • Årets kärlek: J-a och jag firade fem år, du och jag för alltid älskling!
  • Årets mat: Det har varit mycket tacos-berg men också MYCKET Vällinge-hus.

Tyvärr har 2006 inte enbart varit fyllt av glädje utan också mycket sorg. I oktober gick Farmor bort och lämnade ett oerhört tomrum i min kropp. Det gör ont i mig när jag tänker på henne, jag saknar henne så. Ändå måste livet gå vidare men Farmor finns med mig varje dag. Tack alla vänner för ert stöd, ni ska veta hur mycket ni betyder för mig.


Segis

Middagen igår var riktigt rolig. Var rätt så kalas vilket tyvärr resulterade i en väldig seghet idag. Jag som nästan aldrig brukar bli bakis har legat i sängen hela dagen. Inte helt fel i och för sig med tanke på att jag har Vänner-boxen att plöja. Har nog sett tio avsnitt eller så idag, härligt! Nu är jag iallafall betydligt piggare och ska bege mig hem till Anna för lite mys med några av flickorna. Eftersom att jag aldrig kom i väg och tränade idag så får det bli träning imorgon. Snart är det dessutom ett nytt år och nyårslöftet får bli en betydligt mer regelbunden träning, hela den här hösten har varit upp och ner.

Tiden rusar

Tycker att tiden går så fort. När man var liten kändes det som att det var så himla många dagar mellan jul och nyår och nu tycker jag att de är på tok för få. Kanske beror på att när man var liten var det enda som gjordes i mellandagarna att leka med alla julklappar och nu för tiden ska man hinna med hundra saker. Har iallafall jobbat igår och idag men imorgon är jag ledig och ska hinna med att träffa lite vänner, fixa lite grejer och träna.  Någon gång vore det kanske smart att klämma in lite plugg också. Men ikväll blir det middag med gamla bekantskaper så nu är det verkligen på tiden att hoppa in i duschen, eller snarare för tio minuter sedan.

Julen

Så har det varit jul igen och det har som alltid varit superbra. Precis som varje år så startade vi julen med att gå i kyrkan. Det är en väldigt mysig tradition tycker jag och i år var det extra skoj eftersom systerdotter Sandra var med i julspelet som en ursöt liten ängel. På julafton blev det sedan jullunch, Kalle Anka, julklappsöppning och massa mys. Systerdotter Sandra fick ett playstation och det har varit oerhört populärt här hemma hela julen. Vi har till och med fått mamma att spela och på juldagen satt jag och syster Linda uppe och spelade Spongebob, galet skoj! Själv har jag också fått en himlans massa fina klappar, Vänner-boxen, glas, underkläder, presentkort, tofflor, plånbok, lyxig tvål och massa annat. När man var liten var man ju mest intresserad av att få paket men nuförtiden är det ju minst lika skoj att få ge bort presenter. Till j-a hade jag köpt en väska och den var väldigt uppskattad, härligt!

23 december

Imorgon är det alltså julafton, ingen som har missat det va? Bra, jag tänkte väl det. Själv är jag nu redo för jul tror jag - alla klappar inköpta och inslagna, kläderna bestämda, julmusik i massor framplockat, mammas lista ett flertal gånger kollad för att se att hon inte glömt något och senare ska julskinkan provsmakas. Fick julklapp av Amalia och lovade henne att abslout inte öppna den förrän imorgon och det har jag inte heller gjort. Har bara klämt pyttelite på den också för hon sa att den va ömtålig, känner mig så duktig så. Pappa och jag var på graven och tände ljus också, det blev väldigt fint. Även om det ska bli roligt med jul så känns det konstigt också. Jul utan Farmor, det har aldrig hänt förr och det känns väldigt tomt. Farmor, jag saknar dig så och jag tänker på dig. Julen blir inte riktigt detsamma utan dig.

God Jul alla vänner! Hoppas ni har det underbart och äter riktigt mycket av all god mat och godis!

Gårdagen


  • Skridskor i Kungsträdgården.
  • Säkert en halvtimme på BR för att bara titta på leksaker.
  • Pyssel pyssel pyssel - I like!
  • Klä systers julgran
  • Pitaburgare till middag hos syster - mums!
  • Titta på Grinchen med j-a.

Julstämningen igår var med andra ord hög, precis som det ska vara två dagar innan jul.


Med systerdotter

Busfrö


Nu sover mitt lilla busfrö. Vi har tittat på film, pysslat och läst i både Pettson och Madicken. Gosigt tycker jag, inte ofta man har tid för sådana kvällar. Imorgon ska vi åka skridskor och göra något mer skoj.


Natti Natti!


Dan före dan före dan före doppardan…

Firandet av Mian igår blev mysigt. Vi hamnade på Pontus, drack några drinkar och pratade om allt och ingenting. Precis lagom med andra ord eftersom att de flesta skulle upp tidigt imorse och så även jag. Har haft räkneövning, vilket var det sista i skolan innan jul så nu kan man säga att jag har jullov även om jag nog måste plugga en del ändå. Sitter nu på jobbet och i eftermiddag blir det en liten julfika med Linda och Linda. Sedan blir hem och busa med systerdotter Sandra, ska vara barnvakt åt henne imorgon och därför ska hon även sova över ikväll.

