Vad händer i helgen?

Min tanke var att jag under förmiddagen skulle plugga en del. Men vi har hantverkare här hemma som sågar, borrar och bankar mest hela tiden så ni kan ju tänka er hur bra det går. Gör mitt bästa för att stänga ute deras oväsen men våra väggar är nog förfärligt tunna för det känns som att mitt rum när som helst ska braka ihop. Tur att jag inte befinner mig i någon tenta-period iallafall.

Fredag: Efter mitt studerande ska jag möta Lisa i Vällingby. Lite fikande och lite shoppande kanske. Sedan är det dubbla träningar som vanligt. En bit mat med j-a och sedan bowling då även i sällskap av Nattis och Lars. Skoj, jag tycker det är jätteskoj att bowla. När det går bra vill säga...

Lördag: Match med knattarna och på kvällen hoppas jag att jag ska leka med coach-kollegorna. Linda kommer hem från Spanien i natt så det var ju en hel vecka sedan vi sågs! Tjoho!

Söndag: Knattematch och egen match. Filmkväll kanske?!


Fullmåne = sömntjuv?

Sov så sjukt dåligt i natt. Låg och vred och vände i flera timmar och när jag väl somnat vaknade jag snabbt igen. Imorse när väckarklockan ringde trodde jag aldrig att jag skulle orka med dagen. Men det gjorde jag faktiskt även om jag nu sitter här och är riktigt trött. Ikväll blir det nog inte mer avancerade aktiviteter än en kopp te framför någon bra tv-serie (SATC tro?).

Men det här med att jag sov dåligt är intressant. Det var det nämligen fler som hade gjort i natt, bland annat pappa och en på jobbet. Och pappa påpekade att det faktiskt var fullmåne i natt och det sägs ju att man faktiskt sover sämre när det är just fullmåne. Intressant tycker jag men hur mycket är sanning? Detta hittade jag iallafall på apotekets hemsida:


Ger fullmåne sämre sömn? Sover vi sämre när det är fullmåne? - Vi vet inte! säger professor Torbjörn Åkerstedt. Det är ett mycket vanligt påstående att man ligger vaken och stirrar under nätter med fullmåne; man blir orolig, överaktiv och konstig. Vi skulle välkomna studier som kan förklara det. Månen har en stark dragningskraft - den åstadkommer ebb och flod - så det är inte alls omöjligt att också människor kan påverkas på ett eller annat sätt. Man kan jämföra detta fenomen med den "vädersjuka" som många känner av vid vissa klimatiska förhållanden, förändringar i lufttryck, åskfronter och liknande. Vi vet att det är så, men vi vet inte varför.


Så kanske är det fullmånens fel att jag sov så usel inatt, vem vet!? Imorgon är jag iallafall ledig och då ska jag absolut inte ställa någon väckarklocka.

Fullt i kalendern

Ett stycke föreläsning idag. Satt sedan med Julia på Waynes och pluggade. Känns väl som att börjar komma in i pluggandet igen, det var sjukt ovan efter sommaren men nu känns det som man hittat tilbaka rätt bra. Vi läser ju en tio (femton nya) poängskurs nu och det är rätt skönt. När man läser femmor måste man vara så snabb i starten men här har det funkat att dra på det lite mer. Imorgon börjar seminare-serien vilket ska bli intressant. Bäst att jag går och lägger mig snart eftersom att vi börjar snuksigt tidigt, ÅTTA!

Annars är det fullt upp med allt som vanligt,  hade träning idag, jobb imorgon, träningar på fredag och sedan i helgen börjar knatte-matcherna. Man känner att man lever helt enkelt. Men det är ju så jag gillar att ha det. Hösten är bra! Det är kul med många saker på en gång.

God natt!

Tisdag

Är hemma hos Lisa och gosar med henne och kattungerna. Eller gosar, de busar mest. Har typ ätit upp mina tår men söta är dem iallafall. Lunch har det blivit också. Housewife Lisa gjorde väldigt smarriga varma mackor. Ibland är det bra med vänner som inte jobbar!

