Fettisdagen

Hade totalt glömt vad det är för dag idag men när jag öppnade kylskåpet så slog det mig
för där stod det ju en papperspåse från konditoriet. Mamma hade iallafall kommit ihåg att det är fettisdagen. Tur det för annars hade jag blivit utan semla. Tycker egentligen inte att det är så där supergott (äter hellre en smarrig kanelbulle) men det hör till att äta minst en semla!

I kylskåpet fanns även en nyinhandlad juicesort som jag inte druckit tidigare. Ska bli spännande att prova denna juice gjord på vita tranbär. Gillar ju vanlig tranbärsjuice även om det för det mesta bara intas i form av Cosmopolitan. Fettisdagen














Plugg-paus

Tar just nu en paus i pluggandet för att kolla mailen och äta lunch bestående av tortellini och grapefruktjuice. Jag är så trött på nationalekonomi just nu, vet faktiskt inte riktigt vad det är med mig. Så här illa brukar jag aldrig tycka om att plugga men just nu känner jag mig helt tom på energi. Skyller på att jag är sjuk och på att det är vintern.


När andra har sportlov...

... så har jag en rätt jobbig vecka framför mig. Anledning: Dugga på fredag! Dessutom är jag fortfarande inte frisk, hoppas dock innerligt att jag är bra i morgon så jag kan börja träna igen, vill verkligen inte missa matchen på lördag. Och på fredag ska j-a flytta. Dessutom fyller Farmor år så på söndag skall hon firas. Annars blir det mest till att plugga hela veckan. Nu bär det av till universitetet för en sista föreläsning innan det stundande provet.

Solsken idag! Ruggigt avundsjuk på Tina som nu befinner sig i Åre!



Vår match

Det har ju faktiskt varit mer sport än ishockey (och skidskytte igår) den här helgen...

Lördagens match mot Järfälla ledde oss närmare en slutspelsplats tack vare att vi vann men spelmässigt var det snarare ett steg bakåt. Slarv blandades med ännu mera slarv och en stor dos av okoncentration och dåligt spel. Men en vinst är en vinst är en vinst... Och det är vi tacksamma för. Två matcher kvar och nästa helg väntar Sallén vilket är det enda laget i serien som vi ännu inte har slagit. Gissa om vi är revanschsugna!? Förhoppningsvis är jag snart frisk och kan delta i träningarna under veckan och likaså på matchen. Kände mig så frustrerad över att behöva sitta och titta på igår när vi går in och gör en så dålig match. Men jag är riktigt glad att vi vann!

Idag fanns det bara en viktig sak på schemat - Ishockey! Grattis igen!


OS-GULD

Glöm allt snack om att den gyllene generationen aldrig lyckas... Idag gjorde dem det och SOM de gjorde det! Jag är ingen hockyfantast i vanliga fall, jag tycker det är lite överskattat med VM varje år där de största stjärnorna i allafall inte deltar. Jag kan lätt säga att ett OS-guld är mer värt än alla vm-medlajer i ishockey. Och idag tror jag att alla håller med mig. Vilken match Sverige gör, vilket spel, vilka mål! VILKEN KÄNSLA! Jag var så nervös  och sedan riktigt rös jag i hela kroppen när medaljerna delades ut. Och precis som min vän Markos kände jag hur det började tåras i ögonen. För vem rycks inte med när man ser den glädje som Tre Kronor utstrålar? Jag gör iallafall det. OS-GULD!


Stockholm City

Eftersom att jag ite har någon lust att plugga så tänkte jag åtminstonde vara lite duktig och plocka lite i mitt rum. Och det var då jag upptäckte en sak. Jag lider av City-sjukan. Varje dag när jag ska till universitetet (eller någon annanstans) tar jag en Stockholm City. Sedan lägger jag den i väskan eller kanske kanske så bläddrar jag lite i den och löser sudokun. Men även om jag faktiskt läser den så när jag är klar hamnar den i väskan igen och när jag kommer hem så packar jag upp den därifrån och på något vis så hamnar den på mitt skrivbord, på golvet bredvid sängen eller någon annanstans i mitt rum. Och där blir dem liggandes tills jag får för mig att städa (eller mamma tvingar mig.) Jag lider av StockholmCity-sjukan, det är som att tidningen förföljer mig och jag vet inte hur jag ska ta mig ur denna epidemi. Hjälp!

Men tack City för att du även förgyller min skolväg och extremt tråkiga föreläsningar med nyheter och sudoku, jag är mycket tacksam. Och nu är mitt rum rensat från City och annat skräp för tillfället så tyvärr har jag längre ingen bra anledning att inte kasta mig över kurslitteraturen.