Och hur går det för övrigt med julkänslorna? För min del har det faktiskt lossnat rätt bra, även om det inte känns som att det bara är tre dagar kvar till julafton. Gör mitt bästa för att komma i julstämning, äter lussebullar, lyssnar på Absolute Christmas, handlar julklappar och förhoppningsvis står granen klädd ikväll när jag kommer hem. När den har kommit upp brukar jag garanterat känna julen komma.

Mian 20!


Idag fyller favoriten Mian tjugo år, hurra hurra hurra hurra! Detta firar vi i sann Mian och Phian anda med tre tjusiga bilder. Det är nämligen vår specialitet. Och ikväll blir det ytterligare lite firande med några smarriga drinkar. Det är en annan gren vi är bra på, hihi. Grattis hjärtat och hoppas dagen varit strålande. Love you!




SNÖ!

De hektiska dagarna fortsätter. Har hunnit med jobb, skola, julhandel och nu är jag hos j-a och myser, i hans nya soffa! Den skulle egentligen inte komma förrän i mitten av januari men levererades redan förra veckan, sådant blir man glad av. Gick en sväng på stan med Lisa efter föreläsningen, varav den största delen spenderades på Urban Outfitters. Det är lätt den finaste affären istan, blir glad bara av att gå in där och man vill ha ALLT! Lyckades även handla några julklappar så nu är jag näst intill klar. Idag kom dessutom snön, så himla superdupermysigt, men tyvärr ser det ju inte ut som den får ligga kvar särskilt länge. Jag hoppas iallafall fortfarande på en vit jul, hoppas kan man ju alltid.


Tillbaka

Nu är jag hemma efter en urbra helg i Lübeck. Har shoppat, gått på julmarknad, ätit gott och haft det väldig mysigt. Precis vad jag behövde och det enda som saknades var väl egentligen vintervädret. Men till min glädje var det ju riktigt kallt igår när vi kom hem igår kväll. Håller tummarna stenhårt för att det ska komma lite snö till julafton.

Här hemma har det hunnit hända en hel del medan jag var borta. Inte nog med att kylan äntligen har hittat hit till Sverige, två stora avslöjanden har även kommit från vännerna. I februari styr Anna och Mian kosan mot Australien för att vara borta alldeles för länge. Skoj för dem men usch vad saknade de kommer vara! Och Caroline ska flytta hemifrån, inte illa. Som tur var flyttar hon inte lika långt som till Australien utan bara in till stan.

Denna vecka är det fullt upp. Har föreläsningar och gruppövning, knatteavslutning, jobb, julklappshandel, födelsedagsfirande och en hel del annat redan inbokat på schemat och det är bara måndag idag. Får se hur allt ska hinnas med men som Mian sa, sova det kan man göra när man är pensionär!

Åka bort

Veckan har bara rusat iväg - precis som alla andra veckor. Herre gud, är det någon som har riktigt har förstått att det bara är tio dagar kvar till julafton? Inte jag iallafall. Hade gruppövning imorse och hurtiga som vi är så träffades jag och Julia tidigt för att hinna räkna uppgifterna. Det gick faktiskt rätt bra för oss och det kändes inte alls särskilt svårt sen på genomgången. Skönt! Sedan har jag julhandlat lite med mamma, hämtat Sandra i skolan, haft knatteträning och tränat själv. Fullt upp med andra ord, som vanligt.

Imorgon åker jag och familjen (mamma, pappa, syster Linda och systerdotter Sandra) till Lübeck för en helg med julmarknad, shopping och annat mys. Ska bli härligt att komma bort några dagar och det var riktigt längesen jag var i Tyskland. Tyskland är ju faktiskt lite som att komma hem, farmor kom ju trots allt därifrån och när jag var liten åkte vi alltid dit.

Trevlig helg alla vänner och hoppas de firar dig ordentligt på lördag Mian. Men gör de inte det får vi ta igen det på onsdag! Nu måste jag sätta igång och packa lite, och som pappa sa: glöm för guds skull inte passet.


Lussevaka

Är hemkommen från en helmysig kväll med tjejerna. Nu börjar det verkligen kännas att julen snart är här. VI har varit hemma hos Anna (i deras nya fina lägenhet) och bakat. Vi gjorde knäck, vilket jag var rätt proffsig på till min egen förvåning, mandemassekulor med choklad och lite pepparkakor. Mysigt var det och väldigt gott blev det. Jag tycker minsann att vi ska göra det till en årlig tradition att baka. Helsmarrigt och ett jättebra sätt att kirra lite julstämning på.