Systers godaste!

Det står lite still i huvudet men jag ska göra vad jag kan för att få ner några rader.

Hade bjudit in mig själv på middag hos syster idag och såklart önskat att få köttfärssås och spaghetti. Det ligger nämligen till så att vår kära mor inte kan göra köttfärssås men det kan däremot syster så det är alltid lika gott att få det när jag äter där. Idag var inget undantag, supersmarrigt. Sa det, att jag måste lära mig att göra god köttfärssås så inte mina barn får växa upp utan det som jag har fått göra.

Hade egen träning idag och det gick så sjukt dåligt. Har aldrig i hela mitt liv haft sånt osänk, någonsin! Hur tråkigt som helst, speciellt som det är en hel vecka till nästa träning. På söndag är det dessutom match. Ska bli väldigt skoj men det hade ju känts skönt att ha en bra träning i kroppen inför den.

Nu är det nog dags att sova även om jag är ledig imorrn!

Vad händer i helgen?

Jag är ledig idag så helgen har ju redan börjat för min del. Igår efter föreläsningen tog jag och Julia en runda på stan. Allt jag kom hem med var dock ett par skosnören, lagom spännande. Julia hittade iallafall en väldigt fin skinnjacka. Imorse åkte j-a till Gotland och lämnade mig ensam hela långa helgen så jag får roa mig på egen hand.

Fredag: Träningar och sedan bio med Carro. Vi ska nog hinna med någon god middag också.

Lördag: Inga planer för dagen. Kanske borde plugga? På kvällen är det coach tipoff så får väl se var det slutar.

Söndag: Lunch med Linda och Linda. Känns som att det altid är längesedan jag träffade dem så det ska bli trevligt. Som alltid alltså. Förhoppningsvis hinner jag träffa j-a på kvällen innan han ska åka till jobbet.

Mitt i veckan

Trevlig dag idag.
Lite extra sovmorgon.
Två timmars föreläsning.
Sällskap på bussen ut till Ekerö.
Mysig lunch och catch-up med Nattis.
Bra knatteträning.
Nu: lite läsande och sedan lite tv.


Extra plus för att jag träffade Carro två gånger på universitetet idag.

En ledig dag är en bra dag

J-a och jag var lediga idag. Eftersom att jag fortfarande inte är frisk passade vi på att ta det lugnt, fixade lite hemma och tittade på film. Mysigt men inte särskilt effektiv. Jaja, sådana dagar måste man få ha för att orka med alla andra dagar.

V har även återupptagit ett nöje som vi roade oss med ofta förut - Yatzy. Jätteroligt spel. Om det går bra vill säga. Det gjorde det inte idag och jag blev såklart jättesur. Hatar ju att förlora... Som tur var så vann jag sista spelet annars hade jag nog kastat ut tärningarna genom fönstret.

Nu har jag och pappa nyss kommit hem från en timmes promenad. Dags att duscha och läsa lite medan jag väntar på att j-a kommer hem från sin träning. Imorgon är det föreläsning, sedan ska jag förhoppningsvis träffa Nattis och därefter är det knatteträning.

Om du någon gång får tag på en fungerande telefon kan du ju ringa :)

Helgen

Galet vad fort tiden går. Helgen bara flög iväg - snart är det jul om man inte ser upp!

Skulle ju ha både träning och match i fredags men Amalia skickade hem mig eftersom hon tyckte att jag inte var frisk nog. Var nog ganska klokt gjort av henne, en liten extra-mamma! Inte särskilt pigg då och inte bättre än tyvärr. Har haft en helg fylld av basket. Är hes som en kråka och trött som en pensionär. Ska nog stänga fabriken för dagen snart. Imorgon väntar nya föreläsningar och träningar. Förhoppningsvis något friskare.