Vaknade tidigt...

...vilket antagligen var ett resultat av att jag ägnat gårdagskvällen åt att halvsova på soffan framför Sex and the city. Känner mig i allafall utvilad men tyvärr inte ett dugg friskare. Eftersom jag är uppe tidigt (i mina ögon för att vara en lördag) och inga vänner ännu är vakna så antar jag att ingenting hindrar mig från att plugga de närmsta timmarna. Men Gud vad jag inte har någon lust! Får nog ta tag i mig själv ordentligt om jag ska lyckas få någonting gjort, vilket jag måste.

I eftermiddag har vi match mot Järfälla och sjuk som jag är får jag ta på mig rollen som hängiven supporter. Hoppas verkligen att vi spelar bra för det finns inget värre än att se laget spela dåligt och veta att man inte kan göra någonting åt saken. Heja heja!

Vilken hockeymatch det var igår! OS-final! Och grattis Anna Ottosson som tog brons i storslalom!

Farbror doktorn

Efter en allt annat än rolig föreläsning spenderade jag några timmar med Nattis och Lisa i väntan på min läkartid. Är nämligen trött på att vara sjuk och såg därför till att få en tid hos Bromma-akuten. Vi åt en smarrig lunch och kikade på fina vårkläder. Hos doktorn lämnades det mindre roliga besked. Jag har luftvägskatarr som är orsakad av ett virus vilket betyder att det inte går att göra annat än vänta på att den ska försvinna. Gahh, jag blir tokig av att inte träna! Så imorgon blir det till att sitta på bänken på matchen och försöka peppa de andra till en riktigt bra insats.

Nu måste jag kolla på hockeyn!

Torsdag

Jag blir tokig på min sjuklighet!

Dagen har varit lyckad. Hade gruppövning på universitetet och sedan tyckte jag att jag förtjänade några timmar på stan för att spendera lite pengar. Det hela slutade med ett nytt linne och smått och gott från pärlshoppen. Så nu har jag använt min kreativa sida och pysslat ihop ett nytt halsband.

Tog även mod till mig och gick in på Vagabond för att pröva ett par skor jag har suktat efter. Har inte vågat testa dem tidigare för att jag har varit rädd att de inte ska vara lika underbara på foten som de är när de står på hyllan. Men tack gode Gud, det var dem och nu vet jag med säkerhet att jag ska investera i ett par inom snar framtid.

Kvällen har spenderats hemma hos Lisa där jag och Anna tvingade Lisa att titta på OS. OS-guld! Så himla roligt! Har även tryckt i mig alltför mycket glass med maränger och kolasås så nu ska jag rulla iväg till min säng för lite välbehövd sömn.

Dagens roligaste:
- Fram till för ett år sedan trodde jag att Peking låg i Finland, det låter ju finskt. Men nu vet jag att det ligger i Tokyo. (Nämner inga namn!)



Idag är det extra roligt med OS

Har egentligen slagit mig till ro vid mitt skrivbord för att ägna närmsta timmen åt studier men var ju tvungen att göra detta med tvn på för att se på OS. Och vilket OS sen, vilken svenskdag.

Guld till Anja Pärson i slalom!
Guld i sprint till Björn Lind och brons till Thobias Fredriksson!
Curling tjejorna klara för final!
Tre Kronor klara för semifinal efter övertygande 6-2 mot Schweiz!

OS är roligt! Back to study...

Sjukling

Har varit sjuk i tre dagar nu. Är inte så jättesjuk, är för frisk för att ligga i sängen men för sjuk för att träna. Usch vad tråkigt det är. Måste dessutom plugga vilket jag inte har någon lust alls med. Vill inte, vill inte, vill inte...

Liten plus-lista dock:
Massa roligt OS på tv.
Köpt en ny tröja, perfekt för våren.
OC i kväll.
Snart är februari slut = Mars = Snart vår!

Utekväll

Gårdagskvällen blev lyckad. Karin blev väldigt glad för presenten, för att citera: "Det var den finaste presenten någonsin". Vi hamnade på the Vibe och där intogs det självklart en Rosa Pantern i härlig Åre-anda tillsammans med Carro och Mian. Lyckad kväll som oundvikligt avslutades på Max, himmelskt gott!

Roligaste:
Slå folk med kryckor.
Köpa mat på Mc Donalds och äta på Max.


Nu har jag tyvärr bråttom då det vankas dop i eftermiddag. Lilla kusinbarnet är huvudpersonen och självklart ska vi vara där och uppvakta. (Säger man uppvakta när det gäller dop?) Måste rusa iallafall!