Ligger nu mätt och belåten i sängen och ska snart sova. Det har varit två långa dagar, måndag och tisdag - jobb, skola och kvällsaktiviteter. Imorgon är det Lucia och på kvällen ska systerdotter Sandra gå Lucia-tåg i kyrkan. Självklart ska jag dit och titta!

Det var den helgen det...

... och riktigt bra har den varit!

Långfrukost framför Beck med j-a.
Blackens julfest med vinst för både herr- och damlaget. Massa julgodis och busiga knattar.
Tvillingarnas tjugoårsfest med massa roligt folk. Så trevligt att jag kom hem halv fem i morse.
Julhandel med syster Linda. Köpte flera julklappar och börjar äntligen få julkänslor.
Sushi-middag med mamma och pappa.
Nu: Nyaste numret av Cosmopolitan och en stor kopp te.

Det bästa av allt med hela helgen är att jag inte har behövt tänka på skolan en enda gång!


En kortis

Är hos pojkvännen nu så det får bli en snabb summering:

  • Är tokigt förkyld, en riktig snoris.
  • Har handlat första julklappen idag.
  • Efter gårdagens pepparkaksbak ska jag aldrig mer äta deg.
  • Tina åker till Thailand på måndag och det kommer bli sjukt tomt på träningarna.

Ska mysa nu så trevlig helg!


Kursavslutning

Har ju som sagt varit ganska (väldigt) mycket plugg senaste tiden. Men nu är kursen äntligen avslutad. Vi hade redovisning av vår marknadsplan för Wedins och det gick jättebra. Läraren sa till och med att vi hade gjort den bästa analysen av alla så nu passar jag på att skryta lite. Det var faktiskt skönt att få beröm för herre gud vad vi har jobbat med det här arbetet!

Till helgen blir det lite roligheter nu när man äntligen har tid, bra timing måste jag säga med en hel del skoj saker när jag äntligen har tid.

Fredag: Träffa Anna och Carro efter jobbet och på kvällen ska jag gosa med älsklingen
Lördag: Lugn förmiddag, Blackens årliga julfest och tvillingarnas tjugoårsfest.
Söndag: Julshopping med syster Linda och förhoppningsvis lite adventsmys.



Gårdagens

Studier: Pluggade med gruppen på Wayne's coffee
Träning: Härligt spinningpass på 45 minuter
Tv-serie: Grey's anatomy
Provsmak: Delikatessyoghurt med browniesmak
Musik: Absolute Christmas


Vad smakar julmust?

Helgen tog slut snabbare än snabbast den här gången. Gårdagskvällens middag var väldigt trevlig och maten supergod. Linda är en riktig superkock hon. Vi fick kyckling med rotsaker och kycklingen var tillagad i en riktig julsås. Såsen var nämligen gjord på julmust, hur smarrigt som helst! Frågan är bara, vad smakar julmust egentligen?!

Har varit hos Madde med resten av gruppen och pluggat idag. Eller, man kanske inte kan kalla det plugga när vi hälften av tiden bara garvar och pratar om annat men vi har iallafall jobbat med vårt arbete om Wedins. Det ska in på onsdag och på torsdag är det slutredovisning, ska bli galet skönt när det här är klart. Då är det ju nästan jullov!


Gosigt

Efter en lång basketdag igår åkte jag hem till älsklingen. Hade det mysigt och somnade tidigt i hans famn. Gosigt och jag var faktiskt helt slut. För att kompensera lite för att jag somnat så tidigt så gjorde jag frukost på sängen idag. Hade en lång härlig morgon i sängen vilket var väldigt uppskattat. Det är inte ofta som ingen av oss ska i väg på något så det gäller att ta vara på tillfällena när de bjuds.

Hemma nu och ska väl plugga ett tag. Sedan är det knattematch följt av första adventsmiddag med Linda och Linda. Ska bli himla trevligt tycker jag!

Julkalender

Första december betyder givetvis julkalender. Eftersom jag missade den imorse så blir det till att titta nu, med chai-te och pepparkakor. Imorgon ska jag försöka rätta till avsaknaden av chokladkalender...

1 December

Tentan igår gick väl okej. Tänker inte uttala mig om den utan väntar på resultatet som faktiskt kommer redan om tio dagar. Väldigt snabbt tycker jag och det är skönt. Nu är det bara grupparbetet kvar till nästa vecka sedan är man helt fri... I tre dagar innan nästa kurs börjar.

Idag är det den första december. Ute är det dock tio grader varmt så jag har lite svårt att inse hur kort tid det faktiskt är kvar till jul. Igår kväll efter att jag och Lisa ätit middag  på Max gick vi iallafall och tittade vi på NKs julskyltning och då kändes julen åtminstone lite närmare. Plus att vi hade lussebullepremiär! Nu kan man svulla i en hel månad, härligt.

Om en stund ska jag i väg och träffa j-a. Har inte sett honom på en hel vecka (1 VECKA!) så det ska bli så mysigt. Och imorgon är det matcher hela dagen och sen ska vi ses igen. Det man missat i mysdos på grund av plugg och sjukdomar gäller det ju att ta igen, hihi!