Var hos Madde på partaj i lördags. Ofrisk som jag är så blev det lugna puckar för mig och även för Linda och Julia. Tråk-gänget skulle man kunna säga med vi hade trevligt iallafall. De andra röjde desto mer. Blev en tidig kväll för vår del, får väl ta igen det en annan gång. Madde bjöd iallafall på jäkligt god lasagne vilket uppskattades. När vi kom dit kändes det verkligen som att min mage var helt tom, hade kunnat äta en hel ko!

God natt!


Vad händer i helgen?

Fredag: Ledig idag. Försöker plugga och att inte snora ner allt som kommer i min väg. Det går sådär... Knatteträning med ena laget i eftermiddag och match med det andra i kväll. Dags för säsongens första turnering, Blackeberg Basket Cup. Lugn kväll med pojkvännen väntar sedan.

Lördag: Heldag i baskethallen. Matcher ska coachas och det ena med det tredje. Skoj men jobbigt. På kvällen är det fest hos Madde och vi får väl se hur mycket jag orkar. Synd att det ska krocka med turneringen måste jag säga.

Söndag: Förhoppningsvis matcher hela dagen eftersom att det betyder att turneringen kommer gå bra. En eventuell final spelas framåt kvällningen. Sen blir det återhämtning och vila. Kanske en film?

Trevlig helg!

Snörvel snörvel

Usch vad förkyld jag är! Det är helt sjukt vad jobbigt det är när näsan är totalt igentäppt, huvudet stort som en ballong och halsen är inte kry den heller. Så igår när jag och j-a var lediga gjorde vi det enda rätta och slöade i soffan större delen av dagen. Tittade på två Beck-filmer, drack te och hade det mysigt. Var ju tyvärr tvungen att åka på knatteträning framåt eftermiddagen men det kändes helt okej. Passade även på att kolla säsongens första Västerortsderby (som Blacken vann).

Idag var det sista föreläsningarna för veckan. Handlade om obeståndsrätt och var ju rätt intressant. Nu gäller det att försöka läsa ikapp lite under helgen så att inte berget med oläst litteratur byggs på alltför mycket. Får väl se hur det går med den saken. Var ute och promenerade en timme med pappa och syster förut. Så här i efterhand undrar jag hur klokt det var egentligen med tanke på hälsotillståndet men det är ju så skönt. Får väl se vad kroppen säger imorgon.

Nu ska jag i väntan på älsklingen dricka te och kurera mig!

Tisdag

Nyvaken och har just blivit påmind om varför jag ogillar hösten. Alla dessa förkylningar som man aldrig blir av med. Sitter här med ont i halsen och täppt näsa. Det enda jag vill göra är att krypa ner under täcket igen. Men icke - dags att starta dagen. Först på schemat står föreläsning så det är bara att hoppa upp ur sängen och ta tag i det här.

Igår kom alla fina bilder som jag hade beställt så insorteringen har börjat. Annars hann jag igår avverka tre basketträningar, en föreläsning och inte alls mycket studier. Idag blir det nog mer av den varan.


Vad händer i helgen?

Fredag: Idag har jag varit ledig. Har städat, pluggat och pysslat lite. Ska snart i väg på dubbla knatteträningar. Och sedan ikväll ska jag ut med mina favorittanter, Linda och Tina. Lillen Amalia ska också med en stund. Tina har flyttat till Norrköping plus att vi inte setts på hela sommaren, så det ska bli sjukt kul!

Lördag: Dagen är oplanerad än så länge. Kanske åker jag till stan och inhandlar något efterlängtat. På kvällen är det middag hos Carro med ett gäng fina flickor och någon enstaka pojkvän.

Söndag: Ännu är dagen blank. En promenad ska hinnas med. Och på kvällen blir det nog film-mys med j-a. Ladda inför en ny vecka med föreläsningar.

Trevlig helg!

Torsdag

Trevlig lunch med Carro och Karin idag. Passande med lunch på universitetet när ändå alla är där. Måste ju dock säga att sällskapet var bättre än maten...