En av fyra

Första steget av de fyra sista är avklarade. I och med vinst mot Luleå idag så håller vi drömmen om slutspel levande. Visserligen kan vi komma till slutspel även om vi förlorar någon av de resterande tre matcherna men då behöver vi hjälp av andra lag som måste vinna och man ska inte förlita sig på andra. Vi vann komfortabelt idag trots att kvaliteten på matchen varierade. Det gäller att vi kan hålla högre standard matchen i genom nästa helg. Och det tror jag absolut att vi kan, jag vet!

Är dessutom ruggigt stolt över vad vi har presterat såhär långt, inte illa för första året i BasketEttan! Bra jobb tjejer!


Vinter-OS

Som den sportnörd jag är så tycker jag att det är ofattbart roligt med stora evenemang som OS. Det finns hela tiden något att titta på och jag riktigt glädjs åt idrottsstjärnornas framgångar. Att Damkronorna igår besegrade USA och därmed lyckades ta sig till OS-final är oerhört roligt. Och förhoppningsvis så är Sveriges framgångar i OS långt i från över än. Jag håller tummarna för Anja i eftermiddag som jag tyvärr inte kommeer kunna titta på då jag själv kommer att befinna mig på väg till egen match vid den tiden. Heja Sverige!

Tyvärr är det som alltid när det är dags för sport någon (några) som svartmålar sporten med doping. Jag säger bara en sak: Stäng av dem som upptäcks dopade för livstid. De har ingenting i idrottsvärlden att göra. Hur bra kan det egentligen kännas att vinna när man vet att man inte gjort det med schysta medel?! BLÄ! Det är så himla tråkigt för varje gång det är någon oväntad som vinner så funderar man genast på om denne är dopad istället för att hylla den prestation som idrottaren har lyckats med. Så himla tråkigt men det är inte konstigt att det blir så i den värld vi lever i. Stoppa dopingen!

Helg

Så var det äntligen helg och jisses redan en hel vecka sedan vi gjorde Åre osäkert. Tiden går fort när man har roligt, och annars också! Veckan har inte innehållit några äventyr direkt utan snarare varit lite upp och ner. Sammanfattning: Jag har sovit alldeles för lite och är därför fortfarande trött sedan Åre. Det har varit jättemysigt att tillbringa tid med j-a. Jag har haft träningar som jag egentligen har varit för trött för. Jag har försökt plugga utan några större framgångar.

Idag är det match mot Luleå Stars som kommer ställas mot ett rejält revanschsuget Blackeberg. Förhoppningsvis kommer även publiken vara på hugget idag och hjälpa oss att höja nivån ytterligare några steg jämfört med våra senaste matcher. Jag hopppas och tror på VINST!

Ikväll ska Karin firas med kalas och presenter. (Som jag för övrigt kämpat med en bra stund nu.) Vi får se var kvällen bär men förhoppningsvis blir den lyckad och vem vet, vi kanske får återse lite Årefolk!?

Dags för mig att försöka plugga, lycka till till mig själv!

Tillbaka till verkligheten

När man är bortrest så tänker man inte på att livet här hemma fortsätter som vanligt medan man själv är iväg och roar sig. Trots att jag och mina tjejer bara var borta i fyra dagar hann det hända massa saker i min omgivning.

En annan sak som är hopplös när man är borta är att man (iallafall jag) stänger av hela nyhetsvärlden. Jag kom hem och kände mig helt lost, hade inte en aning om vad som pågått ute i världen de senaste dagarna. Det kunde i princip ha startat ett tredje världskrig utan att jag hade märkt det. Men det är också det som är lite utav charmen med att vara på semester, man behöver inte bry sig för tillfället. Det är okej att inte läsa tidningen och att bara passa på att njuta av ledigheten och ägna sig åt roliga saker. För vem vill tänka på krig, svält och våld när man kan stå i skidbacken och njuta av sol eller sitta på after ski och njuta av en kall cider?! Inte jag iallafall!

Men nu (sedan i måndags, men det tar lite tid att ställa om) är jag hemma igen vilket betyder vardag något som inte är allt för lockande måste jag erkänna. Föreläsning igår, jobb idag, föreläsning imorrn. Men det är så livet är och jag gillar det med, bara man får en paus ibland. Och framför allt lite vardagslyx då och då!

Åre I love

Mitt internet hemma är dött för tillfället så jag har inte kunnat dela med mig till er om vår underbara resa till Åre förrän nu. Kan bara nämna några av de roliga, galna och fantastiska upplevelser som vi fick med oss hem, annars blir jag sittande här resten av dagen. Vet dock inte hur jag skall få er att förstå, Åre med oss måste upplevas!