Åkte sedan till Lisa och hade det supermysigt med henne och kattungen Sikta. Så himla söt! Kan ju dock inte påstå att hon är så lugn och beskedlig som man kan tro av Lisas bilder, snarare en riktig vildkatt stundtals. Men när hon somnade i min famn hade jag ju lätt kunnat äta upp henne, så gosig. Det enda som är bättre än kattungar är hundvalpar, då smälter mitt hjärta direkt!

Förrutom att gosa/busa med katten så åt vi Singoalla-kakor, drack te och saft och tittade på allas vårat (mitt och Lisas) Sex and the city. Det roliga är att vi behöver typ inte titta för vi vet precis vad som ska hända hela tiden och sitter och säger replikerna i mun på varandra hela tiden. Men är det världens bästa serie så är det, inte mycket att göra åt saken.

Köpa eller inte köpa - det är frågan

Idag hade vi den sämsta föreläsaren på väldigt väldigt länge. Inte nog med att han var 25 minuter sen, utan när han väl kom så var han oförberedd, kunde inte alls prata inför folk, mumlade och var allmänt stirrig. Kändes inte som att det gav något överhuvudtaget. Suck, ibland förstår jag verkligen varför folk struntar i föreläsningarna och läser själva istället. Vår tid är dyrbar, hallå!?

Efter det så tog jag iallafall med mig Julia så hon fick se min senaste förälskelse som nog bara måste bli min. Har inte riktigt bestämt mig än men är sjukt orolig att den ska ta slut så jag får väl köpa den på öppet köp... Vi får se hur det blir till helgen. Himla fin är den iallafall.

Regn och bio

Herregud vad det har regnat idag, helt sjukt! Jag har blivit så dyngsur om fötterna att jag vet inte vad. Hoppas bara att det inte kommer någon elak förkylning smygandes nu för det har jag absolut inte tid med.

Men förrutom regnet och att jag hatar SL mer än någonsin så har det varit en himla bra dag. Men jag är inte alls förtjust i kollektivtrafiken. Igår köpte jag mig ett nytt busskort (som för övrigt inte fungerar i spärrarna ännu) och vad händer idag? Jo, pendeltågen går inte - inte alls! Okej med lite förseningar men att vända tågen i Sundbyberg - inte okej. Man kan ju tro att de då är lite snabba och smidiga och fixar ersättningsbussar för alla människor som ska till stan men icke. Vi fick snällt "söka andra resvägar" som de ropade ut i högtalarna. Tack för den!

Efter föreläsningen åt jag, Madde och Julia iallafall en jättegod lunch och sedan gick vi på bio. Vi såg Underbar och älskad av alla. Den va rätt rolig men jag mår lite dåligt av filmer där personerna är så ensamma och misslyckade. Men kul var den iallafall och klockrent slut! Har läst boken för evigheter sedan och slutet var det enda jag kom ihåg för det är så himla bra.

Dags att sova, god natt!

Kolmården

Hade en himla bra dag igår. Fint väder, massa roliga djur, trevligt sällskap. Blir inte bättre. Tiger World var lite av en besvikelse tycker jag men aporna, björnarna och de andra djuren var desto bättre. Hade lätt kunnat ta med mig en killing hem, sjukt söt var den. Hajarna var riktigt häftiga liksom noshörningarna. De är så sjukt stora! Sedan hade vi en trevlig kväll med mat, vin och mojitos.




Idag har vi inte gjort mycket. Jag och j-a tittade på friidrotten. Vilken besvikelse svenskarna har varit! Tråkigt men nästa helg är det ju Finnkampen och då kommer de säkert vara hur bra som helst. Sverige - sämst när det gäller... Ska ut och promenera snart och sedan ikväll ska jag och j-a vara hundvakter åt Nina. Lånade boxen med de gamla Beck-filmerna av Thomas så det ska vi titta på också.

Helg

Man kan ju undra vad jag gör uppe så här tidigt på en lördag? Men det är nämligen så att när som helst kommer Thomas och Ebba och hämtar oss för vi ska åka till Kolmården. Så nu har jag lite bråttom. Tänkte bara önska trevlig helg och allt det där! Återkommer imorgon såvida jag inte blivit uppäten av en tiger...