Happening:
Åka tåg till Åre med roliga vänner. Michelangelo-dansen. Fyra tjejer på en toa på Bygget. Party på Dippan med Gert och Titti. Luncha i Ullådalen. Hitta en Adde-kopia. Störtlopp. Het After Ski på Fjällgården. OS-domare utanför Max. Bjuda en bög på pannkakor. Liveshow från soffan. Dricka Rosa Pantern varje kväll. Söndag med solsken. Partykompis Rasmus på Bygget. Gratiskorv mitt i natten. Tejpade kroppsdelar. Igensnöat på toppen. Rödkullen. Shota Dooleys. Titta på hoppare.

By Nattis:
Under 20 och går på gymnasiet, är jag det? Lisa Miskovsky - I'm like a bird. Shirley Clamp - Min stjärna. Ät inte gul snö! Ge mig en redbull. Två och en halv gång! Jag slicka på din...

Åh vad jag längtar tillbaka! Carro, Mian och Nattis, tack för en sjukt bra resa!


Sedan vi kom hem har jag försökt vila upp mig. Det har ännu inte lyckats utan jag är fortfarande en tröttis. Igår var det Alla hjärtans dag vilken tillbringades med j-a. Väldigt mysig kväll...

Dags för Åre

Så var det äntligen dags, imorgon bär det av till Åre med tre underbara vänner för fyra härliga dagar fyllda med skidåkning, afterski och allt annat som hör fjällvärlden till. Väskorna är packade, benen fyllda med energi och nu väntar sängen snart för några timmars välbehövd sömn. Det pirrar i magen precis som det brukar inför en efterlängtad resa och cirka hundra gånger har jag funderat över vad det är som har glömts att packas ner. Men det spelar ingen roll, resan kommer gå galant i vilket fall som helst! Och med säkerhet vara alldeles underbar!

Ikväll var det dags för Stockholmsderby mot Lidingö. En match av varierad kvalitet som krävde mer vilja än vi till än början var inställda på. Trots annat än skönspel kammade vi hem segern till slut, men det satt långt inne. Anyway, att vinna med tre poäng trots dåligt spel är en prestation det med.

Ses på Centralen imorgon!

Äntligen tisdag

Jag är så himla trött idag. Det är typiskt att det ska vara tidig föreläsning nästan varje tisdag bara för att jag tränar sent på måndagar. När jag kommer hem från träningen vid halv elva är jag inte ett dugg trött och därför tar det mig en evighet att somna. När väckarklockan ringde imorse kändes det som att jag precis hade mött John Blund. Ett gulligt sms gjorde mig dock piggare...

Efter föreläsningen inhandlade jag lite nödvändiga saker inför den stundande resan och gick sedan hem och slockande framför tvn ett tag. Har ägnat senaste timmen åt att läsa kurslitteratur vilket är ett riktigt sömnpiller. Stora glas vatten och morötter håller mig vaken. Ska träna ikväll och sedan blir det till att titta på Desperate, enda anledningen till att säga "Äntligen tisdag". Eller Desperate och det faktum att det snart är dags att knäppa på sig pjäxorna och swischa ner för Åres fina backar.  Imorrn blir det till att packa för hela slanten och sedan är det tidigt på torsdag morgon dags för avfärd. I can't wait!

Jag känner som du, precis som du.

Frågor utan svar

Jag gillar egentligen inte måndagar men den här veckan kan inget kännas fel. Anledning? På torsdag bär det av till Åre för dagar fyllda av skidåkning, glatt humör, After Ski och härligt uteliv. Jag kan inte annat än vara glad då. Gick till och med upp tidigt imorse med glädje (okej jag överdriver) för att plugga. Ska snart fortsätta med det och sedan bär det av till universitetet för gruppövning.

Jag var hemma hos j-a igår kväll och som alltid nu för tiden kunde vi inte låta bli att se några avsnitt av den omtalade serien Lost. Jag tycker att den är bra men jag stör mig så oerhört mycket på den också. Man får ju aldrig reda på svaret på någonting och när det är som mest spännande så ska de lägga in massa onödiga tråkiga minnen som fördröjer allt så att serien skall kunna fortsätta i evigheter. Jag blir tokig! Skulle gärna säga att jag ska sluta titta på den av dessa anledningar men det är också omöjligt, jag är precis lika fast nu som alla mina vänner vilket stör mig extremt. Jag vill inte vara Lost-beroende. Jag vill kunna sluta titta men det kan jag inte, jag måste veta svaret på alla frågor som snurrar i mitt huvud varje gång efter att jag har sett ett avsnitt.


TRE DAGAR!


Helgen

Varför är det så att helgerna alltid går minst dubbelt så fort som vardagarna? Så himla irriterande!

Igår tog jag det lugnt på förmiddagen, njöt av att få vara ledig. Försökte även plugga men det var lönlöst insåg jag efter att ha läst samma sida x antal gånger. Det får bli till att plugga ikväll istället. Skrev en packlista inför Åre och upptäckte att jag aldrig kommer att få plats med allt, panik! Får helt enkelt köra uteslutningsmetoden när platsen börjar ta slut.

Eftermiddagen bjöd på en sväng till Kista med Linda och Tina och på kvällen var det födelsedagsfirande hemma hos Amalia som fyllde 17 år. Trevlig lugn kväll som slutade klockan ett hemma i min varma säng. Satan va kallt det har blivit igen!

Idag har jag varit hos Farmor och sedan på gymmet. Ikväll ska jag träffa j-a en stund och sedan blir det plugg. Ska försöka sova ordentligt (lycka till!) de närmsta dagarna så jag är utvilad när det bär av till Åre på torsdag, FYRA DAGAR KVAR!

Kanin

By the way... Helt sjukt stor kanin!

Helg

JÄVLA KNÄ ATT GÖRA ONT!
Ska sova snart, är så trött att jag knappt vet vad som är upp och ner. Skönt att helgen som kommer är spelledig så jag får sova ut, kan hinna plugga och förhoppningsvis shoppa lite också. I morgon kväll blir det hem till Amalia som fyller 17 idag. Får se om det bär vidare ut sen eller inte, är inte direkt sugen så jag vet inte. Helgen blir troligtvis lyckad i vilket fall som helst.


Sex dagar kvar

I förra inlägget (från i onsdags) skrev jag om underbara saker som vår och vårskor. Bara för att dämpa min lycka har det nu börjat snöa igen och man kan inte se skymten av antydan till vårväder längre. Min vanlig tur med andra ord. Fast det gör egentligen inte så mycket att det kommer snö för om mindre än en vecka så ska jag ju alldeles frivilligt åka norrut och bege mig ut i skidbackarna i Åre. Om bara sex dagar, helt sjukt snart! Dags att börja fundera på packning ihelgen.

Gårdagen var träningsfri och ägnades istället åt roligare saker. J-a kom hit på eftermiddagen så vi spenderade den framför tvn och lagade mat tillsammans, supermysigt. Sedan var det äntligen dags för mig att hälsa på Lisa i hennes nya lägenhet. Den var fin måste jag säga, väldigt fin! Alltid när jag är hos någon som bor ensam så blir jag så himla sugen på att flytta hemifrån jag med. Även fast jag vet att jag just nu skulle ha svårt att få det att gå ihop med tanke på skolan och basketen. Men någon gång ska det bli av (såklart) och då lär det inredas för fulla muggar. Så länge håller jag mig till att pyssla i mitt rum vilket inte är fy skam det heller. Anyeway, vi hade en trevlig kväll där det bjöds på mumsig glass med både strössel och kolasås, åh så gott. Glass är bland det bästa som finns måste jag säga.

Idag har det arbetats och nu ska jag ge mig in i kurslitteraturens värld ett tag. Mamma och pappa hem ikväll, vilket ska bli skoj. Det är alltid ganska skönt när de åker så man får vara själv några dagar men det är alltid ännu skönare när de kommer hem igen. Håller tummarna för att de har köpt med sig något fint till mig (och för att de inte är alltför bruna, då kommer jag känna mig ännu mera tråkblek).


Vårskor

33082-24

OC var underbart bra, som alltid.

Idag har det ju varit alldeles fantastiskt vårväder (visserligen bara februari men man låter sig gärna luras sådana här dagar). Satt och funderade på våren och kom för mig med att surfa in på
vagabonds hemsida för att kika på ännu mer fina vårskor. Det var verkligen något jag kan rekommendera då sidan var full med härliga nätta skor att pryda fötterna med i vår!

Flertalet skulle gärna få ta en plats i min garderob när våren kommer.






OC

Som jag har väntat och nu är det äntligen tillbaka. Serien över alla andra har äntligen säsongspremiär. Desperate, Grey's anatomy, Lost släng er i väggen! Ska snart kila ut med hunden och sedan duscha för klockan nio tänker jag sitta redo framför tvn med glass och hallon för att njuta av OC.

Dagen har varit jätte bra. Tillbringade hela eftermiddagen hemma hos j-a och tittade på Lost. Det är faktiskt riktigt bra men jag är en OC-tönt ända in in själen så är det bara. Det bästa av allt med dagen var iallfall att få vara med dig.